Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوان ساکت، یکی از موسیقیدانان بزرگ ایرانی است که به دلیل تکنیک بالای نوازندگی و همچنین نو آوری و سبک بسیار جدید خود مشهور است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، این آهنگساز، نوازنده تار و سه‌تار، نویسنده و مدرس دانشگاه، فارغ‌التحصیل رشته آهنگسازی از اروپا است. او در سال ۱۳۴۰ در مشهد متولد شد و از همان دوران کودکی به تشویق والدین خود به یادگیری موسیقی و نقاشی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین درس‌های موسیقی

ساکت اولین درس‌های موسیقی را نزد دایی خود، منوچهر زمانیان در کارگاه موسیقی کودکان و نوجوانان فرا گرفت و پس از مدت کوتاهی منوچهر زمانیان اولین معلم موسیقی او به دلیل ادامه تحصیل از مشهد رفت و او مدت‌ها معلمی نداشت تا بتواند درس‌های موسیقی خود را ادامه دهد. سپس زیر نظر حمید متبسم، دوست دایی خود او که در آن زمان در دانشسرای هنر تهران موسیقی تحصیل می‌کرد و در یک تابستان برای بازدید از خانواده به مشهد آمده بود، موسیقی را ادامه داد.

گروه وزیری

از آن زمان به بعد ساکت تمرین تار را با جدیت فروان ادامه داد. او چندین ملاقات کوتاه با حسین علیزاده داشت و در سال ۱۳۶۹ به دعوت پرویز مشکاتیان به گروه عارف دعوت شد و در کنسرت‌ها و سفرهای زیادی با او همراه شد.

این موسیقیدان بزرگ در سال ۱۳۷۵ توانست گروه وزیری را تأسیس کند. از آن زمان تا کنون ساکت توانسته است آثار زیادی را با این گروه اجرا کند. حاصل همکاری ساکت با گروه وزیری انتشار آثاری نظیر مقام صبر از ساخته‌های مشکاتیان با تکنوازی تار و سه‌تار کیوان ساکت و آواز علیرضا افتخاری و افشاری مرکب، افق مهر، وطن من با صدای ایرج بسطامی است.

دریافت مدرک درجه یک هنری در رشته آهنگسازی و نوازندگی

ساکت در سال ۱۳۸۳ درجه یک هنری در رشته آهنگسازی و نوازندگی و در سال ۱۳۸۴ نیز از سوی حسن کسایی لوح تقدیر دریافت کرد. از دیگر افتخارات او می‌توان به همکاری با ارکستر سمفونیک بوخوم آلمان در سال ۱۳۸۹ اشاره کرد. موضوع قابل توجه اینکه این ارکستر سال بعد در افتتاحیه المپیک زنان آثار ساکت را اجرا کرد.

شیوه ساکت در نوازندگی

شیوه ساکت در مضراب زنی منحصر به فرد و مخصوص خود بوده و قطعات را بسیار سریع اجرا می‌کند. او به اجرای قطعات بزرگ موسیقی کلاسیک علاقه بسیاری دارد و تلاش کرده است نسبت به موسیقی و نوازندگی ایرانی نگرشی علمی تر داشته باشد و در نواختن تار و ابداع تکنیک‌های نو، پس از استاد وزیری ابداعات و تغییراتی ایجاد کند.

کیوان ساکت اولین فردی بود که کوشید شیوه استاد قنبری مهر را در ساختن تار و سه تارهای جدید توسعه دهد. او توانست با تشویق سازندگان و تار و سه تار، این شیوه عملی نوین را در بیشتر شهرهای ایران رایج کند. در سال ۱۳۹۴ مستندی از زندگی و فعالیت‌های این موسیقیدان فرهیخته ساخته شده‌است.

کتاب‌های کیوان ساکت

با موج تا کرانه، نت تعدادی از آهنگ‌های آلبوم‌های شرق اندوه و شبی با خورشید

۱۲ جلد کتاب برای تار و سه‌تار

بیایید تار و سه‌تار بنوازیم، در ۱۰ جلد که تا کنون ۶ جلد آن چاپ شده‌است. (برای پنج سال آموزش)

۱۰ تمرین ۱۰ اتود برای تار و سه‌تار

در سایه سار بید (۱۵ چهار مضراب ساده)

حرکت دائمی، ۲۰ اتود برای تار و سه‌تار

چرخ نیلوفری، ۲۰ تمرین برای تار و سه‌تار

هشت آهنگ معروف جهان، نت آهنگ‌های کلاسیکی که در آلبوم دیدار شرق و غرب وجود دارند.

کد خبر 504798

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کیوان ساکت آثار کیوان ساکت کتاب کیوان ساکت 14 تیر موسیقیدان موسیقی نوازندگی موسیقیدان ایرانی موسیقیدانان ایرانی موسیقی ایرانی تار و سه تار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای تار و سه تار کیوان ساکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۵۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم عقاب: فخرفروشی لیگ روشن به لالیگا!

به گزارش ورزش سه، الهلال در رقابت های لیگ حرفه ای عربستان در فصل جاری 2023-2024 در دیدار تشریفاتی خود مقابل الفتح در هفته بیست و نهم از استفاده از فناوری خط دروازه "چشم شاهین" در رقابت های لیگ حرفه ای عربستان سود برد.

دو تیم عصر جمعه به میزبانی الهلال در ورزشگاه کینگدوم آرنا در ریاض پایتخت عربستان به مصاف هم رفتند که این دیدار با برتری سه بر یک الهلال به پایان رسید.

بازی با تساوی بدون گل دنبال می‌شد تا اینکه لوکاس زلارایان ارمنی در دقیقه 57  الفتح را پیش انداخت اما الهلال بلافاصله و با اولین حمله پس از برتری الفتح با ضربه سر بازیکن برزیلی میشل دی اولیویرا به گل تساوی رسید.

پس از گل، در مورد اینکه توپ تا چه حد از خط دروازه الفتح عبور کرده یا نه، بحث و جدل به وجود آمد، اما تکنیک چشم شاهین این بحث را در کمتر از دو ثانیه حل کرد و از طریق ساعت مچی نتیجه به داور اعلام شد: گل!

لازم به ذکر است که بارسلونا به دلیل عدم استفاده از تکنیک چشم عقاب در لیگ اسپانیا برخلاف لیگ روشن عربستان متضرر شده و به دلیل عدم احتساب گل لامین یامال به مراجع مختلف شکایت کرده است.

بارسلونا  همچنان معتقد است که "توپ در تمام محیط خود از خط دروازه عبور کرده است"، در حالی که داوران فناوری ویدیو قبل از اینکه از داور مسابقه بخواهند بازی را از سر بگیرد، تأیید کردند که "هیچ شاهدی برای اثبات این موضوع وجود ندارد".

دیگر خبرها

  • خاطره‌ای که حال ساکت را خوب می‌کند
  • چشم عقاب: فخرفروشی لیگ روشن به لالیگا!
  • یادآوری یک خاطره فراموش‌نشدنی: نساجی قهرمان!
  • نماینده دائم ایران در ژنو: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • نمایندگی ایران: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز