Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@22:11:03 GMT

راهکارهایی برای جلوگیری از منفی‌بافی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۶۴۴۲

راهکارهایی برای جلوگیری از منفی‌بافی

لحظه‌ای آرام هستید و در لحظه‌ بعد نمی‌توانید ترس و اضراب خود را کنترل کنید. این اتفاق هنگامی می‌افتد که احساسات منفی در شما ظهور می‌کند. با چند روش ساده می توانید ذهنتان را آرام کنید.

به نقل از addicted to success، همه‌ی ما روز‌های خوب و حتی بدی را می‌گذرانیم، اما همچنان سرمان را بالا نگه می‌داریم. زندگی درباره‌ تجربه‌ اتفاقات مختلف و ساختن خاطره است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات پیوسته و تجارب جدید سبب رشد ما می‌شوند. با این حال، گاهی اوقات هنگامی که با سختی‌ها روبرو می‌شویم، گذر کردن از آن‌ها برایمان سخت می‌شود.

هنگامی که احساس کم آوردن داریم و بیش از حد فکر می‌کنیم نیز همین اتفاق برایمان می‌افتد. اکثر ما این حس را در جایی از زندگیمان تجربه کردیم. شما در حال جدل با یک ضربه‌ی روحی هستید و باعث می‌شود درمورد خیلی از چیز‌ها بیش از حد فکر کنید. چگونه یک مانع منجر به بهم ریختگی بزرگی در احساسات می‌شود؟

لحظه‌ای آرام هستید و در لحظه‌ی بعد نمی‌توانید ترس و اضراب خود را کنترل کنید. این اتفاق هنگامی که احساسات منفی در شما ظهور می‌کند، می‌افتد. چگونه می‌توانید جلوی این اتفاق را بگیرید؟ در قسمت پایین چند روش آمده است.

۱- افکار و احسساتتان را شناسایی کنید
اولین کاری که هنگام فکر کردن زیاد لازم است انجام دهید، این است که یک استراحت به خود دهید. یک نفس عمیق بکشید و تمام احساساتی را که در آن لحظه دارید، شناسایی کنید. چه افکاری در سرتان می‌آید؟ نگران چه چیز هستید؟ چه کاری می‌توانید برای آن انجام دهید؟

هنگامی که دربرابر چیز‌های کوچک مضطرب می‌شویم، احساسات منفی در ما بروز می‌کند. این احساسات به قدری شدید هستند که فرد احساس می‌کند دیگر خوب نمی‌شود. بنابراین، فکر خوبی است که تمام نشانه‌های فیزیکی و ذهنی خود را تشخیص دهید.

همچنین می‌توانید نوشتن آن‌ها و بلند خواندن را تمرین کنید. اگر احساس اضطراب و استرس می‌کنید، احساسی را که بدنتان دارد، بنویسید. خیلی وقت‌ها مغز، ما را فریب می‌دهد که هرگز اوضاع درست نمی‌شود.

وقتی ضربه‌ روحی می‌خوریم، بدترین اتفاقات ممکن را تصور می‌کنیم و این منجر به چرخه‌ای نابود کننده می‌شود. خوب است به خود یادآوری کنید که اشتباه کردید، اما بدین معنا نیست که قرار است دوباره آن اشتباه را تکرار کنید.

۲- ذهن آگاهی را تمرین کنید
بسیاری اوقات، هنگامی که درحال جدل با چیز آزار دهنده‌ای هستیم، ناراحت می‌شویم و شروع به منفی بافی می‌کنیم، زیرا در این زمان برای بعضی از ما غیرممکن است تا به اتفاقات خوب زندگیمان نگاه کنیم. با یک مشکل روبرو می‌شویم و فکر می‌کنیم که زندگی قرار است همیشه همینطور باشد.

برای مثال در دانشگاهی که همیشه آرزویش را داشتید قبول نمی‌شوید و فکر می‌کنید از این به بعد در همه چیز رد می‌شوید. در طول این لحظات، مهم است که متوجه زمان حال باشید. به خودتان تمام مشکلاتی را که قبلا داشتید، یادآوری کنید و ایمان داشته باشید از این نیز عبور خواهید کرد.

۳- حواس خود را از آن پرت کنید
بسیاری از اوقات، هنگامی که یک احساس بد را تجربه می‌کنیم، روی ما اثرات شدید فیزیکی می‌گذارد. ممکن است دچار مشکل تنفسی، کاهش فشارخون و اضطراب شویم. وقتی این اتفاق می‌اقتد، رها شدن از آن سخت است؛ بنابراین می‌توانید عاملی را برای حواس‌پرتی پیدا کنید.

تنها راه برای توقف ذهنتان دربرابر تصور بدترین اتفاقات ممکن و نگران همه چیز بودن، این است که زنجیره و مسیر تفکراتتان را قطع کنید. بزرگ شدن و ادامه دار شدن تفکرات منفی به دلیل گیر کردن داخل چرخه‌ آن است. با این حال، اگر یک سرگرمی یا چیزی که حواستان را پرت می‌کند، پیدا کنید، این چرخه متوقف خواهد شد. این کار می‌تواند مغزتان را فریب دهد و تمرکزتان را روی چیز دیگری بگذارد.

۴- تمام عوامل محرک خود را یادداشت کنید
هنگامی که احساس اضطراب می‌کنیم یا احساس بدی داریم، اکثر اوقات دلیلش وجود محرک‌ها است. همه‌ ما ضربه‌ روحی را تجربه می‌کنیم، زیرا بخشی از زندگیمان است، اما گاهی اوقات زمانی که فکر می‌کنیم از آن عبور کرده ایم، هنوز می‌توانیم با محرک‌های تصادفی آن همراه باشیم.

برای مثال: در گذشته هنگام بازی، دچار آسیب فیزیکی شده اید. شاید فکر کنید از آن عبور کردید، اما دفعه‌ بعد که خود را در آن موقعیت قرار می‌دهید، می‌توانید شروع به بازی کنید، اما مغزتان احساس ترس از آسیب مجدد دارد. محرک این‌گونه کار می‌کند و باعث اضطراب شما می‌شود.

۵- به خودتان یادآوری کنید که این جریان موقتی است
آیا تا به حال سوار وسیله‌ای ترسناک شده‌اید و مدام فکر کنید که هرگز به پایان نخواهد رسید؟ این همانند احساسی است فکر می‌کنید اوضاع هرگز بهتر نخواهد شد. ما با مشکلی روبرو هستیم و این باعث می‌شود که باور کنیم در آینده همیشه مشکل را خواهیم داشت.

اگر می‌خواهید خود را از این مساله بیرون بیاورید، می‌توانید به خود یادآوری کنید که آنچه احساس می‌کنید، موقتی است. این کار کمک می‌کند تا یک سیستم پشتیبانی در قالب دوستان و خانواده خود داشته باشید که شما را یاری می‌کنند تا ادامه دهید. شما همیشه این‌گونه نخواهید ماند.

برای اینکه نگذاریم احساسات ما کنترل شود، یک قدرت عاطفی و سخت کوشی نیاز است. ما با مشکلاتی روبرو می‌شویم و گاهی اوقات خوشی را تجربه می‌کنیم، اما هیچ یک از آن‌ها برای همیشه دوام ندارند. فقط به این دلیل که یک چیز طبق خواسته ما پیش نرود، به این معنی نیست که هیچ وقت هیچ چیز آن‌طور که می‌خواهیم نمی‌شود./باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: یادآوری کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۶۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟

ایتنا - وقتی احساس افسردگی می‌کنید و فرصت ندارید کارهایی را انجام دهید که روحیه‌تان را عوض می‌کند، شاید این توصیه قدیمی را دنبال کنید که لبخند الکی بزنید تا شاد شوید.
اما آیا لبخند زورکی واقعا شادتان می‌کند؟ لایو ساینس می‌نویسد این سوال میان دانشمندان بحث‌برانگیز بوده است و پژوهش‌های سال‌های اخیر دست‌کم در محیط آزمایشگاهی نشان داده است اگر خودتان را وادار کنید لبخند بزنید، روحیه‌تان بهتر می‌شود، لبخند نه تنها حس شادی را تقویت می‌کند بلکه آن را ایجاد می‌کند.

در پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، محققان ۳۸۰۰ شرکت‌کننده از ۱۹ کشور جهان را بررسی کردند. آن‌ها از شرکت‌کنندگان خواستند به سه طریق لبخند بزنند: با نگاه کردن به تصویر فردی خندان و تقلید حالت چهره فرد توی عکس، با دنبال کردن دستور‌العمل‌های ماهیچه به ماهیچه در مورد نحوه لبخند زدن، با نگه داشتن یک خودکار با دهان.

در دو شیوه اول، شادی افراد افزایش پیدا کرد، اما نتایج گروه سوم نامشخص بود. در مجموع این تحقیق نشان داد که افراد با وجود ساختگی بودن لبخند می‌گویند احساس می‌کنند شادترند.

این مسئله که حالت‌‌های چهره می‌تواند بر احساسات تاثیر بگذارد به «فرضیه بازخورد حالت چهره» معروف است، و فقط در مورد لبخند صدق نمی‌کند؛ به‌عنوان مثال اخم کردن می‌تواند افراد را خشمگین‌تر کند.

سایر حرکات بدنی، مانند منقبض کردن ماهیچه‌‌ها، ممکن است باعث شود فرد از طریق نوع مشابهی از به‌اصطلاح بازخورد حسی‌ـ‌حرکتی احساس استرس و تنش بیشتری بکند.

اما دقیقا مشخص نیست که در مغز چه اتفاقی می‌افتد. برخی متخصصان معتقدند حالات چهره مانند لبخند یک مسیر عصبی خاص مرتبط با شادی را فعال می‌کند که یک واکنش بدنی کامل ایجاد می‌کند و مغز این واکنش را به شادی تعبیر می‌کند.

بر اساس پژوهشی دیگر، بازخورد چهره بر نحوه پردازش سایر اطلاعات احساسی تاثیر می‌گذارد یا سبب می‌شود افراد خاطرات توام با حالات چهره و احساسات خاص را به یاد بیاورند.

متخصصان مطمئن نیستند که آیا نتایج بیرون‌آمده از آزمایشگاه در دنیای واقعی صدق می‌کند یا نه، زیرا در زندگی واقعی داده‌های بسیار بیشتری به مغز وارد می‌شود. با وجود این، ضرری ندارد در طول روز چند بار لبخند بزنید و ببینید آیا روی خلقتان تاثیر دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • لبخند ساختگی ما را شادتر می‌کند؟
  • اسیر صهیونیست: احساس می‌کنیم ما را رها کرده‌اید+ فیلم
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود