Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان عمومی و انقلاب خلخال روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا ضمن تایید این خبر گفت: این اقدام بدنبال اعتراض و شکایت مردمی صورت گرفته است.

آرش جعفری اظهارکرد: اقدام به تخریب مسجد تاریخی خمس کوتاهی در حفظ و نگهداری آثار ملی منطقه و تعرض به آن بوده و در صورتی که در پرونده قضایی تشکیل شده این امر اثبات شود قطعا با خاطیان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: اقدام برای تخریب و بازسازی اماکن تاریخی و ملی به ثبت رسیده شهرستان نیازمند اخذ مجوزهای لازم از مبادی مربوطه و همچنین بکارگیری روش‌های خاص باستان‌شناسی است و این مهم در مورد مسجد خمس رعایت نشده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خلخال نیز به ایرنا گفت: تخریب و بازسازی مسجد تاریخی روستای خمس این شهرستان خلاف مقررات صورت گرفته است.

علی درویشی افزود: تصمیم در این زمینه از سوی اعضای هیات امنای مسجد خمس و برخلاف مقررات مربوط به اصول فنی و رعایت طرح مرمتی و بدون توجه به خواسته‌های اداره میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی خلخال صورت گرفته است.

وی اظهارکرد: در اولین فرصت و با دریافت گزارش مربوط به تخریب  مسجد جامع خمس از سوی هیات امنا این مسجد، کارشناسان میراث فرهنگی با حضور به موقع در محل نسبت به توقف و تعطیلی عملیات تخریب این مکان تاریخی اقدام کردند.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی خلخال گفت: افرادی که در این خصوص و به صورت غیرقانونی و بدون اخذ مجوز اقدام به تخریب مسجد کرده‌اند با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان اردبیل به مقامات قضایی معرفی شدند.

وی با بیان اینکه پرونده قضایی این موضوع تشکیل و هم‌اکنون در حال رسیدگی در دادسرای خلخال است، افزود: از دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان جهت پیگیری بموقع موضوع  وپیشگیری از ادامه تخریب مسجد تاریخی خمس  تقدیر می‌شود.

روستای خمس در بخش مرکزی خلخال در جنوب استان اردبیل اقع است. بنای مسجد جامع روستای خمس در سال ۱۳۹۷ جز آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.

برچسب‌ها مسجد دادگستری خلخال دادستانی کل کشور استان اردبیل تخریب بنای تاریخی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مسجد دادگستری خلخال مسجد دادگستری خلخال دادستانی کل کشور استان اردبیل تخریب بنای تاریخی میراث فرهنگی مسجد تاریخی تخریب مسجد روستای خمس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۲۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن افشارچی استاندار زنجان از مساجد تاریخی چهلستون و یری پایین در بافت تاریخی زنجان بازدید کرد و اعتباری را برای ادامه مرمت این دو بنای تاریخی تخصیص داد.    استاندار زنجان در طی این بازدید با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری وصنایع‌دستی استان زنجان، ائمه جماعات و هیئت امنای مساجد مذکور در خصوص مسائل مختلف و مشکلات این بناهای تاریخی دیدار و گفتگو کرد.    افشارچی با اشاره به اینکه این دو مسجد قدیمی با عبادت علما و مومنان در طول تاریخ شناخته می‌شود، گفت: فرآیند مرمت مسجد تاریخی چهلستون و تکیه تاریخی مسجد یری پایین با جدیت باید تداوم یابد و برای هر دو بنای تاریخی اعتبار تخصیص یافته است.   او پس از بازدید از مسجد تاریخی چهلستون و ۱۴ ماه مرمت مستمر اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در این بنا، بیان کرد: مرمت شبستان مسجد چهلستون به نحو احسن انجام شده و برای ادامه روند مرمت در این مسجد تاریخی، بویژه برای کف سازی بنا، ۳ میلیارد از محل اعتبارات عمرانی استان تخصیص داده شده است.    افشارچی همچنین، افزود: برای ادامه مرمت مسجد یری پایین و به ویژه برای تکیه مسجد یری پایین ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار امانی تخصیص یافته است.   سید سعید صفوی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان نیز در این بازدید گفت: در مسجد چهلستون، علاوه بر مجموعه عملیات مرمتی سال گذشته، کف‌سازی و رفع مشکلات برق رسانی از اقدامات برنامه ریزی شده است. در تکیه مسجد یری پایین نیز، باید آواربرداری سقف، بام‌سازی، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، دوخت و دوز ترک‌های عمیق و نیمه عمیق، برچیدن‌ اندود نمای ورودی اصلی و اجرای ارسی انجام شود.   مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است. این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجت‌الاسلام قرار دارد. طبق کتیبه‌ای که روی پیشانی ورودی بنا نصب‌شده این بنای در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته‌شده است و مسجد یری پایین در قسمت جنوبی زنجان و در یکی از مراکز محله قدیمی این شهر واقع شده که شامل مسجد، آب انبار، تکیه و ساباط است و در فهرست آثار تاریخی ملی به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • بارش برف در روستای تاریخی و توریستی کندوان
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • عکس/ تخریب بافت تاریخی روستای شیلاندر
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد