Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@14:56:05 GMT

پروژه «هزاران» از تالار رودکی شنیدنی شد

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۸۶۵۲

پروژه «هزاران» از تالار رودکی شنیدنی شد

به گزارش خبرنگار مهر، آلبوم «هزاران» از تولیدات ویژه بنیاد فرهنگی هنری رودکی روز سه شنبه اول تیر با حضور تعدادی از خوانندگان، نوازندگان و آهنگسازان این پروژه موسیقایی در تالار رودکی تهران رونمایی شد.

علی نیکنام عامل انجمن موسیقی ایران در ابتدای این برنامه گفت: افتخار این را داریم که امروز شاهد رونمایی از آلبوم هزاران باشیم و جا دارد از تمامی کسانی که درایت راه به ما کمک کردند قدردانی کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه «هزاران» تنها فعالیت انجمن موسیقی نیست

وی افزود: سال گذشته تولید این آلبوم در هیات مدیره انجمن موسیقی مورد بررسی قرار گرفت و پس از اینکه مورد تایید قرار گرفت جناب حسین علیشاپور مسولیت فنی آن را به عهده گرفت و کار آغاز شد. به هر حال این پروژه یکی از پروژه های مهم انحمن موسیقی است که به طور حتم در آینده ادامه پیدا می کند. چرا که در این چارچوب کارهایی برنامه ریزی شده و به زودی درباره آنها اطلاع رسانی های لازم صورت می گیرد.

مدیرعامل انجمن موسیقی ایران گفت: خوشبختانه در ادامه فعالیت های انجمن پیرامون برگزاری کنسرت های آنلاین ما در مرداد امسال نیز کارهایی را انجام خواهیم داد که جزییات آن در آینده ای نزدیک اعلام می شود. البته ما در کنار این رویداد برای برگزاری جشنواره موسیقی جوان و جشنواره موسیقی نواحی ایران نیز اقدامات موثری را انجام دادیم که امیدوارم بتواند گام موثری در اهداف و فعالیت های ما باشد.

وی در بخش پایانی صحبت های خود از مدیریت بنیاد فرهنگی هنری رودکی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و همکارانش در انجمن موسیقی ایران بابت تلاش و همکاری های انجام گرفته قدردانی کرد. من از همه خوانندگان جوان موسیقی ایرانی می خواهم عرصه را خالی نکنند. البته خیلی ها تصور می کردند بعد از فوت استاد شجریان آواز ایرانی در خطر قرار بگیرد اما من معتقدم با حضور شما بزرگواران و هنرمندان جوان این عرصه خالی نخواهد شدمظفر شفیعی خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی در ادامه این نشست ضمن ابراز خرسندی از انتشار آلبوم «هزاران» توسط انجمن موسیقی ایران توضیح داد: در این روزگار اوضاع و احوال موسیقی چندان خوب نبود و من امیدوارم این اوضاع بد روی افکار هنرمندان و کارهای خوب آنها تاثیر بدی نگذارد. البته من از انتشار این آلبوم خبر نداشتم تا اینکه چند روز پیش مطلع شدم این اثر قرار است در دسترس علاقه مندان قرار گیرد اما از انجمن موسیقی ایران قدردانی می کنم که چنین کاری را آغاز کردند و امیدوارم این راه را ادامه دهند. چرا که در این وانسفا انجام چنین کاری بسیار ارزشمند است.

این خواننده با گرامیداشت یاد و خاطره درگذشتگان موسیقی ایرانی طی ماه های اخیر تصریح کرد: من از همه خوانندگان جوان موسیقی ایرانی می خواهم عرصه را خالی نکنند. البته خیلی ها تصور می کردند بعد از فوت استاد شجریان آواز ایرانی در خطر قرار بگیرد اما من معتقدم با حضور شما بزرگواران و هنرمندان جوان این عرصه خالی نخواهد شد. شما مطمئن باشید وقتی کاری خوب باشد قطعاً کار ادامه پیدا می کند.

زنگ خطر به صدا درآمده است

حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی هم در این مراسم بیان کرد: من جلسات اینچنین را خیلی با اشتیاق می آیم چرا که خودم را از این طایفه می دانم و دوم اینکه معتقدم باید به این کارها توجه بیشتری کرد. به هر حال امیدوارم حضور آقای نیکنام در انجمن موسیقی و انتشار این آلبوم طلیعه ای برای حمایت جدی تر از آثار ارزشمند موسیقایی باشد چرا که این وظیفه نهادی چون انجمن موسیقی است که از این کارها حمایت کند.

وی گفت: برخی از آثار موسیقی و گونه های مختلف نیازمند حمایت نیستند و اصلاً هم نمی شود جامعه را ملزم کرد که حتماً از این کارها گوش نکنند اما این نباید به قیمت این تمام بشود که ما بخش هویتی خودمان را فراموش کنیم و متاسفانه امروز این خطر به شدت ما را تهدید می کند. به اعتقاد من اگر همه پازل ها سرجای خود قرار گرفته شده باشند طبیعتاً هرکسی سر جای خود هست و مخاطبان خود را نیز پیدا می کند. شرایطی که متاسفانه اکنون در کشورما وجود ندارد. و اگر ما رسانه داشتیم و رسانه ملی هم به وظیفه خود عمل می کرد قطعاً کسی مدعی نمی شود و همه سرجای خود به فعالیت های موسیقایی مورد علاقه اش می پرداخت. اینها موضوعاتی فراموش شده هستند که باعث شده بخش مهم و هویتی ما به خطر بیفتد کما اینکه این اتفاق شده و نسل جوان ما با این موسیقی های ارزشمند فاصله گرفته اند.

خوانندگی در موسیقی ایرانی بسیار کار مهم و ارزشمندی است که کار هر کسی هم نیست. تجربه ای که یک خواننده باید انجام دهد دربرگیرنده یک تجربه چند ساله است و به این جهت است که چنین فعالیت هایی همچون آلبوم هزاران ارزشمند می شوداین خواننده با اشاره به اینکه زنگ خطر موسیقی ایران به صدا درآمده تصریح کرد: ذائقه شنیداری مخاطب قطعاً بر اساس عادت شنیداری صورت می گیرد، پس وقتی این عادت شنیداری به آواز وجود نداشته باشد و خوراک فرهنگی در این زمینه به گوش مخاطب تزریق نشود نمی توانیم انتظار داشته باشیم که جوان امروزی شنونده این آثاری باشند که خوراکی برای تامین و تزریق آن نیست. به هر حال جان مایه موسیقی ایرانی در ساز و آواز تجلی می یابد که به صورت بداهه عرضه می شود. مقامی که یک خواننده و نوازنده باید مراحل بسیار متعددی را طی کند تا به این مقام برسد. بنابراین اگر بخواهیم در چارچوب های تعریف شده ردیف موسیقی بمانیم اینها آن مرتبتی نیست که مد نظر بزرگان ماست.

این خواننده موسیقی ایرانی با قدردانی از مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد و انجمن موسیقی در حمایت از آثار موسیقای ارزشمند تصریح کرد: خوانندگی در موسیقی ایرانی بسیار کار مهم و ارزشمندی است که کار هر کسی هم نیست. تجربه ای که یک خواننده باید انجام دهد دربرگیرنده یک تجربه چند ساله است و به این جهت است که چنین فعالیت هایی همچون آلبوم هزاران ارزشمند می شود. چرا که هنرمندانش سالها مرارت کشیده اند و با استعداد و توانایی به ذات خود چنین کارهای ارزشمندی را خلق می کنند و چه خوب که اینها در صحنه مانده اند و در بازار مکاره موسیقی اسیر ذائقه ها نشدند. متاسفانه این روزها بسیاری از هنرمندان دنبال کارهایی هستند که به قولی «بگیرد». اما این عزیزان پایداری کرده و با سختی های زیاد چنین راهی را انتخاب کرده و ادامه مسیر می دهند.

تشریح فعالیت های حمایتی دفتر موسیقی در روزهای آینده

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز در این نشست با اشاره به اهمیت احیای فرهنگ در جامعه ایرانی به عنوان زیربنای اقتصاد گفت: مطمئن هستم که تیم مدیریتی فرهنگی در دولت آینده برای حوزه فرهنگ و هنر برنامه های خوبی خواهد داشت و گام های خوبی در عرصه رونق اقتصادی در کسب و کارهای فرهنگی برداشته خواهد شد.

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد بیان کرد: طی یک سال و نیم گذشته تلاش هایی شد متناسب با ایام گرونا کارهایی را انجام داد یکی از این کارها، حمایت اجراهای آنلاین بود و ما تلاش کردیم به مرور با افزایش کیفیت ضبط و تولید برنامه ها فضایی را برای مخاطبان فراهم کنیم که مخاطبان بیشتری شاهد اجراها باشند. ما برای این کارها اهدافی داشتیم که اول اینکه اندک حمایتی به هنرمندان فعال این عرصه شود و دوم کاری کنیم که مخاطبان بیشتری از این کارها دیدن کنند. ما البته طرح دیگری هم در انجمن موسیقی ایران داریم که حمایت از تولیدکنندگان آلبوم جدی است که به زودی جزییات آن اعلام می شود. یک طرح حمایتی دیگر هم در حوزه نوازندگان داریم که به زودی اطلاعات کامل آن ارائه خواهدشد.

«سه گاه» به خوانندگی مجتبی عسگری به سبک جلال تاج اصفهانی، «بیات اصفهان» به سبک سلیمان خان امیر قاسمی به خوانندگی امیراثنی عشری، شور به خوانندگی پوریا اخواص به سبک ادیب خوانساری، «چهارگاه» به خوانندگی مهدی امامی به سبک ابوالحسن اقبال آذر، «افشاری» به خوانندگی حسین علیشاپور به سبک منوچهر همایون پور، «همایون» به خوانندگی سجاد مهربانی به سبک رضا قلی ظلی بقطعات مختلف آلبوم «هزاران» را تشکیل می دهند.

محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، احمد صدری مشاور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی نیکنام انزابی پور مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، هادی منتظری، مظفر شفیعی، پوریا اخواص، حسین علیشاپور، محمد اثنی عشری، امیرعباس ستایشگر و تعدادی دیگر از هنرمندان از جمله افرادی بودند که در مراسم رونمایی آلبوم «هَزاران» حضور داشتند.

کد خبر 5241518 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: موسیقی ایرانی آلبوم موسیقی رونمایی تالار رودکی بنیاد فرهنگی هنری رودکی انتخابات 1400 تئاتر ایران حضور هنر ایران در جهان فیلم کوتاه فیلم سینمایی رادیو نمایش جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران جشنواره فیلم کن خانه هنرمندان ایران خندوانه هنرهای تجسمی موسیقی ایرانی ویروس کرونا انیمیشن دفتر موسیقی وزارت ارشاد انجمن موسیقی ایران موسیقی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۸۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به قلب سریلانکا

آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در دومین مقصد از سفر به کشورهای غرب و جنوب آسیا، به دعوت رئیس جمهور سریلانکا وارد این کشور شد. این اولین سفر رئیس جمهور ایران به سریلانکا از سال ۱۳۸۷ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز گذشته در دومین مقصد از سفر به کشورهای غرب و جنوب آسیا، به دعوت رئیس جمهور سریلانکا وارد این کشور شد. این اولین سفر رئیس جمهور ایران به سریلانکا از سال ۱۳۸۷ است.

رئیس جمهور کشورمان در بدو ورود مورد استقبال رسمی نخست‌وزیر سریلانکا قرار گرفت و در نخستین گام این سفر، ابَرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» که به همت متخصصان ایرانی ساخته شده است، با حضور آیت‌الله رئیسی به صورت رسمی افتتاح شد؛ پروژه‌هایی که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران شناخته می‌شوند. ایران در گذشته در پروژه‌های دفاعی با سریلانکا همکاری کرده و در حال حاضر نیز در صدور خدمات فنی و مهندسی (پروژه انتقال آب و تولید برق) به سریلانکا کمک می‌کند. صادرات خدمات فنی-مهندسی ایران و اجرای چنین پروژه عظیمی که ۵۰۰ میلیون دلار هزینه داشته است، در شرایطی صورت گرفت که آمریکا و غرب، مدعی تحریم اقتصاد ایران هستند.

ابر پروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است؛ پروژه‌ای که فرایند ساخت، نظارت و مشاوره آن کاملاً از سوی شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار از سوی دولت سریلانکا تأمین شده است.

آیت‌الله رئیسی در این مراسم، بهره‌برداری از این ابر پروژه به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست و گفت: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب، نماد تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

آیت‌الله رئیسی افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است.

رئیس جمهور سریلانکا هم در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار کرد: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید. «رانیل ویکرمسینگه» با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید.

مقامات عالی ایران و سریلانکا پس از برگزاری نشست مشترک هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور، ۵ سند همکاری در حوزه‌های مختلف امضا کردند. «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکاری‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» اسنادی است که از سوی مقامات دو کشور و با حضور آیت‌الله رئیسی و رانیل ویکرماسینگه امضا شد.

لازم به ذکر است که اقتصاد سریلانکا عمدتاً بر بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنایع سبک استوار است. چای، پوشاک، کائوچو، محصولات حاصل از نارگیل، سنگ‌های قیمتی و جواهرآلات از اقلام عمده صادراتی این کشور به شمار می‌آید. واردات عمده سریلانکا شامل نفت، کالاهای مصرفی، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، مواد غذایی و خودرو می‌شود.

این کشور، اقتصادی ترکیبی را داراست که در آن بخش خصوصی و دولتی در فرآیند تولید نقش دارند. یکی از صنایع در حال رشد و توسعه در این کشور صنعت گردشگری است. درآمد این کشور از محل گردشگری در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ میلیارد دلار بود که در مقایسه با سال قبل افزایش قابل توجه و تقریباً دو برابری را تجربه کرده بود.

سریلانکا با پیش بینی افزایش گردشگران ایرانی در این کشور، مجوز پروازهای ماهان ایر بین دو کشور را صادر کرده است. در سال ۲۰۲۲، ایران در بین کشورهایی که بیشترین ورود گردشگر بین‌المللی به سریلانکا را داشتند، رتبه ۲۷ را به خود اختصاص داد و رشد قابل توجهی را نسبت به سال ۲۰۲۱ تجربه کرد. تا ژوئن ۲۰۲۳، سریلانکا پذیرای ۵۹۷۳ گردشگر ایرانی بود.

روابط دیپلماتیک بین ایران و سریلانکا از سال ۱۹۶۱ از طریق سفارت این کشور در اسلام‌آباد پاکستان شروع شد تا اینکه در سال ۱۹۹۰ سفارت سریلانکا در تهران افتتاح شد. تهران نمایندگی خود را در سال ۱۹۷۵ در کلمبو باز کرد.

سریلانکا و ایران در سازمان ملل متحد و آژانس‌های وابسته به آن همکاری نزدیکی داشته‌اند و در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک حمایت متقابل ارائه کرده‌اند. هر دو کشور اعضای سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)، جنبش عدم تعهد (NAM) و اتحادیه همکاری‌های منطقه‌ای حاشیه اقیانوس هند (IORA) هستند.

کد خبر 747717

دیگر خبرها

  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • طنین موسیقی لرستان در تالار وحدت
  • تالار وحدت میزبان هم‌نشینی شنیدنی دونوازنده مهم
  • « نئوتنالیتی » شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • «نئوتنالیتی» شنیدنی شد/ انتشار مجموعه «قاوال مکتبی»
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • سفر به قلب سریلانکا