Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، حسین بوستانی عضو هیات مدیره بورس تهران فرهنگ‌سازی را از ضرورت های اولیه برای استفاده صحیح از هر پدیده یا تکنولوژی در جامعه عنوان کرد و گفت: متولیان ارائه ابزار یا خدمات جدید معمولا با بسترسازی مناسب از طریق ارائه آموزش به جامعه هدف تلاش می کنند تا ضمن یاددهی کارکردهای صحیح، موضوع ارائه شده به افزایش کارایی هدف گذاری شده برای آن خدمت دست یافته و آثار سوء ناشی از استفاده نادرست از آن را به حداقل برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره بورس تهران گفت: اگر یک فرد دارای دانش مالی کافی نباشد، اما از فرهنگ سرمایه گذاری بهره مند باشد، می داند که ورود مستقیمش به یک بازار تخصصی و پیچیده ریسک او را بالا خواهد برد و با رویکردی صحیح، مدیریت منابع خود در بورس را با روش های غیر مستقیم به افراد خبره واگذار می کند.

وی به سابقه تاسیس بیش از نیم قرنی بورس تهران اشاره کرد و اظهار داشت: بورس اوراق بهادار به عنوان ملموس ترین رکن بازار سرمایه بیش از ۵۰ سال است که در نظام اقتصادی کشور تعریف و تاسیس شده و علیرغم چند سال فطرت ناشی از پیروزی انقلاب و شرایط جنگ تحمیلی، از دهه ۷۰ به طور جدی تری به حیات خود ادامه داده و چندین سیکل دامنه دار رشد و ریزش تاریخی را به ثبت رسانده است. با این حال فعالان بازار سرمایه در تمام این فراز و فرودها در اکثر این سال ها به تعداد مشخص و نسبتاً کمی از سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی محدود شده بود.

وی تصریح کرد: شاید مهمترین دلیل محدودیت حضور سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی جدید و مشارکت کم سرمایه های کلان بخش خصوصی در بورس طی سال های گذشته را بتوان در پیچیدگی های ذاتی این بازار تخصصی و عدم شناخت آحاد جامعه از این بازار و فرصت های موجود در آن دانست.

بوستانی افزود:  با این حال در سال های اخیر شاهد رشد تدریجی ورود سرمایه های جدید به بورس بوده ایم که اوج آن به ورود کم سابقه بخشی از سرمایه های سرگردان موجود در اقتصاد کشور طی سال های ۹۸ و ۹۹ به بورس بر می گردد. در این بازه زمانی حجم و ارزش معاملات سرمایه گذاران تازه وارد به بورس به طرز معنی داری از معاملات سرمایه گذاران قدیمی و سهامداران حقوقی پیشی گرفت و تجمیع سرمایه های خرد میلیون ها سهامدار جدید بعنوان یک عامل پرقدرت در بازار نمود یافت.

عضو هیات مدیره بورس تهران یکی از عوامل زیان در بازار سرمایه را عدم آگاهی کافی دانش مالی ذکر و خاطرنشان کرد: از آنجا که این ورود بی سابقه سرمایه به بورس بر بستر مناسبی از دانش و فرهنگ مالی استوار نبود، شاهد حرکات هیجانی و بیش واکنشی دامنه دار در هر دو مقطع رشد و ریزش شاخص و ورود بخشی از منابع به سمت گزینه های پر خطر و حتی فاقد ارزندگی بودیم که در نهایت این فرصت تاریخی برای توسعه بازار سرمایه به تهدیدی برای آسیب رساندن به سرمایه و اعتماد سهامداران خرد بدل شد. همچنین، در این بازه زمانی و  به واسطه عدم وجود دانش مالی و اشراف به مبانی بنیادین حاکم بر بازار سرمایه این تلقی اشتباه برای برخی سهامداران جدید الورود ایجاد شد که بازدهی در این بازار از نوع کوتاه مدت و به طور پیوسته روزانه چند درصد باید باشد.

بوستانی گسترش سواد مالی در جامعه را سبب افزایش سطح رفاه عمومی مردم عنوان کرد و گفت: امروزه در جوامع توسعه یافته، دانش مالی به عنوان بخشی از سواد عمومی و مثابه ابزاری برای مدیریت بهینه ثروت مورد استفاده بخش بزرگی از جامعه قرار گرفته و به بهبود بنیه مالی و افزایش سطح رفاه مردم کمک می کند. چنانچه سطح دانش مالی در بین افراد جامعه در سطح بالایی قرار داشته باشد این مطلب برای مردم روشن خواهد بود که بازار سرمایه و بورس بازاری پر سود اما همراه با ریسک است.

