Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:20:45 GMT

اهدای ۷۰۰جلد کتاب به کودکان محروم شرق کشور

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۵۱۹۸

اهدای ۷۰۰جلد کتاب به کودکان محروم شرق کشور

به گزارش خبرگزاری مهر گروه جهادی شهدا در روزهای ابتدایی تابستان ۱۴۰۰ به شرق کشور رفت و ضمن اهداء کتاب، مواد غذایی و بهداشتی را نیز میان هزار خانوار توزیع کرد.

محسن اسماعیلی، مدیر گروه جهادی شهدا درباره اهدای کتاب‌ها گفت: پیش از اعزام به شرق کشور، آسیب شناسی توسط اعضای گروه درباره جغرافیای فرهنگی منطقه شکل گرفت تا بر اساس آن کالاهای فرهنگی مورد نیاز را به همراه ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیلی با بیان اینکه هدف این سفر، سرکشی و رفع برخی مشکلات شهرستان سبزوار، بخش روداب و روستاهای آن بود، تصریح کرد: در این سفر روستاهای دوچاهی، ملوند، گرّو، چاه عبدالملکی و چاه ملک به دلیل حضور تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان مدنظر قرار گرفت و بر این مبنا حدود ۷۰۰ عنوان جلد کتاب کودک و نوجوان میان کودکان منطقه توزیع شد. با وجود تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان این روستاها، اما امکانات فرهنگی واقعا اندک است که امیدواریم با عنایت مسئولان دولت سیزدهم، این روستاها هم دارای بخش‌ها و مراکز فرهنگی شوند و یا حداقل توزیع بسته‌های فرهنگی منظم صورت گیرد.

مدیر گروه جهادی شهدا ضمن اشاره به کتاب‌های اهدا شده به کودکان توسط گروه جهادی شهدا و مشارکت پایگاه بسیج امام صادق علیه‌السلام موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: کتاب‌های «نشانه‌های ظهور»، «چهار سابقه‌دار»، «گلستان یازدهم»، «قصه‌های امام زمان»، «ستارگان و کهکشان‌ها» همچنین «همیار پلیس»، «آبنبات هل دار» و... توزیع شد.

مدیر گروه جهادی شهدا دسترسی سریع به کتاب، ترویج کتاب و کتابخوانی و بسط فرهنگی در نقاط محروم را از اهداف این طرح دانست و خاطرنشان کرد: در برخی مناطق که توزیع جغرافیایی و جمعیتی اجازه دهد، کتابخانه تاسیس می‌کنیم، ولی این بار به دلیل بافت منطقه و دسترسی آسان کودکان و نوجوانان به توزیع کتاب شعر و داستان پرداختیم.

اسماعیلی با انتقاد از متولیان دولتی که جغرافیای فرهنگی کشور را در پایتخت و شهرهای بزرگ محدود ‌می‌کنند، توضیح داد: ایران فرهنگی در منظر متولیان کشور باید کل جغرافیای کشور باشد، نه شهرهای بزرگ چرا که فقر فرهنگی و اقتصادی در روستاها بیداد می‌کند. از این رو وسعت ایران باید مدنظر قرار گیرد. «نذر آب» نیز از دیگر اقداماتی است که همزمان با تابستان در دستور کار گروه جهادی شهدا قرار دارد و پیش از این نیز به روستاهایی آب رسانده‌ایم و از مردم درخواست یاری در این زمینه را داریم.

گروه جهادی شهدا با هشت عضو، سال ۱۳۹۵ به ثبت رسید. بعد از ثبت کشوری، سازماندهی‌ شد و با حساب بانکی، سربرگ و نشان اختصاصی کار را ادامه داد. سال گذشته موضوع و دغدغه کتاب و کتاب‌خوانی را مدنظر قرار داد و ایده تاسیس و تجهیز کتابخانه در مناطق محروم را به عنوان هدف‌گذاری پی گرفت.این گروه با همراهی و همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، رادیو فرهنگ و واقفان، از ابتدای سال گذشته موفق شد هشت کتابخانه در نقاط مختلف ایران، تجهیز و احداث کند که هرکدام به نام یکی از شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم است.گروه جهادی شهدا تاکنون کتابخانه‌هایی مزین به نام شهید خرازی در روستای سیبن، کتابخانه شهید ابراهیم هادی در شهرستان دامغان، کتابخانه شهید حاج احمد کاظمی در حومه رشت، «کتابخانه شهدای خوئین» در استان زنجان، کتابخانه شهید همت در روستای امامزاده ابوالحسن(ع) شهرری و کتابخانه حاج احمد متوسلیان را دایر کرده است.

کد خبر 5250351 مصطفی وثوق کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: گروه جهادی شهدا محسن اسماعیلی شهرستان سبزوار نهاد کتابخانه های عمومی کشور تازه های نشر ترجمه رایزنی فرهنگی رونمایی کتاب انتشارات سمت حوزه هنری قاسم سلیمانی کتاب و کتابخوانی ادبیات کودک و نوجوان تجدید چاپ ویروس کرونا دفاع مقدس جنگ تحمیلی فلسفه ایران گروه جهادی شهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۵۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

هشت اثر از ایران به عنوان نامزد فهرست کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه معرفی شدند. 

به گزارش ایسنا، گروه جوایز کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک در جلسه داوری اسفندماه ۱۴۰۲ از میان آثار رسیده، هشت اثر را برای معرفی به دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY) انتخاب کرد. 

 در بخش کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه:  

«افسانه نمکی» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای ستاره اقتداری. این کتاب براساس روایتی از روستای کبودر آهنگ همدان بازنویسی شده. برای فعال کردن کودکان نابینا و کم‌بینا درحین خواندن کتاب از المان‌های معماری ایرانی  و ابزارهای سنتی استفاده شده است. 

«خاله می‌بافه من می‌پوشم» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سودا آزادی، نویسنده خط بریل ناصر مرادی. از ویژگی‌های کتاب راویت داستان توسط ﮐودکی نابیناست. از بافت‌های متنوع و حجم‌های گوناگون در ساخت اثر استفاده شده است. ظرافت اجرا و تنوع در بافت‌ها برای کودک با آسیب بینایی جذاب است. 

«روباه و زاغ» (کتاب حسی – لمسی) طراحی و اجرای سمانه نادری. بازسازی یک روایت کلاسیک  به شکل حسی - لمسی. استفاده از بافت‌های متنوع برای نمایش شخصیت‌ها و فضای داستان. ابتکار عمل در ساخت کتاب برای حرکت شخصیت‌ها به وسیله مخاطب.

 «من مترسکم ولی می‌ترسم» نویسنده احمد اکبرپور، تصویرگر مریم طهماسبی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «تو یک جهانگردی» نویسنده شهرزاد شهرجردی، تصویرگر غزل فتح الهی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. (اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

 «موزی که می‌خندید» نویسنده حمیدرضا شاه‌آبادی، تصویرگر حسن موسوی، انتشارات افق.(اثر صوتی گروه جیکو، وابسته به کمیته خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) 

در این سه اثر صوتی در کنار خواندن متن از موسیقی و جلوه‌های صوتی برای انتقال بهتر مفاهیم استفاده شده و برای شنونده‌ با آسیب بینایی فضایی ایجاد می‌کند که می‌تواند داستان و تصاویر کتاب را از طریق صدا در ذهن خود تصور کند. 

در بخش کتاب با شخصیت‌های معلول:   

 «جهان مال من است» نویسنده تهمینه حدادی، تصویرگر هاله قربانی، انتشارات فاطمی، کتاب‌های طوطی. داستان با روایتی ساده به جزئیاتی از تجربیات خیال‌انگیز کودکی می‌پردازد. شخصیت‌پردازی در متن پویاست و عدم آشکارسازی و عدم تمرکز بر معلولیت کودک دیده می‌شود. 

«ترسناک‌ترین کاری که تا حالا انجام دادی چه بوده؟» نویسنده سولماز خواجه‌وند، تصویرگر مرجان وفاییان، انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان. داستان با شخصیتی باورپذیر، به دور از کلیشه‌ها و با برانگیختن حس پذیرش معلولیت به موضوع ترس از دیدن و بینایی می‌پردازد. 
  
داوران گروه جوایز کودکان با نیازهای ویژه شورای کتاب کودک، مرضیه شاه کرمی، سوده کریمی، مرجان ریحانیان، ماندانا رضوی زاده، میترا مؤدب، فریبا کیهانی و طاهره بشیر هستند. مسعود طاهریان( عضو نابینای گروه‌ خدمات کتابداری برای کودکان با نیازهای ویژه) نیز به عنوان مشاور در گروه حضور دارد. 

دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان هر دو سال یک بار فهرستی از کتاب‌های مناسب برای کودکان ویژه را به منظور ایجاد فرصت لذت از کتاب برای کودکان ویژه، تشویق ناشران و توسعه این نوع محصولات منتشر می‌کند. داوری نهایی در تورنتو کانادا برگزار می‌شود و آثار برگزیده در فهرست دوسالانه‌ای تحت عنوان کتاب برای کودکان با نیازهای ویژه منتشر و در نمایشگاه کتاب کودک بولونیا ۲۰۲۵ به نمایش گذاشته می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان توسط ستاد اجرایی فرمان امام
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • توزیع بسته‌های معیشتی در مناطق سیل زده جنوب
  • افتتاح اولین کتابخانه تخصصی مستقل کودک در خراسان جنوبی