Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارت اعتباری، اثر انگشت یا قرنیه چشم‌ها که با حسگر ارتباط برقرار می‌کند، مانع‌های شیشه‌ای کنار می‌رود و تردد ممکن می‌شود آن‌هم بدون هیچ تاخیر یا خطایی. ممکن است بارها پیش آمده باشد هنگامی که از گیت‌های الکترونیکی مترو یا ایستگاه‌های اتوبوس عبور می‌کنید کنجکاوی‌تان درباره نحوه عملکرد و فناوری‌های به‌کار رفته در این دروازه‌های کوچک، افزون شده و پرسش‌های زیادی در ذهنتان نقش بسته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عبور آسان با گیت‌های ایران‌ساخت

آیا گیت‌های مورد استفاده در سازمان‌ها یا ورودی ایستگاه‌های حمل و نقل شهری، دانشگاه‌ها یا محل کار، صرفاً یک دروازه عبور و مرور ساده هستند و مبتنی بر چند حرکت مکانیکی و محاسبات ساده کارشان را انجام می‌دهند؟ ساسان محمودی مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان «پارس دانش الکترونیک سها» در این باره توضیح می‌دهد: گیت‌های عبوری مجموعه‌ای متشکل از پیوند چندین فناوری پیچیده است و در بیان پیچیدگی آن همین بس که وقتی فردی برای تردد مقابل این گیت‌ها قرار می‌گیرد، بیش از ۷۰هزار سطر برنامه آن هم در کسری از ثانیه اجرا می‌شود تا این تردد بدون هیچ چالش و مشکلی باشد.

محمودی طراحی و تولید سیستم کامل متشکل از تمامی اجزای زنجیره این فناوری شامل قطعه‌های مکانیکی، سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را توانمندی فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان می‌داند و ادامه می‌دهد:  وقتی از سیستم صحبت می‌شود، پای تعداد زیادی از اجزا، دستگاه‌ها و نرم‌افزارها به میان می‌آید که از مواد به کار رفته در گیت تردد، قرائت‌گر و نرم افزار کنترل تردد را شامل می شود.

 

تولید دروازه‌های تردد با فناوری بومی

محصول دانش‌بنیان ایران‌ساختی که توسط فعالان فناور این شرکت دانش‌بنیان به بازار تجاری عرضه شده، توانسته نیازهای حوزه حمل و نقل ‌شهری، ادارات دولتی، بخش های امنیتی، اماکن ورزشی و سرگرمی را تامین کند؛ به طوری‌که تمامی بخش‌هایی که کنترل تردد برایشان حائز اهمیت است، مشتریان بالقوه این تجهیزات به شمار می‌روند.

محمودی از تولید گیت‌های اسلایدینگ به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای فناوران این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید و ادامه می‌دهد: هنگامی که از کنار این دستگاه‌ها عبور می‌کنیم، چندین مکانیزم، سخت‌افزار و رشته‌ای پیچیده‌ از نرم‌افزارها با یکدیگر همکاری می‌کنند تا ضمن تشخیص دقیق، باز شدن گیت و عبور به ساده‌ترین شکل ممکن اتفاق بیفتد.

این دستگاه، لحظه به لحظه ترددها را ثبت و تحلیل می‌کند و با تشخیص دقیق موقعیت فرد در محل عبور، به کمک حسگرهای دقیق از بسته شدن نابه‌هنگام شیشه‌، بروز تخلفات مانند عبور دو یا چند نفر به طور همزمان یا تردد از سمت مخالف جلوگیری می‌کند.

آن‌طور که مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارس دانش الکترونیک سها عنوان می‌کند، فناوری‌های به کار رفته در این دستگاه ایران‌ساخت از نرم‌افزارها، بردها و مدارات الکترونیکی تا  قطعات مکانیکی را شامل می‌شود که زمینه‌ساز کاهش هزینه تمام شده نسبت به نمونه وارداتی است.

 

هزینه پایین‌تر و پشتیبانی بیش‌تر

این فعال فناور، با بیان این‌که توانستیم گیت‌های ایران‌ساخت را با یک سوم قیمت تمام شده نمونه مشابه خارجی تجاری‌سازی کنیم ادامه می‌دهد: با کار فناورانه صورت گرفته روی دستگاه، گیت‌های ایران‌ساخت بدون وجود بسیاری از ایرادات نمونه‌های وارداتی تولید شده و به کمک فرآیندهای مهندسی و نوآوری‌های بومی، کارایی و عمر مفید نمونه ایران‌ساخت به مراتب بیش‌تر و بالاتر است.

علاوه بر کارآمدی بالای دستگاه، تهیه دستگاه نمونه وارداتی، با وجود گسترده بودن سایه تحریم‌ها بر فراز این فناوری‌ها، نمونه وارداتی به لحاظ خدمات پس از فروش نیز با مشکلات بسیار زیادی مواجه بود که به گفته مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان پارس دانش الکترونیک سها، تامین قطعات و پشتیبانی این تجهیزات در نمونه ایران‌ساخت آسان شده است.

محمودی از ظرفیت تولید سالانه ۱۰هزار نمونه از گیت‌های ایران‌ساخت می‌گوید و ادامه می‌دهد: این در حالی است که اکنون حداکثر ۱۰۰۰ دستگاه در این شرکت تولید می‌شود که خوشبختانه پاسخ‌گوی ۸۰ درصد از نیاز کشور است. این ظرفیت وجود دارد که این محصول دست‌کم در بازار کشورهای همسایه به فروش برسد.

در حال حاضر ۲۰ نفر به طور مستقیم در پارس دانش الکترونیک سها فعالیت می‌کنند اما آن‌طور که مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید به صورت غیر مستقیم برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است و این ظرفیت وجود دارد که توسعه خط تولید و تامین نیازهای فناورانه در داخل شرکت، ضمن کاهش خطراتی مانند به سرقت رفتن فناوری تولید و اطلاعات، هزینه تمام شده محصول کاهش یافته و برای تعداد بیش‌تری اشتغال مستقیم ایجاد شود.

او مهم‌ترین چالش در تحقق این موضوع را وجود زیرساخت‌های تولید صنعتی و تامین سرمایه اولیه می‌داند و بیان می‌کند: یک شرکت دانش‌بنیان در نخستین گام‌های استارتاپی‌اش به تامین سرمایه اولیه نیازی مبرم دارد که انجام آن برای جوانان دانش‌آموخته و نوپا آسان نیست. در اختیار قرار گرفتن زیرساخت‌ها و تامین سرمایه تولید متناسب با کار صنعتی می‌تواند بخشی از چالش‌های فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان را برطرف کند.

اما از آن‌جایی که شرکت دانش‌بنیان مهندسی پارس دانش الکترونیک سها تمامی بخش‌های این سیستم را بومی‌‌سازی کرده، فراتر از تولید یک دستگاه کنترل تردد عمل می‌کند و تمامی بخش‌ها از جمله قرائت‌گرهای بایومتریک شامل حسگر اثر انگشت، کارت‌خوان و نرم‌افزار جامع سازمانی را که در ادارات دولتی کاربرد وسیعی دارد و و می‌تواند طیف وسیعی از نیازهای یک سارمان را پوشش دهد، تولید می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران ساخت خبرخوب شرکت دانش بنیان ادامه می دهد بخش ها گیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند

علی اسماعیلی گفت: این وظیفه مجریان قانون است که توجه ویژه ای به موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان داشته باشند و وظیفه خود می‌دانیم برای این اولویت کاری شبانه روز اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: توجه به افراد متخصص و همچنین نخبگان دانشگاهی در هر ۲ حوزه سیاست‌گذاری و اجرا، امری ضروری است. بر همین اساس این ۲ حوزه باید به صورت هماهنگ عمل کنند تا بتوانند موفقیت‌های مطلوبی را در راستای توسعه اقتصادی و فناوری کشور ایجاد کنند.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:خراسان رضوی به عنوان مرکز (هاب) انرژی و یکی از موثرترین مراجع پرورش شرکت‌های فعال در حوزه انرژی گازی و نفتی کشور شناخته شده است که این موضوع نشان می‌دهد این استان با وجود فاصله جغرافیایی با شرکتهای فعال در جنوب کشور می تواند با وجود سرمایه‌های انسانی نخبه و هوشمند و منابع و ظرفیت‌های ارزشمند راهگشای بزرگی در صنایع حوزه انرژی کشور باشد.

اسماعیلی افزود: این مساله نقطه قوت خراسان رضوی به شمار می‌رود و نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی‌های مناسب و استفاده از تخصص‌ها و منابع موجود می‌تواند به توسعه‌ اقتصادی منطقه و کشور کمک شایانی کند.

وی ادامه داد: در پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی بیش از هشت هزار و ۵۰۰ نخبه در حال فعالیت هستند و حفظ و حمایت واقعی از این نخبگان جزو وظایف و ماموریتهای این مجموعه به شمار می‌رود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: با توجه به رویکرد دولت خدمتگزار بر ساخت مسکن، می توان ایده و طرح مسکن فناوران را برای نیروهای نخبه نیز پیگیری کرد.

اسماعیلی افزود: امید است با حمایت های مسوولان خراسان رضوی و حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم در انگیزه بخشی و اعتبار بخشیدن به نخبگان کشور قدمی شایسته برداشته شود.

"قانون جهش تولید دانش بنیان" که با عنوان طرح به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۱ مجلس و تایید شورای نگهبان ابلاغ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود