Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@03:14:34 GMT

صنعت نوغانداری مهاباد سودآوری در سکوت

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۲۳۵۳

صنعت نوغانداری مهاباد سودآوری در سکوت

چیا قربانی اقدم رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: دوشادوش صنعت نوغانداری، ابریشم‌بافی به عنوان هنرصنعتی منحصربه فرد و بازارپسند مطرح است که با تولید نخ‌های ابریشم زمینه ساز تولید دستبافته‌های سنتی و هنری در قالب فرش‌ها و تابلوفرش‌های نفیس ابریشمی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قربانی اقدم افزود: در چند سال گذشته علی رغم افزایش قیمت ارز با وجود مشکلات متعددی که برای صنایع کشور که نیاز به واردات مواد اولیه مورد نیاز داسته اند باعث افزایش حجم صادرات در حوزه فرش دستباف در مناطق جنوبی آذربایجان غربی شده است.

او اضافه کرد: میزان تولیدات فرش دستباف و تابلو فرش در شهرستان مهاباد به نسبت سال ۹۸ حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است، اما متاسفانه افزایش هزینه مواد اولیه وارداتی همچون مرینوس و ابریشم باعث افزایش هزینه‌های تولید شده و افزایش دستمزد بافندگان به دلیل نرخ بالای تورم بر رونق هر بیشتر صنعت فرش دستباف این شهرستان تاثیرات نامناسبی داشته است.

رئیس اتحادیه بافندگان فرش دستباف مهاباد صنعت نوغانداری را وجود پتانسیل‌های لازم در منطقه همچون وجود باغات توت، ایجاد اشتغال مناسب برای جوانان، ایجاد صنایع مادر از جمله نساجی نخ ابریشم و تامین نیاز صنعت فرش منطقه اشاره کرد.

این مقام مسئول عنوان کرد: اتحادیه فرش بافان در چند سال گذشته پیشنهاد ایجاد صنعت نوغانداری را در شهرستان مهاباد به سازمان صمت ارائه و اعلام کرده تمامی هزینه‌های آموزشی و اطلاع رسانی برای حضور متقاضیان را بر عهده گرفته که تاکنون مسئولان از این صنعت استقبال نکرده اند و جای دارد توجه ویژه‌ای به این بخش شود.

انتهای پیام / س خ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوغان داری اشتغال جوانان فرش دستباف صنعت نوغانداری فرش دستباف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد

ایسنا/گیلان رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه تعیین تکلیف و خروج چای سنواتی از انبارها باید مدبرانه‌ باشد، گفت: چای‌های سنواتی تاریخ مصرف گذشته در صورت صرفه اقتصادی کمپوست و در غیر این صورت امحاء شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل صادقی نیارکی امروز هشتم اردیبهشت در دیدار با رئیس هیات مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال یکی از مشکلات استان را معضل چای سنواتی دانست و گفت: چای گیلان همواره در سبد غذایی خانواده‌های ایرانی جای داشته و مسئله چای سنواتی نباید موجب خدشه‌دار شدن نام و نشان چای گیلان شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی نیارکی، حل دغدغه چای سنواتی را در گرو تدبیر و اتخاذ روش‌های منطقی و عقلانی عنوان کرد و افزود: اراده همه مسئولان بر این است که این مشکل بدون شتابزدگی و با کمک دولت و بخش‌های خصوصی و مردمی مرتفع شود.

وی با اشاره به اینکه چای سنواتی اکنون به یک تهدید برای استان تبدیل شده، خاطرنشان کرد: چای سنواتی باید تعیین تکلیف شده و نگرانی کشاورزان و کارخانجات چای، برطرف شود.

رئیس‌کل دادگستری گیلان با اشاره به اینکه وضعیت صنعت چای همواره در دستور کار دولت قرار دارد، اظهار کرد: دولت برای کمک به چایکاران ۲۵ درصد قیمت مصوب را پرداخت می‌کند تا با حمایت از این صنعت، شاهد افزایش تولید چای در کشور باشیم.

وی با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری مدظله العالی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم »، افزود: بخشی از تولیدات استان گیلان به صنعت چای اختصاص دارد باید تلاش شود تا با مشارکت مردم و بخش خصوصی تمام اقدامات لازم در راستای افزایش تولید چای انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • افزایش ۲.۵ درصدی مشترکان برق
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی