Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@04:47:07 GMT

حل ابرچالش‌های اقتصادی نیازمند جراحی است

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۷۱۵۷

حل ابرچالش‌های اقتصادی نیازمند جراحی است

عضو هیئت رییسه اتاق بازرگانی اردبیل با اشاره به اینکه حل مشکلات اقتصادی کشور متکی به یک فرد به عنوان رییس جمهور نیست که صرفا با اراده او این مشکلات برطرف شود، گفت: مسائل و چالش های اقتصادی ایران یک درد مزمن 50 ساله است.

 

حسین وثوقی ایرانی در گفت و گو با پول نیوز با بیان اینکه ما از دهه 50 گرفتار تورم در اقتصاد کشور هستیم، افزود: یک راه حل می تواند مربوط به رویکردهای سیاسی درباره تنش زدایی با خارج از کشور باشد و راه حل دیگر درنتیجه تغییر نگرش ها و مصوبات و تغییر مقررات قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگر مسائل اصلی ما نظیر تورم و افزایش نقدینگی حل نشود و همچنین موضوع روابط اقتصادی با دنیای خارج از ایران حل نشود، به خروجی مناسبی در این بخش نخواهیم رسید.

وثوقی با اشاره به وظایف رییس جمهور آینده تاکید کرد: اگر رییس جمهور آینده بتواند در بین ارکان حاکمیت مفاهمه ای را ایجاد کند و ارکان حاکمیت به این تفاهم برسند که مشکلات اصلی کشور مانند نقدینگی، تورم، مشکلات بانکی، قوانین بانک مرکزی و بالابودن هزینه های جاری کشور را حل کنند، درخصوص سایر موارد رییس جمهور می تواند با تدوین مقررات و مصوبات چاره اندیشی کند.

این فعال بخش خصوصی کسری بودجه را مهمترین چالش کشور در بخش های اقتصادی دانست و افزود: کسری بودجه چه به صورت پنهان و چه به صورت آشکار اصلی ترین مشکل کشور است. یعنی در سال 98 از مجموع 480 هزار میلیارد تومان بودجه دولتی، حدود 180 هزار میلیارد تومان کسری وجود داشت و این موجب شده تا دولت کل درآمد خود را صرف هزینه های جاری خود یعنی پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود و یارانه ها کند و از هرگونه سرمایه گذاری در کشور محروم شود.

وی دلیل این کسری بودجه در سال های گذشته را افزایش مکرر هزینه های جاری دولت برشمرد و بیان کرد: دولت دارای 4 میلیون نفر کارمند با حقوق و مزایای مکفی است که در روزهای تعطیل و غیرتعطیل و ایام کرونا و دورکاری و... ماهانه حقوق خود را از دولت مطالبه می کنند. در عین حال سال هاست که با تصویب دولت ها و مجالس، یارانه های مختلف نقدی، سوخت، برق، آب، گاز و بهداشتی را هم پرداخت می کند که همه اینها هزینه های کمرشکن بر عهده دولت است.

وثوقی تاکید کرد: با این اوصاف و با ترکیبی که برای رییس جمهور آینده پیش بینی می شود، انتظار می رود که حاکمیت یک تدبیری برای حل معضلات اساسی 50 سال گذشته کشور بکند. در غیر این صورت با دعوای بین مجلس، قوه قضاییه و دولت سالیان سال است که کسی این مشکلات اساسی را حل نکرده و حل نخواهد کرد.

وی درخصوص دلیل این امر گفت: این گونه اصلاحات اقتصادی مانند جراحی، خونریزی به دنبال دارد و نتایج مثبت آنها بعد از عمر دولت ها خود را نشان می دهد. بنابراین دولت ها به دلیل هراسی که از محبوبیت خود دارند، دست به اصلاحات ساختاری نمی زنند. ما امیدواریم که در دولت جدید حاکمیت دست به جراحی های اساسی برای درمان بیماری های اقتصادی کشور بزند.

وی تاکید کرد: برای این منظور لازم است که مجموعه مستقر و مستمری که نگران محبوبیت خود نیست و آویزان از انتخابات نیست، چراغ سبز و اطمینانی به دولت نشان بدهد که از دولت درجهت اصلاحات ساختاری حمایت می کند و سپس دولت شروع به این اصلاحات ساختاری کند.

وثوقی یادآور شد: باید در حکومت و حاکمیت این اراده وجود داشته باشد که برای حل حدود 6 ابرچالشی که تمام اقتصاددانان ما به آنها اذعان دارند و علت العلل همه مسائل اقتصادی کشور است، برنامه ریزی و برای حل آنها تلاش کنند.

وی با بیان اینکه در شرایط امروز کرونایی و در شرایط فعلی کاهش صادرات نفت، دولت ملزم به پرداخت حقوق 4 میلیون نفر کارمند خود است، این مسئله را معضل بزرگ کشور دانست و گفت:  طبق اعلام اخیر مسئولان دولتی، کمتر از 5 درصد بودجه کشور در سال گذشته از فروش نفت تامین شده و این در حالی است که حدود 90 درصد کل بودجه کشور و حتی درآمدهای مالیاتی دولت صرف هزینه های جاری می شود که قطعا این شیوه ادامه داری برای پیشرفت و توسعه کشور نیست.

وثوقی با بیان اینکه این شیوه اداره مملکت باری به هر جهت است، گفت: به یقین ضرورت دارد تا هزینه های جاری کاهش یابد تا بودجه برای سرمایه گذاری، رشد واردات ماشین آلات و تجهیز کارخانجات، کارهای عمرانی و... باقی بماند.

وی با انتقاد از سرعت بالای رشد نقدینگی در کشور گفت: این روزها پرینتر بزرگ و پرسرعتی به نام نقدینگی در بانک مرکزی کار می کند و این رقم آزاردهنده است. هر روز 3 هزار میلیارد تومان به نقدینگی 3 هزار و 200 میلیارد تومانی کشور اضافه و پول چاپ می کنند تا بتوانند از پس پرداخت حقوق ها و هزینه های جاری بربیایند یا بانک ها نقدینگی تولید کنند تا هزینه های خود را پرداخت کنند.

 

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: حسین وثوقی نقدینگی تورم روابط اقتصادی پول نیوز هزینه های جاری رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۷۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • روز ملی ایمنی در حمل و نقل و حسرت فرصت هایی که از دست می روند....
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه، نیازمند طرح‌های تحولی است
  • جهش تولید در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیازمند اجرای طرح‌های تحولی است