Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه؛ محمدمهدی مهربان، مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه از راه‌اندازی سامانه تجربه‌نگاری قضا و کارکنان دستگاه قضائی تا پایان تابستان امسال خبر داد و بیان داشت: مقدمات این کار در حال انجام است و بر مبنای آن، تجربیات موفق قضا و کارکنان قضائی جمع‌آوری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهربان ضمن گرامیداشت هفته قوه‌قضاییه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید بهشتی، به بیان برخی اقدامات مهم دفتر مدیریت برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه پرداخت و اظهار کرد: در دوره جدید مدیریت پژوهشگاه قوه قضائیه، دو رویکرد اساسی را دنبال کردیم که نخست توسعه فعالیت‌های بین رشته‌ای و دوم حرکت به سمت کاربردی‌سازی پژوهش‌ها و اجتناب از پژوهش‌های تئوری صرف بود.

وی افزود: در گذشته هیچ بانک اطلاعاتی متمرکزی از کارهای پژوهشی که در پژوهشگاه انجام می‌شد وجود نداشت و بنابراین به عنوان یکی از نخستین اقدامات مدیری برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی، بانک‌های اطلاعاتی و آئین‌نامه‌های موجود در پژوهشگاه مورد شناسایی قرار گرفت.

مدیر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: به عنوان مثال در رابطه با آئین‌نامه‌ها، ۲۰ آئین‌نامه در پژوهشگاه عملیاتی شد که در حال حاضر تقریباً فعالیت‌های اصلی پژوهشگاه بر اساس این آئین‌نامه‌ها انجام می‌شود.

مهربان در ادامه یکی دیگر از مشکلات پژوهشگاه در سال‌های گذشته را فقدان سامانه پژوهشی خواند و گفت: در ارتباط با این قضیه، در وهله نخست فرایندهای پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۳۰ فرایند شناسایی شد که این فرایندها تجمیع و در نهایت ۵ الی ۶ فرایند طراحی شد.

وی با بیان اینکه در گام دوم، مبتنی بر فرایندهای طراحی شده، سامانه مدیریت پژوهش طراحی شد، افزود: نگاه ما در طراحی سامانه مدیریت پژوهش این بود که بتوانیم کل قوه قضائیه را تحت پوشش این سامانه قرار دهیم.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه اظهار کرد: همچنین در ارتباط با بانک‌های اطلاعاتی، بالغ بر ۴۰ بانک اطلاعاتی را شناسایی کردیم که در حال حاضر بخشی از این بانک‌های اطلاعاتی در اختیار پژوهشکده‌ها قرار گرفته و بخش مهمی نیز روی سامانه مدیریت پژوهش پیاده‌سازی شده است.

شناسایی ۴ مأموریت برای دفتر برنامه‌ریزی در دوران تحول

مهربان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در دوران تحول، چهار مأموریت برای دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی شناسایی و تعریف شد گفت: مدیریت پژوهش، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های پژوهشی، ایده‌پردازی و نوآوری و مدیریت دانش و ارزیابی عملکرد، چهار مأموریت تعریف شده برای دفتر برنامه‌ریزی است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه با بیان اینکه در ارتباط با مدیریت پژوهش و مدیریت دانش، طراحی سامانه مدیریت پژوهشی و شناسایی بانک‌های اطلاعاتی انجام شد گفت: در حوزه برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های پژوهشی، طراحی سامانه نظام مسائل به روز قوه قضائیه در دستور کار قرار گرفت.

وی توضیح داد: در کنار طراحی سامانه نظام مسائل قوه قضائیه، بحث مهمی که دنبال می‌کردیم، بحث تحول پژوهشگاه و تحول قوه قضائیه بود. در فضای تحول پژوهشگاه، طبق ابلاغ رئیس پژوهشگاه به معاونت پژوهشی، بحث تحول در پژوهش و سازماندهی کارها در دفتر برنامه‌ریزی دنبال شد.


مهربان با بیان اینکه اگر تحول دستوری و از بالا به پایین باشد عملاً به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید گفت: یکی از مهمترین کارهایی که در این مسیر پیش‌بینی شد، بحث گفتمان‌سازی در پژوهشگاه و قوه قضائیه بود و سلسله نشست عصرانه‌های تحول بر همین مبنا شکل گرفت. در واقع عصرانه‌های تحول نشستی است که در آن تلاش می‌کنیم به لحاظ گفتمانی به یک مخرج مشترک بین اندیشمندان داخلی پژوهشگاه، اندیشمندان خارج از پژوهشگاه و در نهایت اندیشمندانی که در سطح قوه هستند برسیم.

تهیه سند تحول پژوهشگاه قوه قضائیه تا پایان آذر ماه

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه ادامه داد: موازی با برگزاری نشست‌های عصرانه‌های تحول، پروژه‌های علمی نیز در پژوهشکده‌ها در حال انجام است که در این پروژه‌ها به صورت عمیق‌تر به تحول پرداخته می‌شود.

مهربان گفت: که پیش‌بینی می‌شود تا پایان آذر ماه امسال به عنوان انتهای سال پژوهشی، سند تحول پژوهشگاه قوه قضائیه تهیه و نهایی شود که در واقع این سند تحولی، الگویی برای بروزرسانی سند تحول قوه قضائیه خواهد بود.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی در ادامه سخنان خود به برگزاری رویداد ملی نوآوری در حکمرانی قضائی تحت عنوان دادنگار ایده پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با سامانه ایده، ارزیابی ایده‌ها بود. در حال حاضر این ارزیابی در سه سطح ارزیابی اولیه (توسط خبرگان درون قوه قضائیه)، ارزیابی محصول (توسط خبرگان خارج از قوه قضائیه) و ارزیابی توسط پژوهشکده‌ها انجام می‌شود.

مهربان توضیح داد: افرادی که در سامانه ایده، ایده‌پردازی می‌کنند، افراد بانگیزه‌ای، تحول‌خواه، وطن‌دوست و مسئولیت‌پذیری هستند که نسبت به جامعه و تحولاتی که در آن اتفاق می‌افتد احساس مسئولیت دارند.

وی افزود: برای بهبود ایده‌ها از طریق رویکردهای انگیزشی و رقابتی، در گام نخست یکی از بخش‌های جشنواره شهید بهشتی را که سال گذشته در هفته پژوهش برگزار شد به ایده‌های برتر اختصاص دادیم، اما کافی نبود. در بررسی‌ها، مطالعات و مشورت‌هایی که با متخصصین امر داشتیم به این نتیجه رسیدیم که این ایده‌ها به رویدادها متثل کنیم.

مدیر دفتر برنامه ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه اضافه کرد: اتفاقی که در رویداد ایده یا دادنگار ایده می‌افتد این است که از ۱۰ الی ۲۰ نفر از ایده‌پردازان منتخب هر فصل دعوت می‌شود تا در حضور هیئت داوران، ایده‌های خود را ارائه کنند. در نهایت هیئت داوران پنج ایده برتر هر فصل را برای راه‌یابی به مرحله نهایی که هفته پژوهش برگزار می‌شود، انتخاب می‌کنند.

وی ادامه داد: ایده‌های واصله، در دو بخش کلی تحول در قوه قضائیه و ایده‌های با قابلیت تبدیل به محصول دسته‌بندی می‌شوند که البته دسته دوم باید در بخش خصوصی دنبال شود، اما از ایده‌های دسته نخست، بسته‌های سیاستی و قانونگذاری و همچنین اصلاح فرآینده‌ها استخراج می‌شود.

راه اندازی رویداد تجربه‌نگاری قضات و کارکنان دستگاه قضائی

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و ارزیابی پژوهشی پژوهشگاه قوه قضائیه از راه‌اندازی رویداد تجربه‌نگاری قضات و کارکنان دستگاه قضائی تا پایان تابستان سال جاری خبر داد و گفت: مقدمات فراخوان این رویداد در حال انجام است و بر مبنای آن، تجربیات موفق قضا و کارکنان قضائی جمع‌آوری خواهد شد.

وی با بیان اینکه پژوهشگاه قوه قضائیه به دنبال رسیدن به مرجعیت علمی در حکمرانی قضائی است گفت: وقتی از حوزه حکمرانی قضائی صحبت می‌کنیم، ۳ سطح مد نظرمان است که سطح اول ناظر به مأموریت‌های انقلابی و مکتبی قوه قضائیه، سطح دوم ناظر به مأموریت‌های حاکمیتی و فراقوه‌ای قوه قضائیه و سطح سوم، مأموریت‌های درون قوه‌ای است.

وی تأکید کرد: پژوهشگاه اگر می‌خواهد در آینده نقش‌آفرین باشد و تبدیل به مرجع شود باید بتواند نقش خود را در تمام این سطوح تعریف کند. در واقع پژوهشگاه در سطوح بنیادی، توسعه‌ای، استراتژیک و عملیاتی باید تولید علم کند یا با مشارکت شبکه علمی کشور، به سازماندهی مطالعات این حوزه بپردازد.

مهربان بیان کرد: حوزه نهایی که پژوهشگاه باید دنبال کند، ترویج پژوهش است. در حال حاضر بالغ بر یک هزار عنوان کار منتشر شده پژوهشی داریم. تولید علم یک کار و ترویج علم کار دیگری است. اگر علم را تولید کنیم، اما ترویج نکنیم کارمان ابتر می‌ماند.

کد خبر 5246204

منبع: مهر

کلیدواژه: قوه قضاییه دستگاه قضایی سند تحول قضایی هفته قوه قضاییه قوه قضاییه شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان تامین اجتماعی سند تحول قضایی واژگونی اتوبوس مواد مخدر وزارت آموزش و پرورش سانحه تصادف سیدابراهیم رئیسی آتش سوزی سربازی میراث فرهنگی سامانه مدیریت پژوهش بانک های اطلاعاتی تحول پژوهشگاه طراحی سامانه حال حاضر راه اندازی آئین نامه قرار گرفت سند تحول تا پایان ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۸۴۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز

انجمن‌های علمی دانشجویی مدیریت، روانشناسی و استارتاپ دانشگاه شهید چمران اهواز در نظر دارد هر هفته در دانشکده اقتصاد این دانشگاه سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار را برگزار کند.

به گزارش ایسنا، اولین جلسه از سلسله برگزاری این کارگاه ها فردا یکشنبه از ساعت ۹ تا ۱۲ با تدریس میلاد الاسوند، مخترع چندین اختراع ملی و بین‌المللی، مشاور ثبت اختراع و مالکیت فکری ایده های تجاری و کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار برگزار می شود.

روش های طراحی خدمات و محصولات جدید، تکنیک‌های ایده پردازی روز دیاگرام دانکر، اسکمپر، تریز و ایده پردازی برای ثبت اختراع از جمله سرفصل های این کارگاه است.

همچنین دومین جلسه از سلسله برگزاری این کارگاه‌ ها با تدریس عبدالهادی درزیان عزیزی؛ عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور کسب و کار دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴ در دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می شود.

 راه اندازی کسب و کار از ایده تا پدیده، ارزیابی ایده کسب و کار، مدل های کسب و کار و انواع آن، بوم کسب و کار و تمرین و جمع بندی از جمله سرفصل های این دوره است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سلسله کارگاه راه‌اندازی کسب و کار در دانشگاه شهید چمران اهواز
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • اورژانس بانوان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • «کودک شو» : تلاش بودجه‌سوز برای استمرار یک تجربه‌ی تمام‌شده
  • برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه