Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تجربه نشان داد برنامه‌ریزی میان مدت در زمان‌هایی شیوع پاندمی نتیجه بخش نبوده و توجه اهمیت برنامه‌ریزی برای تداوم آموزش در پسا کرونا الزامی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، نیکو یمانی در پنلی که با موضوع " کووید -۱۹ و آموزش عالی؛ تداوم آموزش در پسا کرونا " در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا نمی‌تواند اهمیت برنامه‌ریزی را کاهش دهد و نیاز به برنامه انعطاف پذیر را بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجربه نشان داد برنامه‌ریزی میان مدت در چنین زمان‌هایی نتیجه بخش نبوده و برنامه باید بر اساس نظرات دانشجویان و ذی‌نفعان انجام شود. توجه به عدالت آموزشی و نیاز همه دانشجویان و مرور چارچوب‌ها و سیاست‌های نظارتی موجود، بازطراحی فرایندهای یاددهی یادگیری و بهره‌گیری از درس‌های آموخته شده و ایجاد تاب‌آوری بیشتر در بخش آموزش عالی، باید مبنای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌ها باشد.

یمانی افزود: برای خروج از بحران آموزش عالی دولتمردان باید برای بهبود اقتصاد در پسا کرونا برنامه‌ریزی کرده و رفع نیازهای غذایی و بهداشتی مردم و همچنین آموزش عالی اقدامات لازم را انجام دهند، برای بهبود و نوآوری در آموزش عالی هم دانشگاه‌ها باید بر استراتژی‌های خروج از بحران تمرکز و از درس‌های یاد گرفته شده برای تقویت نوآوری و بازاندیشی روش‌های سنتی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: محیط‌های نظارتی شفاف برای اطمینان در خصوص کلاس‌های درس باید فراهم شود، همچنین برای جبران کلاس‌های عملی و آموزش‌های بالینی باید اقداماتی انجام و امکان افزایش طول ترم ایجاد شود. ایجاد روابط بین‌المللی بین دانشگاه‌ها برای عملکرد مؤثرتر در آینده و ارتقای تاب‌آوری آموزش نیز الزامی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه باید ساز و کارهای مناسبی برای پایش و پشتیبانی آموزش تعیین شود، گفت: در جذب، آموزش، ارزشیابی، ارتقا و سلامت روانی هیئت علمی و دانشجویان باید بازنگری شده و برای کارمندان نیز شرح وظایف و دورکاری تعریف شود.

یمانی افزود: توجه به استراتژی‌های گفته شده در سطوح ملی و مؤسسه‌ای، داشتن برنامه کوتاه‌مدت، میان مدت و بلند مدت، توانمندسازی اساتید و پرسنل، ارتقا کیفیت آموزش، تدوین برنامه عملیاتی، تخصیص بودجه، نیروی انسانی و بازاندیشی راهکارها در پساکرونا از جمله اقداماتی است که باید انجام شود، اهمیت برنامه‌ریزی برای تداوم آموزش با رعایت اصول گفته شده الزامی است.

تدوین سناریو محتمل برای پسا کرونا الزامی است

عظیم میرزازاده، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست اظهار کرد: یک لیدر شیپ تاب‌آور ابتدا به بحران پاسخ داده تا بهبود یافته و بتوان از آن عبور کرده و رشد و نمو یافت.

وی افزود: هنوز مشخص که در کدامیک از این مراحل قرار داریم، البته از پیش نیز برای عبور از این سیکل برنامه‌ریزی نشده و برای عبور از آن آماده نشده‌ایم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر می‌خواهیم این سیر را درست طی کنیم، باید دستاوردهایی که از زمان شروع بیماری به دست آمده بررسی شود، نباید تصور شود که بحران الزاماً باعث تسریع و تسهیل و استحکام تغییرات مطلوب می‌شود، همچنین باید تصورات معمول در مورد سیر حوادث به چالش کشیده شود.

میرزازاده تصریح کرد: میزان همکاری و هماهنگی بین نهادهای ملی و بین‌المللی برای مدیریت همه‌گیری و سیر پیشرفت آن مشخص نبوده که عدم قطعیت هر گونه پیش‌بینی را بیشتر کرده است، مدرک گرایی و آماده نکردن ساختارها برای فرایندهای ثابت از جمله اقداماتی است که می‌توانست آینده را تغییر دهد.

وی ادامه داد: ممکن است به شرایط قبل از پاندمی کرونا در آموزش علوم پزشکی بازگردیم و شرایط فعلی آموزش علوم پزشکی تداوم یابد، پیش بینی می‌شود شرایطی بین این دو سناریو اتفاق افتد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: فشار زیاد ناشی از مدیریت فعلی، کم بودن سابقه در زمینه آینده نگاری و آینده‌پژوهی و ضعف در تاب‌آوری و انعطاف پذیری، چالش‌هایی است که برای تدوین سناریو محتمل بعد از اتمام پاندمی وجود دارد.

کد خبر 505624

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا ابتلا به کرونا شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی پسا کرونا تداوم آموزش برنامه ریزی آموزش عالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­حوریه محمدی در برنامه زنده سلام خبرنگار افزود: امروز به مناسبت روز استاد و گرامیداشت مقام شامخ اساتید و تجلیل از اساتید نمونه دانشگاه‌های علوم پزشکی مراسم برگزار می‌شود، و علاوه بر هفدهمین جشنواره شهید مطهری، جشنواره بیست و پنجمین همایش آموزش پزشکی و ششمین جشنواره ایده‌های نوآورانه دانشجویی­ در روزهای­ دوازدهم و سیزدهم اردیبهشت در سالن همایش‌های رازی برگزار می‌شود. وی ادامه داد:­ تقدیر از اساتید نمونه براساس شاخص‌های­ ارزیابی و فرایند‌های دانش‌پژوهی­ به همت اساتید و مدیران حوزه آموزش طرح‌های خلاق و نوآورانه در زمینه آموزش اجرا می‌شود که اینها وارد یک مرحله دانشگاهی را می‌گذرانند، داوری می‌شوند و به دبیرخانه کشوری می‌آیند. محمدی اظهار کرد: داوری در حوزه های­مدیریت کلاس و بحث یاددهی، یادگیری الکترونیک، محصولات آموزشی، برنامه‌ریزی درسی­ و مدیریت آموزشیدر شش مرحله داوری در دبیرخانه­ به صورت حضوری و بعضی از مراحل به صورت مجازی با حضور خبرگان و­ اساتید صاحب‌نظر­ انجام می‌شود. دبیر هفدهمین دوره جشنواره کشوری شهید مطهری افزود:­امسال ۱۹۶ فرایند از دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد که بعد از داوری‌هایی که انجام شد از ۲۰ فرایند امروز تقدیر می‌شود. محمدی گفت: فرایند‌های دانش‌پژوهی فرایند‌هایی هستند که براساس اصول علمی و مبتنی بر شواهد علمی در دانشگاه‌ها اجرا می‌شوند که هم ارتقاء کیفیت آموزش را داشته باشیم، افزایش بهره‌وری را داشته باشیم و ایجاد انگیزه کند. وی ادامه داد: امسال تلاش کردیم­ داوری‌ها را کیفی‌تر کنیم­ ­و­ ­معیارهایمان را عملیاتی‌تر در نظر بگیریم و می‌خواهیم که واقعاً این فرایند‌هایی که اجرا شده تداوم داشته باشد در دانشگاه‌ها که بتوانیم ارتقاء کیفیت آموزش را داشته باشیم. محمدی بیان کرد: امسال به مناسبت بیست و پنجمین همایش ۲۵ سوال کلیدی­ در مراسم افتتاحیه به اعضای حاضر در صحنه و مسئولان فرهنگ‌های تخصصی‌مان مطرح می‌شود تا عصر پاسخ‌های عملیاتی و کاربردی دریافت شود. وی افزود: در کنار این رویداد‌ها رویداد دانشجویی را هم داریم، ­ دانشجویان­ یک رویداد جانبی دو روزه را دارند که خودشان مدیریت می‌کنند و کارگاه و سمپوزیوم‌ها و نشست‌ها و ایده‌هایی که دارند می‌آورند و این رابطه دو طرفه شکل می‌گیرد که هم دانشجویان مشکلات و مسائلی که ممکن است اساتید با آنها در ارتباط باشند و درک کنند و هم اساتید ببینند که دانشجویان چه نیاز‌هایی دارند.

دیگر خبرها

  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • ۸۱ پروژه بهداشت و درمان گیلان آماده بهره برداری
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان