Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام عبدخدایی ظهر امروز در کنفرانس خبری از برگزاری همایش اندیشه های سیاسی و اجتماعی مرجع انقلابی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) خبرداد و اظهار کرد: این همایش از سوی معاونت پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار می شود.

وی با بیان اینکه قبل از برگزاری این همایش چندپیش همایش برگزار خواهد شد، اضافه کرد: نخستین پیش همایش اندیشه های سیاسی و اجتماعی مرجع انقلابی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره)در روز یکشنبه ۶ تیرماه سال جاری با سخنرانی آیت الله حسینی بوشهری، حجت الاسلام احمد مبلغی و حجت الاسلام حمید پارسانیا در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدخدایی با اشاره به شخصیت علمی مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی (ره) بیان کرد: این عالم فرزانه علاوه بر شخصیت علمی قوی، ارتباط تنگاتنگی با بنیانگذار انقلاب داشته و شرح دهنده مکتب فقهی امام در حکومت و اداره اسلامی جامعه بودند.

وی با تاکید براینکه مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی (ره) شارح مکتب فقهی امام بود، تصریح کرد: در این راستا بر خود واجب دیدیم که با برگزاری همایشی هم در باب مبانی فقهی آیت الله فاضل لنکرانی و هم در اندیشه های اجتماعی و سیاسی ایشان تحقیق و بررسی علمی انجام شود.

دبیر همایش اندیشه های سیاسی و اجتماعی مرجع انقلابی آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) خاطرنشان کرد: همایش اصلی در سال ۱۴۰۲ برگزار می شود و در این راستا فعالیت دو ساله طراحی شده است.

وی از تشکیل سه کمیسیون با موضوعات فقه سیاسی، اصول فقه سیاسی و اندیشه های اجتماعی و سیاسی برای این همایش خبر داد و گفت: از اساتید و دانشمندان برجسته در این زمینه بهره گرفته شده است و از مقالات، پایان نامه ها و رساله هایی که تدوین می شود حمایت خواهد شد.

مسؤول گروه فقه سیاسی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار کرد: مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی هم به لحاظ تئوریک و هم به لحاظ عملی از بنیانگذاران و مؤسسان نظام جمهوری اسلامی بوده اند؛ جا دارد سیره علمی و عملی این عالم بزرگ مورد واکاوی قرار گیرد.

عبدخدایی با تاکید براینکه مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی از مراجعی بودند که در زمان حیات؛ امکان تصدی بسیاری از مناصب حکومتی برای ایشان فراهم بود، گفت: اما این عالم فقید به تولید مباحث فقهی مرتبط با نظام و حکومت اسلامی بسنده کرد.

مسؤول گروه فقه سیاسی مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با ابراز تاسف از اینکه مسئله فقه سیاسی از سوی محققین و پژوهشگران مورد غفلت واقع شده است، گفت: مشکلاتی که در عرصه مدیریت جامعه به وجود آمده است بی ارتباط با این غفلت نیست.

انتهای پیام/۷۸۰۰۵

منبع: فارس

کلیدواژه: فاضل لنکرانی همایش مکتب فقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۵۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) گفت: مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان با گستره تأثیرگذاری بالاست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سید محمد سعیدی در دیدار عبدالله میرابراهیمی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم که روز گذشته در سالن جلسات پژوهشکده علامه طباطبایی برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت مدیریت پسماند شهری، به تحریم اسراف در آموزه‌های دینی اشاره کرد و گفت: بحث از حقیقت اسراف گاهی جنبه موعظه‌ای دارد که در بستر نوشتار و گفتار تجلی می‌یابد و گاهی به‌صورت کارگاهی دنبال می‌شود که از حیث تأثیر و پیام‌آوری از جایگاه والایی برخوردار است.

 تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) ضمن اشاره به تفاوت فرایندهای کارگاهی و موعظه، درهم تنیدن مباحث کارگاهی و موعظه را از روش‌های بسیار ارزشمند نبی مکرم اسلام صلی‌الله علیه و اله دانست و خاطرنشان کرد: پیامبر اعظم صلی‌الله علیه و آله ضمن توجه به بیان جنبه‌های نظری در فرایند موعظه، جنبه‌های تربیتی و عبرت‌آموزی را در عرصه‌های کارگاهی موردتوجه قرار می‌دادند و در آن کارگاه‌ها به مصداق خاصی از یک درس و عبرت توجه می‌کردند.

وی تبیینی از گزاره‌های تاریخی سیره نبوی در عرصه تعلیم‌وتربیت ارائه نمود و گفت: در یکی از مسافرت‌ها رسول‌الله صلی‌الله علیه و آله با اصحابش در سرزمینی خالی و بی علف فرود آمدند و دستور دادند هیزم جمع کنند؛ اصحاب گفتند «هیزمی دیده نمی‌شود»؛ حضرت فرمود: «درعین‌حال هرکس هر اندازه می‌تواند جمع کند»؛ هرکس هر اندازه توانست ذره‌ذره جمع کرد وقتی همه را روی‌هم ریختند، مقدار زیادی هیزم جمع شد؛ حضرت فرمودند؛ گناهان کوچک هم مثل همین هیزم‌های کوچک است، ابتدا به نظر نمی‌آید، ولی یک روز می‌بینید از همان گناهان خرد که به چشم نمی‌آمد، انبوه عظیمی جمع شده است.

 آیت‌الله سعیدی برکت کار گروهی را از دیگر درس‌های سیره حضرت در این رویکرد دانست و با بیان این که احادیث را باید به‌صورت کارگاهی ارائه و تبیین کرد، تصریح کرد: اگر بحث حرمت اسراف از دو جهت توأمان از طرف حوزه‌های علمیه و مجریان به‌صورت موعظه‌ای و کارگاهی ارائه شود، دستورات دینی به‌صورت پایدار در ضمیر مخاطب خواهد نشست.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) مسجد و مدرسه را برجسته‌ترین بستر تبیین گفتمان دانست و بیان کرد: مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان با گستره تأثیرگذاری بالاست؛ موضوع اسراف و پسماند از جمله موضوعاتی است که در کتاب‌های درسی دانش‌آموزان باید بدان توجه بیشتری صورت گیرد.

 وی با بیان این که درس و فرهنگ پسماند را نباید در جمع‌آوری زباله خلاصه کرد، افزود: تبیین فرایند تولید، نگهداری و بازیافت پسماند باید موردتوجه فعالان آموزشی و فرهنگی قرار گیرد؛ برخی از مسائل از نیازهای روزمره، فراگیر و مبتلا به تمام سطوح اجتماعی اعم از خانه، خانواده، مدرسه و غیره است، نهادینه‌سازی فرهنگ درست آن از الزامات اولویت‌بندی شده است.

آیت‌الله سعیدی بهره‌گیری از اسامی و عناوین زیبا و مقدس برای همراه‌سازی قشر جوان و نوجوان را بسیار مهم توصیف و استفاده از عناوین زیبای خادم‌یار، پاکبان، همیار پلیس و غیره را انگیزه‌بخش دانست و گفت: مادران و خانم‌های خانه‌دار یکی از بهترین مبلغان فرهنگ‌ساز هستند؛ نباید از ظرفیت ارزشمند و مؤثر مادران در تربیت نسل‌ها و جامعه غافل بود. تبیین فرهنگ درست پسماند از جمله مؤلفه‌هایی است که باید از محیط خانه آغاز شود.

انتهای پیام/

   

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش پیاده روی کارکنان سپاه قمربنی هاشم(ع) در شهرکرد
  • برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در کردستان تشریح شد
  • آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند
  • اجرای نزدیک به ۳هزار عنوان برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی
  • شاهد وحدت قابل توجهی بعد از وعده صادق هستیم
  • ۱۵ عنوان برنامه همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود
  • ۱۵ عنوان برنامه هفته عقیدتی سیاسی در ساری اجرا می شود
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی با ۱۵ برنامه در سپاه ساری
  • مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد