Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲ هزار هکتار نهال ۲ سال اخیر در اراضی بیابانی این استان کشت شد.

«آتنا فرجی» روز پنجشنبه به مناسبت روز ملی بیابان‌زدایی (۲۷ خردادماه) در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۹۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی  ۲ سال اخیر به اجرای طرح‌های بیابانزدایی در استان مرکزی اختصاص یافته که اجرای طرح درختکاری در اراضی بیابانی شهرستان‌های اراک، کمیجان، محلات، ساوه و زرندیه از جمله اقدامات بیابانزدایی اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت بوده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: کنترل روان‌آب در ۷۵۰ هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی، مدیریت ۱۶ هزار و ۴۴۵ هکتار جنگل‌های دست کاشت از دیگر اقدامات اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در این مدت است.

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اجرای طرح احداث بادشکن غیرزنده در کانون بحران فرسایش بادی شمال و جنوب کویر میقان را از جمله طرح‌های موثر در تثبیت شن های روان و کنترل گرد و غبار دانست و گفت: شهرهای اراک، داوودآباد، روستاهای حاشیه کویر میقان، قطب صنعتی، راه‌های مواصلاتی، فرودگاه و اراضی کشاورزی این شهرها تحت تاثیر شن‌های روان این مناطق هستند.

فرجی خاطرنشان کرد: کنترل بادهای فرساینده، کاهش فرسایش خاک، حفظ رطوبت، احیا و توسعه پوشش گیاهی مقاوم و سازگار با اراضی بیابانی و کویری، جلوگیری از لگدکوبی خاک، بهبود عملکرد فیزیکی و ارتقای نفوذپذیری خاک، حفظ ذخایر ژنتیکی، جلوگیری از آلودگی هوا و کاهش گرد و غبار از جمله مزایای اجرای طرح‌های اجرای شده در اراضی بیابانی و کویری استان مرکزی است.

وی گفت: ۴۴۰ هزار هکتار اراضی بیابانی و نیمه بیابانی در شهرستان‌های ساوه، زرندیه، محلات، دلیجان، کمیجان و خنداب و ۵۰ هزار هکتار اراضی کویری در کویر میقان اراک وجود دارد.

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: این استان جز ۱۸ استان بیابانی کشور است که در سال‌های اخیر با توجه به حجم اعتبارات تخصیص یافته در زمینه اجرای طرح‌های بیولوژیک، بیومکانیک و مدیریت مناطق بیابانی اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده‌ است.

۲۷ خرداد ماه هر سال تحت عنوان روز مقابله با بیابانزایی نامگذاری شده‌است.

بیابان‌زایی در کنار تغییرات جوی، از جمله بزرگترین چالش‌های بشر در قرن اخیر بوده و با نامیدن یک روز در سال به این مناسبت، تلاش می‌شود تا علاوه بر آشنا کردن مردم با این مساله و جلب توجه جهانیان به مساله بیابان‌زایی در بسیاری از کشورهای جهان، راهکارهایی برای مهار این پدیده پیدا شود.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند./ایرنا



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اراضی بیابانی استان مرکزی هزار هکتار اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۹۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار عزیزاله ملکی با اشاره به اینکه زمین‌خواری تعرض به منابع طبیعی و اراضی ملی بوده و جرم است، اظهار کرد: زمین‌خواران بدون در نظر گرفتن حق عامه مردم در بهره‌مندی از نعمت‌های خدادادی با هدف رسیدن به سودهای کلان اقدام به تصرف زمین و منابع طبیعی می‌کنند که برای مقابله با این مشکل، همکاری همه مردم و دستگاه‌ها الزامی است.

وی از دریافت خبر تصرف اراضی ملی توسط فردی سودجو در یکی از مناطق شهرستان تالش و آغاز تحقیقات پلیس در این زمینه خبر داد و گفت: مأموران انتظامی پس از انجام تحقیقات به همراه کارشناسان اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی به آدرس محل اعلامی اعزام شدند.

فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه در بازدید از زمین مورد نظر مشخص شد، این فرد ۱۳ هزار متر مربع از اراضی ملی را به تصرف خود درآورده و به صورت غیرقانونی آن را به وسیله سیم‌خاردار و فنس محصور کرده است، افزود: در این خصوص متهم ۴۵ ساله پس از تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

این مقام ارشد انتظامی با اعلام اینکه با حکم قضائی و به استناد قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع، کلیه آثار تجاوز جمع‌آوری و رفع تصرف انجام شد، تصریح کرد: کارشناسان ارزش این اراضی را ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد کردند.

سردار ملکی در پایان به رصد دقیق و اشرافیت بالای پلیس بر اقدامات غیرمجاز و مجرمانه متصرفان اراضی ملی اشاره کرد و بیان‌داشت: حفظ و حراست از منابع طبیعی و ملی از اولویت‌های مجموعه انتظامی است و مبارزه با زمین‌خواران و سودجویان به صورت مستمر در دستور کار پلیس قرار دارد.

کد خبر 6097354

دیگر خبرها

  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • رفع تصرف اراضی ملی ۱۳۰ میلیارد ریالی در تالش
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • جلوگیری از تخریب اراضی ملی در بم
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • رفع تصرف و بازپس گیری ۳هکتار از اراضی ملی اشنویه