Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «چرنوبیل: دروغ برای حقیقت؛ شوروی چگونه آمریکا نشد؟» نوشته کمال‌الدین دعایی به‌تازگی توسط انتشارات نقد فرهنگ منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نویسنده این‌کتاب معتقد است در فاجعه هسته‌ای چرنوبیل، سه‌درون‌مایه دروغ، فاجعه و جهان «شوروی»، تقریبا به‌طور کامل متناظر با دروغ، فاجعه و جهان «غیرآمریکایی/ضدآمریکایی» هستند و با هم گره خورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمال‌الدین دعایی همچنین مینی‌سریال «چرنوبیل» را که سال ۲۰۱۹ تولید شد و بسیاری از مردم ایران هم آن را دیده‌اند، مورد نقد و بررسی قرار داده و معتقد است سازندگان سریال با تاکیدشان بر مسئولیت شوروی در فاجعه چرنوبیل، حقیقت را دیگرگون نشان داده‌اند.

کتاب پیش‌رو به‌جز پیش‌گفتار و بخش «چرنوبیل (۲۰۱۹)»، ۶ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «فصل اول: گود امریکا، بد امریکا»، «فصل دوم: هنر ضبط تلویزیونی با لنز قیر-اندود»، «فصل سوم: دروغ برای حقیقت»، «فصل چهارم: یه روز گرباچف و نیکسون می‌رن تو یه آشپزخونه»، «فصل پنجم: لبخند میکی‌ماوس به مارکس» و «فصل ششم: شوروی چگونه آمریکا نشد؟».

فصول این‌کتاب دربرگیرنده بخش‌های مختلفی هستند. در فصل اول با عنوان «گود امریکا، بد امریکا» دو بخش «روسیه: شرق آمریکا» و «آمریکایی‌باوری و آمریکایی‌شدن» درج شده‌اند. فصل دوم کتاب هم ۳ بخش «داستانی‌سازی مرگ»، «زندگی برهنه شوروی» و «ژانر: پورنوگرافی ویرانی، گوتیک نئولیبرال» را شامل می‌شود. سومین‌فصل کتاب هم ۳ بخش را با این‌عناوین در خود جا داده است: «چرنوبیل و هیروشیما: بیکینی‌باتم را فراموش کن»، «جهنم به همین داغی است؟» و «دروغ‌های علمی».

فصل‌های چهارم، پنجم و ششم کتاب هرکدام یک‌بخش را شامل می‌شوند که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «یخچال شیک‌تر، ایدئولوژی بهتر»، «انسان پَست شوروی» و «پایان».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

جلساتی که برای محاکمه متهمان چرنوبیل برگزار شد قطعا یک دادگاه نمایشی بود. اما این دادگاه نمایشی با دادگاه‌های نمایشی استالین در اواخر دهه ۱۹۳۰ که این‌عنوان را رایج کرد تنها یک اشتراک لفظی داشت. به نظر می‌رسد چرنوبیل از این ابهام بهره‌داری می‌کند. در حکومت استالین در مسکو دادگاه به راه می‌انداختند که تا جایی که جا دارد متهم بیخ دیوار بگذارند و تروتسکیست‌ها را به لقای گلوله برسانند: هدف این بود که تا جای ممکن وحشت در دل دوست و دشمن بیندازند. دادگاه چرنوبیل، دادگاهی که درباره شوم‌ترین رخداد در تاریخ صنعت هسته‌ای شوروی برگزار شد، در عوض پرزرق و پرق بود و در «مجتمع فرهنگی انرژتیک» تشکیل جلسه داد: شش نفر و نه سه نفر را به مجازات زندان محکوم کرد تا وحشت را فرو بنشاند و اوضاع را آرام کند.

به هر حال، اینکه کسی در شوروی اواخر دهه ۱۹۸۰ از فکر اینکه محاکمه در یک دادگاه نمایشی ممکن است به قیمت جانش تمام شود بترسد و بلرزد همان‌قدر مهمل است که کسی در آمریکای اواخر دهه ۱۹۸۰ از محاکمه در «کمیته فعالیت‌های ضد آمریکایی در مجلس نمایندگان»‌ هراس داشته باشد. همراهان!

این‌کتاب با ۲۷۸ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۵۵ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5249337 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: شوروی چرنوبیل کمونیسم ایالات متحده امریکا معرفی کتاب رایزنی فرهنگی تازه های نشر ویروس کرونا قاسم سلیمانی ترجمه حوزه هنری شعر معاصر فارسی سازمان سمت معرفی نشریات رونمایی کتاب ابن سینا کتاب و کتابخوانی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، پیش از ساخت سریال پایتخت ۵ و سکانس های مربوط به داعش، سردار سلیمانی در گفت و گو با عوامل تولید این فیلم از آنها می خواهد تا پایان سریال را تغییر دهند: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران. مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه.»

احسان محمدحسنی، مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج در کتاب سلیمانی عزیز ۲، صفحه ۱۹۴ به خاطره جالبی از نگاه سردار سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه به سریال پایتخت ۵ و سکانس های مربوط به داعش اشاره دارد.

هم چنین سیروس مقدم کارگردان این سریال خاطراتی از ساخت این قسمت ها دارد. این روزها که پخش این سریال پرمخاطب در شبکه ای فیلم به قسمت های حساس حضور خانواده نقی معمولی و همراهانش در سوریه و درگیری با داعش رسیده بد نیست این خاطرات شیرین را مرور کنیم.

سردار سلیمانی هماهنگ کرد تا عوامل فیلم با اسیران داعشی صحبت کنند

در کتاب کتاب سلیمانی عزیز ۲ به نقل از مدیر سازمان هنری رسانه‌ای اوج می خوانیم: وقتی قرار شد پایتخت ۵ ساخته شود، تیم را بردیم دیدار حاج قاسم. حاجی خیلی کمک کرد تا بچه‌ها با فضای سوریه و مدافعین حرم آشنا بشوند؛ حتی هماهنگ کرد با یکی دوتا اسیر داعشی صحبت کنند. فیلم‌نامه که نهایی شد، یک روز صبحانه مهمان حاج قاسم شدیم.

همین که فهمید آخر سریال قرار است بابا پنجعلی شهید شود و در کربلا یا مشهد خاکش کنند، گفت: «فیلم‌نامه رو عوض کنید، همه‌ این خونواده باید صحیح و سالم برگردن ایران.» کارگردان و نویسنده با تعجب نگاهی کردند و گفتند: «نمیشه! ما می‌خوایم قصه این‌طور تموم بشه.» حاجی وقتی دید قبول نمی‌کنند، غیرتمند گفت: «مگر ما مرده باشیم که یکی از این خونواده به دست داعش شهید بشه!»

نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود

سیروس مقدم کارگردان خلاق و خوشفکر این سریال در خصوص این سری از مجموعه پایتخت در یک گفت و گویی مطبوعاتی می گوید: پرمخاطبترین فصل سریال پایتخت (فصل پنجم) را تولید کردیم که حملات زیادی هم به آن شد. این سریال با توصیه حاج قاسم سلیمانی ساخته شد. نظر سردار در خصوص ساخت «پایتخت ۵» مثبت بود و فقط یک نگرانی داشتند که انتهای قصه چه می‌شود که ما گفتیم خانواده نقی با رشادت و جانفشانی خودشان را از مهلکه جنگ نجات می‌دهند و در نهایت یک بالگرد سوری این خانواده را از مخصمه نجات می‌دهد. سازمان اوج همفکر و ناظر بر کار بود و قسمت به قسمت فیلمنامه، هم به اوج و هم تلویزیون داده می‌شد و کاملا هماهنگ بودیم... یک صبح زود خدمت‌شان(سردار سلیمانی) رسیدیم، زیرا می‌خواستند سرشان خلوت‌تر باشد و مفصل صحبت کنند. من از فحوای کلامشان متوجه شدم پایتخت‌های دیگر را هم دیده‌اند. ایشان نظراتی داشتند که بحق هم درست بود. ضمن این‌که به ما مشاورانی برای کار معرفی کردند و فقط نگران فینال قصه بودند که قهرمانان نجات پیدا کنند.

متن کامل این خبر را بخوانید.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901105

دیگر خبرها

  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • شرافتی: رانندگی مینی‌بوس در «نون‌خ۵» برای من چالش‌برانگیز بود
  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • کتابی پر ازجاهای خالی!
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • دادگاه لاهه در حال بررسی جنایات اشغالگران در بیمارستان‌های غزه است
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • چاپ کتابی درباره سکوت و پایبندی در آثار آلبر کامو