Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@21:16:51 GMT

تولید ثروت از جلبک هنر کارآفرین لرستان

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۴۶۷۱

تولید ثروت از جلبک هنر کارآفرین لرستان

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، زینب شاه محمدی 35 ساله، دانشجوی دکتری هواشناسی و راهبر شغلی کمیته امداد است که ایده همکارش «افسانه فراشی» در خصوص پرورش جلبک را عملی و حدود یازده ماه است که به این کار روی آورده است.

این بانوی کارآفرین معتقد است که توجه به کارهای دانش بنیان و نو علاوه بر در آمدزایی، اشتغال قابل توجهی نیز به دنبال دارد، بنابراین افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، درصورت اراده بالا و پشتکار می‌توانند موفقیت چشمگیری به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه محمدی با تواضع و فروتنی در طول مصاحبه‌ش چندین بار از خانم فراشی که این ایده را مطرح کرده است، نام می‌برد و می‌گوید: اگر کار را توانسته‌ام پیش ببرم مدیون علم و همکاری خانم فراشی است که این ایده را مطرح کرد کاری که ما شروع کردیم درست است توجیه اقتصادی دارد اما تا رسیدن به موفقیت تاحدودی زمان براست.

وی می‌گوید: کمیته امداد امام (ره) لرستان در حوزه اشتغال برمحورهای نوین، نو و دانش بنیان تمرکز کرده و مانور می‌دهد، به همین دلیل از ایده‌ پرورش جلبک که کاری دانش بنیان است در استان حمایت می‌کند.

 

توجیه اقتصادی پرورش جلبک

این بانوی کارآفرین معتقد است: پرورش جلبک برای کسی که زیر و بم کار را بفهمد و بداند که باید چکار کند در یک بازه زمانی مشخص نه تنها توجیه اقتصادی خوبی دارد بلکه اشتغال خوبی هم دارد، اینکه محیط کشت باید چگونه باشد بخشی از کاری است که باید کارآفرین از آن اطلاعاتی داشته باشد.

این بانوی کارآفرین که حدود یازده ماه است پرورش جلبک را در محیط کشتی نسبتا کوچک آغاز کرده، می‌گوید: طی این دوره با نوسانات ارز مواجه شدیم، بنابراین پرورش را رها کردیم و تصمیم گرفتیم بفکر تهیه محیط کشت یا غذای جلبک باشیم.

بالا بردن سیستم ایمنی بدن ، پاک کننده هوا

شاه محمدی در خصوص کاربردهایی که ریز جلبک‌ها می‌تواند داشته باشد، توضیح می‌دهد: ریز جلبک‌ جزو آبزیان محسوب می‌شود و در دو حوزه انسانی و دامی مصرف می‌شود، ریزجلبک به عنوان غذای مکمل مرغ تخم‌گذار و ماهیان زینتی، سگ، و گربه  زنبورعسل مصرف می‌شود و تلفات را کاهش می‌دهد، زیرا بالای 65 درصد پروتئین دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، در بخش انسانی هم غذای فضا نوردان ناسا است در واقع یک سوپرفود محسوب می‌شود.

ریز جلبک‌ها برای تولید دارو، محصولات آرایشی و بهداشتی، شربت نیز کاربرد دارد، درکشورهای پیشرفته ریز جلبک ها در چهار راه‌های صنعتی و شلوغ به عنوان پاک کننده محیط نیز کشت می‌شوند، زیرا جذب کننده آلودگی هوا است.

تکنولوژی پرورش جلبک در کشور وجود ندارد، حال اینکه به عنوان یک فعالیت پر در آمد و اشتغال زا می‌تواند رونق اقتصادی ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه هنوز تکنولوژی پرورش جلبک در کشور وجود ندارد و به طور گسترده در سطح ایران جا نیفتاده، می‌گوید: همین باعث شده افراد زیادی در این حوزه ورود نکنند، اما در صورتی که این کار جا بیفتد قطعا به عنوان یک فعالیت پر درآمد و اشتغال‌زا می‌تواند رونق اقتصادی ایجاد کند.

 

افق دید من تولید انبوه است

شاه محمدی بیان می‌کند: هر کاری رمز و راز خودش را دارد تاکنون پیشنهادهایی را برای مصاحبه داشتم اما قبول نکردم چون معتقدم هنوز به نتیجه دلخواه نرسیده‌ام البته در این مدت موفق به کشت و پرورش جلبک در محیط آزمایشگاهی شده‌ام اما افق دید من تولید انبوه است.

کار کردن در محیط آزمایشگاهی برای این است که متوجه آزمون و خطاها شده باشیم زیرا پرورش جلبک آزمون و خطای بالایی دارد باید تحقیقات توسعه پیدا کند ، من زمانی می‌توانم مدعی تولید جلبک باشم که صد درصد کار را انجام داده باشم و به صورت وسیع جلبک را پرورش بدهم.

پرورش جلبک بازار فروش خوبی دارد اما یک مددجو نمی‌تواند بی گدار به آب بزند و شروع کند بنابراین ما باید راه را برای آنها باز کنیم.

در افقی نه چندان دور از محل پرورش جلبک درآمد خوبی حاصل می‌شود، زیرا  پرورش دهندگان جلبک ثروتمندان آینده هستند.

این بانوی کارآفرین می‌گوید: در افقی نه چندان دور از محل پرورش جلبک درآمد خوبی حاصل می‌شود، زیرا معتقدم پرورش دهندگان جلبک ثروتمندان آینده هستند.

 

حمایت کمیته امداد از پرورش جلبک

شاه محمدی در خصوص قیمت جلبک هم توضیح می‌دهد: فروش جلبک بستگی به کیفیت گونه آن دارد، در حال حاضر جلبک با کیفیت مناسب کیلیویی یک میلیون تومان در حوزه انسانی و در حوزه دامی هفتصد هزار تومان، همانطور هم که اشاره کردم جلبک بازار خوبی دارد و اصلا  در این زمینه نگرانی و دغدغه‌ی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه کمیته امداد امام (ره) استان  بانی این کار است، عنوان می‌کند: ما روی اشتغال زایی پرورش جلبک در استان تمرکز کرده‌ایم و هدفمان جامعه امداد است که امیدواریم راهگشا باشد و من معتقدم قطعاخواهیم توانست.

بازدهی بیشتر درمحیط وسیع  

 این بانوی کارآفرین در خصوص بازدهی جلبک و فضای مورد نیاز برای پرورش جلبک می‌گوید: بدون شک هر چه محیط بزرگتر باشد بازدهی بیشتری دارد، اما اگر فردی 300 یا 400 متر فضای گلخانه‌‌ی داشته باشد ماهانه بین هفت تا هشت میلیون تومان درآمد دارد. 

سرمایه مورد نیاز برای پرورش جلبک 50 میلیون تومان است اما مهمتر از آن اراده و تحمل بالا است، پرورش جلبک برای من که حدود یازده ماه است فعالیت دارم راه بی نهایتی است و اگرکسی به این عرصه ورود کند دوست دارد ادامه بدهد، من در این مدت اصلا احساس شکست نداشته‌ام.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: جلبک پرورش جلبک بانوی کارآفرین پرورش جلبک کمیته امداد شاه محمدی ریز جلبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۴۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌

ایسنا/هرمزگان مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان، حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ میلیون تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود، اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

حبیب مسیحی تازیانی امروز (ششم اردیبهشت‌ماه) در کارگاه تخصصی آموزشی مدیریت پسماند صنعتی، اظهار کرد: نگاه سازمان محیط‌زیست رسیدن به تولید سبز است و تنها به دنبال اهرم قرار دادن قانون نیستیم، بلکه رویکردمان این است که با دانش‌های روز دنیا به مدیران صنعتی در راستای ایفای تعهدات زیست محیطی کمک کنیم.

وی افزود: در حال حاضر رویکرد حفاظتی محیط زیست، تحقق چرخه حیات در کل صنعت است و تلاش بر این است که تولیدات صنعتی منطبق بر فاکتورهای محیط‌زیستی باشد. از این رو مدیران صنایع باید به این درک برسند که وظیفه آن‌ها تنها تولید نیست، بلکه باید برای اکوسیستم نیز احترام قائل باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان عنوان‌کرد: انتظار ما این است که به موازات توسعه صنعتی در هرمزگان توسعه زیست محیطی نیز اتفاق بیفتد تا منابع متعلق به آیندگان حفظ شود، ضمن اینکه تاکید داریم باید دوره‌های توجیهی برای مدیران صنایع و فعالان بخش خصوصی برگزار شود.

مسیحی عنوان‌کرد: در حوزه مدیریت پسماند استان، گام‌های بلندی برداشته شده است اما از جهت ملموس بودن اقدامات انجام شده برای مردم، نتایج مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

وی عنوان‌کرد: متأسفانه مدیریت پسماند در استان به صورت سنتی انجام می‌شود هر چند که شاید چند شهر انگشت شمار در استان مدیریت پسماند را بروز رسانی کرده باشند، اما مطلوب ما بروز رسانی این امر مهم در تمام شهرهای استان و تفکیک پسماند از مبدا است.

سالانه ۱.۳ میلیون تن پسماند صنعتی تولید می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان اظهار کرد: بالغ بر ۵۲۰ هزار تن در سال پسماند عادی در روستاها تولید می‌شود که به صورت سنتی مدیریت می‌شود و به همین میزان نیز حجم تولید پسماند شهرهای استان را شاهد هستیم.

وی تاکید کرد: سالیانه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولید پسماند صنعتی و بالغ بر ۴۰۰ تن روزانه تولید پسماند ویژه داریم، از این رو باید مدیریت صحیح پسماند در استان در دستورکار همه بخش‌های تولید کننده زباله و ضایعات قرار گیرد.

مسیحی حجم تولید پسماند پزشکی استان را بالغ بر ۲.۵ میلیون تن دانست و گفت: فقط ۵۰ درصد از حجم پسماند پزشکی استان بی‌خطرسازی می‌شود اما بخش دیگر آن به درستی منتقل نمی‌شوند و می‌تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

مسئولان امر برنامه‌ای برای فرآوری ۱.۳ میلیون تن ضایعات کشاورزی ندارند

وی خاطرنشان‌کرد: در عرصه کشاورزی نیز بالغ بر یک میلیون ۳۰۰ هزار تن در سال ضایعات تولید می‌شود که می‌توان آن را فرآوری کرد اما به نظر می‌رسد متولیان امر برنامه‌ای در این حوزه ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • الگوی عملیاتی تحقق شعار سال باید منجر به رشد تولید و خلق ثروت شود
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • حال خوب| برآورده شدن آرزوی دختر کارآفرین
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • تمرکز شهرداری‌ها در ارزش‌افزوده تولید و ثروت باشد
  • کارگر و کارآفرین دو همکارند در خطّ مقدّم نبرد اقتصادی + فیلم
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