Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از دامغان، شماری از مردم دامغان می‌گویند: سه سال است که در مرکز شهرستان دامغان و فضای تخریب‌شده حریم درجه یک بنای تاریخی امامزادگان محمد و جعفر (ع) برج چهل‌دختران، پارکینگ غیرمجازی توسط هیأت امنای امامزادگان ایجاد شده و بدون مجوز فعالیت صنفی و در قبال پارک خودرو وجه دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون سه بار توسط اتاق اصناف شهرستان دامغان درخواست ماده ۲۷ و تعطیلی و پلمب واحد متخلف صادر شده؛ ولی نیروی انتظامی با اینکه در قانون به‌صراحت مکلف به همکاری برای اجرای ماده ۲۷ با اتاق اصناف شده، این واحد متخلف را پلمب نکرده است.

بارها مکاتبه با دستگاه‌های اجرایی و فرمانداری دامغان شده و همه بر تخلف هیأت امنا تأکید دارند؛ ولی تاکنون برای تعطیلی این واحد متخلف اقدام انجام نشده است.

آغاز اجرای طرح سامان‌دهی آستان امامزادگان محمد و جعفر (ع) دامغان

مصطفی یغمائیان، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان از آغاز اجرای طرح سامان‌دهی آستان امامزادگان محمد و جعفر (ع) دامغان خبر داد.

او گفت: جلسه بررسی ابعاد اجرایی طرح سامان‌دهی و محوطه‌سازی محیطی آستان امامزادگان محمد و جعفر (ع) شهر دامغان با حضور شهردار دامغان، مسؤول دفتر فنی شهرداری و مشاور اجرایی اداره کل میراث فرهنگی استان در طرح و مشاور طراح برگزار شد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: در این جلسه، ضمن بازدید میدانی از محل پروژه، انطباق اقلیمی، هم‌اندیشی در زمینه حل معضل دفع و هدایت آب‌های سطحی، امکان حفر چاه، نحوه اجرای نورپردازی فضای شهری و ... مورد بررسی قرار گرفت.

یغمائیان گفت: اجرای این طرح ضمن افزایش سرانه فضای سبز دامغان، زمینه ایجاد یک پهنه اجتماعی در راستای بهره‌مندی حداکثری مردم از مجموعه‌های تاریخی، مکانی برای گردهمایی‌های فرهنگی و مذهبی، زیباسازی شهری و اتصال چند اثر بی‌نظیر دوران سلجوقی و صفوی به یکدیگر را فراهم می‌کند.

او تأکید کرد: در این طرح، ضمن توجه ویژه به المان‌های معماری ایرانی- اسلامی، از دو آب‌نما استفاده می‌شود که تداعی‌کننده فلسفه و مبانی نظری باغ ایرانی، نقوش و تزئینات کاشی‌کاری دوران قاجار بوده و به‌خصوص در تابستان، به کاهش دما و خنکی پارک کمک قابل‌توجهی می‌کند.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با قدردانی از عملکرد شهرداری دامغان در این زمینه گفت: شهرداری دامغان نقش مفید و مؤثری در تعیین تکلیف مناقشات در زمینه اراضی این پارک، تعیین کاربری، طراحی و اجرا برای آزادسازی حریم آثار تاریخی و ایجاد این فضای شهری داشته است.

آستان امامزادگان محمد و جعفر (ع) به دلیل مجاورت با دیگر عناصر ارزشمند تاریخی و فرهنگی از جمله کاروانسرای شاه‌عباسی و مقبره شاهرخ تیموری به‌عنوان هسته تاریخی و فرهنگی دامغان شناخته می‌شوند.

به گزارش فارس؛ شماری از مردم در سامانه «فارس من» که مطالبات و مشکلات مردمی را در سراسر کشور پیگیری می‌کند، موضوعی را با عنوان «پارکینگ غیرمجاز امامزادگان جعفر و محمد (ع) دامغان تعطیل شود» مطرح کرده‌اند.

انتهای پیام/۷۴۰۰۱/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: فارس من حریم آثار تاریخی کاروانسرای شاه عباسی آستان امامزادگان محمد و جعفر اداره کل میراث فرهنگی سامان دهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۴۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت: شب گذشته برای اولین بار گروه بین‌المللی ایسکارسا که یکی از تشکل‌های حرفه‌ای بین‌المللی مرمت بنا‌های تاریخی و سازه‌ای معماری محسوب می‌شود از مجموعه تاریخی مسجد جامع و بقعه شیخ عبدالصمد، بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و آتشکده ساسانی نطنز بازدید کردند.
حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز با بیان اینکه در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قر ار است این گروه کار پژوهشی داشته باشند، گفت:: یکی از پیشنهاد‌های این گروه حفاظت از کتیبه منحصربه‌فرد به جای مانده در زیر گنبد بود، این کتیبه با قدمت بیش از هزار سال متعلق به اواخر قرن سوم دوره دیلمی و آل‌بویه (۳۸۹ ه. ق) است که خط کوفی تلفیق گچ و آجر آن در دهه‌های گذشته توسط مرحوم دکتر شیرازی معمار برجسته کشور نمایان شد و باید با بررسی بیشتر و اجرای عملیات ویژه از آن حفاظت شود که به‌زودی در دستور کار اداره کل استان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال هستند و مرت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کنند.
شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود