Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، بازی‌های المپیک ۱۸۹۶ آتن به عنوان نخستین بازی‌های المپیک مدرن شناخته می‌شود. در این بازی‌ها ۲۴۱ ورزشکار که تمامی آنها مرد بودند از ۱۴ کشور به رقابت پرداختند. مسابقات در ۹ رشته ورزشی برگزار شد و نکته جالب اینکه ۶۵ درصد شرکت‌کنندگان از یونان بودند.

* طراحی نخستین مدال المپیک

اولین مدال‌های المپیک در سال ۱۸۹۶ توسط مجسمه ساز فرانسوی ژول کلمن چاپلین طراحی و به تصویر کشیده شد که زئوس نایک الهه پیروزی یونان و آکروپولیس را در تصویر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحی مدال‌ها از سال ۱۸۹۶ بسیار متفاوت بود به خصوص در اندازه آن اما از سال ۲۰۰۴ آتن تغییراتی اعمال شد.

نخستین باری که به قهرمانان المپیک مدال طلا اعطا شد در جریان بازی‌های المپیک ۱۹۰۴ بود. قبل از این طلا بیش از حد گران بود بنابراین قهرمان یک رویداد مدال نقره و نایب قهرمان برنز دریافت می‌کرد، در حالی که برای مقام سوم اصلا مدالی وجود نداشت.

* اولین مدال‌‌آور زن المپیک

هلن دوپارتالس قایقران سوئیسی که در زمان المپیک ۳۲ ساله بود در ۲ ماده به مدال طلا و نقره دست یافت. البته همسر او هم از خدمه قایق محسوب می‌شد.

شارلوت کوپر از انگلیس به عنوان برنده مسابقات انفرادی تنیس زنان با کسب مدال طلا به عنوان نخستین قهرمان زن معرفی شد. وی همچنین در مسابقات دوبل هم مدال طلا را از آن خود کرد.

* طراحی حلقه‌های المپیک

حلقه‌های المپیک برای نخستین بار در سال ۱۹۱۳ به صورت عمومی ارائه شد. در مرکز زمینه حلقه‌ها سفید است و ۵ حلقه به رنگ‌های آبی، زرد، سیاه، سبز و قرمز با هم تلاقی داشتند.

پرچم المپیک نیز با هدایت بارون دوکوبرتن در سال ۱۹۱۴ طراحی و در سال ۱۹۱۴ منتشر شد. با توجه به لغو بازی‌ها به دبیل جنگ جهانی، در سال ۱۹۲۰ و در آنتورپ بلژیک پرچم المپیک در ورزشگاه اصلی به اهتزاز درآمد و ۵ حلقه نیز به شکلی به روز شده به نمایش گذاشته شد. ۵ حلقه نشان دهنده ۵ قاره جهان است.

* نخستین پخش تلویزیونی رنگی المپیک

بازی‌های المپیک تابستانی در مکزیکو سیتی که سال ۱۹۶۸ برگزار شد، اولین بازی‌های تابستانی بودند که به صورت زنده و رنگی از تلویزیون پخش می‌شدند.

این اولین بازی‌هایی بود که پخش گسترده رنگی مسابقات ورزشی به نمایش گذاشته شد اگرچه در بازی‌های المپیک ۱۹۶۴ توکیو، ژاپن تصاویر تلویزیونی رنگی زنده از مراسم افتتاحیه، اختتامیه و موارد مختلف مسابقات از جمله کشتی، والیبال، جودو و ژیمناستیک را به نمایش گذاشته شده بود.

* نخستین حمل مشعل المپیک کجا بود؟

مشعل المپیک نمادی است که در بازی‌های المپیک همواره استفاده می‌شود. این مشعد همچنین نمادی از تداوم بازی‌های باستانی و مدرن است. معمولا ماه‌ها قبل از المپیک این مشعل روشن و در شهرهای مختلف حمل شده و در روز افتتاحیه به استادیوم اصلی می‌رسد.

مشعل المپیک به عنوان نمادی از حرکت المپیک مدرن توسط جان ویلز در بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۲۸ در آمستردام طراحی شد و از آن زمان این مشعل در المپیک روشن می‌شود.

در نخستین مراسم حمل مشعل المپیک در بازی‌های ۱۹۳۶ برلین، مشعل از المپیا در مسافتی بیش از ۳ هزار کیلومتر مدت ۱۲ روز توسط ۳۳۳۱ حمل‌کننده به برلین منتقل شد. کارو دیم نخستین حمل کننده مشعل از المپیا به برلین بود.

* ضرب اولین سکه المپیک

اگرچه اولین سکه المپیک را می‌توان به ۴۸۰ سال قبل از میلاد مسیح دانست اما اولین المپیک مدرن تا سال ۱۹۵۱ روی سکه را به خود ندیده بود. مفهوم اصلی ضرب سکه‌های المپیک این بود که یونانی‌ها معتقد بودند سکه‌ها عموم مردم را به بازی‌های المپیک نزدیک می‌کند.

در سال ۱۹۵۱، دولت فنلاند مجاز به ضرب اولین سکه مدرن المپیک برای بازی‌های ۱۹۵۲ هلسینکی شد. در ابتدا سکه‌ها به عنوان ارز در کشور صادرکننده در گردش بودند به همین ضربه سکه بالا بود. حالا این سکه‌ها یادبود المپیک هستند و کلکسیون‌دارها می‌توانند آن را به مجموعه خود اضافه کنند.

 

* نخستین حضور زنان در المپیک

زنان برای اولین‌بار در بازی‌های ۱۹۰۰ پاریس در المپیک شرکت کردند. از مجموع ۹۹۷ ورزشکار، ۲۲ زن در ۵ ورزش تنیس، قایقرانی، کروکت، سوارکاری و گلف به رقابت پرداختند. کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) در حال حاضر متعهد به برابری جنسیتی در ورزش است به طوری که اعلام شده در بازی‌های ۲۰۲۴ پاریس تعداد زنان و مردان برابر خواهد بود.

هلن دوپارتالس قایقران سوئیسی نخستین زنی است کادر بازی‌های المپیک شرکت کرد.

* تکنولوژی در المپیک

از اولین بازی‌های مدرن المپیک در سال ۱۸۹۶، از کرونومتر برای تعیین زمان برندگان استفاده می‌شد اما در سال ۱۹۱۲ یک سیستم زمان بندی اتوماتیک الکترونیکی برای مسابقات دو و میدانی معرفی شد. این وسیله توسط مهندس سوئدی راگنار کارلشتت اختراع شده بود.

تایمر با شلیک تپانچه شروع به کار می‌کرد و توسط یک فرد زمان اختصاص داده شده برای هر دونده به صورت دستی متوقف می‌شد. این سیستم همچنین شامل عکس برنده هنگام عبور از خط پایان بود.

انتهای پیام/

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: بازی های المپیک مشعل المپیک مدال طلا سکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست

گامر دیلانچیان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اردوی مهرشاد افقری در ترکیه و اینکه او در تمرینات توانسته رکورد جدیدتری را ثبت کند، اظهار کرد: با توجه به اینکه استخر‌های تمرینی غالباً استاندارد نیستند، رکورد‌هایی که در تمرینات ثبت می‌شود با رکورد‌های تمرینی قبلی مقایسه می‌شود. از این لحاظ رکورد‌های افقری خوب است، راهی ترکیه هستیم و مسابقاتی هم خواهد بود که افقری در آن شرکت می‌کند ولی حضور در این کشور همسایه با هدف اردوی سه هفته‌ای پرفشار است.

وی ادامه داد: در این اردو سه روز مسابقات داریم و سپس سه هفته اردوی ارتفاع برگزار می‌کنیم، ضمن اینکه از سخت‌افزار‌های شنای کشور ترکیه حداکثر استفاده را خواهیم برد و نهایت فشار را برای ارتقا و بهبود عملکرد نماینده شنای کشورمان خواهم داشت. بعد از آن به ایران باز می‌گردیم، دو هفته تا ۲۰ روز کاهش تمرینات را خواهیم داشت و بعد از آن هم در مسابقات انتخابی المپیک شرکت خواهیم کرد.  

سرمربی تیم ملی شنا در خصوص بهبود رکورد‌های سامیار عبدلی در ماده ۵۰ متر آزاد و اینکه او تا چه اندازه به کسب حدنصاب ورودی المپیک نزدیک است، عنوان کرد: سامیار بسیار آماده است و با دو بار جابه‌جایی رکورد ۵۰ متر آزاد نشان داد در شرایط بسیار خوبی قرار دارد. مسابقاتی که هدف کسب سهمیه المپیک را از آن داریم اول تیر در ایتالیا خواهد بود. دو نفر اصلی ما مهرشاد افقری و سامیار عبداللهی هستند و امیدواریم بتوانند سهمیه المپیک پاریس را کسب کنند.  

وی در مورد اینکه علیرضا یاوری هیچ شانسی برای حضور در مسابقات انتخابی المپیک ندارد، عنوان کرد: با توجه به حضورش در آمریکا فعلاً نمی‌تواند از این کشور خارج شود. شرایط تحصیلی و تمرینی که در آنجا دارد باعث می‌شود تا در دسته‌بندی تیم ملی شنای ایران قرار نمی‌گیرد. نمایندگان ما افقری و عبدلی هستند و هر دو نفر این شانس را دارند تا موفق به کسب سهمیه المپیک شوند و برای نخستین بار شنای ایران را در المپیک صاحب دو شناگر کنند. هدف گذاری ما بر این اساس بوده و رو به جلو حرکت می‌کنیم. زمان خوبی تا مسابقات کسب سهمیه دارم و طبیعتاً عملکردمان تا ۲۰ روز آینده نشان می‌دهد تا چه اندازه این شانس را داریم که سهمیه کسب کنیم. اگر فدراسیون جهانی حدنصاب ورودی المپیک را سخت نمی‌کرد و زمان را کاهش نمی‌داد تا به الان دو سهمیه را گرفته بودیم. برای المپیک بعدی باید هدف گذاری روی سهمیه A باشد تا بتوانیم با خیال آسوده‌تری پیش برویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین آزمون رانندگی و اولین تهرانی که تصدیق رانندگی گرفت
  • يزدانى - اسنايدر، كشتى جهان چشم انتظار شماست!
  • با 11 مدال طلای کشتی، توقع یک طلا از تیم ملی، واقعا بی‌انصافی است
  • مشعل المپیک در فرانسه تحریم شد
  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست
  • مشعل المپیک درفرانسه تحریم شد
  • ورزشکاران معترض دوومیدانی بالغ‌ هستند/المپیک جای نخبگان است
  • خوزستان برای اولین بار به طلای المپیک فکر می‌کند
  • ابتدای سال دچار شوک بودجه‌ای شدیم/ والیبال و بسکتبال امید مدال نبودند
  • در آغاز سال دچار شوک بودجه‌ای شدیم/ والیبال و بسکتبال امید مدال نبودند