Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - وزیر اقتصاد در آئین رونمایی از سه خدمت نوین بازار سرمایه گفت؛ با ریل‌گذاری‌های انجام شده، بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد کشور نقشی بی‌بدیل یافته است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، دکتر فرهاد دژپسند در این مراسم گفت: رئیس جدید سازمان بورس بسیار سریع توانست قابلیت‌های خود را در برداشتن تحولات مثبت در بازار سرمایه نشان دهد و در این راستا راه‌اندازی میز خدمات نوین که امروز راه‌اندازی شد به عنوان برگی زرین در دوران مدیریت وی ثبت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یکی از اقدامات مثبت اجرا شده در ماه‌های اخیر را انتشار صورت‌های مالی سازمان بورس عنوان کرده و آن را اقدامی جسورانه خواند و گفت: طبق صورت‌های مالی سازمان بورس که برای نخستین بار منتشر شد و اقدامی مثبت و قابل توجه بود، سازمان بورس ١٩٠٠ میلیارد تومان از درآمد خود را با توجه به‌ تصمیمات شورای عالی بورس برای کمک به صندوق تثبیت بازار اختصاص داد که این اقدامی بسیار مفید است.
وی در ادامه در خصوص تحولات بازار سرمایه در سال ٩٩ و اقدامات متعدد صورت گرفته توسط شورای عالی بورس و دولت گفت: این خدمتی که امروز در راستای تسهیل کسب و کار راه‌اندازی شد، یکی از راهکارهایی است که در مسیر توسعه بازار طی دو سال اخیر برای بهبود بازار اتخاذ شد.
دژپسند گفت: سال ٩٩ سال ویژه‌ای برای بازار سرمایه بود و از وجوه گوناگون می‌توان آن را سالی ویژه برای بازار سرمایه نامگذاری کرد اما با همه فراز و نشیبی که این بازار داشت، باید اعتراف کنیم که جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد رشد قابل توجهی پیدا کرد به طوری که در جریان انتخابات ریاست جمهوری بورس و تحولات آن به یکی از موضوعات محوری طرح شده از سوی کاندیداها تبدیل شد که این امر نشان‌دهنده ارتقای جایگاه بازار سرمایه در باورها و جامعه است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه حمایت از بازار سرمایه طی سال‌های اخیر گفت: بازار سرمایه طی سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفت. به‌طوری که برای مثال در سال ٩٨ و در زمانی که سردار سلیمانی به درجه شهادت نائل شدند، نگرانی‌های زیادی از بابت احتمال سقوط بورس مطرح می‌شد و تماس‌های متعددی در این خصوص گرفته می‌شد تا بورس برای چند روز تعطیل شود، اما شورای عالی بورس در آن زمان حتی در روزهای تعطیل جلساتی را برگزار کرد تا بتواند بدون توقف بازار و بدون کوچکترین بحران و مشکلی از آن دوران گذر کنیم که خوشبختانه این اتفاق افتاد.
وی در پاسخ به این انتقاد که چرا دولت تحولات و نوسان منفی را به درستی پیش‌بینی نکرده بود، گفت: این انتقاد صحیح نیست. ما از دی‌ماه سال ٩٨ با رشد تقاضاها در بورس به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌هایی منطقی برای مواجه شدن با این شرایط بودیم.
وی گفت: اصولا در این شرایط راه‌حل‌های متفاوتی وجود دارد از جمله مسدود کردن و سرکوب کردن تقاضا و یا افزایش قدرت میزبانی بازار و افزایش عرضه و تسهیل آن که ما این مورد دوم را انتخاب کردیم. البته پیشنهاد محدود کردن دامنه نوسان هم مطرح بود. یکی از راحت‌ترین و عافیت‌طلبانه‌ترین راهکارها این بود که دامنه نوسان را کاهش دهیم اما راه درست و توسعه‌طلبانه این بود که مدیران بازار سرمایه همانطور که ریسک‌پذیری یکی از مولفه‌های اصلی بازار سرمایه است، ریسک این بازار بپذیرند و شجاعانه راه‌های اصولی و منطقی دیگر برای پایداری و تضمین بازار سرمایه را اجرا کنند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی از موارد و پیشنهادات طرح شده در شورای عالی بورس در راستای افزایش عرضه در آن دوران را افزایش تعهدات شناوری سهام شرکت‌ها دانست و گفت: برخی شرکت‌ها در آن زمان از اجرای تعهدات خود در این حوزه خودداری می‌کردند که ما در این خصوص راه‌های پیش‌رو را بررسی کردیم. علاوه بر این، موضوع معافیت مالیاتی سنوات قبلی شرکت‌هایی که درخواست ورود به بورس را دارند و یا مشوق‌های مالیاتی شرکت‌هایی که اقدام به افزایش سرمایه می‌کنند را مطرح کردیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر این که در اولین جلسه شورای هماهنگی اقتصادی با حضور آقای لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نیز این موارد طرح و مورد بررسی قرار گرفت گفت: تمامی این اقدامات با این هدف برگزار شد که طرف عرضه از طریق مجراهای اصولی تقویت شود و عرضه اولیه افزایش یافته و تسهیل شود بنابراین زمان پذیرش شرکت‌ها در بورس را کاهش داده، مشوق‌ها را افزایش داده و مصوبه افزایش سهام شناور شرکت‌ها از ٨ به ٢٥ درصد را گرفتیم که بعضا از آن به عنوان مصوبه طلایی یاد می‌شود.
وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به برخی انتقادات نسبت به فروش سهام دولت در بورس گفت: دولت به عنوان متولی واگذاری سهام دولت، بورس را به این دلیل انتخاب کرد چون این بازار، بازاری شفاف است و به همین دلیل سیاست را بر این گذاشت که عرضه سهام و فروش سهم خود را در بازار سرمایه انجام دهد. باید در نظر داشته باشیم که در آن مقطع اگر تقاضا تامین نمی‌شد، حباب قیمت‌ها در برخی نمادها بیشتر می‌شد. در آن زمان حقوقی‌ها برای حمایت از بازار در زمان افزایش تقاضا به بازار آمدند و میزانی از سهام خود را عرضه کردند که البته اگر عرضه آنها نبود و این تقاضای ایجاد شده، افزایش بیشتر می‌یافت، حباب قیمت‌ها بیشتر می‌شد.
دژپسند در مورد انتقاد برخی افراد از دعوت مردم به بورس توسط دولت گفت: بازار سرمایه بازاری است برای تامین مالی و باید سهم آن در اقتصاد افزایش یابد و توجه به آن امری طبیعی است اما در همان زمان هم دعوت به بورس با تاکید بر مشاهده، مطالعه و معامله صورت گرفت و تاکید شد تا سرمایه‌گذاران از طریق غیرمستقیم وارد این بازار شوند که اتفاقا همین اتفاق نیز افتاد و در سال ٩٩ شاهد آن بودیم که میزان سرمایه‌گذاری غیرمستقیم به بیش از ٢ برابر رسید.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه ما همواره آماده دریافت نظرات و پیشنهادات فعالان بازار سرمایه و دریافت مشورت از آنها بوده‌ایم به دلایل تغییر جریان بازار و منفی شدن جریان ورود نقدینگی به بورس پرداخت و گفت: برخی افراد متاسفانه حقیقی‌ها را ترساندند، نااطمینانی را در بازار تقویت کردند و با تحلیل‌های غلط سعی کردند حقوقی‌ها را زیر سوال ببرند. این افراد با طرح این سوال که چرا در شرایطی که بورس‌های دنیا در جریان گسترش ویروس کرونا روندی منفی دارند، بورس ایران مثبت است و با این تحلیل‌ها در بازار ترس زیادی ایجاد کردند.
وی ادامه داد: اما واقعیت امر این است که این مقایسه، مقایسه صحیحی نیست چرا که سود شرکت‌های بورسی در سال ٩٩ به طور متوسط ٢.٦ برابر شد، برخی گروه‌ها ١٤.٥ برابر و برخی نیز تا ٦ برابر سودشان رشد داشت از این رو بهبود تقاضا در این شرایط نباید با بورس‌های جهانی مقایسه می‌شد.
دژپسند به اقداماتی که در ادامه برای حمایت از بازار سرمایه در زمان کاهش تقاضا و افزایش عرضه صورت گرفت اشاره کرد و گفت: پس از آنکه از بیست و یکم مرداد ماه سال گذشته روند بازار معکوس شد، لازم بود ابزار، سیاست و عملیات مقتضی این دوره طراحی شود بنابراین اقداماتی برای عرضه اوراق تبعی، بازارگردانی و بازارسازی صورت گرفت و حتی مواردی برای تامین مالی صندوق‌ها اندیشیده شد اما مشکل این جا بود که برخی با اظهارات خود باعث شدند باورها و اعتماد سرمایه‌گذاران آسیب ببیند و وقتی باور آسیب ببیند مدیریت سخت خواهد شد.
وی به ارائه برخی اطلاعات اشتباه از میزان تامین مالی دولت از طریق بورس اشاره کرد و گفت: در این خصوص اعدادی همچون ٣٠٠ هزار میلیاد تومان مطرح می‌شود و بعضا آن را دست در جیب مردم کردن می‌دانند. این کاملا اشتباه است، دولت ٣٢هزار میلیارد تومان سهام به فروش رسانده و ٦٢ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشر کرده است که خریداران این اوراق بدهی نیز به هیچ وجه حقیقی‌ها نبوده‌اند.
وی گفت: بخش خصوصی در سال گذشته توانست تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی را افزایش دهد. بخش خصوصی در این سال ٥.٥ برابر سال قبل از طریق اوراق بدهی تامین مالی و از همان زمان یعنی بهمن ماه سال ٩٩ ما به دنبال هوشمندسازی، ظرفیت‌سازی، سیاست‌گذاری، هدایت‌گری و مدل‌سازی در این بازار بودیم که یکی از نتایج آن راه‌اندازی این سه خدمت جدید بوده است.​
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازار سرمایه شورای عالی بورس سازمان بورس تامین مالی اوراق بدهی راه اندازی صورت گرفت شرکت ها سال ٩٩

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۶۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود

رئیس اتاق استان کرمان گفت: تحمیل مالیات و عوارض جدید زمینه مشارکت مردم را از بین می‌برد و زمینه جذب تسهیلات برای تامین مالی از بازار سرمایه باید فراهم شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده صبح امروز در نود و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان که با حضور محمدمهدی فداکار استاندار کرمان، حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان، مهدی بخشی دادستان و جمعی از مسئولین استان و نمایندگان صنایع، بنگاه‌های اقتصادی و اصناف کرمان برگزار شد، اظهار داشت: همراهی مدیران استانی در سال گذشته اتفاقات خوبی در قالب شورای گفت‌وگو رقم زد و در سطح کشوری توانستیم رتبه اول را کسب کنیم.

وی با بیان اینکه تلاش ما در سال جاری این است که چگونه زمینه مشارکت مردم را در سال جهش تولید با مشارکت مردم فراهم کنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی به خوبی این فرمان را صادر کردند و باید موانع پیش رو در جهت جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی برداشته شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه تامین مالی یکی از ارکان مشارکت مردم از طریق سرمایه‌های خرد و کوچک مردمی است، ادامه داد: دشواری تامین مالی از سیستم بانکی کاملاً روشن است؛ بنابراین اتکای ما به بازار سرمایه است و اگر بتوانیم آن را به خوبی آگاهی بدهیم می‌توانیم موفقیت‌هایی داشته باشیم.

طبیب‌زاده با بیان اینکه رئیس سازمان بورس کشور 24 و 25 اردیبهشت‌ماه با یک تیم کارشناسی به کرمان سفر می‌کنند، افزود: طی این دو روز دوره‌های آموزشی در کرمان نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه باید زمینه جذب تسهیلات را برای تامین مالی از بازار سرمایه فراهم کرد، گفت: همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان 24 تا 27 اردیبهشت ماه در کرمان برگزار می‌شود و امیدواریم در این همایش به نتایج لازم برای توسعه اقتصادی در استان برسیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه موانع جلب مشارکت مردم برای تحقق شعار سال احصا شده است، ادامه داد: این موارد به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه ساز و کار موجود بازار یکی از موانع است که با مداخله دولت و قیمت گذاری دستوری انجام می‌شود، افزود: تحمیل هرگونه مالیات و یا عوارض جدید می‌تواند زمینه مشارکت مردم را از بین ببرد.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • نرخ جدید عوارض آزادراه‌های کشور اعلام شد +جدول
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است