Web Analytics Made Easy - Statcounter

"تیری کویل" تحلیلگر مسائل ایران در فرانسه به خبرگزاری AFP می‌گوید: طبقه متوسطِ تحصیل کرده در شهرهای بزرگ ایران، عمیقا از روحانی و رویه های وی سرخورده و ناامید شده اند. آن ها از روحانی توقع کنش‌ورزی به مراتب بیشتری را داشتند.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، پایگاه خبری "آسیا تایمز" در گزارشی، به دوره ریاست جمهوری "حسن روحانی" در ایران پراخته و با ذکر برخی موفقیت ها و ناکامی های دولت وی، به طور خاص به این مساله اشاره کرده که روی کار آمدنِ دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا در سال 2016 میلادی، تا حد زیادی طرح ها و برنامه‌های دولت حسن روحانی جهت آزاد سازی اقتصادی(لیبرالیزه کردن اقتصاد) ایران و همچنین تقویتِ نقش و جایگاه بخش خصوصی در آن را تضعیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که موجب ایجاد سرخوردگی و نامیدی گسترده در جامعه ایرانی شد.

آسیا تایمز در این رابطه می نویسد: «حسن روحانی در سال 2013 با وعده ایجاد آزادی و گشایش های بیشتر در داخل و توسعه مراودات بین المللی ایران بر سر کار آمد و توانست در سال 2017 نیز بار دیگر با طرح برخی وعده‌ها، پیروز انتخابات ریاست جمهوری ایران شود. با این حال، اکنون که وی قدرت را ترک می کند تا حدی در اجرای طرح ها و برنامه های خود، با چالش رو به رو شده و چندان از پسِ همه آن ها بر نیامده است.

در شرایط فعلی و در جریان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، "ابراهیم رئیسی" پیروز انتخابات شده که بسیاری از ناظران این پیروزی را ناشی از سرخوردگی افکار عمومی ایران از سیاست ها و رویه های اقتصادی دولت حسن روحانی ارزیابی می کنند. دوران حسن روحانی به معنای واقعی کلمه، با چالش های اقتصادی فراوانی برای مردم ایران همراه بود.

"تیری کویل" نویسنده و پژوهشگر "انیسیتو روابط بین المللی و راهبردی" در پاریسِ فرانسه می گوید: "روحانی در صدرِ تمامی اقداماتش سعی داشت تا اقتصاد ایران را لیبرالیزه کند و نقش بخش خصوصی در کلیت اقتصاد ایران را تا جای ممکن تقویت کند".

با این همه، این راهبردِ حسن روحانی، به کل با روی کار آمدن دونالدترامپ در آمریکا، با چالش مواجه شده و متوقف شد. سه سال قبل، دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا، این کشور را به صورت یکجانبه از توافق "برجام" خارج کرد. توافقی که در ازای ایجاد یک سری از محدودیت ها بر برنامه هسته ای ایران، این کشور را از برخی امتیازات و منافع اقتصادی منتفع می ساخت.

ترامپ پس از خروج از برجام، تحریم های گسترده ای را علیه ایران و اقتصاد این کشور وضع کرد که آسیب های قابل توجهی را برای تهران سبب شد. شاید مهمترین آسیب این تحریم ها، کاهش قابل توجه میزان صادرات نفت ایران بود. جدای از تحریم های آمریکا علیه ایران، بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور نیز تا حد زیادی برای تهران ایجاد آسیب کرد و بر دامنه مشکلات اقتصادی دولت حسن روحانی افزود.

بدون تردید انتقدات گسترده از دولت حسن روحانی در بحبوحه پاندمی ویروس کرونا و متهم کردن آن به ناکارآمدی، تا حد زیادی طرح ها و برنامه های وی را عقب انداخت. روحانی در دوره ریاست جمهوری خود بارها و بارها به مساله "جنگ اقتصادی" دولت آمریکا علیه ایران اشاره کرد و آن را عامل اصلی اغلب چالش های اقتصادی کشور در دوره حضور خود در قدرت معرفی کرد. در کنار همه این ها، حتی متحدان اصلاح طلبِ حسن روحانی نیز به دلیل عمل نکردن وی به وعده هایش مخصوصا در حوزه آزادی های فردی و مدنی، از او به انتقاد پرداختند. با این حال، برخی از ناظران و تحلیلگران ایرانی نظیر "احمد زید آبادی" بر این باورند که این قبیل انتقادات از روحانی چندان عادلانه نیست زیرا وی در برخی از حوزه ها که از او انتقاد می شود، به اندازه کافی از اختیارات برخوردار نبوده است. امری که تحلیلگرانِ جبهه مخالف روحانی، از آن صرفا به مثابه "بهانه" یاد می کنند و آن را محکوم می کنند.

* دولت روحانی و تضعیف طبقه متوسط جامعه ایرانی

یکی از موفقیت هایی که دولت روحانی می تواند در کسب آن به خود ببالد، توفیق آن در بهبود کیفیت و دسترسی به اینترنت در اقصی نقاط ایران است. با این حال، وی در رفع فیلترینگ توئیتر و فیس بوک که پیشتر وعده آن را داده بود، کاملا ناکام بوده است و هم اکنون استفاده از این شبکه های اجتماعی در ایران همچنان با فیلترشکن انجام می شود.

"تیری کویل" تحلیلگر مسائل ایران در فرانسه به خبرگزاری  AFP می وید: "طبقه متوسطِ تحصیل کرده در شهرهای بزرگ ایران، عمیقا از روحانی و رویه های وی سرخورده و ناامید شده اند. آن ها از روحانی توقع کنش‌ورزیِ به مراتب بیشتری را داشتند".

برخی منتقدان روحانی بر این باورند که وی دولت خود را صرفا محدود به عده ای از افراد وفادار به خود کرده و عملا دولتش را در یک بن بست سیاسی گرفتار کرده است. با این حال، "کامنت ترم" استادیار دانشگاه اروپایی در فلورانس می گوید که شاید مهمترین موفقیت حسن روحانی در دوره حضورش در قدرت، انعقاد یک توافق هسته‌ای با قدرت های جهانی، بدون عبور از خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. در نقطه مقابل، بدترین ناکامی وی نیز تضعیف طبقه متوسط جامعه ایرانی و همچنین طبقه کارگری بود که تا حد زیادی با حمایت های خود از وی، زمینه انتخاب شدن مجدد او برای دوره دوم ریاست جمهوری اش را فراهم ساختند».

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حسن روحانی دونالد ترامپ آسیا تایمز دولت حسن روحانی ریاست جمهوری تا حد زیادی طبقه متوسط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا

محمد جمشیدی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در گفت وگویی با اشاره به‌دستاورد‌های سفر رئیس‌جمهور به پاکستان و سریلانکا تصریح کرد: سفر آیت الله رئیسی به سریلانکا و پاکستان در چهارچوب سیاست خارجی دولت و بر مفهوم همسایگی و همگرایی صورت گرفت.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور سفر آیت الله رئیسی به پاکستان را از منظر ارزش راهبردی سفر و دستاورد‌های ملموس آن حائز اهمیت عنوان کرد.

به گفته وی در این سفر در حوزه‌های کشاورزی، انرژی، تجارت و ترانزیت بین‌الملل توافقات اساسی انجام گرفته بدین معنا که دولت در نظر دارد در بحث کشاورزی کالا‌های اساسی مورد نظر خود را از کشور‌های دوست و همسایه وارد کند.

جمشیدی خاطر نشان کرد: پاکستان در حوزه گوشت، ذرت و کنجاله ظرفیت خوبی دارد و توافقات خوبی در این حوزه به دست آمده و قطعاً اثر ملموسی در تامین کالا‌های اساسی کشور و بهبود وضعیت معیشت جامعه خواهد داشت.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور تشریح کرد: در حوزه انرژی خط لوله صلح در مذاکرات خصوصی و گفتگو‌های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که طرف مقابل باید به تعهدات خود در این حوزه عمل نماید و این حقی است که متعلق به جمهوری اسلامی ایران است پاکستان پذیرفت که تعهدات خود در رابطه با خط لوله صلح را به صورت کامل اجرایی کند و این علی رغم فشار‌هایی است که از طرف آمریکا به این کشور وارد می‌شود.

جمشیدی یکی از مهمترین اهداف دولت سیزدهم را کاهش میزان تجارت غیر رسمی و تبدیل آن به تجارت رسمی دانست و گفت: این فواید بسیاری برای دو طرف و دو کشور دارد. توافق‌نامه‌های تجارت آزاد و کاهش هزینه‌های گمرکی و ایجاد مناطق آزاد تجاری در نزدیکی مرز از دیگر برنامه‌های این سفر بود.

به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تجارت بین ایران و پاکستان که در حال حاضر حدود ۲ میلیارد دلار است و قرار است در گام اول به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

جمشیدی با تاکید بر اینکه در حوزه ترانزیت پاکستان علاقه بسیاری برای پیوستن به کریدور شمال جنوب دارد، بیان کرد: حضرت آقا فرمودند که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است افزایش تولید از طریق افزایش صادرات محقق می‌شود و این بدون یافتن بازار‌های جدید تجاری امکان‌پذیر نیست.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هدف سفر آیت الله رئیسی به کشور‌های مختلف را بازاریابی جدید و تلاش برای افزایش صادرات کشور توصیف کرد وگفت: در دولت سیزدهم تلاش می‌کنیم که پارادایم جدیدی از قدرت اقتصادی کشور ارائه شود بدین معنا که جمهوری اسلامی کشوری نیست که محدود به خام‌فروشی باشد بلکه به دنبال صادرات کالا‌های دارای ارزش افزوده و فناورانه است.

وی بیان کرد: در حوزه سیاسی امنیتی هم مذاکرات بسیار مهمی انجام شد با مقامات مسئول پاکستان مذاکرات صریح، شفاف و سازنده‌ای داشتیم.

جمشیدی خاطر نشان کرد: عمده مسئله‌ای که مطرح شد و به توافق رسیدیم این بود که هماهنگی‌ها در حوزه دفاعی و امنیتی افزایش یابد و توافق در این زمینه صورت گرفت تا در حوزه‌های امنیتی از جمله مبارزه با تروریسم هماهنگی بیشتری داشته باشیم.

معاون سیاسی دفتر رییس جمهور با اشاره به رایزنی‌های فرهنگی در این سفر، تاکید کرد: بحث دیگر، حوزه فرهنگی است که آن هم اهمیت ویژه‌ای دارد پاکستان یک عقبه فرهنگی برای ایران محسوب می‌شود نفوذ زبان فارسی در آنجا بسیار زیاد است.

جمشیدی بیان کرد: اقبال لاهوری با چند هزار بیت شعر به زبان فارسی از محبوبیت بالایی در این کشور برخوردار است. اگر چند صد سال قبل مقامات ایران و پاکستان همدیگر را می‌دیدند و انگلیس نبود، به زبان فارسی مذاکره می‌کردند؛ با این ظرفیت جای پای ما در فرهنگ پاکستان وجود دارد.

به گفته وی سفر رئیس‌جمهور به شهر‌های لاهور و کراچی نشان دهنده عمق استراتژیک روابط ایران و پاکستان است.

جمشیدی خاطر نشان کرد: این سفر در شرایط خاصی بعد از ضربه تاریخی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی انجام شد که استقبال گسترده دانشگاهیان و جامعه پاکستان را در پی داشت آمریکا نسبت به این سفر موضع گرفت و اساسا از تحرکات جمهوری اسلامی در موضوعات منطقه‌ای و بین لمللی نگران است.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: جالب اینکه سپاه صحابه از گروه‌های تروریستی فعال در پاکستان هم از سفر رئیس جمهور به این کشور ابراز نگرانی کرده بودند که چرا اینقدر ایران نفوذ دارد همگرایی آمریکا و سپاه صحابه معنی خاصی دارد.

جمشیدی در پایان تاکید کرد: سریلانکا یک کشور راهبردی است، در روابط مان به کوچکی و بزرگی کشور‌ها توجه نمی‌کنیم به همه کشور‌ها توجه می‌کنیم. سریلانکا در ترانزیت دریایی جایگاه ویژه‌ای دارد و ایران حتی در قبل از انقلاب هم به این کشور توجه خاص داشته است. به دنبال این هستیم که تجارت و توسعه روابط اقتصادی را با این کشور دنبال کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تعهد پاکستان برای اجرایی کردن خط لوله صلح/ پارادایم جدید از قدرت اقتصادی ایران در آسیا
  • (ویدیو) ژنرال سابق اسرائیلی: فکر نمی‌کردیم ایران با موشک‌هایش به ما حمله کند
  • روایت یک اقتصاددان از اتفاقی نگران‌کننده برای طبقه متوسط جامعه
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد؛ واردات خودرو کارکرده، پَر
  • یک وعده دیگر اقتصادی دولت رئیسی، هوا شد/ واردات خودرو کارکرده، پر!
  • «العین» به فینال آسیا صعود کرد/ «الهلال» و ستاره‌هایش حذف شدند
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • چه بر سر طبقه متوسط آمد؟