وی در ادامه به مدیریت منابع مالی با روش های غیر مستقیم در بورس اشاره کرد و افزود:  فرد دارای دانش مالی می داند که برای مدیریت ریسک در بازار سرمایه و رسیدن به بازدهی مطمئن تر باید از تکنیک های ارزش‌گذاری و ابزارها و روش های مرتبط با کاهش ریسک استفاده کند. همچنین این نکته مورد توجه او قرار دارد که انتفاع واقعی ناشی از حضور در بازار سرمایه معمولا در بازه های زمانی بلند مدت حاصل می شود و نوسانات گاها سریع و مقطعی نباید موجب هیجان زدگی یا نگرانی بیش از حد او شود. نهایتا حتی اگر یک فرد دارای دانش مالی کافی نباشد، اما از فرهنگ سرمایه گذاری بهرمند باشد، می داند که ورود مستقیمش به یک بازار تخصصی و پیچیده ریسک او را بالا خواهد برد و با رویکردی صحیح، مدیریت منابع خود در بورس را با روش های غیر مستقیم به افراد خبره واگذار می کند.

بوستانی بر تاثیر ارتقاء دانش مالی عموم مردم بر توسعه اقتصادی تاکید و تصریح کرد: فلسفه و کارکرد تمام سیستم های آموزشی در دنیا بر افزایش دانش و بینش جامعه برای ایجاد آینده ای بهتر و مردمی سعادتمندتر تمرکز دارد. آموزش و بهبود سواد و فرهنگ مالی نیز با تمرکز بر بُعد اقتصادی زندگی افراد، ضمن کمک به شناسایی صحیح نیازها و امکانات مالی، شرایط مدیریت بهتر دارایی و در نتیجه افزایش سطح رفاه عمومی جامعه و در کنار آن توسعه اقتصادی کشور را فراهم می کند.

عضو هیات مدیره بورس تهران در پایان  ضمن ارایه راهکار ارتقاء دانش مالی جامعه و پیشنهاد به وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: رایزنی و تعامل با وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم برای گنجاندن مفاهیم مالی، ریسک و بازدهی و مدیریت ثروت در کتب درسی تمام مقاطع تحصیلی و هماهنگی با هر ارگان موثر در این زمینه از جمله رسانه های صوتی، نوشتاری و تصویری ضمن ایجاد آشنایی اولیه مخاطبان با کارکرد و ارکان بازارهای پولی و مالی، می تواند در یک افق میان مدت نویدبخش شکل گیری نسلی نو و جامعه ای آگاه به دانش و فرهنگ مالی و به تبع آن اقتصادی پایدار و بورسی با ثبات و بالنده در آینده کشور باشد.

پربیننده ترین بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس(۶تیر) / روند ورود پول حقیقی متوقف می شود؟ ارزش سهام عدالت من (۶ تیرماه) نمای پایانی بورس (۶تیر۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد حدود پنج هزار واحدی همراه شد بیشترین تغییر مالکیت حقیقی و حقوقی در بورس(۵تیر) / ورود قابل قبول حقیقی ها در اولین روز هفته اولتیماتوم برای واریز سود سهام عدالت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران عضو هیات مدیره بورس تهران سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی بازار سرمایه فرهنگ مالی دانش مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۱۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس

علی ملک لی تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته با عدد دو میلیون و ۲۰۸ هزار واحد شروع به کار کرد و در پایان هفته و رشد خوب بیش از ۴.۵ درصدی، به عدد دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید تا هفته‌ای سراسر سبز در بورس تهران رقم بخورد.

او افزود: شاخص کل با رشد خوب هفته گذشته، توانست محدوده ۲.۳۰۰.۰۰۰ واحد را به سمت بالا شکسته و در این منطقه تثبیت شود. با توجه به شرایط، انتظار داریم به روند صعودی خود در میان مدت ادامه دهد. حمایت شاخص کل محدوده ۲.۲۶۰.۰۰۰ واحد است‌.

 

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: شاخص کل هم وزن که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است، اما رشد بیشتری نسبت به شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته گذشته با عدد ۷۲۳ هزار واحد شروع به کار کرد و پس از رشد بیش از ۵.۵ درصدی، در پایان هفته به تراز ۷۶۳ هزار واحد رسید.

او می‌گوید: حمایت معتبر این شاخص نیز محدوده ۷۵۰.۰۰۰ واحد است و در صورتی‌که بتواند محدوده ۷۸۰ هزار واحد را با قدرت به سمت بالا بشکند، روند صعودی جدید آغاز می‌شود.

شایان ذکر است دیدگاه‌های فوق صرفا تکنیکال بوده و عوامل و اخبار زیادی مانند مناسبات سیاسی و تصمیمات اقتصادی، می‌تواند بر روند این شاخص‌ها تاثیر بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • مدارس چند شهر خوزستان سه‌شنبه غیرحضوری شد
  • فعالیت نوبت صبح مدارس ۶ شهر خوزستان غیر حضوری شد
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس