Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - حبیب علیدوست: حجت‌الاسلام احمد دانش زاده (مؤمن) فرزند آیت الله محمد مؤمن قمی (ره)، از فقهای فقید شورای نگهبان، هم اکنون عضو مجمع فقهی مشورتی شورای نگهبان و استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، و در حال حاضر داوطلب انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری از استان تهران است.

حجت الاسلام دانش زاده مؤمن در گفتگویی تفصیلی با خبرنگار مهر با اشاره به وظایف مجلس خبرگان رهبری می‌گوید: «مجلس خبرگان رهبری علاوه بر وظیفه خطیر معرفی، انتخاب و مراقبت بر حفظ شرایط رهبر انقلاب، دارای وظیفه اشراف بر حرکت کلی انقلاب و نظام اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجلس خبرگان رهبری در حقیقت یکی از بازوهای مهم نظام و رهبری انقلاب در مسیر پیش رو در اجرای اهداف و آرمان‌ها است»

به اعتقاد حجت الاسلام دانش زاده مؤمن، «فلسفه فراخواندن مسئولین مختلف اجرایی و وزرا به اجلاسیه‌های مجلس خبرگان رهبری، به این دلیل است که بایستی در زمینه توقف‌ها و یا احیاناً پسرفت‌های امورات اجرایی از آنان مطالبه‌گری شود همچنین گزارش‌هایی از وضعیت فعلی کارکرد نهادها و ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف از مسئولین آنان اخذ شده تا اشراف بیشتری بر عملکرد آنان ایجاد شود و زمینه مطالبه گری بهتر و دقیق‌تر فراهم گردد»

داوطلب انتخابات میاندوره‌ای خبرگان رهبری می‌گوید: «بنده با استدلال و مباحث فقهی به موضوع ولایت مطلقه فقیه رسیده‌ام و بر خلاف بعضی افراد که صرفاً تعبدی و تقلیدی به این موضوع معتقدند و چه بسا به صورت حقیقی معنای ولایت مطلقه فقیه را ندانند، به صورت تحقیقی و استدلالی آن را پذیرفته‌ام»

مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

در ابتدا در خصوص سطوح و مراتب علمی و تحصیلات خود توضیحاتی بفرمائید.

بنده احمد دانش‌زاده معروف به مؤمن، در سال ۱۳۴۸ در خانواده مذهبی و روحانی و از طبقه متوسط، در شهر مقدس قم متولد شدم. به جهت آنکه مرحوم والد به علت مبارزات انقلابی علیه رژیم طاغوت، به شهر تویسرکان تبعید شده بود، تحصیلات ابتدایی را در آن شهر به پایان رساندم. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره)، در شهر مقدس قم ادامه تحصیل دادم و با توجه به علاقه وافری که نسبت به علوم اسلامی داشتم در سال ۱۳۶۳ و بعد از اتمام دوره دبیرستان، وارد حوزه علمیه قم شدم و پس از اتمام ادبیات عرب، در طول پنج سال، دوره سطوح عالی حوزه را به اتمام رساندم. در طول تحصیل در حوزه علمیه از محضر حضرات آیات آقایان شب زنده‌دار، طاهری خرم‌آبادی، راستی کاشانی، استادی، سید علی محقق داماد، اشتهاردی، پایانی، ممدوحی و سایر اساتید محترم کسب فیض کردم.

در سال ۱۳۶۶ و پس از پیام حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر حضور آحاد مردم در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل، درس را رها کرده و در جبهه‌ها حضور پیدا کردم و پس از قبول قطعنامه و اتمام جنگ تحمیلی، به ادامه تحصیل در حوزه علمیه قم پرداختم و دروس عالی حوزه را در محضر مرحوم والد آیت‌الله حاج شیخ محمد مؤمن قمی (ره) و آیت الله سید موسی شبیری زنجانی، آیت الله وحید خراسانی و آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی بهره جستم.

همچنین قریب هفت سال در درس خارج فقه «ولایة الامر و الحکومة الاسلامیة» و «ولایت فقیه» که توسط مرحوم والد ما بیان می‌شد توفیق حضور داشتم و با مبانی و ادله بحث ولایت فقیه به خوبی آشنا شدم. مرحوم والد ما علاقه شدید و توجه ویژه‌ای به بحث ولایت فقیه داشتند و بحث ولایت فقیه را ۲ بار در درس خارج فقه خود مطرح کردند. بار اول در مدرسه آیت‌الله العظمی گلپایگانی (ره)، در حدود ۸ سال تدریس کردند و در مرتبه دوم، این بحث را به صورت فشرده در مؤسسه حضرت امام خمینی (ره) در حدود سه سال تدریس کردند. نظر وی بر این بود که بحث ولایت فقیه در حوزه‌های علمیه مظلوم است و در اواخر عمر به هر مناسبتی، در سخنرانی‌های خود یکی از ادله اثبات ولایت مطلقه فقیه را ذکر می‌کردند. خصوصاً در برخورد با علما، اصرار و درخواست زیادی داشتند که در حوزه، بحث ولایت مطلقه فقیه را مطرح کنید تا این بحث پخته‌تر شود و کاملاً جا بیفتد. کتابی نیز در موضوع ولایت مطلقه فقیه با نام «ولایة الالهیة او الحکومة الاسلامیه» به چاپ رسیده که حاصل تدریس درس خارج ایشان در آن موضوع است.

بر خلاف بعضی افراد که صرفاً تعبدی و تقلیدی به موضوع ولایت فقیه معتقدند، بنده با استدلال و مباحث فقهی به موضوع ولایت مطلقه فقیه رسیده‌ام

نظر مرحوم ابوی در بحث ولایت فقیه، همچون نظر حضرت امام (ره) «ولایت مطلقه فقیه» بود و ایشان با استدلال قوی، موضوع ولایت مطلقه فقیه را به خوبی بیان نمود و بحمدالله بنده نیز با استدلال و مباحث فقهی به موضوع ولایت مطلقه فقیه رسیده‌ام و بر خلاف بعضی افراد که صرفاً تعبدی و تقلیدی به این موضوع معتقدند و چه بسا به صورت حقیقی معنای ولایت مطلقه فقیه را ندانند، به صورت تحقیقی و استدلالی آن را پذیرفته‌ام. همزمان با دروس خارج فقه و اصول، در مؤسسه تحقیقاتی آموزشی حضرت بقیه الله (عج) نیز به ادامه تحصیل پرداخته و حدود ۱۰ سال در آنجا توفیق حضور و تحصیل داشتم. در این مدت تالیفاتی نیز از بنده به رشته تحریر در آمده که از آن جمله می‌توان به؛ «قواعد فقهی و اصولی اصالة الصحة»، «طهارة اهل الکتاب»، «التسامح فی ادلة السنن» و «وجوب صلاة الجمعة فی عصر الغیبة» اشاره کرد. همچنین اینجانب بیش از پانزده سال است که در حوزه علمیه قم، مشغول تدریس در سطوح عالی هستم و چندین سال است که در مجمع فقهی مشورتی شورای نگهبان توفیق همکاری با فقها و اعضای آن شورا را دارم. بنده حدود پانزده سال قبل در آزمون کتبی و شفاهی شورای محترم نگهبان در خصوص احراز شرایط اجتهاد شرکت کرده و در این آزمون نمره قبولی کسب کردم.

بفرمائید به پیشنهاد چه کسی در عرصه انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری حضور پیدا کردید؟

بنده به پیشنهاد جمعی از اساتید، علما و فضلای حوزه علمیه قم و درخواست جمعی از متدینین و مردم شریف و جهت انجام تکلیف در مجلس خبرگان رهبری، در این برهه حساس از تاریخ انقلاب اسلامی و در مسیر تمدن نوین اسلامی، وارد عرصه انتخابات مجلس خبرگان رهبری شدم.

فعالیت‌های هیئت اندیشه‌ورز در مجلس خبرگان رهبری را تاکنون چگونه ارزیابی می‌کنید؟

رهبر معظم انقلاب چند سال قبل خطاب به اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند: «مجلس خبرگان رهبری باید یک هیئت اندیشه‌ورز تشکیل دهد که دارای نگاه کلان و راهبردی و عمیق باشد و به بررسی چگونگی حرکت انقلاب اسلامی در سی و هشت سال گذشته بپردازد». بدین معنا که آیا انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی، به سمت اهداف اصلی خود حرکت کرده است یا خیر؟ به پیشرفت‌ها یا توقف‌ها توجه کنند و احیاناً اگر پسرفت‌هایی نیز در مسیر بوده، آنها را بررسی کرده و بر اساس جمع بندی خود از دستگاه‌های مختلف مطالبه‌گری کند.

مجلس خبرگان رهبری علاوه بر وظیفه معرفی و مراقبت از اوصاف رهبری، وظیفه اشراف بر حرکت کلی انقلاب اسلامی را نیز برعهده دارد با عنایت به این فرمایش رهبر معظم انقلاب مشخص می‌شود که مجلس خبرگان رهبری علاوه بر وظیفه خطیر معرفی، انتخاب و مراقبت بر امورات رهبری انقلاب اسلامی، وظیفه اشراف بر حرکت کلی انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را نیز برعهده دارد و مجلس خبرگان رهبری در حقیقت یکی از بازوهای مهم نظام و رهبری انقلاب اسلامی است و باید بر اساس جمع بندی خود، از دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف نظام از آنان مطالبه گری کند.

در اجلاسیه‌های خبرگان، از مسئولین مختلف اجرایی و بعضاً از وزرا جهت دعوت ارائه گزارش دعوت به عمل می‌آید، نظر شما راجع به این موضوع چیست؟

دلیل فراخواندن مسئولین مختلف اجرایی و وزرا به اجلاسیه های مجلس خبرگان رهبری هم این موضوع است که بایستی با کسب اطلاعات جامع و کامل از مسئولین اجرایی کشور، زمینه نظارت دقیق بر حرکت کلی انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی، وجود داشته باشد. همچنین گزارش‌هایی از وضعیت فعلی و کارکرد نهادها و ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف از مسئولین آنان اخذ شده تا اشراف بیشتری بر عملکرد آنان ایجاد شود و زمینه مطالبه گری بهتر و دقیق‌تر فراهم شود. در زمینه مسائل و مشکلات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جامعه نیز بایستی آخرین اخبار و اطلاعات روز از مسئولین مربوطه کسب شده و نسبت به عملکرد آنان مطالبات لازم صورت گرفته و بعد از جمع بندی به اطلاع مردم شریف رسانده شود.

به‌نظر شما کدام جریانات فکری و سیاسی به‌دنبال تضعیف جایگاه رهبری نظام هستند و وظیفه مجلس خبرگان رهبری در مواجهه و مقابله با این جریانات چیست؟

به طور مشخص دو گروه به‌دنبال تضعیف جایگاه رهبری و ولایت‌فقیه در نظام اسلامی هستند؛ اول گروهی که عناد و دشمنی با نظام مقدس جمهوری اسلامی دارند و گروه دوم جریانات و افکاری هستند که نسبت به مباحث فکری و فقهی ولایت فقیه و جایگاه آن در جامعه و نظام اسلامی آشنایی ندارند.

بسیاری از افرادی که ناآگاهانه با رهبری معظم نظام زاویه دارند حقیقتاً نسبت به شخصیت جامع‌الاطراف رهبر معظم انقلاب آگاهی ندارند وظیفه مجلس خبرگان رهبری و اعضای محترم آنکه از علما و فضلا و فقها هستند آن است که در درجه اول نسبت به جایگاه والای ولایت مطلقه فقیه و رهبری نظام اسلامی در مباحث کلامی و فقهی روشنگری و تبیین کنند و در گام بعد، بایستی نسبت به شخصیت و جایگاه علمی، فقهی و سیاسی امامین انقلاب یعنی حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای، روشنگری و تبیین لازم را نموده و آنان را به‌خوبی به جامعه بشناسانند. بسیاری از افرادی که ناآگاهانه با رهبری معظم انقلاب زاویه دارند، حقیقتاً نسبت به شخصیت جامع‌الاطراف ایشان آگاهی ندارند و اگر نسبت به مراتب علمی، فقهی، فرهنگی و سیاسی رهبر فرزانه انقلاب آگاهی پیدا کنند، قطعاً نظر آنان عوض خواهد شد.

مشارکت یا عدم مشارکت مردم در انتخابات چه تأثیری در آینده انقلاب و نظام خواهد داشت؟

در رابطه با انتخابات و شرکت در انتخابات نکته‌ای را خدمت شما عرض کنم، اگر بخواهیم از مشکلاتی که در کشور داریم فارغ بشویم و چنانچه بخواهیم سرافراز و مستقل در جهان باشیم، باید به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به عنوان حکیمی فرزانه، مبنی بر شرکت در انتخابات و انتخاب اصلح گوش جان بسپاریم. ایشان در فرمایشات اخیر خود نکته‌ای را فرمودند که؛ گفته می‌شود برخی به‌خاطر مشکلات معیشتی در انتخابات شرکت نمی‌کنند. نبایستی این چیزها ما را دلسرد کند، اگر نابسامانی و ناکارآمدی وجود دارد باید آن را با انتخاب درست و خوب جبران کنیم. کسی که در انتخابات شرکت نمی‌کند مرتکب دو خطا می‌شود؛ اول آنکه قدرت چانه زنی نظام در عرصه بین‌المللی را دچار مشکل می‌کند، ثانیاً این عدم حضور ممکن است منجر به انتخاب غیر اصلح شود.

اگر نابسامانی و ناکارآمدی وجود دارد باید آن را با انتخاب درست و خوب جبران کنیم ما چنانچه از وضعیت موجود اقتصادی، معیشتی و مدیریتی ناراضی هستیم نبایستی با صندوق‌های رأی قهر کنیم، بلکه باید وارد عرصه انتخابات شویم و با انتخاب فرد اصلح نسبت به کسانی که مسبب وضعیت موجود هستند و مدیریت ضعیفی داشته‌اند جواب مناسبی بدهیم.

خداوند متعال را شاکر هستیم که در عصر انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم. انقلابی که علیرغم همه مشکلات و کارشکنی‌های دشمنان داخلی و خارجی، به ضمانت و آبیاری خون پاک و مطهر شهدای انقلاب اسلامی همچون شهید سرافراز، سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی، به راه خود ادامه می‌دهد و در واقع خون شهداست که ضامن ادامه راه نظام و انقلاب است و امیدواریم که بتوانیم قدردان خون شهدای انقلاب، ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های معظم آنان باشیم و ان‌شاالله ما نیز مشمول دعای خیر آنان باشیم.

کد خبر 5235253

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات 1400 انتخابات مجلس خبرگان رهبری آیت الله مؤمن انتخابات 1400 ویروس کرونا مشارکت مردم در انتخابات سیدابراهیم رئیسی کرمانشاه بوشهر گرگان آمار کرونا عکس استانها سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری اردبیل چالش شفافیت سعید جلیلی نظام مقدس جمهوری اسلامی مجلس خبرگان رهبری ولایت مطلقه فقیه رهبر معظم انقلاب حضرت امام خمینی بحث ولایت فقیه موضوع ولایت انقلاب اسلامی حوزه علمیه قم انقلاب و نظام نظام اسلامی مرحوم والد مطالبه گری دانش زاده آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار

نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: امروزه لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی و اسلامی را در بازارها در انواع گوناگون پسران و دختران فراوان می‌بینیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، حجت‌الاسلام سیداحمدرضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه در مصلای الغدیر گفت: رشد و کمال علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دختران ایران اسلامی همراه با رایحه خوش عفاف، حجاب و حیا به زنان و دختران غربی رسیده‌است.

