Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ذخیره‌گاه جنگلی بلوط در شهرستان شازند و ۵۰۰ هکتار منطقه توسعه یافته آن، نیازمند کمک جهت آبیاری است.

عبدالحسین محمدی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص وضعیت ذخیره‌گاه جنگلی بلوط در شهرستان شازند، اظهار کرد: استان مرکزی سه ذخیرگاه حساس بلوط، سماق و پسته وحشی(بنه) دارد که برای مجموعه منابع طبیعی استان بسیار مهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی وسعت ذخیره گاه جنگلی بلوط در شهرستان شازند را ۲۱۰ هکتار دانست و افزود: این منطقه تحت نظارت و رصد است و یک قرقبان نیز مامور کنترل ذخیره گاه است که در صورت وقوع حادثه یا حریق به سرعت اقدامات لازم به انجام برسد.

محمدی با اشاره به اینکه اطلاع رسانی لازم درخصوص اهمیت این منطقه به روستاهای اطراف نیز اعلام شده است تا در صورت بروز حادثه کمک منابع طبیعی باشند، افزود: خوشبختانه در حال حاضر ذخیره گاه مشکلی ندارد، اما چالش فعلی مسئله توسعه این ذخیره گاه است.

وی تصریح کرد: منابع طبیعی استان مرکزی این منطقه را به میزان حدود ۵۰۰ هکتار توسعه داده است و مسلما نیاز حفظ این توسعه، تامین منابع آبی است و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در شرایط کنونی آبی که متاسفانه با خشکسالی روبرو هستیم باید اعتبار آبیاری این منطقه توسعه یافته را تامین کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر اینکه رسیدگی به این منطقه در سال نخست بسیار اهمیت دارد چراکه از سال دوم رویش طبیعی اتفاق خواهد افتاد، گفت: در سال نخست ۱.۵ میلیارد تومان اعتبار جهت حفظ و نگهداری منطقه لازم است، اعتبار مورد نیاز منابع طبیعی به صورت کلی نسبت به اعتبارات دیگر دستگاه ها، در واقع رقم چشمگیری نیست و امیدواریم که سازمان مدیریت استان این رقم را برای حفظ و نگهداری و آبیاری منطقه تخصیص دهد.

وی تاکید کرد: مسلما اثر و اهمیت این رقم ۱.۵ میلیارد تومانی بسیار بیشتر از این رقم است، گرد و غباری که این روزها در شهر اراک شاهدیم مردم را آزار می دهد، اما با تخصیص ارقام کمی می توان کیفیت هوا را بالا برد.

محمدی اضافه کرد: در منطقه چپقلی اراک نیز با تنگناهای آبی مواجه هستیم، در این منطقه درختکاری صورت گرفته است، اما تاکنون هیچ یک از صنایع بزرگ اطراف این منطقه مانند نیروگاه، پتروشیمی و پالایشگاه جهت حفظ منطقه قدمی برنداشته اند و از محل اعتبارات استانی هم برای نگهداری این درختکاری رقمی اختصاص نیافته است و عملا این منطقه به دغدغه و نگرانی مجموعه منابع طبیعی تبدیل شده است چراکه با اعتبارات اندک نمی توان احیا و نگهداری پوشش های گیاهی را به انجام رساند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منابع طبيعي استان مرکزی جنگل شازند استانی شهرستانها منابع طبیعی ذخیره گاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۶۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: با ورود ماموران امنیت اقتصادی و یگان حفاظت منابع طبیعی قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه دستگیر شدند. - اخبار استانها -

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مازندران، گفت: جنوب منطقه جنگلی لفور در حوزه استحفاظی منطقه سوادکوه است و گردشگرانی که در منطقه عبور و مرور داشتند به سامانه 1504 گزارش‌ی مبنی بر قطع درختان جنگلی دادند که بلافاصله تیم عملیاتی یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی با ورود پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مازندران به محل اعزام شدند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده دو نفر از قاچاقچیان منطقه که سازمان‌یافته اقدام به قطع درختان هیرکانی می‌کردند در حال قطع درخت دستگیر شدند و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.

ذکریایی گفت: مردم هرگونه تخریب، قطع درخت، بارگیری چوب آلات جنگلی را به سامانه 1504 اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و تحقیقات روی پرونده در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اکیپ‌های مختلف نامحسوس را تدارک دیدیم و مأموران در قالب‌های مختلف قاچاقچیان را شناسایی می‌کنند تصریح کرد: جنگل فسیل زنده است و قطع هر درخت قطع تنفس و اکسیژن‌رسانی محسوب می‌شود. این درختان از عصر یخبندان باقی ماندند و آب و خاک را تثبیت می‌کنند. جنگل‌های هیرکانی نقش موثری بر طبیعت مازندران دارند و اکنون وظیفه ماست که میراث ماندگار جنگل را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در ادامه اظهار کرد: حفاظت از جنگل‌ها به حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها نیاز دارد و در مبارزه با قاچاقچیان جنگل‌های لفور سوادکوه گردشگران موضوع را اطلاع دادند و ما در قالب گردشگر توانستیم قاچاقچیان را دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی بدهیم.

وی درباره حملات سریالی به ماموران منابع طبیعی از سوی قاچاقچیان در ماه‌های اخیر اظهار داشت: گرانی چوب و افزایش تقاضا باعث شده وقتی چوب جنگلی راش، توسکا و چوب ممرز وجود ندارد و در صنایع مبل سازی مورد نیاز است، برخی سودجویان با مالخرها اقدام به قطع درختان کنند. این حرکات از چشم ماموران مخفی نمی‌ماند و با ورود دستگاه قضائی در این زمینه ورود پیدا می‌کنیم.

ذکریایی گفت: تعرض به مأموران به دلیل کشفیات ماه‌های اخیر بوده است. بیشترین پلمب را در مقایسه با سال‌های قبل داشتیم و تیم‌های سازمان یافته منهدم شدند و فضا برای سودجویان تنگ شده است. این افراد گمان کردند با حمله به منازل مأموران منابع طبیعی، آن‌ها دلسرد می‌شوند در حالیکه انگیزه مبارزه بیشتر می‌شود و شاهد هستیم که مأموران منابع طبیعی با کمترین حقوق، در حال  دفاع از عرصه‌ها هستند که باید از این نیروها حفاظت شود.

وی به سودجویانی که از راه فروش چوب قاچاق امرار معاش می‌کنند هشدار داد که قطعا با این قبیل افراد برخورد قاطع می‌شود و ماموران یگان حفاظت، اموال را به بیت‌المال بر می‌گردانند.

این مسئول به جنگل‌نشینان، مسافران و گردشگران جنگلی توصیه کرد هرگونه قطع و حمل چوب‌آلات و قاچاق چوب را به شماره 1504 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور