Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@07:46:14 GMT

آنچه صنعت خودرو در دولت سیزدهم به آن نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۳۱۴۰

آنچه صنعت خودرو در دولت سیزدهم به آن نیاز دارد

در کنار اعلام انتظارات و نقطه نظرات فعالان صنعت خودرو به دولت سیزدهم آنچه بیش از هر امر دیگری به چشم می‌خورد، ایجاد فضای رقابتی با تکیه ‌بر رفع قیمت‌گذاری دستوری و فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی باهدف رقابتی کردن این صنعت است.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از پیشرانه رفع گره قیمت‌گذاری خودرو، ساماندهی بازار خودرو، فراهم کردن زمینه حضور بخش خصوصی در صنعت خودرو، طراحی خودروهای اقتصادی با تکیه‌بر فناوری روز و تحقق خصوصی‌سازی در صنعت خودرو ازجمله تأکیداتی است که کارشناسان و فعالان صنعتی بر تحقق آن در دولت سیزدهم تأکید دارند و معتقدند که دولت جدید باید ضمن توجه به این موارد شرایط را برای تحقق و اجرای آن‌ها فراهم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آرمان خالقی، قائم‌مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن و تجارت  در این خصوص می‌گوید: دولت سیزدهم باید کار خود را با شکست انحصار موجود در صنعت خودرو آغاز کند و در کنار آن ایجاد تشکل‌های خودروساز با حمایت دولت و استفاده از تشکل‌های دانش‌بنیان در این صنعت مانند بسیاری از زمینه‌های دیگر فراهم شود.

وی می‌افزاید: یکی از نکاتی که لازم است در دولت جدید مدنظر قرار گیرد اقدامات انجام‌شده در صنعت قطعه درزمینهٔ افزایش میزان داخلی سازی و کاهش وابستگی به واردات است چراکه با بی‌توجهی به این موضوع ضمن از دست رفتن انگیزه شاهد سوخت هزاران میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خواهیم بود.

این فعال صنعت با تأکید بر این‌که اقدامات جدی درزمینهٔ طراحی و تولید پلتفرم از نیازهای فعلی و اساسی صنعت خودرو به شمار می‌رود، اظهار می‌کند: تولید خودروهای اقتصادی بر پایه پلتفرم‌های جدید ازجمله نیازهای صنعت خودرو به شمار می‌رود که لازم است دولت جدید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشد.

خالقی حرکت به سمت استفاده از فناوری‌های نوین و تولید خودروهایی مبتنی بر این فناوری نظیر خودروهایی با فناوری هیبرید و دوستدار محیط‌زیست را از دیگر ضرورت‌های فعلی اعلام و اظهار می‌کند: رفع انحصار از صنعت خودرو با آزادسازی واردات در کنار توجه به توان داخل و اقدامات انجام‌شده می‌تواند منجر به ایجاد فضای رقابتی شده و بازار خودرو را از حالت دوقطبی خارج کند.

قائم‌مقام دبیر کل خانه صنعت و معدن و تجارت در ادامه با تأکید بر حذف قیمت‌گذاری دستوری از اقتصاد به‌ویژه صنعت خودرو تصریح می‌کند: کاهش حضور دولت در صنعت خودرو و به نتیجه رسیدن خصوصی‌سازی این صنعت باید در دولت جدید محقق شود بر این اساس دولت باید دست از تصدی‌گری در صنعت خودرو بردارد تا زمینه حضور بخش خصوصی در این صنعت فراهم شود که دستاورد این روند در اختیار داشتن یک صنعت رقابتی است.

وی بهبود روابط تجاری و گسترش آن را از دیگر ضرورت‌های صنعت خودرو عنوان می‌کند و می‌گوید: مانع زدایی از روند جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در صنعت خودرو نیز از دیگر مواردی است که باید در دولت جدید مدنظر قرار گیرد.

خالقی ادامه می‌دهد: درعین‌حال باید وضعیت بازگشت شرکای خارجی صنعت خودرو در صورت رفع تحریم‌ها نیز بازنگری شده و بازگشت آن‌ها مشروط به رعایت مواردی باشد ضمن آن‌که تضمین‌های لازم نیز از آن‌ها اخذ شود.

این فعال حوزه صنعت در پایان رفع موانع دست و پاگیر صنعت به‌ویژه صنعت خودرو و تعیین تکلیف حضور شورای رقابت در صنعت خودرو را از دیگر موارد اساسی دانست که دولت آینده به آن توجه کند. همچنین ساماندهی بازار خودرو باهدف حذف واسطه‌ها و دلالان از این بازار و باز کردن گره‌های قیمت‌گذاری خودرو نیز از ضرورت‌های دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

 

منبع: پیشرانه

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صنعت خودرو پول نیوز بازار خودرو خودروسازی دانش بنیان صنعت خودرو دولت سیزدهم قیمت گذاری دولت جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۳۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم

استاندار قم گفت: دولت سیزدهم برای پروژه متروی قم ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت تخصیص داده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید محمد آقامیری عصر امروز در بازدید از پروژه متروی قم با بیان اینکه دولت مصمم است موضوعات حمل و نقل داخل شهر را به هر روش ممکن حل کند، اظهار داشت: تلاش می‌کنیم که در زمان‌بندی 6 یا 7 ماه آینده اولین رام قطار برای متروی استان را تامین کنیم.

وی انجام مقدمات لازم برای این امر را مستلزم بر طرف شدن موانع ارزی دانست و افزود: خرید واگن جزو واردات محسوب می‌شود که پیگیری‌ها در این خصوص انجام شده و امید داریم این مسئله در کوتاه‌ترین زمان حل شود.

استاندار قم گفت: دولت سیزدهم  برای پروژه متروی قم 1500 میلیارد تومان اوراق مشارکت و یک‌هزار میلیارد تومان نیز برای مونوریل تخصیص داده و این گام اولی است که برداشته شده است.

به گزارش تسنیم، خط یک متروی قم به طول 14.8 کیلومتر و 14 ایستگاه عبوری در حال احداث است. فاز نخست خط یک مترو قم در قالب 6 ایستگاه حدفاصل قلعه کامکار تا میدان مطهری قرار دارد.

همچنین خط 2 مترو نیز به طول 28 کیلومتر از اراضی 560 هکتاری طرح نهضت ملی مسکن در شهرک پردیسان آغاز و در محدوده میدان 72 تن و بلوار شهید خداکرم به پایان می‌رسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • کارهای عمرانی در بشاریات در دولت سیزدهم رشد سه برابری داشته است
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • تکمیل پروژه مونوریل قم جزو اهداف مهم دولت سیزدهم است
  • تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای متروی قم
  • خبر جدید وزیر صنعت برای بازار خودرو؛ تکلیف واردات خودرو‌های دست دوم روشن شد
  • ۱۲ نگین درخشان صنعت گاز در دولت سیزدهم