او اضافه کرد: برخی از زنان و دختران را مشاهده می‌کنیم که در کشورهای غربی از انحطاط، بردگی جنسی و نابودی پایه‌های خانواده خسته شده‌اند و به حجاب و عفاف روی آورده‌اند.

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه  باید هوشیار بود و دستگاه‌های متولی فرهنگی در کشور هوشیارانه تصمیم بگیرند و اقدام کنند، بیان کرد: باید از هرگونه اقدامی که ابتذال فرهنگی را همراه دارد خودداری کنند.

شاهرخی اذعان کرد: گاهی ممکن است مجموعه‌های به‌ظاهر فرهنگی به مکانی واگذار شود، ولی در آن مکان رویدادهای غیرفرهنگی به‌وسیله برخی از بخش‌های فرهنگی رخ دهد.

شاهرخی با اشاره به اینکه در راستای اجرای اصل 123 قانون اساسی، قانون ساماندهی مد و لباس در مجلس و شورای نگهبان به تصویب رسیده‌است، عنوان کرد: امروزه لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی و اسلامی را در بازارها در انواع گوناگون پسران و دختران فراوان می‌بینیم.

او با بیان اینکه پیداکردن لباس‌هایی که با فرهنگ ایرانی و اسلامی هماهنگ باشد گاهی در بازار محدود است، خاطرنشان کرد: قوانین فقط برای تصویب نیست بلکه برای اجرا هم است و لازم است تدابیری برای توزیع لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی و اسلامی اتخاذ شود.

نماینده ولی‌ فقیه در لرستان بیان کرد: گاهی می‌پرسند که وضعیت آینده این استان را چگونه تجزیه‌ و تحلیل می‌کنید، ما باید به آیندۀ کشور امیدوار باشیم؛ هرچند فرازونشیب وجود دارد، اما قطعاً آینده برای استان ما روشن است.

شاهرخی عنوان کرد: کارخانۀ ماشین‌سازی خرم‌آباد تا چند سال پیش تعطیل بود، اما در این دولت با پیگیری‌های مسئولان ملی و استانی به نقطه‌ای رسیده‌است که اشتغال در آن چند برابر شود.

او بیان کرد: در لرستان صنایع تعطیل‌شده‌ای وجود دارد که باید مشکلات آن‌ها دنبال شود، اما صنایع و کارگاه‌های متوسط و کوچکی هم وجود دارد که اشتغال در آن‌ها پویا و زنده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با قدردانی از اجرای طرح حضور دانش‌آموزان در نمازجمعه، عنوان کرد: از نیروی انتظامی که طرح نور را در در کشور در حال اجرا دارد تقدیر و تشکر می‌کنم.

شاهرخی تصریح کرد: نیروی انتظامی در حوزه‌های مختلفی خدمات‌رسانی می‌کند و باید از این قشر زحمت‌کش که در عرصه‌های مختلف جهاد مستمر دارند تشکر کنیم.

او با اشاره به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی، عنوان کرد: اهمیت مشارکت حداکثری به قوت خود باقی است و عملیاتی‌کردن چهار راهبردی که مقام معظم رهبری فرمودند، امری لازم و شرکت در انتخابات یک حق، تکلیف و وظیفه ملی است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان کرد: مسئولان ناظر و برگزارکننده انتخابات هم باید دقت لازم را در برگزاری انتخابات سالم داشته باشند.

شاهرخی افزود: آسیب‌های احتمالی دور اول انتخابات مجلس باید رفع شود و با کسانی که می‌خواهند به انتخابات خدشه‌ای وارد کنند برخورد شود.

انتهای پیام/645/.

دیگر خبرها

  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • فهرست مشترک جبهه پایداری و شانا برای دور دوم انتخابات تهران
  • لیست «ائتلاف امناء» برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • لیست حمایتی جبهه مطالبه مردمی تبریز اعلام شد