Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم وبینار آموزشی «چالش‌ها و رویکردهای تولید و صادرات در صنایع تجهیزات پزشکی» به همت مرکز نوآوری و شتاب دهی جهاد دانشگاهی قم برگزار شد.

امین شاه زیدی در وبینار آموزشی «چالش‌ها و رویکردهای تولید و صادرات در صنایع تجهیزات پزشکی» که به همت مرکز نوآوری و شتاب دهی جهاد دانشگاهی قم و با همکاری مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی قم و پارک علم و فناوری استان قم برگزار شد، عنوان کرد: هر شرکتی باید بتواند برای تولید و یا عرضه محصولات تأییدیه‌های لازم را از اخذ نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اخذ تأییدیه از اداره کل تجهیزات پزشکی و از طریق نماینده‌های استانی در دانشگاه علوم پزشکی یعنی معاونت غذا و دارو باید تأییدیه محصولات اخذ شود.
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توسعه و درمان فرتاک افزود: لازمه اخذ این تائیدیه ها، داشتن برخی مستندات است که برای تهیه مستندات حوزه تولید یک رویه‌ای ایجاد شده است که باید تأیید شود آیا محصول تولید شده و ارائه شده در حوزه پزشکی کاربرد دارد یا خیر؟ و برای تشخیص این امر نیاز به یک ارزیابی اولیه از محصول یا خدمت است که این کار توسط اداره کل تجهیزات پزشکی انجام می‌پذیرد.
شاه زیدی گفت: در مرحله بعدی یک چک لیست الزامات اساسی وجود دارد که جزئیات کامل محصول را پوشش می‌دهد و در همین راستا کتابی با عنوان تولید تجهیزات پزشکی وجود دارد همچنین تولیدکننده و شرکت‌ها می‌توانند آیین‌نامه تجهیزات پزشکی را از سایت imed.ir مطالعه نمایند.
وی تصریح: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی برای آشنایی با فرآیندهای مدنظر اداره کل تجهیزات پزشکی، دوره‌های تخصصی نیز در نظر گرفته است که مسئولین فنی شرکت‌ها بتوانند با نگرش اداره کل تجهیزات پزشکی آشنا شوند و موارد مربوطه را با دستورالعمل‌ها ابلاغی مطابقت دهند.
وی ادامه داد: مرحله بعدی مربوط اخذ استاندارهای لازم و مرتبط با محصول است که باید توصیف فنی از محصول یا خدمت صورت بگیرد و گواهی‌نامه لازم اخذ شود که این فرآیندها به‌صورت الکترونیک از طریق سامانه imed.ir صورت می‌گیرد.
وی اظهارکرد: تکمیل مستندات و رعایت دستورالعمل‌ها همواره از چالش‌های اصلی شرکت در اخذ تأییدیه‌های لازم برای محصولات پزشکی است و نیاز به تسهیل در این امر توسط سیاست‌گذاران است و با توجه به نیازهای فناورانه کشور در این حوزه، باید تسهیل فرآیندها در این امر مدنظر قرار بگیرد.
شاه زیدی افزود: چالش دیگری که در این حوزه وجود دارد و نیازمند دقت شرکت‌ها و سازمان‌ها است این است که اخیراً الزام شده باید شرکت یا سازمان تولیدکننده محصول ملزم به اخذ ISO13485 است که غالب این استاندارد به ساختار سازمانی و مأموریت تعریف شده و منابع انسانی آن شرکت یا سازمان برمی‌گردد و ازنظر تطابق حیطه کاری نیز بررسی می‌شود و لذا شرکت‌ها در تدوین اساسنامه و مأموریت و ساختار سازمانی و نیز در امر معرفی نیروهای متخصص جهت اخذ مجوز مسئولیت فنی به اداره کل تجهیزات پزشکی باید دقت لازم را به عمل آورند زیرا این موضوعی است که باعث ایجاد چالش‌هایی در ادامه روند تولید یا عرضه محصول است و در این روند تأثیرگذار است.
شاه زیدی گفت: در خصوص واردات رویکردهای متفاوتی وجود دارد اگرچه همه محصولات در حوزه پزشکی و عرضه در کشور در باید تمامی دفترچه‌های فنی محصول تکمیل و برای آن محصول گواهینامه‌هایی از سازمان متولی صادر شود که مطابق با اتحادیه اروپا باشد و نشان EC اخذ گردد که نشان‌دهنده رعایت دستورالعمل‌های اتحادیه اروپاست. محصولاتی که کلاس خطر A هستند نیاز به این تأییدیه محصول از سازمان‌های متولی ندارند و بر اساس خود اظهاری و استانداردهایی که شرکت ارائه نموده است می‌توانند فعالیت نمایند.
شاه زیدی ادامه داد: موضوع رقابت در تجهیزات و محصولات پزشکی یکی از مقولات بسیار جدی در این حوزه است. البته رانت‌های بسیاری در حوزه واردات و صادرات صنایع پزشکی وجود دارد که مسائل مختلفی را ایجاد می‌کند؛ اما به هر صورت رقابت همیشه وجود دارد و چالش بزرگ این است که من به‌عنوان یک شرکت یا ارائه‌کننده یک محصول چند درصد از بازار را می‌توانم در اختیار بگیرم.
وی بیان کرد: در حوزه واردات و صادرات محصولات چالش‌های متعددی به‌ویژه در حوزه مواد اولیه، حمل‌ونقل و بحث استانداردهای محصولات وجود دارد و اکثر شرکت‌ها در این موضوعات با چالش‌های جدی روبرو هستند که در صورت حل این مسائل ارز آوری بسیار خوبی می‌تواند برای کشور رقم بخورد.
وی ادامه داد: مثلا برخی از مواد اولیه فقط از یک کشور وارد می‌شود یا اینکه برخی از مواد اولیه دیگر فقط در انحصار دو یا سه کشور هستند که با توجه تحریم‌هایی که وجود دارد به‌سختی تهیه می‌شود و با چندین واسطه به کشور می‌رسد. که در این حوزه باید به سمت مواد اولیه با خطر پایین‌تر برویم که دسترسی به مواد راحت‌تر شود و نیز با حمایت گسترده از استارتاپ های دانش‌بنیان در حوزه پزشکی و سلامت و تأمین زیرساخت‌های لازم برای آن‌ها نیازهای فناورانه کشور به آن‌ها سپرده شود و به مست تولید این محصولات و مواد اولیه برویم.
شاه زیدی گفت: تربیت نیروهای متخصص در حوزه‌های پزشکی، افزایش مهارت‌های ارتباطی و ارتباط ‌گیری مؤثر با شرکت‌های بازرگانی و خارجی، آشنایی با مباحث و قوانین واردات و صادرت محصولات می‌تواند به این امر کمک شایانی نماید.
وی اظهار کرد: در حوزه تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی نیز چالشی که وجود دارد شرکت‌هایی هستند که فقط آن‌ها به ‌صورت انحصاری تجهیزات و دستگاه‌های پیشرفته را وارد می‌کنند و با توجه به انحصاری بودن آن‌ها مشکلات زیادی برای استفاده‌کنندگان این محصولات دیده می‌شود و به علت عدم خدمات مناسب و عدم پشتیبانی لازم از سوی این شرکت‌های انحصاری تجهیزات به سمت مستهلک شدن و غیرقابل استفاده شدن پیش می‌رود و باعث هدر رفت هزینه می‌گردد.
وی افزود: حوزه صادرات حوزه خوبی است و می‌تواند منجر به درآمدزایی مناسب و ارز آوری خوبی برای کشور شود. برای شروع فعالیت در این حوزه پیشنهاد می‌شود ابتدا قدم‌های کوچک برداشته شود و با آگاهی کامل از شرایط و استفاده از تجربه‌های دیگران و سنجش همه جنبه‌های مختلف وارد این حوزه شوید. به هر صورت امیدواریم با ارائه راهکارهای مناسب و سیاست گزاری صحیح و با همکاری مجموعه‌های مختلف بتوانیم بر مشکلات این حوزه غلبه کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی دانشگاه دانش بنیان منطقه قم اداره کل تجهیزات پزشکی مواد اولیه شاه زیدی چالش ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۶۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا

فرهاد فتوره چی مدیر عامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: عمده فعالیت این شرکت دانش بنیان در دو زمینه انجام می شود یکی محصولات دانش بنیان و دیگری ارائه راه حل های تکنولوژیک و دانش بنیان برای حل مسائل صنایع بالاخص صنعت دریایی.

این فعال فناور ادامه داد: این شرکت در زمینه الکترونیک دریایی، تولید کننده انواع مانیتور دید در روز ، دوربین ضدانفجار، موتور ژنراتور، سیمیلاتور، پایه های شبیه سازامواج دریا، کامپیوتر استاندارد دریایی، آنتن بیسیم، پردازش تصویر و اتوپایلوت است.

وی با اشاره به ساخت نرم افزار شبیه ساز هدایت نرم افزاری شناور توسط فناوران این شرکت در این باره توضیح داد و افزود: این سیستم به منظور آموزش و تمرین در هدایت شناورها (ویژه سنتورهای کنترل از راه دور)طراحی و ساخته شده است. از آنجا که آموزش هدایت این شناورها در محیط واقعی بسیار پرهزینه است این سیستم به کاربران کمک می‌کند تا در محیط شبیه سازی شده بسیار واقعی شناور را هدایت کند.

فتوره چی با بیان اینکه از آنجا که در این نرم‌افزار پارامترهای فیزیکی موثر تا حد بالایی مد نظر بوده است، کاربران به حس درستی از آنچه در عمل با آن مواجه اند، دست می یابند، گفت: این موضوع توسط چندین قایقران حرفه ای تایید شده است. این سیستم طراحی همچنین دارای سه مود دید از ساحل، دید از روی شناور و دید از بالاست که هر سه همزمان قابل نمایش است. تدوین نرم افزار این سیستم از روی معادلات حرکت شناور که قبلاً در این شرکت طی سال ها مطالعه و آزمون به دست آمده، انجام شده است.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان فهم الکترونیک از دوربین ضدانفجار به عنوان یکی دیگر از محصولات شرکت نام برد و گفت: این شرکت دوربین های ضدانفجاری متنوعی برای موارد صنعتی ودفاعی ساخته است که مشخصات فنی محصولات مطابق با نیاز مشتری طراحی و یا تغییر پیدا کرده است.

وی درباره مشخصات این محصول توضیح داد و گفت : بدنه این محصول از جنس استیل و آلومینیوم دریایی و کاملا ضدآب است به طوری که باعث شده است که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و شکستگی داشته و قابل نصب بر روی ادوات دفاعی نیز است. رنج دمایی این محصول از صفر تا ۶٠ درجه سانتی گراد است.

این مدیر دانش بنیان با اشاره به ساخت پایه های پایدار و شبیه ساز نوسانات دریایی در این شرکت گفت: شبیه سازی نوسانات حرکتی مانند خودرو و شناور و هواپیما با تاکید بر نوسانات دریا از اهداف ساخت این محصول است. راستی آزمایی سنسورهای دینامیکی و استاتیکی و ادوات بازی های رایانه ای و تجهیزات بازی های مکانیکی از دیگر موارد استفاده این شبیه ساز به شمار می رود.

کد خبر 6089403 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • تبدیل ایران به صادرکننده تجهیزات پزشکی
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا