Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیران و کرون شهرستانی در غرب اصفهان با جمعیت غالب جوان و نوجوان، برنامه‌ریزی مناسبی برای غنی‌سازی اوقات فراغت ندارد و کمبود امکانات و محیط‌های فراغتی باعث سردرگمی و بی انگیزگی مردم این خطه به ویژه جوانان و نوجوانان شده است.

برخی از جوانان و نوجوانان این شهرستان معتقدند کمترین محیط‌های فرهنگی و اجتماعی را برای گذران اوقات فراغت ندارند و برای تامین نیازهای خود باید به شهرستان‌های اطراف بروند و یا درخانه بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینما، شهربازی، محیط‌های مفرح و شاد، فرهنگ‌سرا، مجتمع‌های بازی، ویژه برنامه‌های شاد و جذاب، رویدادهای فرهنگی و هنری، خانه جوان، پیست دوچرخه سواری و موتورسواری، مجتمع‌های فرهنگی و امکانات زیرساختی برای ایجاد گفت‌وگو با همسالان و ارائه برنامه‌های آموزشی مهارتی از جمله نیازهای قشر جوان در تیران و کرون است.

جوانان و نوجوانان این شهرستان به طور معمول پس از حضور در کلاس‌های آموزشی بیشتر اوقات خود را با دوچرخه سواری و یا موتور سیکلت سواری در خیابان‌ها گذرانده و یا با نشستن در بوستان‌ها با دوستان خود گفت‌وگو می‌کنند.

تکرار این برنامه به صورت روزانه، روح آنان را خسته و ناامیدی و کسالت در وجودشان ایجاد کرده است.

امیررضا مظاهری یک نوجوان تیرانی که نبود از امکانات تفریحی مثل شهربازی، سینما، مجتمع بازی و برنامه‌های متنوع گلایه‌مند است به ایرنا گفت که اغلب ساعات روز خود را در شبکه‌های اجتماعی و با انجام بازی آنلاین می‌گذارند.

وی با بیان اینکه در برخی از مواقع در کنار پدر مشغول به مهارت آموزی هستم، افزود: این کارها جای خالی تفریح را پر نمی‌کند و هیجان‌ها را در وجود او و دوستانش نگه می‌دارد.

محمدحسین دلکرمی یک جوان اهل این خطه با اشاره به اینکه نبود امکانات و برنامه‌های متنوع کسالت و ناامیدی به بار آورده و موجب گرایش به مصرف مواد مخدر وسیگار در بین برخی از دوستانش شده است، از مسوولان خواست تا نسبت به این مسائل مهم توجه کنند.

وی ارائه خدمات مشاوره و برگزاری کارگاه‌های آموزشی را برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را مهم بیان کرد و گفت: کمبود دانش و آگاهی در مسائل اجتماعی موجب بروز آسیب‌های اجتماعی و ناتوانی در رفع نیازهای فردی شده و برای رفع این نیازها کمتر کلاس و برنامه‌ای برگزار می‌شود.

دعوت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه فراغتی

رییس اداره ورزش و جوانان و دبیرستاد اوقات فراغت تیران و کرون با اشاره به اینکه مراکز اوقات فراغت در این شهرستان محدود است، تصریح کرد: ۲ مرکز فرهنگی آموزش و پرورش، هیات‌های ورزشی، کانون‌های مساجد و فرهنگسرای شهرداری تیران از جمله پایگاه‌های مجری این برنامه‌ها هستند.

مهدی مرادی افزود: تاسیس مراکز فراغتی، بازی و مفرح و شاد برای کودکان، نوجوانان و جوانان نیاز این منطقه محسوب می‌شود که بسترسازی برای مشارکت بخشی خصوصی نیز فراهم است.

وی با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان این شهرستان مکانی برای گردهمایی و فعالیت‌های آموزشی ندارند، گفت: درخواست احداث خانه جوان به وزارت ورزش و جوانان اعلام شده است.

دبیر ستاد اوقات فراغت تیران و کرون دغدغه جوانان و نوجوانان این خطه را برای فعالیت‌های فراغتی مهم بیان کرد و گفت: سال‌های گذشته با نظارت بر عملکرد مراکز اوقات فراغت، تلاش می‌شد تا کیفیت فعالیت‌ها افزایش یابد  اما باید سرمایه گذاری و پروژه‌های جدید دراین زمینه تعریف و اجرایی شود.

لزوم درک تفاوت نیازهای جوان امروز و دیروز

معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری تیران و کرون نیز با اشاره به نیازهای متعدد و متفاوت جوانان در سال‌های اخیر، گفت: کمبودها باید توسط  متولیان فعالیت‌های اوقات فراغت درک شود.

شهرام آذرپی با اعتقاد بر اینکه نیازها را نباید سرکوب کرد، افزود: نیازسنجی و مطالعه نیازهای نسل جوان و نوجوانان در زمان فراغت به برنامه‌ریزی مناسب و متناسب با تقاضا خواهد بود که به شناسایی و رشد استعدادها منجرخواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی به موقع استعدادها و کمک به شکوفایی آن به اعتلای جامعه در ابعاد مختلف کمک خواهد کرد و مانع از بروز مشکلات و آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

نبود آموزش مهارت‌های زندگی در دوران اوقات فراغت

علیرضا معماریان روانشناس با اشاره به اینکه باید ستاد و سازمان خاصی برای این موضوع در راستای رصد وضعیت و پیگیری نیازها تشکیل شود، گفت: مدل ستاد کرونا نمونه موفق برای هدایت و برنامه ریزی  اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است.

وی معتقد است که رصد وضعیت، نیازسنجی و توجه به آینده جامعه از مهمترین اقداماتی است که باید در ستاد و یا سازمان متولی اوقات فراغت انجام شود تا اینکه موازی کاری، سردرگمی و به هم ریختگی نداشته باشیم.

این روانشناس ادامه داد: یک فرد نوجوان و جوان تنها به فراگیری آموزش‌های تئوری زبان خارجی، نقاشی، طراحی، ورزش نیاز ندارد بلکه باید مهارت‌های مثبت مثل چگونگی انجام کارگروهی، مدیریت فردی، مدیریت هیجان‌ها و مهارت‌های زندگی را بیاموزد.

وی با اشاره به اینکه خانواده‌ها به صورت معمول در تابستان و یا اوقات فراغت سال، برنامه زندگی فرزندان خود را فشرده و پر از کلاس‌های آموزشی قرار می‌دهند تصریح کرد: این کودک یا نوجوان در چنین شرایطی بر اساس اختیار تصمیم نگرفته و شرایط فراغت سخت از دوران تحصیل او خواهد شد.

به گفته وی، شناخت واقعیت‌ها، نیازها، اولویت بندی در زندگی، فعالیت داوطلبانه و علاقه‌مندان باید در راس تصمیم‌گیری اوقات فراغت باشد.

تیران و کرون با جمعیت ۷۲ هزار نفر یکی از شهرستان‌های غرب استان اصفهان است.

برچسب‌ها شادی خیابانی تیران وکرون گذران اوقات فراغت خصوصی سازی وزارت ورزش و جوانان اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شادی خیابانی تیران وکرون گذران اوقات فراغت شادی خیابانی تیران وکرون گذران اوقات فراغت خصوصی سازی وزارت ورزش و جوانان اصفهان جوانان و نوجوانان تیران و کرون برنامه ریزی اوقات فراغت برنامه ها فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۰۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم

به گزارش جماران؛ مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله مرتضی مطهری عصر روز پنجشنبه در مسجد جامع نارمک برگزار شد. در این مراسم که از طرف خانواده شهید مطهری و ستاد سالگرد برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین احمد ناطق نوری، علی، محمد و مجتبی مطهری، علی لاریجانی، محسن هاشمی و اقشار مختلف مردم حضور داشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا هاشمی تهرانی در این مراسم سخنرانی خود را با موضوع علم و معرفت و جایگاه عالم دینی در جامعه آغاز کرد و گفت: در سیره امام جعفر صادق (ع) جهل و نادانی بزرگترین مرض بود. انسان در حرف ممکن است ادعای دینداری داشته باشد، اما تا مادامی که نسبت به توحید و ولایت جاهل و نادان باشد و نتواند حق را از باطل تشخیص دهد، دینداری اش هم ارزشی نخواهد داشت. 

وی با اشاره به روایتی جالب که در زمره روایات دقیق اهل بیت (ع) است اظهار داشت: از پیامبر اکرم (ص) سوال کردند که کدام عمل از همه اعمال پرفضیلت‌تر است. پیامبر در جواب فرمودند: پرفضیلت‌ترین عمل، علم به خداست. سوال کننده متعجب شد و فکر کرد که پیامبر متوجه سوال وی نشده است و دوباره سوال را پرسید. حضرت نگاهی کردند و باز فرمودند همان پاسخ را فرمودند. سوال کننده تعجبش بیشتر است و گفت من از عمل می‌پرسم شما جواب من را چیز دیگری می‌دهید. حضرت فرمود اگر کسی علم به خدا نداشته باشد، معرفت به توحید نداشته باشد، شناخت نداشته باشد کمترین اعمال او مقبول درگاه خداوند است. اما آن کسی که نمی‌داند چه کسی را می‌پرستد و علم به خدا ندارد و حقیقت توحید برای او مجهول است هر چقدر هم عمل کند فایده‌ای ندارد.

هاشمی تهرانی با بیان اینکه علم و معرفت یک حقیقتی است که ائمه اطهار مکرراً شیعیان را به آن‌ها توصیه می‌کردند، تصریح کرد: محب و شیعه بی‌سواد و بی‌معرفت، به درد اهل بیت (ع) نمی‌خورد. معارف غنی اهل بیت (ع) غیر از این چیز‌هایی است که ما در کتاب‌های خود می‌خوانیم. اهل بیت (ع) در مقام آموزش شیعیان یک راه خاصی را طی کردند. شیعه و محب بی سوادِ جاهل به چه دردی می‌خورد. 

این سخنران با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد استاد مطهری این بود که تراز منبر را در عالی‌ترین سطح خود حفظ کرد، ادامه داد: استاد مطهری جایی منبر می‌رفت که وقتی پایین می‌آمد منبر و مطالب او کتاب معرفتی شیعه می‌شد. در زمان خود برخی از این کتب به چاپ ۴۰، ۵۰ و ۶۰ می‌رسید. 

استاد مطهری تراز عالم دینی را حفظ کرد. اینکه ما بنشینیم خواب، خاطره و حکایات شخصی تعریف کنیم به چه دردی می‌خورد. باید از استاد مطهری یاد بگیریم. 

حجت الاسلام هاشمی تهرانی گفت: ابان ابن تغلب از بزرگترین اصحاب اهل بیت بوده است. کسی که امام صادق (ع) برای او احترام ویژه‌ای قائل بود. ذهبی یکی از رجالیون قدرتمند اهل تسنن نقل می‌کند که احترام ابان ابن تغلب در مسجد النبی و مدینه بیشتر از امام صادق (ع) بوده است. تمام مسلمانان از جمیع فرق به این شخصیت بزرگ سترگ آن زمان احترام می‌کردند. امام صادق (ع) مکرر می‌فرمود خدا ابان ابن تغلب را رحمت کند، او ۴۰ هزار حدیث از پدرم امام باقر (ع) حفظ کرده بود، مکرر فرمود اگر ابان نبود روایات امام باقر (ع) ضایع شده بود. این‌ها شیعه بودند و در مسیر احیای امر اهل بیت کار می‌کردند.

این سخنران مذهبی اضافه کرد: هیئت گرفتن و نماز جماعت فوق العاده خوب است، اما آنچه که یکایک ما موظف هستیم این است که معارفت اهل بیت (ع) را ابتدا یاد بگیریم و به نسل بعد خود منتقل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه مساله حجاب یکی از معضلات کف جامعه ما امروزه است که خیلی فراگیر است، ابراز کرد: بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند. اگر معارف دینی در سطوح مختلف ارائه می‌شد و با این جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم. آیت الله مطهری با سعه صدر با تمام مخالفین بحث می‌کرد. مباحثات دقیق، بدون اینکه از کوره در برود. اسلام این را می‌خواهد که انسان آن‌چنان قدرت پیدا کند و معرفت عمیق دینی را آن‌چنان ارائه کند و بگوید هر کسی هر چه شبهه دارد بیاورد. این خصیصه مکتب تشیع و امام صادق (ع) است. علمای ربانی دین ما این چنین بودند. 

هاشمی تهرانی گفت: تهران بزرگانی به خود دیده است. مرحوم ابوالحسن رفیعی قزوینی، مرحوم شاه آبادی در تهران منبر‌های عمیق معرفتی می‌رفتند که پامنبری‌ها آن‌ها طلاب و دانشجو نبودند، بازاری‌های تهران بودند. مرحوم آیت الله میرزا عبدالکریم روشن در چهارراه سیروس برای مردم توحید تبیین می‌کرد. 

او با ابراز تأسف از اینکه امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته است، اظهار داشت: علمای ربانی در برخی نقاط مهجورند. هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد. آقای مداح می‌آید سینه زنی را برگزار می‌کنند و تمام می‌شود.

حجت الاسلام هاشمی تهرانی در پایان گفت: برخی آقایان علم‌شان که بالا می‌رود دیگر ابا دارند که روضه بخوانند اما شأن جلیل القدر مرحوم آقای مطهری این بود که در اوج حکمت و استاد تمامی حوزه و دانشگاه وقتی منبر می‌خواند بعد از آن در روضه برای سیدالشهدا هق هق می‌کرد که نشان می‌دهد در اوج علم و معرفت هم که باشی تنها راه نجات، راه اختصاصی رحمت واسعه حضرت سیدالشهداء (ع) است.

دیگر خبرها

  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی
  • احداث دو سالن ورزشی در شهرک شهید یاغچیان تبریز
  • برگزاری مسابقات پرس سینه قهرمانی استان در سقز
  • کلارآباد میزبان مسابقات قهرمانی ووشو در رده نوجوانان و جوانان
  • سجادیه بر سکوی نخست جوانان ایستاد
  • خسارت سیلاب به خط انتقال آب ۳ روستای دزفول
  • گرایش کودکان به فضای مجازی نتیجه نبود امکانات در جنوب کشور+فیلم
  • مسابقات آزاد تپانچه؛ ارشدنیا بر سکوی نخست نوجوانان ایستاد
  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان