Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ذبیح‌الله خدائیان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در نشست خبری خود به مناسبت هفته قوه‌قضائیه ضمن گرامیداشت شهدای هفتم تیر و تسلیت به مناسبت درگذشت دو خبرنگار در حادثه واژگونی اتوبوس، با اشاره به اقدامات سازمان ثبت در سال گذشته گفت: این سازمان یکی از سازمان‌های تاثیرگذار در نظام جمهوری اسلامی است که خدمات مختلفی ارائه می‌دهد و در سال گذشته بیش از ۱۰۵ میلیون خدمت ارائه دادیم که بیش از ۹۹ درصد الکترونیکی بود و مجموع خدمات ما با توجه به شرایط کرونایی، بیش از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه رشد داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مورد املاک و کاداستر که طرح ملی است و در صورت اجرای آن زمینه سواستفاده در مسکن از بین‌ میرود در سال گذشته حدود ۵۳ میلیون هکتار ضمن تثبیت سند کاداستری صادر کردیم که عملکرد در سال گذشته ۵ برابر ۴۰ سال گذشته بوده است و حدود ۶۶ میلیون اراضی در نظام کاداستر تثبیت شده است که قریب به ۳ برابر ۴ دهه گذشته است، ما در سال گذشته قراردادی منعقد کردیم که ظرف یک سال از کلیه اراضی کشور عکسبرداری داشته باشیم و هم‌چنین حدود ۴۰ دستگاه ایستگاه ثابت ماهواره‌ای خریداری شد.

خدائیان ادامه داد: در سال گذشته ۴۱ هزار سند مالکیت کاداستری برای اراضی ملی صادر کردیم که رشد ۷ برابری داشته است و ۱۱۲ هزار سند مالکیت برای موسسات دولتی صادر شده است که ۱۴۳ درصد رشد داشته و برای موسسات غیر دولتی ۲۱ هزار سند کاداستری، برای اراضی موقوفه ۲۰ هزار و برای اراضی کشاورزی ۱۴ هزار سند مالکیت کاداستری صادر شده است.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت:در بخش اجرا نیز در سال گذشته ۷۰۳ هزار پرونده اجرایی مختومه شد که رشد ۴.۵ برابری نسبت به مدت مشابه داشته است و وارده پرونده‌ها به اجرا ۳۰۸ هزار پرونده بوده و قریب به ۴۰۰ هزار پرونده ورودی کاسته شده هم‌چنین ۳۰ هزار میلیارد تومان توسط واحدهای اجرای ثبت از بانک‌ها وصول شده است. در سال گذشته تمام فرایندهای اجرای پرونده‌های ما الکترونیکی شد و نیاز به حضور مردم به واحدهای ثبتی نبود.

وی خاطرنشان کرد: در بخش مالکیت معنوی در سال گذشته ۳۵۰۰ اختراع ثبت کردیم که ۱۱۴ درصد رشد داشته است هم‌چنین حدود ۱۹ هزار اظهارنامه طرح صنعتی ثبت شده و ۴۵۰۰ پرونده‌ای که مورد اعتراض قرار گرفته مورد رسیدگی قرار گرفته است. ما براساس آخرین آمار رتبه چهارم را در جهان در ثبت علامت‌نامه تجاری را داریم. در بخش سردفتران نیز حدود ۱۶۰ مجوز دفترخانه را دادیم و دفاتر اسناد رسمی ۲۱ میلیون سند رسمی صادر کردند و ۸۸ هزار شرکت تجاری نیز ثبت شده که ۲۷ درصد رشد نسبت به مدت مشابه داشته است.

خدائیان بیان کرد: در بخش بازرسی‌ها و نظارات در سال گذشته ۶۰ هزار بازرسی از دفاتر ثبت اسناد رسمی و ۵ هزار بازرسی از واحدهای ثبتی داشتیم که رشد ۱۰۹ درصدی را داشته است. هم‌چنین در بخش وصول اعتبار در سال گذشته ۸۰۰۰ میلیارد تومان وصولی داشتیم که به خزانه واریز شده و نسبت به پارسال ۱۰۵ درصد رشد داشته است. در سال گذشته ۴۵ پروژه ساختمانی جدید را شروع و ۱۹ پروژه را افتتاح کردیم. هم‌چنین نسبت به تجهیز فناوری خودمان اقدام کردیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد در پاسخ به سوالی راجع به آمار ممنوع‌الخروجی‌ها که توسط این سازمان ارائه می‌شود گفت: کسانی که در واحد اجرای ما تشکیل پرونده می‌دهند می‌توانند تقاضای ممنوع‌الخروجی شخص را داشته باشند و از ابتدای سال ۹۹، ۲۰ هزار نفر ممنوع‌الخروج شدند و ۲۴ هزار نفر نیز رفع ممنوع‌الخروج شدند.

وی در پاسخ به سوالی راجع به برگ سبز گفت: نمی‌دانم این موضوع چرا اینقدر مهم شده در کشور و نظر من نظر رئیس وقت قوه‌قضائیه است که طی بخشنامه‌ای در سال ۹۵ ابلاغ کرد که برای ما لازم‌الاتباع است و اعلام شد برگ سبزی که نیروی انتظامی به عنوان سند مالکیت خودرو صادر کند، سند مالکیت رسمی محسوب نمی‌شود چون در قانون مشخص شده سند رسمی سندی است که در سازمان ثبت یا دفاتر اسناد رسمی به موجب قانون تنظیم می‌شود، سوال این است که آیا نیروی انتظامی مرجع صلاحیت‌دار برای نقل و انتقال خودرو است یا نه، برگ سبز نیروی انتظامی برای تعویض پلاک، تصفیه جرائم خودرو رسمی است اما سند مالکیت خودرو نیست پس سند مالکیت رسمی محسوب نمی‌شود نه سند رسمی.

خدائیان در رابطه با برگ سبز ادامه داد: برگ سبز در حدود صلاحیت نیروی انتظامی سند رسمی است اما سند رسمی مالکیت محسوب نمی‌شود. کسانی که اقدام به نقل و انتقال زیاد ماهانه خودرو می‌کنند در بحث حقوق بیت‌المال، اگر این نقل و انتقالات در دفاتر اسناد رسمی انجام شود هم مالیات وصول می‌شود و هم حق ثبت پرداخت می‌شود که هردو به خزانه واریز می‌شود پس سوال این است اگر نقل و انتقالات در دفاتر اسناد رسمی انجام نشود آیا حق بیت‌المال تضییع نمی‌شود؟ دادستان می‌تواند حتی در این مورد نیز ورود کند.

بیشتر بخوانید:

اختلاف‌نظر دستگاه‌ها بر سر برگ سبز خودرو | سازمان ثبت: برگ سبز رسمی نیست | دیوان عدالت: قطعا رسمی است

وی در پاسخ به سوالی راجع به حواشی اراضی پردیس و سند خوردن تالاب انزلی به نام وزارت نیرو گفت: در سفری که به شهر پردیس داشتیم یک سری تعاونی‌ها در آن‌جا مشکل دارند و مشکلات ثبتی وجود دارد که من یک کارگروهی را مامور کردم که این موضوع را به جدیت پیگیری کنند. در مورد تالاب‌ها حفاظت از آن‌ها برعهده وزارت نیرو است و اگر سندی به نام آن‌ها صادر میشود به نام نظام جمهوری اسلامی است و آن‌ها نماینده هستند و سند آن‌ها نیز در خزانه نگهداری می‌شود.

خداییان در ارتباط با شرایط کارشناس ثبتی گفت: شرایط جذب کارشناس چه کانون کارشناسان چه مرکز مشاوران برعهده خودشان است و ما دخالتی نداریم و اعتقاد من این است که نباید این شرط را گذاشت که حتما فرد در یک دستگاهی کار کرده باشه که بتواند کارشناس آن دستگاه شود.

وی در خصوص کاداستر نیز گفت: ما ۱۶۲ هکتار زمین در کشور داریم که تقریبا حدود ۸۷-۸۸ میلیون از آن تثبیت شده و تثبیت بقیه را در دستور کار داریم و اگر طرح کاداستر در کشور اجرا شود به بسیاری از تجاوزات پایان داده می‌شود اما ممکن است کسی سند کاداستری هم داشته باشد اما به زمینش تعرض شود که باید به آن رسیدگی شود خیلی از دستگاه‌ها مانند سازمان جنگل‌ها با ما همکاری خوبی داشتند و از وزارت‌خانه‌های نیرو، نفت و راه و شهرسازی می‌خواهیم با ما همکاری بیشتری داشته باشند نکته دیگر همکاری خود دولت است تا نسبت به صدور اسناد اراضی کشاورزی اقدام شود و پیش‌بینی ما این است ظرف ۲-۳ سال برنامه کاداستر را تمام کنیم.

خدائیان در ارتباط با آمار ازدواج و طلاق گفت: در سال ۹۹، ۶۷ درصد از پرونده‌های وارد به اجرا، مربوط به پرونده‌های مهریه بوده است که تقاضای وصول مهریه داشتند که ۴۴ درصد رشد داشته است.

خدائیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در راستای انحصار زدایی در اعطای مجوز دفاتر اسناد رسمی که در سند تحول هم اشاره شده است، چه اقداماتی انجام داده‌اید، گفت: همانطور که در سند تحول هم به آن اشاره شده است ما بر اساس نیاز اقدام به برگزاری آزمون و اعطای مجوز می‌کنیم و دیگر مثل سابق نیازمند طی کردن یک بازه زمانی خاص نیستیک، تلاش داریم تا امسال آزمون سردفتری را برگزار کنیم.

وی درباره آمارهای ازدواج و طلاق گفت: ازدواج‌ها در سال ۹۸، ۵۴۱ هزار و  ۶۰۴ مورد و در سال ۹۹، ۵۶۲ هزار و ۹۰۲ تعداد بوده است. طلاق نیز ۱۷۹ هزار و ۳۱۲ مورد در سال ۹۸ و  ۱۸۷ هزار  و ۳۰۳ واقعه در سال ۹۹ بوده است که رشد ۴ درصدی داشته است.

در ادامه این مراسم درگاه خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد و املاک راه‌اندازی و افتتاح شد، درگاهی که اشخاص حقیقی و حقوقی با ورود به آن می‌توانند خدمات خود را دریافت کنند این درگاه به آدرس My.ssaa.ir در دسترس است.

کد خبر 610287 برچسب‌ها خودرو - پلاک، کارواش، معاینه فنی، بیمه و ایمنی ثبت‌ اسناد و املاک کشور خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ثبت اسناد و املاک کشور خودرو ایرانی رئیس سازمان ثبت اسناد دفاتر اسناد رسمی پاسخ به سوالی درصد رشد داشته نیروی انتظامی اسناد و املاک سال گذشته سند مالکیت پرونده ها هزار سند سند رسمی برگ سبز هم چنین سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • لزوم همکاری فرمانداران برای رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان
  • رفع موانع تحقق حداکثری حدنگاری استان کرمان با همکاری فرمانداران
  • بیش از ۹۰ درصد خدمات ثبتی الکترونیکی انجام می‌شود
  • اسناد مالکیت ۸۷۴ هکتار زمین طرح نهضت ملی مسکن استان بوشهر صادر شد
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • صدور اسناد تک برگ در گروه‌های مشاع به نام دولت
  • واکنش به حواشی دکترای افتخاری رئیسی در کراچی
  • سند ۱۷۱ هکتار از اراضی ملی پردیس صادر شد