Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:05:46 GMT

غربالگری مصرف دخانیات در همدان انجام می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۹۰۰۰

غربالگری مصرف دخانیات در همدان انجام می‌شود

دکتر مهتا سنگستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در راستای ارتقای خدمات غربالگری، تشخیص و درمان «اختلال مصرف دخانیات»، غربالگری اولیه در همه خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت توسط بهورز و مراقب سلامت صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: همچنین در ادامه این برنامه، غربالگری تکمیلی و مداخلات روانشناختی در مراکز خدمات جامع سلامت توسط کارشناس سلامت روان، طبق دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولویت اجرایی همه کارکنان مرتبط در مراکز خدمات جامع سلامت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: همچنین در صورت نیاز، درمان دارویی توسط پزشک صورت می گیرد. 

دکتر سنگستانی توضیح داد: در این برنامه افراد ۱۵ تا ۵۹ سال که در تماس مستقیم یا غیرمستقیم با دود سیگار و مواد دخانی سیگاری هستند غربالگری شده و در صورت روبرو شدن با افراد سیگاری، آنها از نظر یکسری عوامل خطر از جمله بیماری های قلبی و عروقی مورد آزمایش قرار می گیرند سپس خدمات روانشناختی برای ترک مصرف سیگار ارائه می شود.

وی ادامه داد: همچنین در صورت منفی بودن نتیجه غربالگری «اختلال مصرف دخانیات»، با برگزاری کلاس آموزشی به فرد آموزش های پیشگیرانه لازم متناسب با گروه سنی ارائه می شود و در صورت مثبت بودن نتیجه به دست آمده از مصاحبه، پرسش و پاسخ ها، مداخلات روانشناختی برای ترک مواددخانی انجام می شود.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: دخانیات یا مواد دخانی به هر ماده یا فرآورده ای اطلاق می شود که تمام یا بخشی از ماده خام تشکیل دهنده آن گیاه توتون و تنباکو یا مشتقات آن باشد، البته این تعریف شامل مواد دارویی مجاز برای ترک دخانیات را که به تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده، نمی‌شود. 

دکتر سنگستانی افزود: مصرف دخانیات به شکل تدخینی یا غیر تدخینی با عوارض بلند مدت و کوتاه مدت متعددی همراه است و مصرف تدخینی (کشیدنی) آن به تمام دستگاه‌های بدن آسیب رسانده و یکی از عوامل اصلی مرگ قابل پیشگیری در جهان است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: تنباکو حاوی ۶۰۰ نوع ماده شیمیایی است که در هنگام سوختن هفت هزار نوع ماده شیمیایی که اغلب سمی هستند تولید می کند و حداقل ۶۹ ماده آن سرطان زا است. 

سنگستانی مهمترین و شایعترین عوارض مصرف دخانیات را انواع سرطان ها از جمله ریه، حنجره، خون، مری، معده، روده بزرگ، کبد، کلیه، لوزالمعده، بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا، افزایش ۲ تا چهار برابری خطر سکته قلبی و مغزی، آب مروارید، دیابت نوع ۲، تضعیف سیستم ایمنی بدن، پوسیدگی دندان‌ها، بیماری‌های مخاط دهان، سقط، زایمان زودرس، تولد نوزاد با وزن پایین دانست.

وی با بیان اینکه سرطان ریه در مردان سیگاری ۲۵ برابر و در زنان سیگاری ۲۷ برابر افراد غیر سیگاری است گفت: این عوارض علاوه بر این که در فرد مصرف کننده ایجاد می‌شود بر اطرافیان وی که در معرض دود دست دوم (استنشاق دود در محیط) و دست سوم (تماس با اشیا و وسایلی که در معرض دود دخانیات بودند) نیز ایجاد می‌شود.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: بنابراین پیشگیری از مصرف و کمک به ترک آن یکی از وظایف اصلی نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه است که طیف زیادی از خدمات شامل آموزش سلامت، پیشگیری اولیه، غربالگری، ارزیابی، تشخیص و درمان است و این مراقبت‌ها به صورت رایگان یا با هزینه پایین قابل دسترسی برای همه است.

سنگستانی گفت:۴۰ درصد جمعیت ۱۵ تا ۵۹ سال معادل ۲۲۱ هزار و ۱۸۱ نفر سال گذشته در استان همدان غربالگری اولیه اختلال مصرف دخانیات و الکل شدند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان نه به دخانیات غربالگری سلامت روان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان نه به دخانیات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان نه به دخانیات غربالگری سلامت روان مدیر سلامت روانی مصرف دخانیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین

اورنگ شیخ بیگلو مدیر درمان تامین اجتماعی قزوین گفت: مراکز درمانی تابعه مدیریت درمان تامین اجتماعی استان قزوین شامل ۲ بیمارستان پلی کلینیک و هفت درمانگاه شامل سینا، شهید بهشتی، حمدالله مستوفی، اقبال آذر، دهخدا، نبی اکرم، قائم و پلی کلینیک است.

این مسئول با اشاره به انجام طرح‌های مختلف غربالگری در این مراکز، بیان کرد: غربالگری کولورکتال یا روده بزرگ، برست یا پستان، کانسر سرویس یا سرطان دهانه رحم، قلب نوزاد، دیابت و فشار خون در کلینیک‌های مراکز تابعه طرف قرارداد تامین اجتماعی به انجام می‌رسد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قزوین یادآورشد: ۱۱ هزار و ۷۵ نفر در غربالگری روده بزرگ در سال گذشته شرکت داشتند که از این تعداد هشت مورد مثبت گزارش شد و پیگیری درمان این تعداد بیمه شده در حال انجام است و هفت هزار و ۶۲ شهروند غربالگری پستان شدند که از این نیز ۱۸ مورد مشکوک شناسایی و پیگیری لازم در خصوص درمان بیماری و ارجاع به متخصص زنان صورت گرفت.

وی ادامه داد: همچنین در غربالگری سرطان دهانه رحم نیز سه هزار و ۳۵۶ نفر شرکت کردند که ۱۱ مورد مشکوک مورد بررسی قرار گرفت و غربالگری قلب نوزادان که در بیمارستان رازی قزوین کلید خورده و از نیمه دوم سال گذشته نیز در بیمارستان تامین اجتماعی تاکستان انجام شد، طی سال گذشته در مجموع سه هزار و ۴۴۰ نوزاد غربالگری شدند که ۱۷۶ مورد مشکوک گزارش شد و آزمایش و پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شد.

به گفته شیخ بیگلو، ۱۶ هزار و ۹۰۰ بیمار در غربالگری دیابت و فشار خون در کلینیک‌های مراکز تابع استان ویزیت شدند که ۵۳۵ مورد دیابتیک مورد شناسایی قرار گرفتند.

این مسئول در خصوص تجهیزات پزشکی مراکز تامین اجتماعی قزوین نیز اظهار کرد: سال گذشته همچنین ۱۴۲ میلیارد ریال اعتبار جهت خرید تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای در اختیار استان قرار گرفت که همه این اعتبارات جذب شد و ۱۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار نیز جهت خرید سی تی اسکن شهرستان تاکستان در اختیار این مدیریت قرار گرفت و هم اکنون از لحاظ استقرار تجهیزات پزشکی در شرایط مناسبی به سر می‌بریم.

وی در خصوص تبدیل وضعیت پزشکان، تاکید کرد: ۲۳ پزشک در سال گذشته حائز شرایط تبدیل وضعیت بودند که ۱۸ نفر آنها به وضعیت رسمی تبدیل شدند.

شیخ بیگلو افزود: در حال حاضر مشکلی که با آن مواجه هستیم این است که پزشکان تمایلی به همکاری با مراکز تابعه این مدیریت در حاشیه قزوین و دور از مرکز را ندارند و این مدیریت آمادگی لازم برای جذب متخصص و پزشک عمومی در مراکز درمانی خارج قزوین را دارد.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان قزوین بیان کرد: این مدیریت آماده عقد قرارداد با پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی، پوست و مو، دندانپزشک، جراح مغز و اعصاب است.

تعداد اعمال جراحی انجام شده در بیمارستان تامین اجتماعی شهرستان تاکستان طی سال گذشته پنج هزار و ۱۲۷ مورد و در بیمارستان رازی قزوین نیز ۱۴ هزار و ۳۲۸ عمل بود و در حوزه ویزیت پزشک نیز طی این مدت در بیمارستان تاکستان ۲۴۳ هزار و ۹۹۰ مورد و در بیمارستان رازی قزوین هم ۴۲۵ هزار و ۷۳۸ بیمار طی این مدت ویزیت شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • لزوم پرهیز تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین