Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در جریان سومین ماه از سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۵۸ هزار قرارداد آتی در ۱۲ سررسید معاملاتی و بر پایه ۵ دارایی نقره، زعفران نگین و پوشال، پسته و زیره سبز در بورس کالا منعقد شد و ارزشی بالغ بر ۸۱۴۹ میلیارد و ۲۵۴ میلیون ریال را در پی داشت.

 بررسی روند معاملات بازار قراردادهای آتی بورس کالا در خردادماه امسال نشان می دهد که دو محصول نقره و زعفران نگین رقابت تنگاتنگی را در ثبت بالاترین ارزش معاملات داشتند هر چند که زعفران نگین برنده این رقابت بود و توانست بالاترین حجم و ارزش معاملات ماهانه را از آن خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ماه، ۲۷۰ هزار و ۸۸۴ قرارداد آتی زعفران نگین در سررسیدهای تیر، شهریور و آبان ماه منعقد شد و ارزشی بالغ بر ۳۸۵۴ میلیارد و ۷۷۷ میلیون ریالی برای آن رقم خورد.
همچنین ۱۷۷ هزار و ۴۸۰ قرارداد آتی نقره برای دوره های تحویل خرداد، مرداد و مهرماه امسال نیز ارزشی حدود ۳۸۴۶ میلیارد و ۷۱۱ میلیون ریالی را در پی داشت.
معامله‌گران در سررسیدهای آبان و شهریور ماه سال جاری ۶۸۷۵ قرارداد آتی زعفران پوشال را نیز منعقد کردند و ارزش معاملات این محصول نیز به ۷۱ میلیارد و ۳۷۷ میلیون ریال رسید. انعقاد ۱۶۹۳ قرارداد آتی پسته برای تحویل در دو سررسید خرداد و مرداد ماه سال جاری نیز ارزش ۲۷۶ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریالی را رقم زد.
در پایان اینکه معامله‌گران در خرداد ماه امسال ۱۵۶۲ قرارداد آتی زیره را برای تحویل در دو سررسید خرداد و مهر ماه در حالی منعقد کردند که ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیارد ریالی برای آن به ثبت رسید.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زعفران نگین قرارداد آتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید

علی حسینی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه قدمت زعفران به ۳ هزار سال پیش باز می گردد، گفت: بنابر آمار وزارت جهاد کشاورزی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که  براین اساس باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود، در حالیکه تولید فعلی یک چهارم این عدد است.

به گفته او، براساس فرمول همه ساله ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود، چراکه با جایگزینی مزارع هر چند سال یک بار، سطح زیرکشت ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده می شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این عدد  به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که با احتساب این سطح کشت زعفران و نیروی انسانی هزار تن محصول باید تولید شود، در حالیکه سنوات قبل ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شد.

حسینی ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلوگرم بود، در حالیکه اکنون با وجود افزایش سطح زیرکشت عملکرد به زیر ۳ کیلوگرم رسیده است. همچنین بر اساس آمار اعلامی در شرایط کنونی از میزان سطح زیر کشت  ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران تولید می شود.

عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت کنونی هر کیلو زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان است که تا چند ماه پیش، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود.

او با بیان اینکه سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود، گفت: بنابر آمار مصرف زعفران در افغانستان ۵ تن است که بر این اساس مابقی زعفران تولیدی مجدد به دیگر کشورها صادر می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تولید زعفران به ۲۳۰ تن رسید
  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • جریمه ۱۰ میلیارد ریالی به اتهام هدر دادن سوخت رایانه ای در خوروبیابانک
  • تحقق ۶۶ درصدی سهمیه بانک دی در قانون جهش تولید مسکن
  • محکومیت ۱۶ میلیارد و ۶۲۴ میلیون ریالی یک قاچاقچی سوخت