Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) کاربردهای بسیار وسیع و گسترده‌ای در صنایع مختلف دارند و بسیاری از کشورها با طراحی و توسعه این پهپادها در تلاش هستند تا برخی خدمات مورد نیاز اجتماعی را با کمک آنها ارائه کنند.

از حوزه‌هایی که با کمک این پرنده‌ها توسعه یافته‌اند، نقشه‌برداری هوایی و پایش خطوط انتقال انرژی است و یکی از صنایعی که می‌تواند با کمک این فناوری به شکلی نوین ادامه حیات دهد صنعت کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پهپادها در زمینه سم‌پاشی سریع و یکدست زمین‌های کشاورزی، بررسی زمین‌های زراعی از نظر کیفیت بافت گیاهی، تهیه نقشه‌های دو و سه بعدی کاربرد دارند.

کاربرد پرنده‌های بدون سرنشین

پهپادها پرنده‌های بدون سرنشینی هستند که در ابعاد و سایز های کوچک طراحی و تولید می‌شوند و اپراتور می‌تواند به واسطه رادیوکنترل آن‌ها را در محدوده مجاز برد رادیویی هدایت و کنترل کند. امروزه کاربرد پهپاد در بخش‌های مختلف صنعتی به سرعت در حال گسترش است.

صنایعی که به واسطه این پرنده‌ها توسعه یافته‌اند شامل فیلم‌برداری و عکس‎‌برداری، سمپاشی، نظارت، ساخت مستند، امداد و نجات، حمل کالا، مدیریت حوادث و بحران‌ها، تفریح و سرگرمی، نقشه‌برداری و غیره می‌شود.

بازار ۱۲۷ میلیارد دلاری پهپادها

با توجه به اینکه صنعت پرنده‌های هدایت‌پذیر کاربردهای فراوانی در حوزه‌های غیرنظامی دارد؛ حاشیه سود بالایی برای آن رقم خورده است. بر اساس آخرین آمار، این صنعت در دنیا در زمینه کاربردهای غیرنظامی بازاری معادل ۱۲۷ میلیارد دلار در جهان دارد که سهم ایران از این بازار پرسود، حدود ۳ الی ۵ میلیارد دلار است.

توسعه استفاده از این پرنده‌های آهنی در بخش کشاورزی هوشمند در کشور پتانسیل ایجاد ۱۵ هزار شغل مستقیم با درآمد ۱۵۰۰ میلیارد تومان دارد. عددی بزرگ و قابل توجه که می تواند بازار بزرگی برای فعالان و علاقه‌مندان به این حوزه ایجاد کند.

قطعا با پیشرفت فناوری و ایجاد بسترهای لازم، در آینده نه چندان دور کاربردهای پهپادها بیش از پیش افزایش خواهد یافت به همین دلیل فناوران ایرانی نیز به این عرصه ورود کرده‌اند و با تلاش‌های صورت گرفته تلاش می‌کنند تا با طراحی و تولید پهپادهای ایران‌ساخت، بازار داخلی آن را توسعه دهند و به رونق اقتصادی کمک کنند.

ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این زمینه با حمایت از توسعه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به این حوزه ورود کرده است تا مسیر برای تجاری‌سازی ایده‌ها و تولیدات آنها تسهیل شود.

کد خبر 5252597 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پهپاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان تولید دانش بنیان هوش مصنوعی فناوری فضایی فناوری نانو تحقیقات علمی ویروس باج افزار ایالات متحده امریکا امنیت سایبری هکرها معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گوگل پرنده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت

یونس پناهی٬ معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۲۷۴ هزار و ۱۰۳ پژوهشگر فعال و ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت به ثبت رسیده اند.

وی بیان کرد: اکنون ۱۰۱ واحد توسعه تحقیقات بالینی، ۴ مرکز ملی تحقیقاتی۵۷ مطالعه کوهورت فعال و ۲۶ شبکه تحقیقاتی در سراسر کشور داریم. در حال حاضر ۳۳۰ طرح برای ارزشیابی مراکز تحقیقاتی بررسی شده اند.  

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: با مجوز شورای گسترش ۱۱ مرکز نوآوری تاسیس و ۱۱۴مرکز رشد فناوری سلامت راه اندازی شده اند.

پناهی ادامه داد: اکنون ۴۱۳۰ پتنت ملی در حوزه سلامت  و در مجامع علمی  بین المللی به ثبت رسیده است که این موضوع سبب ارتقای رشد علمی و تولید علم در کشور خواهد شد.  

معاون تحقیقات وزارت بهداشت تاکید کرد: در راستای توسعه مرز‌های نوین تحقیقات سلامت محور از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده بهینه شده است.  

وی اضافه کرد: بهبود فرایند تولید علم و حرکت در مرز‌های دانش در جهت مسئله محوری و ماموریت گرایی توسعه پیدا کرده است.

پناهی گفت: در حال حاضر رتبه تولید علمی ایران در دنیا ۱۵ و جایگاه کشورمان از منظر فناوری ۶۲ است که بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده این جایگاه ارتقا پیدا خواهد کرد.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت افزود: با توجه به حذف ردیف بودجه مراکز تحقیقاتی دارای ردیف مستقل بودجه از کتاب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، مراکز تحقیقاتی بر اساس زمینه و سابقه فعالیت در گروه ­های مربوطه امتیازدهی و رتبه بندی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده
  • برای رهایی از مشکلات ترافیکی باید به سمت استفاده از فناوری‌های مدرن حرکت کرد
  • صنعتگران به هوشمندسازی حمل‌ونقل دوچرخه‌ای شهر مشهد کمک کنند
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • راه آهن اردبیل امسال به بهره برداری می رسد
  • انتقال فناوری به حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • بررسی توسعه روابط ایران و تانزانیا در حوزه ارتباطات و فناوری
  • ظهور خودروهای پرنده در آسمان چین/ ثبت سفارش در سال جاری!