Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@23:51:06 GMT

دمای بیش از حد نرمال تا پایان تابستان

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۳۱۰۱

دمای بیش از حد نرمال تا پایان تابستان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه افزود: بی‌هنجاری دمایی طی تابستان درغرب و شمال غرب کشور بیشتر خواهد بود و انتظار می‌رود دما بیش از دو درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال و برعکس دمای شرق کشور طی این مدت به نرمال و کمتر از نرمال گرایش داشته باشد.

دمای بیشتر از حد نرمال در غرب کشور
وی ضمن بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون دمای متوسط کشور حدود یک درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال بوده است، اظهارکرد: از ابتدا تا ۱۰ تیرماه دمای متوسط استان آذربایجان شرقی ۲۷ درجه سانتیگراد بوده این در حالیست که میانگین بلند مدت دمای آن ۲۱ درجه سانتیگراد است بنابراین ۶ درجه سانتیگراد نسبت به بلند مدت گرم‌تر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متوسط دمای استان آذربایجان غربی نیز در حالی ۲۷ سانتیگراد گزارش شده که میانگین بلند مدت آن ۲۱.۵ بوده است. متوسط دمای استان اردبیل هم ۲۴.۷ سانتیگراد بوده، اما میانگین بلندمدت آن ۱۹.۶ سانتیگراد است.

دمای کمتر از حد نرمال در شرق کشور
وظیفه اضافه کرد: این ناهنجاری دمایی در بیشتر استان‌ها وجود دارد، ولی در برخی از استان‌های شرق کشور مثل خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان حدود یک درجه سانتیگراد و در یزد بین ۱ تا ۱.۵ درجه سانتیگراد کمتر از حد نرمال بود پس دمای شرق کشور از اول تا ۱۰ تیرماه کمتر از حد نرمال بوده، ولی دمای غرب و به‌ویژه شمال غرب کشور طی این مدت به‌شدت بالاتر از حد نرمال گزارش شده است. میانگین کشوری دما نیز یک درجه سانتیگراد بیش از حد نرمال بوده است.

وی در ادامه گفت: متوسط دمای خوزستان طی این مدت ۲.۱ درجه سانتیگراد، تهران ۱.۶ درجه سانتیگراد و البرز حدود ۳.۵ درجه ساننیگراد بیش از حد نرمال گزارش شده است.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به دمای کشور از ابتدای سال آبی (مهرماه) یادآور شد: از ابتدای سال آبی تاکنون متوسط دمای کشور نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۳ سیلیسیوس افزایش یافته است. در پاییز ناهنجاری دمایی چندان زیاد نبود و کمتر از یک درجه سانتیگراد بود، ولی در زمستان و بهار ناهنجاری دمایی بیشتر و بین ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد در بیشتر نقاط کشور بالاتر از حد نرمال بود البته در شمال غرب و غرب کشور دما ۳ تا ۵ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال گزارش شد. چنین وضعیت دمایی تشدید تبخیر، ذوب شدن زودتر برف و کاهش آورد آب رودخانه‌ها را به همراه داشت.

بارش‌های تابستانی محدود به جنوب شرق و نوار شمالی کشور
وظیفه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در فصل تابستان تا پایان سال آبی یعنی شهریورماه به جز نوار شمالی و جنوب شرق کشور در سایر نقاط کشور بارش قابل ملاحظه‌ای پیش‌بینی نمی‌شود، گفت: این فصل خشک‌ترین فصل کشور است و فقط گاهی بارش‌های پراکنده در گوشه و کنار کشور رخ می‌دهد و مقدار بارش جدی نیست. بارش در جنوب شرق کشور شامل جنوب سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان، جنوب شرق کرمان و نوار شمالی کشور شامل استان‌های اردبیل، گلستان، گیلان، مازندران، مناطق شمالی آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی بعدازظهر به‌صورت رگبار و رعد و برق اتفاق می‌افتد.

وی در ادامه توضیح داد: عمدتا وقتی سیستم پرفشار در سواحل شمالی حاکم می‌شود، جریانات شمالی می‌شوند. وجود رشته کوه البرز در جنوب دریای خزرموجب فرارفت رطوبت و ایجاد ابر‌های جوششی و بارندگی در سواحل شمال را موجب می‌شود. انتقال رطوبت از روی اقیانوس هند به سمت جنوب شرق کشور نیز باعث می‌شود، در بعد از ظهر‌ها رشد ابر، وقوع رگبار و رعد و برق را در این مناطق شاهد باشیم.

بارش‌ها بین ۴۰ تا ۸۵ درصد کمتر از حد نرمال
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی درباره وضعیت بارش در کشور اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون بارندگی به‌طور جدی کمتر از نرمال بوده است و در برخی مناطق مثل سیستان و بلوچستان، هرمزگان تا ۸۵ درصد زیر حد نرمال بوده است. در بسیاری از نقاط کشور مثل جنوب غرب استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام، کرمانشاه بارش‌ها بین ۴۰ تا ۵۰ درصد زیر حد نرمال گزارش شده که عدد بسیار بزرگی است، چون این مناطق جزو کانون‌های پربارش کشور بوده‌اند. در واقع کشور ما کم‌بارش است، ولی در فلات ایران چند منطقه وجود دارد که میزان بارندگی سالانه آن از سایر مناطق خیلی بهتر است. یکی از این مناطق نوار شمالی و دیگری غرب کشور است که شامل استان‌هایی، چون کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و چهار محال و بختیاری می‌شود.

بارش‌های پاییزی با تاخیر آغاز می‌شود
وی درباره پیش‌بینی بارش در پاییز سال آینده گفت: مدل‌های فصلی بیانگر این هستند که بارش‌های پاییزی با تاخیر آغاز می‌شود و امسال به نظر می‌رسد مونسون هند قوی‌تر از حد نرمال عمل کند. در این شرایط نفوذ سامانه‌های بارشی به کشور حدود دو هفته به تاخیر می‌افتد.

وظیفه در پایان اظهارکرد: در غالب مدل‌های عددی پیش‌بینی فصلی، مقدار بارش‌های پاییزه تا اواسط آذر کمتر از حد نرمال برآورد شده است؛ به بیان دیگر حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد احتمال دارد که مقدار این بارش‌ها کمتر از حد نرمال باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: احد وظیفه دما یک درجه سانتیگراد کمتر از حد نرمال حد نرمال بیش از حد نرمال نرمال بوده حد نرمال بوده ابتدای سال نوار شمالی متوسط دمای گزارش شده جنوب شرق غرب کشور استان ها شرق کشور سال آبی بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجانی‌ها منتظر شرایط جوی ناپایدار باشند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ قدیمی با بیان اینکه هم اکنون آسمان مناطق مختلف استان صاف است، گفت: از فردا تا روز شنبه هفته آینده آسمان استان به طور عمده ابری خواهد شد و در ساعات بعدازظهر با وزش باد همراه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه بارش‌های قابل توجهی در استان نخواهیم داشت، افزود: در این مدت احتمال رگبار‌های پراکنده باران به خصوص در ارتفاعات مناطق غربی و جنوب غربی استان وجود دارد.

کارشناس هواشناسی استان ادامه داد: روز جمعه با تقویت سامانه بارشی اغلب مناطق استان بارش باران را تجربه خواهند کرد و روز شنبه نیز فعالیت این سامانه به طور ضعیف‌تر ادامه خواهد داشت.

قدیمی با بیان اینکه امروز هوای نسبتا گرمی در استان مستقر است، گفت: از فردا با رشد ابر‌ها دما کاهش نسبی می‌یابد و روز‌های خنک‌تری را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: طی شبانه روز گذشته روستای خیرآباد با یک درجه سانتیگراد کمترین و آب‌بر با ۳۱ درجه سانتیگراد بیشترین دمای استان را ثبت کردند.

کارشناس هواشناسی استان دمای فعلی شهر زنجان را ۱۵ درجه سانتیگراد بیان کرد و افزود: این میزان دما نسبت به روز گذشته در همین ساعت ۲ درجه افزایش یافته است.

این کارشناس با اشاره به میزان نوسان دمای شهر‌های استان، گفت: طی شبانه روز گذشته کمینه و بیشینه دمای زنجان هفت و ۲۸ درجه، ابهر ۶ و ۲۸، خرمدره هشت و ۲۶ درجه، آب‌بر ۱۶ و ۳۱ درجه، قیدار ۹ و ۲۳ درجه، سلطانیه پنج و ۲۷ درجه و ماهنشان ۱۱ و ۳۰ درجه سانتیگراد گزارش شده است.

استان زنجان از ۵۷ ایستگاه هواشناسی برخوردار است که کارشناسان حرفه‌ای در چهار باب از این ایستگاه‌ها به صورت شبانه روز و در چهار ایستگاه دیگر طی ۱۲ ساعت مستقر هستند.

داده‌های وضعیت جوی در مابقی ایستگاه‌های استان نیز به صورت خودکار جمع‌آوری می‌شود.

دیگر خبرها

  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • آخر هفته دمای هوای قم خنک‌تر می‌شود
  • زنجانی‌ها منتظر شرایط جوی ناپایدار باشند
  • افزایش ابر و وزش باد پدیده غالب جوی در کرمان
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی چهار روز آینده/ بارش باران و رعد و برق در این نقاط
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • ورود سامانه بارشی به کشور؛ استان‌های بارانی کدامند؟
  • وزش باد شدید و رگبار باران در تهران