Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه دارای ظرفیتی بی نظیر بوده است.

کاهش نزولات جوی و وقوع خشکسالی سبب شده تا کهگیلویه و بویراحمد در زمره ۱۰ استان دارای بیشترین تنش آبی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی از شهر ها و روستاهای این استان از جمله یاسوج، مادوان کم آبی و تنش آبی به خوبی احساس می شود و شرایط حاکی از آن است که روزهای سختی در پیش روی استان است.

کشت محصولات پر آب و غیر اصولی در حاشیه رودخانه های استان به ویژه بشار باعث وارد آمدن آسیب جدی به این رودخانه ها شده است.

کاهش دبی آب رودخانه های کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: دبی رودخانه بشار یاسوج در پایان شهریور ماه امسال به یک چهارم نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقلیل می یابد که این یک فاجعه زیست محیطی است.

رسول فرهادی افزود: همچنین دبی رودخانه های زهره و مارون نیز به یک دوم مدت مشابه سال گذشته تقلیل می یابند که این وضعیت نگران کننده است.

رودخانه‌ های مارون، ‌بشار، زهره از کهگیلویه و بویراحمد عبور می ‌کنند و ارتفاعات آن سرچشمه‌ تعدادی از رودخانه‌ هاست.

وی ابراز داشت: پیش بینی ها نشان می دهد تا یک ماه آینده آب رودخانه بشار در حوزه شهر به طور کامل خشک خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: کاشت محصولات کشاورزی اطراف رودخانه بشار باید متوقف شود.

فرهادی عنوان کرد: همه دستگاه های اجرایی متولی برای کنترل وضعیت موجود باید پای کار بیایند و اطلاع رسانی های لازم به مردم در خصوص خشکسالی و کشت های جایگزین انجام گیرد.

تامین آب شرب کهگیلویه و بویراحمد در اولویت

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به کاهش نزولات جوی این خشکسالی ها مورد انتظار بود و در ابتدای امسال ۶ کمیته تخصصی در زمینه مقابله با خشکسالی در استان تشکیل شده است.

کیامرث حاجی زاده ابراز داشت: تامین آب شرب استان بنا به تاکید استاندار در اولویت است و در این باره از هیچ تلاشی دریغ نخواهد شد.

وی افزود: خشکسالی گریبان گیر برخی از شهرها و روستاهای استان شده است و آبرسانی با ۲۵ تانکر در مناطق روستایی و عشایری صورت می گیرد.

حاجی زاده تاکید کرد: به زودی ۱۰ تانکر دیگر نیز به این تعداد افزوده خواهد شد تا کار آبرسانی به مردم در روستاها و مناطق عشایری با مشکلی مواجه نشود.

وی بیان کرد: ظرف ۲ سال اخیر در حوزه منابع آب استان گام های بزرگی برداشته شده است و تمامی پروژه ها در حوزه آب فعال هستند.

میزان بارش استان در سال گذشته آبی ۶۶۷ میلیمتر و در دراز مدت ۶۵۶ میلیمتر بوده که با توجه به کاهش میزان بارش ها در فصل  پاییز، مجموعا در استان میزان کاهش بارندگی  ۲۵ درصد بوده است.

پنج شهر و ۱۲۵ روستا و منطقه عشایری در استان درگیر مشکل تنش آبی است.

این پنج شهر کهگیلویه و بویراحمد شامل یاسوج، مادوان، باشت، لیکک و دیشموک است.

میزان بارندگی سالانه در کهگیلویه و بویراحمد ۶۶۱ میلیمتر معادل سه برابر میانگین کشوری است.

حجم آب تجدیدپذیر کهگیلویه و بویراحمد هشت میلیارد و ۵۱۳ هزار مترمکعب معادل ۸.۵ درصد کل آب ایران است.


 

برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد خشکسالی یاسوج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهگیلویه و بویراحمد خشکسالی یاسوج کهگیلویه و بویراحمد خشکسالی یاسوج کهگیلویه و بویراحمد رودخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۱۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان

 اقبال حمیدی در آخرین روز از هفته زمین پاک در نشستی تخصصی با شهردار سنندج و مدیرکل امور شهری استانداری کردستان بیان کرد: تفکیک از مبدا زباله باید در اولویت مدیریت پسماند شهرداری قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: بحث تفکیک زباله جزو مطالبات اصلی ما است که اگر این مسئله صورت نگیرد تعداد سگ‌های ولگرد نیز روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در شهر‌های کردستان بحث تفکیک از مبدا زباله نهادینه نشده است و زباله‌تر و خشک با یکدیگر دفع شده است که موجب ایجاد مشکلاتی همچون افزایش بیماری‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: سایر استان‌های کشور به این مسئله پرداختند و جلوتر از ما هستند و کمتر درگیر مشکلات زیست‌محیطی می‌شوند.

حمیدی تاکید کرد: لازم است که شهرداری سنندج هرچه سریع‌تر نسبت به تفکیک از مبدا زباله اقدام کنند و برای آن برنامه داشته باشند.

شهردار سنندج نیز در این نشست با ارائه آمار و عملکرد کاری شهرداری در این مدت؛ خاطرنشان کرد: امور زیست محیطی شهری از اولویت کاری ماست.

انور رشیدی گفت: گسترش فضای سبز، پویش سنندج سبز، غرض ۴۰ هزار اصله نهال در نقاط مختلف شهر در سال ۱۴۰۲ و ایجاد زیر ساخت‌های زیست محیطی از مهمترین برنامه‌های شهرداری سنندج بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • ورود اولین دستگاه رادیوتراپی به کهگیلویه و بویراحمد بعد از سال‌ها انتظار
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • آغاز ساخت پایگاه اورژانس در بویراحمد
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت