Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: گفتگوی وزرای دفاع و جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران، اعدام یک جوان شیعه در عربستان سعودی، تحرکات دیپلماتیک عراق برای مقابله با تجاوزات ترکیه، بیانیه مشترک آمریکا و اروپا درباره برجام و ایران و خسارت ۵.۵ میلیارد دلاری هواپیمایی امارات از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگوی وزرای دفاع و جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره ایران

وزارت جنگ رژیم صهیونیستی روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای از گفت‌وگوی تلفنی میان «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا خبر داد.

بنا بر گزارش روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، طبق بیانیه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، آستین طی یک تماس تلفنی به گانتز برای ادامه حضور در کابینه جدید رژیم صهیونیستی به عنوان وزیر جنگ را تبریک گفت.

طبق این گزارش، گانتز نیز در گفت‌وگو با آستین بر لزوم تقویت امنیت رژیم صهیونیستی تأکید کرد.

جروزالم پست همچنین گزارش کرد که طرفین همچنین در خصوص برنامه هسته ای ایران و فرصت‌های تقویت صلح در منطقه از طریق توافقات عادی‌سازی روابط کشورها با رژیم صهیونیستی گفت‌وگو کردند.

طبق این گزارش، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در پایان از آستین برای حمایت ایالات متحده از تل‌آویو قدردانی کرد.

«نفتالی بنت» روز یکشنبه هفته جاری پس از سوگند در کنست، به عنوان نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی آغاز به کار کرد و از همان ابتدا لفاظی‌هایی را علیه جمهوری اسلامی ایران و برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مطرح کرد.

مقام‌های ایالات متحده از جمهله «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در همان ابتدای کار کابینه جدید رژیم صهیونیستی، حمایت خود را از آن اعلام کردند.

هنوز ساعاتی از انتخاب «نفتالی بنت» به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی نگذشته بود که کاخ سفید اعلام کرد وی با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.

برخی خبرها نیز منتشر شده است که نشان می‌دهد، «آویو کوخاوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد هفته آینده برای بحث با مقام‌های آمریکا درباره طیفی از موضوعات از جمله ایران عازم واشنگتن شود.

اعدام یک جوان شیعه در عربستان سعودی

وزارت کشور عربستان سعودی، روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای از اجرای حکم اعدام «مصطفی بن هاشم بن عیسی آل درویش» یکی از جوانان شیعه اهل تاروت عربستان که از سال ۲۰۱۵ میلادی در زندان به سر می‌برد؛ خبر داد.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) با انتشار بیانیه وزارت کشور از اعدام این جوان عربستانی که مقامات سعودی از همان ابتدای دستگیری، ۱۳ اتهام را به او نسبت دادند خبر داد. کمترین اتهام مصطفی آل درویش، مشارکت در تظاهرات قطیف در سال ۲۰۱۱ میلادی بود.

پیشتر گزارش‌هایی درباره این جوان سعودی که در یکی از شرکت‌های شهر الظهران کار می کرد و صدور حکم اعدام از سوی مراجع قضایی سعودی منتشر شده بود و منابع آگاه اعلام کرده بودند که وی تحت شکنجه و آزار جنسی؛ وادار شده فهرستی طولانی از اتهامات ساختگی علیه خود را امضا کند.مواردی نظیر «خروج مسلحانه علیه ولی امر»، «راهزنی»، «تشکیل گروه غیرقانونی»، «تیراندازی به مراکز امنیتی و گشت های امنیتی» و «تلاش برای شورش در قطیف».

دستگاه قضایی سعودی چند روز پیش، حکم اعدام این جوان عربستانی را تایید کرد و این حکم صبح امروز اجرا شد. این در حالی است که برخی از سازمان‌های بین‌المللی و حقوق بشری از رژیم سعودی خواسته بودند که این حکم اعدام را متوقف کند و به قوانین بین‌المللی پایبند باشد.

برخی منابع حقوقی می‌گویند که مدارک و دلایل کافی برای تبرئه مصطفی وجودداشته اما حکم صادره در حق او بیشتر سیاسی بوده و سرویس قضایی عربستان به هیچ وجه حاضر به تغییر آن نشده است.

تحرکات دیپلماتیک عراق برای مقابله با تجاوزات ترکیه

سرتیپ «یحیی رسول» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق گفت که تحرکاتی درباره تجاوزات مکرر ترکیه به خاک عراق وجود دارد.

رسول در مصاحبه با خبرگزاری عراق (واع) گفت: «تحرکات دیپلماتیک از طریق وزارت خارجه و دیپلماسی عراق در خصوص تجاوزات مکرر ترکیه به خاک عراق وجود دارد».

وی افزود که قانون اساسی عراق بر احترام به حاکمیت همه کشورها تأکید دارد در نتیجه همه کشورها نیز بایستی به عراق و حاکمیت آن احترام بگذارند.

رسول تصریح کرد که ما مخالف آن هستیم که خاک عراق مکانی برای اجرای هر گونه عملیات تروریستی علیه هر یک از کشورهای همسایه‌ باشد و ترکیه نیز بایستی به حاکمیت عراق اهتمام داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تلاش‌های استانداری بغداد و وزارت کشور برای تأمین امنیت بغداد با استفاده از دوربین‌های نظارتی اشاره کرد و گفت که با این کار بسیاری از حملات تروریستی خنثی شده است.

پیشتر «آلاء طالبانی» عضو کمیسیون روابط خارجه پارلمان عراق با اشاره به اقدامات ترکیه به منظور زمینه‌سازی برای احداث پایگاه‌های نظامی جدید در کردستان عراق، خواستار اتخاذ موضع رسمی دولت فدرال عراق برای مقابله با نقض حاکمیت ملی آن شده بود.

بیانیه مشترک آمریکا و اروپا درباره برجام و ایران

اتحادیه اروپا و آمریکا در بخشی از بیانیه مشترکی که روز سه‌شنبه صادر شده ضمن تأکید بر اینکه رفع تحریم را جزو اساسی برجام می‌دانند از گام‌هایی که تهران در واکنش به عدول طرف‌های غربی از تعهداتشان در این توافق هسته‌ای برداشته است ابراز نگرانی کرده‌اند.

این بیانیه ۳۶ بند دارد و بعد از نشست آمریکا و اتحادیه اروپا که با دستورکار تجدید شراکت فراآتلانتیک در شهر بروکسل برگزار می‌شود صادر شده است.

در بند ۳۴ این بیانیه آمده است: «ما مصمم به همکاری برای مقابله با اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی و تلاش‌های جهانی جدید در زمینه کنترل تسلیحات هستیم. ما بار دیگر بر حمایت خود از تلاش‌های دیپلماتیک جاری در شهر وین که با هدف تسهیل بازگشت ایالات متحده به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از یک سو و اجرای کامل و موثر این توافق توسط ایران و ایالات متحده از سوی دیگر برگزار می‌شود تأکید می‌کنیم.»

در ادامه این بند آمده است: «ما مشترکاً از اقدامات ناسازگار با برجام که توسط ایران انجام شده‌اند نگرانیم. اتحادیه اروپا و ایالات متحده می‌دانند که در کنار بازگشت به اجرای کامل و موثر تعهدات هسته‌ای توسط ایران، رفع تحریم جزو بخش‌های اساسی این توافق است. برجام کماکان برای تضمین ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران و حفظ معماری منع اشاعه هسته‌ای در جهان از اهمیت حیاتی برخوردار است.»

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

اتحادیه اروپا و آمریکا در بندهای دیگر بیانیه مشترک خود در روز سه‌شنبه تأکید کرده‌اند قصد دارند همکاری‌ها را برای پایان دادن به بیماری همه‌گیر کرونا تشدید کنند. آنها همچنین گفته‌اند متعهدند آنچه «نظم بین‌المللی قانون‌محور» خوانده می‌شوند را حفظ کنند.

خسارت ۵.۵ میلیارد دلاری هواپیمایی امارات

شرکت هواپیمایی امارات که بزرگترین شرکت هواپیمایی در خاورمیانه است در بیش از سه دهه گذشته برای اولین بار ۵.۵ میلیارد دلار خسارت سالانه ثبت کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محدودیت ها و بسته شدن مرزها ناشی از شیوع و همه گیری جهانی ویروس کرونا ضررها و ضربات شدیدی به شرکت های هواپیمایی از جمله امارات وارد کرده است.

شرکت هواپیمایی امارات که مقر آن در دبی است، امروز با صدور بیانه ای اعلام کرد که در نتیجه ادامه محدودیت در پروازها و مسافرت ها به دلیل همه گیری ویروس کرونا، ۲۰.۳ میلیارد درهم (۵.۵ میلیارد دلار) در مقایسه با سود سال قبل خسارت دیده است.

این شرکت در سال گذشته میلادی بالغ بر ۱.۱ میلیارد درهم (۲۸۸ میلیون درهم) دلار سود کرده بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین و آمریکا اسرائیل عربستان انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری جمهوری اسلامی ایران عراق برای مقابله جنگ رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی تحرکات دیپلماتیک هواپیمایی امارات عربستان سعودی اتحادیه اروپا بیانیه مشترک ایالات متحده ۵ ۵ میلیارد روز سه شنبه حکم اعدام رفع تحریم هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی

علی المؤید رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهاد‌های مهم رسانه‌ای این کشور دیدار و درباره همکاری‌های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری‌ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه‌ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می‌کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه‌های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه‌ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال‌های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه‌ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه‌ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکار‌های همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده‌های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • گفتگوی وزیر جنگ آمریکا با همتای اسرائیلی خود درباره رفح
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی