Web Analytics Made Easy - Statcounter

با همکاری چهار شرکت، فناوری جدیدی ارائه شده که با استفاده از آن می‌توان دوام پلی‌آمید‌ها را در موتور‌های جت افزایش داد، در این نوآوری از فناوری نانو برای بهبود خواص مکانیکی قطعات داخلی موتور استفاده شده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به تازگی پروژه تحقیقاتی اجرا شده که در آن امکان استفاده از پلی‌آمید با دمای بالا در قطعات گرم موتور‌های جت را فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه موسوم به Nexam بخشی از یک پروژه تحقیقاتی و نوآوری بزرگتر است که با هدف بهبود دوام در پلی آمید‌های با درجه حرارت بالا تعریف شده است. نتایج این پروژه می‌تواند استفاده از مواد پلاستیکی در قسمت‌های گرم موتور‌های جت با اطمینان از طول عمر لازم را امکان‌پذیر کند.

سبک‌تر ساختن هواپیما کاری است که دانشمندان و فعالان این صنعت برای دستیابی به آن بی‌وقفه تلاش می‌کنند. هواپیمای سبک‌تر از مصرف سوخت کمتری برخوردار است که هم بر آب و هوا و هم بر اقتصاد تأثیر مثبت خواهد گذاشت. همچنین هواپیما‌های سبک‌تر، مزایای عملی و کاربردی بی‌شماری با خود به همراه دارد.

در یک پروژه همکاری بین RISE SICOMP، GKN Aerospace Sweden، Woxna Graphite و Nexam Chemica فناوری‌هایی توسعه یافته که می‌توانند در اجزای هواپیما و دیگر صنایع مورد استفاده قرار گیرند، صنایعی که تقاضای دوام بسیار بالا را در قطعات دارند. کامپوزیت‌ها باید در مدت زمان طولانی اکسیداسیون را در یک محدوده دمایی گسترده تحمل کنند. گرافن به‌عنوان یک اصلاح‌کننده ماتریس و محافظ سطح در این پروژه استفاده شد. کامپوزیت‌های دارای گرافن و آن‌هایی که فاقد گرافن بودند مورد آزمایش و مقایسه قرار گرفتند.

مقاومت برشی پرتو کوتاه (ILSS) در کامپوزیت فاقد گرافن، پس از اکسید شدن حرارتی در ۳۲۰ درجه سانتیگراد طی ۵۰۰ و ۱۰۰۰ ساعت به ترتیب با ۵۶ و ۸۴ درصد کاهش یافت. اما وقتی گرافن به‌ عنوان محافظ سطح به این سیستم اضافه شد، خواص مکانیکی کامپوزیت‌ها پس از ۵۰۰ ساعت، ۵۶ درصد و در ۱۰۰ ساعت، ۸۰ درصد حفظ می‌شود. با استفاده از گرافن به‌عنوان یک اصلاح‌کننده ماتریس، این ویژگی مکانیکی پس از ۵۰۰ ساعت بدون تغییر ماند و ۸۷ درصد آن پس از ۱۰۰۰ ساعت همچنان حفظ شد.

گرافن دارای ویژگی‌های بسیار عالی است، اصلی‌ترین مورد در این پروژه تحقیقاتی نفوذ ناپذیری است. هنریک برنکوئیست، مدیر توسعه تجارت در شرکت نکسام کمیکال می‌گوید: «با توسعه نوآورانه فرآیند‌های تولید مواد در این پروژه به هدف خود رسیده‌ایم و مقادیر بسیار کمی گرافن را در حالی که دوام بسیار بهتری را در برابر اکسیداسیون دارند، استفاده کردیم.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو کامپوزیت گرافن موتور های جت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۰۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