Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2025-04-21@20:33:09 GMT

ساخت ۵۰۱ مرکز خدمات جامع سلامت در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۱۴۴۴۲

ساخت ۵۰۱ مرکز خدمات جامع سلامت در آذربایجان غربی

به گزارش خبرنگار مهر، جواد آقازاده صبح جمعه در آئین افتتاح طرح‌های بهداشت و درمان استان اظهارکرد: یکی از مهمترین وظایف این دانشگاه بالا بردن سطح خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق شهری و روستایی است که در همین راستا احداث ۵۳۳ مرکز جامع در آذربایجان غربی آغاز شد.

وی افزود: از این تعداد تنها احداث ۳۲ مرکز باقی مانده است که برای تکمیل آنها به ۳۶۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تأمین تا پیش از پایان این دولت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: با احداث مراکز جدید جامع سلامت شهری و روستایی بیش از ۶۰۰ هزار نفر زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی این مراکز قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۹۸ درصد از جمعیت استان به ویژه در مناطق خاشیه ای شهر زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی مناسب قرار دارند، اضافه کرد: ۱۶ واحد اسکان پزشکان متخصص در شهرستان‌های محروم استان راه اندازی می‌شود.

آقازاده افزود: این واحدها در شهرستان‌های اشنویه، چالدران، تکاب، شاهین دژ و سردشت و با بیش از ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای اقامت و اسکان پزشکان متخصص احداث خواهد شد، برای احداث این ۲ واحد اقامت پزشکان متخصص در شهرستان اشنویه نیز پنج میلیارد ریال هزینه شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: به دلیل آگاه سازی و فرهنگ سازی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در موج چهارم شاهد کاهش میزان فوتی و بستری‌ها بودیم ولی متأسفانه به دلیل عادی انگاری و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی شاهد ورود به پیک پنجم کرونا در استان هستیم.

وی با بیان اینکه طبق آمار حدود ۵۳ درصد از مردم استان از ماسک استفاده نمی‌کنند و فاصله گذاری اجتماعی نیز در استان رعایت نمی‌شود اظهار داشت: متأسفانه از هفته آینده طبق پیش بینی‌ها وارد موج پنجم کرونا خواهیم شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و عدم شرکت در دورهمی و تجمع‌ها بسیار ضروری است.

وی در خصوص واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ نیز افزود: بیش از ۸۵ درصد این افراد در استان واکسینه شدند و مشکلی در واکسیناسیون نداریم و امیدواریم در برخی شهرستان‌ها مانند پیرانشهر و سردشت که مشارکت افراد واجد شرایط در واکسیناسیون کم است شاهد حضور این افراد باشیم.

کد خبر 5248800

منبع: مهر

کلیدواژه: جواد آقازاده دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی شبکه بهداشت و درمان ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر گرگان ایلام شیوع کرونا کنکور سراسری انتخابات 1400 اردبیل عکس استانها اراک مواد مخدر قوه قضاییه آذربایجان غربی خدمات بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۱۴۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمان در مناطق عشایری خوزستان

بسیاری از خانواده‌های عشایری در خوزستان هنوز برای دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی و درمانی با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. زندگی متحرک، فاصله زیاد از شهرها و کمبود امکانات، سلامت این جامعه را به خطر انداخته است.

به گزارش ایسنا، جامعه عشایری در ایران با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، بخشی از هویت فرهنگی و اقتصادی کشور را شکل می‌دهد. این گروه که بخش زیادی از آن‌ها به شغل دامداری مشغول هستند، بر اساس شرایط طبیعی، فصلی از یک منطقه به منطقه‌ای دیگر کوچ می‌کنند. در استان خوزستان، حدود ۱۵ درصد از جمعیت عشایری کشور زندگی می‌کنند؛ اما سبک زندگی کوچ‌نشینی، آن‌ها را از بسیاری از خدمات عمومی که در شهرها و روستاها در دسترس هستند، محروم کرده است. بسیاری از عشایر به دلیل پراکندگی محل اسکان و فاصله‌های طولانی از مراکز درمانی، از دریافت به‌موقع خدمات درمانی باز می‌مانند. زندگی سخت، نبود جاده مناسب، کمبود آب، امکانات آموزشی و درمانی، همه و همه باعث شده تا این قشر از جامعه در وضعیت آسیب‌پذیر قرار بگیرد.

از سوی دیگر، سیستم برنامه‌ریزی و اجرای خدمات در مناطق عشایری نیز با مشکلات زیادی مواجه است. نبود منابع مالی کافی، کمبود نیروی انسانی و ضعف زیرساخت‌ها، از مهم‌ترین دلایلی هستند که باعث شده خدمات بهداشتی و درمانی نتواند به‌خوبی به عشایر برسد. علاوه بر این، به دلیل شرایط فرهنگی و زبانی خاص برخی طوایف، دسترسی به آموزش‌های بهداشتی و درمانی نیز با موانعی روبه‌روست. بسیاری از مطالعات در ایران و دیگر کشورها نیز نشان داده‌اند که فاصله زیاد محل زندگی عشایر از مراکز خدمات سلامت، یکی از موانع اصلی در دریافت خدمات است. همچنین، کیفیت پایین خدمات و نبود امکانات کافی مثل دارو و واکسن، دسترسی عشایر به خدمات درمانی را دشوارتر کرده است.

در همین راستا، نایب فدائی ده‌چشمه، استادیار گروه بهداشت عمومی در دانشکده علوم پزشکی شوشتر، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، تحقیقی در این زمینه انجام داده‌اند. در این مطالعه، محققان به دنبال شناسایی عوامل و موانعی بودند که باعث می‌شود خدمات سلامت به‌درستی به جامعه عشایری خوزستان نرسد. آن‌ها به‌ویژه به مشکلاتی که از درون سیستم بهداشت و درمان و نیز از ویژگی‌های خاص زندگی عشایری ناشی می‌شود، توجه کرده‌اند.

در این پژوهش که با استفاده از روش‌های کیفی انجام شده، محققان با ۱۷ نفر از مدیران و کارکنان مراکز سلامت در استان خوزستان گفت‌وگو کردند. اطلاعات از طریق مصاحبه‌های انفرادی و ثبت نظرات شرکت‌کنندگان جمع‌آوری شد. سپس داده‌ها با استفاده از روشی تحلیلی بررسی شدند که به پژوهشگران امکان داد الگوهای مشترک بین پاسخ‌ها را شناسایی کنند.

نتایج این تحقیق نشان می دهند که موانع ارائه خدمات بهداشتی به عشایر را می‌توان در سه دسته کلی طبقه‌بندی کرد: ویژگی‌های زندگی عشایری، مشکلات در سیستم خدمات درمانی، و نبود هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف. از جمله ویژگی‌هایی که ارائه خدمات را دشوار کرده‌اند، می‌توان به کوچ‌نشینی، تنوع فرهنگی، پراکندگی جمعیت و ساختار قومی-قبیله‌ای اشاره کرد. همچنین، مشکلات ساختاری مانند کمبود امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی، و همچنین فرآیندهای ناکارآمد اداری نیز تأثیر زیادی بر کاهش کیفیت خدمات داشته‌اند.

در بخش دیگری از نتایج، مشخص شد که همکاری ضعیف بین سازمان‌های مختلف دولتی نیز یکی از دلایل مهم ناکارآمدی خدمات در مناطق عشایری است. نبود زیرساخت‌های مناسب، راه‌های ارتباطی ضعیف، کمبود آب و برق و ناهماهنگی بین بخش‌های مختلف خدمات عمومی، از جمله عواملی است که باعث شده ارائه خدمات درمانی در این مناطق با مشکل روبه‌رو شود.

اطلاعات تکمیلی این پژوهش حاکی از آن هستند که تنها تلاش یک نهاد مثل وزارت بهداشت برای حل این مشکل کافی نیست. خدمات بهداشتی در مناطق عشایری با دیگر ابعاد زندگی مردم گره خورده است. برای مثال، اگر راه دسترسی به مناطق عشایری مناسب نباشد یا امکانات ارتباطی و لجستیکی در دسترس نباشد، حتی اگر پزشک و دارو هم فراهم شود، خدمات به‌درستی نمی‌رسد. از این رو، همکاری همه‌جانبه بین سازمان‌های مسئول در حوزه‌های مختلف ضروری است.

در نهایت، محققان تأکید دارند که طراحی برنامه‌های بهداشتی برای عشایر باید با توجه به شرایط خاص زندگی آن‌ها انجام شود. به‌کارگیری رویکردی به نام «سلامت یکپارچه» یا One Health، که بر همکاری همه‌جانبه بین نهادهای مرتبط تمرکز دارد، می‌تواند راهکاری مؤثر برای بهبود وضعیت سلامت در این مناطق باشد.

نتایج این مطالعه ارزشمند در نشریه‌ «دوماهنامه پیاورد سلامت» منتشر شده است؛ نشریه‌ای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران که به بررسی مسائل بهداشتی و درمانی در جامعه ایران می‌پردازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه خدمات درمانی در طبس/اجرای ۵۹ پروژه بهداشتی
  • برپایی چادر سلامت در نخستین روز از هفته سلامت
  • فعالیت ۱۲۰ پزشک خانواده در خراسان شمالی
  • تلاش پارک علم و فناوری آذربایجان غربی برای توسعه مرکز رشد در مهاباد
  • برگزاری ۳۰ برنامه آموزشی در هفته سلامت در استان مرکزی
  • چالش‌های درمان در مناطق عشایری خوزستان
  • ۶۴ درصد مردم خوزستان اضافه وزن دارند
  • استاندار آذربایجان شرقی: سلامت مردم خط قرمز ماست
  • ساخت مجتمع های تجاری در همسایگی مترو
  • کیفیت آب آشامیدنی آذربایجان‌غربی تضمین شده است