Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- بیش از ۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی در استان فارس وجود دارد که به گفته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس بیش از ۶۰ درصد آنها فعال آن چنانی نیستند و به نظر می‌رسد که بیشتر آنها برای خرید و فروش زمین است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در راستای تفویض اختیارات وزارت صمت به خانه‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها فرآیند مراحل صدور جواز تاسیس فعالیت‌های صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی به خانه‌های صنعت، معدن و تجارت سراسر کشور واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس می‌گوید: این اقدام سبب کاهش زمان صدور جوازهای تاسیس شده به طوری که اگر قبلا صدور جواز تاسیس 4 تا 5 روز طول می‌کشید در حال حال حاضر حداکثر یک روز زمان می‌برد.

از ابتدای امسال تاکنون 691 جواز تاسیس برای واحدهای صنعتی در استان فارس صادر شده که 243 جواز در حوزه شیمیایی و سلولزی، 243 مجوز در حوزه فلزی، برق و الکترونیک، 203 مجوز در حوزه کانی‌‌ غیرفلزی و 245 مجوز در حوزه غذایی و دارویی بوده است.

سهراب شرفی می‌افزاید: سال 99 نیز 1857 جواز تاسیس برای واحدهای صنعتی و تولیدی در استان فارس صادر شده، 795 مجوز در حوزه شیمیایی و سلولزی، 409 مجوز در حوزه فلزی، برق و الکترونیک، 423 مجوز در حوزه کانی غیرفلزی و 230 مجوز در حوزه غذایی و دارویی بوده است.

گرفتن جواز تاسیس در واقع قدم نخست برای راه‌اندازی یک فعالیت صنعتی و تولیدی است و هر چقدر گرفتن این جواز آسان و سریع است گرفتن پروانه بهره‌برداری زمان‌بر است.

استفاده از جوازهای تاسیس بری خرید و فروش زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی

شرفی بروکراسی اداری در حوزه واگذاری زمین، تامین حامل‌های انرژی و غیره را از دلایل اصلی زمان‌بر بودن صدور پروانه‌های بهره‌برداری می‌داند و می‌گوید: در حال حاضر فقط صدور جواز تاسیس آن هم در شهرک‌‌ها و نواحی صنعتی بر عهده خانه صنعت، معدن و تجارت است و صدور پروانه بهره‌برداری بر عهده سازمان صمت است.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس معتقد است که به دلیل ارزانی به جوازهای تاسیس زیاد بها داده نمی‌شود و حتی ممکن است بعضی‌ها مسیر انحرافی را انتخاب کنند و از این جوازها برای خرید و فروش زمین در شهرک‌های صنعتی استفاده کنند.

شرفی خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر تنها 20 درصد جوازهای تاسیس به سرانجام می‌رسد و اگر ساز و کاری اندیشیده شود که کل این جوازهای تاسیس به بار بنشیند تحولی بزرگ در حوزه صنعت، معدن و تجارت استان فارس رخ می‌دهد.

بیش از 62 شهرک و ناحیه صنعتی در استان فارس وجود دارد که به گفته شرفی بیش از 60 درصد آنها فعال آن چنانی نیستند و به نظر می‌رسد که بیشتر آنها برای خرید و فروش زمین است و 35 درصد این شهرک‌ها خالی است و هنوز ساخته نشده است.

کمبود زمین در شهرک‌ها و نواحی صنعتی نزدیک به مرکز استان

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه در شهرک صنعتی شیراز، ملوسجان و عمدتا شهرک‌های صنعتی که نزدیک به مرکز استان هستند در مضیقه زمین هستیم، می‌گوید: باید جوازهای تاسیس را از نظر کیفی بالا ببریم و از کمیت آنها بکاهیم زیرا بالا رفتن کیفیت جوازهای تاسیس سبب ارزآوری و ایجاد اشتغال می‌شود.

شرفی با بیان اینکه در استان فارس نباید شهرک‌های صنعتی افزایش یابد بلکه باید به سمت کیفی‌سازی شهرک‌ها رفت زیرا افزایش شهرک‌های صنتی هزینه سنگینی را به دولت تحمیل می‌کند و پراکندگی ایجاد می‌کند، افزود: در شهرک‌های صنعتی باید در حوزه خدمات آتش‌نشانی و آبرسانی بیشتر ورود کرد.

وی با بیان اینکه خانه صنعت، معدن و تجارت استان فارس به دنبال ایجاد شهرک‌های تخصصی است زیرا این استان در حوزه شهرک صنعتی دارویی و گردشگری ظرفیت بالایی دارد گفت: ایجاد شهرک‌های خصوصی نیز در کیفی‌سازی شهرک‌های صنعتی استان فارس تاثیر زیادی دارد. 

مشکل تأمین برق شهرک صنعتی محمودآباد مازندران پس از سال‌ها ادامه داردسکوت مطلق در شهرک صنعتی کهگیلویه و بویراحمد/ کارگروه رفع موانع تولید به دنبال راه‌اندازی واحدهای صنعتیگلایه سرمایه‌گذاران شهرک صنعتی گناباد/ انشعابات جدید نیاز به احداث پست برق دارد

واحدهایی که مشکل‌دار هستند برای رفع مشکل خود در خانه‌های صنعت، معدن و تجارت ثبت‌نام می‌کنند تا مشکلات آنها در کارگروه تخصصی ذیل ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی شود. به گفته شرفی این کارگروه تخصصی سال گذشته در 36 جلسه خود مشکلات 245 واحدهای صنعتی بررسی شده که بیشترین مشکل واحدهای صنعتی در حوزه  بانکی بوده و بعد از امور مالیاتی و تامین اجتماعی بوده است.

شرفی با بیان اینکه مرکز داوری خانه صنعت، معدن و تجارت به عنوان نخستین مرکز داوری در کشور فعال شده و اقدامات خوبی انجام داده است گفت: بیمه تکمیلی واحدهای صنعتی از طریف خانه‌های صنعت، معدن و تجارت انجام می‌شود که استقبال خوبی از آن شده است.

دهم تیر ماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز صنعت و معدن نامیده شده است. اختصاص این روز فرصت مناسبی است که به مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود چرا که این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و در آمد سرانه نقش بسزایی دارد.

هر ساله در روز 10 تیرماه همایشی برای معرفی واحدهای صنعتی و تولید برتر برگزار می‌شد اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا برگزاری این همایش سه ماه به تعویق افتاده است.

انتهای پیام/ 422/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معدن و تجارت استان فارس صنعتی در استان فارس نواحی صنعتی معدن و تجارت خرید و فروش زمین رئیس خانه صنعت شهرک های صنعتی جوازهای تاسیس واحدهای صنعتی خانه های صنعت مجوز در حوزه شهرک صنعتی جواز تاسیس شهرک ها صدور جواز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حمیدرضا فلاح در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی بیان کرد: خوزستان برخلاف دیگر نقاط کشور سه اتاق بازرگانی مستقل دارد و ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صادراتی ایجاد کرده است که امیدواریم این هم‌افزایی موجب تحقق شعار و اهداف برنامه‌ریزی دولت شود.

وی به ارتباطات خوب در حوزه اصناف خوزستان اشاره و اظهارکرد: استان خوزستان با حدود ۶ میلیارد دلار، رتبه دوم کشور در حوزه صادرات را کسب کرد.

فلاح بیان کرد: برنامه‌ریزی وزارت صمت برای خوزستان رسیدن به هفت میلیارد دلار صادرات است ولی هدف صنعت، معدن و تجارت خوزستان رسیدن به ۷.۵ میلیارد دلار صادرات است که امیدواریم تحقق یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان بر ضرورت تمرکز مبتنی بر صادرات تاکید کرد و گفت: میزان صادرات خوزستان از محل تولیدات صمت ۲.۵ میلیارد دلار بوده که یکی از اقدامات خوب بود؛ مابقی آن نیز تولیدات صادراتی است که توسط بازرگانان انجام شده است.

وی تصریح کرد: میزان صادرات تولیدات محصولات درون استان بیش از پنج میلیارد دلار بوده که صادرات به کشور‌های همسایه هدفگذاری شده است.

فلاح بیان کرد: صادرات محصولات خوزستان به اوراسیا و روسیه یکی دیگر از اهداف است که تلاش می‌شود در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم اجرا شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اظهارکرد: خوزستان ۵۰ رایزن اقتصادی را برای اولین بار در سراسر کشور توزیع و ماموریت جدید محول می‌کند؛ سه نفر از همکاران در صمت خوزستان به عنوان رایزنان اقتصادی انتخاب شدند که می‌توانند ظرفیت خوبی برای توسعه مبادلات تجاری استان ایجاد کنند.

خوزستان با حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی رتبه سوم کشور را در این حوزه دارد که موجب اشتغالزایی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر شده است.

دیگر خبرها

  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • شناسایی و مستندسازی ۲۰ نیاز فناورانه واحدهای صنعتی در خوزستان
  • اعطای تسهیلات خرید به سرمایه گذاران جهت اصلاح خطوط تولیدی
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده