Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری - زهرا نژادبهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران: تبریک به خواهران و برادران منتخب شورای ششم. اما بعد. وقتی تصویر انتخابات ۶ دوره شورای شهر تهران را مرور می‌کنیم، می‌توان حضور زنان در مدیریت شهری را از زوایای مختلف ارزیابی کرد، اما جدی‌ترین بخش آن رابطه رأی‌دهندگان با منتخبین است. تعداد زنانی که در این ۶ دوره وارد شورا شده‌اند، هنوز به تعداد یک شورای ۲۱ نفر نرسیده است و اگر ترکیب شهروندان و رأی‌دهندگان را مدنظر داشته باشیم، نیمی زن و نیمی مرد هستند، پس چرا تعداد منتخبان زن به جز شورای پنجم، بین ۲ تا ۴ نفر در حال تغییر است؟

تصویری که رأی‌دهندگان زن و مرد نسبت به مدیریت شهری دارند ظاهرا یکسان است و رأی‌دهندگان زن همچون رأی دهندگان مرد براساس منش سیاسی یا جهت‌گیری گروهی به انتخاب زنان ورود می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظاهرا دغدغه حضور زنان در عرصه مدیریت شهری، زیر مجموعه رویکرد سیاسی احزاب و گروه‌هاست و زنان در عرصه رأی دهندگی، مسئله جنسیت و ضرورت حضورشان برای مشارکت در عرصه تصمیم‌گیری مدیریت شهری را جدی نمی‌انگارند. علت اصلی این مسئله را شاید بتوان از یک سو در عدم ‌ناباوری نسبت به نقش اثرگذار زنان توسط رأی‌دهندگان و از سوی دیگر مسئله جهت‌گیری سیاسی دانست.

به‌نظر می‌رسد زنان و مردان رای‌دهنده از نظر آرایش فکری و جهت‌گیری سیاسی به‌سوی صندوق‌های رأی می‌روند. فارغ از آن که مسئله زنان، امروز مسئله است. از نگاه آنان اگر زنی در لباس مدیریت شهری بتواند راهی برای گشایش مشکلات جست‌وجو کند، یقینا مردان هم می‌توانند. پس چه ضرورتی بر حضور زنان است؟ اگر زنی بتواند بستر شهر را برای امنیت زنان در تردد شهری متناسب کند، مردان هم می‌توانند. پس چه ضرورتی برای حضور آنان است؟ اگر زنی بتواند رنگ شهر را از خشونت خارج کند و نسبت به دیده شدن نیمی از جمعیت شهری که در پس کوچه‌های ذهن مدیریت شهری قرار گرفته‌اند، نظری داشته باشد مردان هم می‌توانند. پس چه ضرورتی بر حضور زنان است؟ اگر زنی بتواند نسبت به محیط‌زیست و گسترش فضای سبز در محلات و فرصت مشارکت زنان در شهر را فراهم کند، مردان هم می‌توانند. پس چه ضرورتی بر حضور زنان است؟ اگر زنی بتواند درخصوص بهداشت محیطی و آلودگی محیط‌زیست و هوای آلوده اقدامی مؤثر انجام دهد مردان هم می‌توانند. پس چه ضرورتی بر حضور زنان است؟

ظاهرا مردان می‌توانند همه کار انجام دهند، پس چه ضرورتی بر حضور زنان در شهر است؟! زنان می‌توانند در خانه‌ها باشند و امور خانه را مدیریت کنند و اصلا حضوری در شهر نداشته باشند. فرزندان خود به مدرسه بروند، بیماران خود به مداوا بپردازند، خرید منزل توسط پیک موتوری و... انجام شود. مخارج خانه توسط مردان تامین می‌شود. پس چه ضرورتی بر اشتغال زنان است؟

اصولا زنان چه ضرورتی برای درس خواندن دارند؟ چه ضرورتی برای پزشک شدن دارند؟ چه ضرورتی برای مهندس شدن دارند؟ چون شهر توسط مردان اداره و امکانات لازم توسط آنها تامین می‌شود! قطعا چنین تصویر ذهنی منجر به آن می‌شود که بر مشارکت زنان در انتخابات با دیده تردید نگاه کنیم.

باور نکنیم که مسئله زنان برای آنان دغدغه نیست. چرا که دغدغه هست اما آنها جهت‌گیری سیاسی را بر جنسیت در مدیریت ترجیح می‌دهند و حتی این خواسته آنها آنقدر نیست که بتواند این مهم را مبدل به یک مطالبه کند و از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی خود بخواهند که اگر تعداد زنان در مدیریت شهری را افزایش نمی‌دهند حداقل آنها را کم نکنند.

انتخاب ۴ زن در شورای ششم، تصویر نگاه زنان و مردان رای‌دهنده است. باید با این مسئله مهم کنار بیاییم که زنان هنوز برخلاف آنچه پیش‌تر می‌اندیشیدم در مسائل سیاسی و جهت‌گیری‌های جریانی، خود را در امتداد مردان می‌بینند، حتی برای نیازهای اولیه خود در مدیریت شهری.

کد خبر 609561 برچسب‌ها انتخابات شوراهای شهر زنان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: انتخابات شوراهای شهر زنان مردان هم می توانند چه ضرورتی رأی دهندگان مدیریت شهری جهت گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند

استاندار کرمان با تحسین اقدام شهرداری و شورای شهر رفسنجان در راه‌اندازی پویش «شهردار شو» با حضور دهه هشتادی‌ها گفت: انقلاب اسلامی از روز اول تکیه اصلی‌اش بر نسل جوان و نوجوان بود و این اقدام کار بسیار بزرگ و منحصربفرد و فراموش شده‌ای بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محمدمهدی فداکار امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان با تحسین اقدام شهرداری و شورای شهر رفسنجان در راه‌اندازی پویش شهردار شو با حضور دهه هشتادی‌ها، اظهار کرد: انقلاب اسلامی از روز اول تکیه اصلی‌اش بر نسل جوان و نوجوان بود و این اقدام کار بسیار بزرگ و منحصربفرد و فراموش شده‌ای بود.

وی با بیان اینکه در جنگ تحمیلی به عنوان اولین بحران کشور بعد از انقلاب که به قول شهید سلیمانی بهترین فرصت‌ها در آن فراهم شد، عمده رزمندگان همین نسل جوان بودند و افزود: مردم توقعات متعدد دارند شاید یک شهردار نتواند پاسخگوی همه انتظارات باشد، اما وقتی جمع زیادی مشارکت می‌کنند پاسخگویی بهتر می‌شود و پیامد تصمیماتشان را هم می‌پذیرند.

استاندار کرمان خطاب به دهه هشتادی‌ها حاضر آن‌ها را مدیران فردای جامعه دانست که شهامت به خرج دادند و مسئولیت شهردار محله را پذیرفتند و گفت: راه‌اندازی این پویش با محوریت مسجد اتفاق خوشایندی بود که موجب تقویت رابطه مسجد با نوجوانان و جوانان شد.

در آئین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان که با حضور دستیار رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت، استاندار کرمان در تالار خیام دانشگاه حضرت ولیعصر (عج) برگزار شد، گروه سرود پسران سلیمانی به سرپرستی بلال حسنی به اجرای برنامه پرداختند و از رئیس و اعضای شورای شهر رفسنجان نیز به مناسبت روز ملی شوراها تقدیر شد.

مجید کهنوجی شهردار رفسنجان در این مراسم با تشکر از شورای شهر مردمی گفت: اگر شهرداری موفقیتی دارد، به خاطر نیت الهی و حمایت شورا از شهردار و شهرداری است.

کد خبر 748901

دیگر خبرها

  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • تلاش فدراسیون کبدی برای ادامه همکاری با «مازندرانی»
  • حذف زودهنگام دختر شمشیرباز ایران از انتخابی المپیک
  • توصیه‌های رئیس دستگاه قضای البرز به شورای شهر کرج
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز