Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف به نقل از موسسه دیدبان شفافیت و عدالت، اخیرا دستیاران با هشتگ زنی در فضای مجازی بار دیگر خواستار توجه جدی همگان به مشکلات خود  شده اند.

در این باره دیده بان شفافیت و عدالت طی گفتگویی با دکتر هامون سبطی دبیر کارگروه آموزش این موسسه به بررسی ابعاد موضوع و نحوه رویارویی کارگروه آموزش با این معظل پرداخته است که در ادامه می آید:

دکتر سبطی با بیان اینکه وضعیت آموزش در وزارت بهداشت در حالت مطلوبی قرار ندارد ،گفت: به دلیل ماهیت کار دست اندرکاران وزارت بهداشت، توجه این وزارت خانه بیشتر معطوف به امر بهداشت و درمان است و به بحث آموزش کمتر پرداخته می شود تا جایی که در جلسات مرتبط با امر آموزش، مانند جلسات شورای سنجش و پذیرش دانشجو، شورای عالی انقلاب فرهنگی  یا کمیسیون آموزش مجلس، هنگامی که در مورد سرنوشت دانشجویان و دانش آموزان تصمیم گیری می شود ،که ازقضا در بیشتر موارد تصمیمات اتخاذ شده مرتبط با رشته های علوم پزشکی است، کمترین اظهارنظر و کمترین تاثیر گذاری را از سوی متولیان همین دانشجویان ،که یعنی وزارت بهداشت، مشاهده می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع در دستور کار کارگروه آموزش دیده بان قرار گرفته است، گفت:  با توجه به گزارش های رسیده و همچنین برپایه گفتگوهای میدانی صورت گرفته توسط کارشناسان کارگروه آموزش، چندین موضوع در این حوزه در اولویت های اصلی کارگروه آموزش دیده بان قرار گرفته است که یکی از آنها وضعیت ناعادلانه دانشجویان دستیاری پزشکی است. 

دبیر کارگروه آموزش دیده بان گفت: در نگاه به دانشجویان دستیاری پزشکی تناقض فاحشی وجود دارد و آن این است که از یک سو ما به این سرمایه های کشور عنوان دانشجو می دهیم؛ یعنی کسی که طالب دانش است و می خواهد در رشته تخصصی خود دانش کسب کند، اما از سوی دیگر آنچه در عمل برای آنها اتفاق می افتد به کارگیری بی امان آنها در کادر درمان بیمارستانهای آموزشی است .برای نمونه  مشاهده شده است دستیاران رشته پاتولوژی در حال خدمت رسانی در اورژانس کرونا هستند.

سبطی ادامه داد: گاهی دستیاران رشته های پزشکی مجبور می شوند در ماه بیش از 500 ساعت کار درمانی کنند!  علاوه براین کشیک های پیوسته  70 تا 90 ساعته بیخوابی و فرسودگی جان و تن را به همراه دارد که در کنار بی صبری های مریض، کم اعتمادی های مردم  و حتی پرسنل غیر درمانی،  موجب شده است تا کار کردن برای آنها بیشتر شبیه به کابوس شود تا کسب دانش و مهارت های بیشتر. 

وی در ادامه اشاره ی نیز به دریافتی های ماهانه دستیاران پزشکی داشت و تصریح کرد: با وجود این حجم از فعالیت های تخصصی  دستیاران، که مجالی برای آموزش آنها باقی نگذاشته است، قانونگذاران با این توجیه که این عزیزان دانشجو هستند حداقل حقوق و مزایا را نیز برای دوره دستیاری در نظر نگرفته اند در حالیکه اینگونه نیست و همانطور که گفته شد آنان پزشکان دارای مهر و شماره نظام پزشکی هستند که در دوره تخصص پذیرفته شده اند و پا به پای کادر درمان رسمی و حتی شاید بیشتر از آنها مشغول خدمت هستند.

دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت افزود: از طرفی دیگر به این افراد ،که اغلب آنها صاحب خانواده نیز هستند، اجازه هیچ نوع فعالیت دیگری داده نمی شود و حتی آنها تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نیز قرار نمی گیرند؛ یعنی کسانی که در این بیمارستانها روزانه چندین دفترچه بیمه را مهر می کنند تا مردم از مزایای بیمه آن بهره مند شوند، تاکنون خود از بیمه بودن هم محروم مانده اند. حال چگونه این افراد با حقوق هایی که به دو نیم تا 3 میلیون  تومان در ماه  می رسد، زندگی خود را بگذرانند؟  آیا واقعا این یک بحران آموزشی و از آن گذشته بحران اخلاقی نیست؟  نکته دیگر اینکه ادامه یافتن روند کنونی آسیب دیگری را نیز به دنبال دارد و آن به مخاطره افتادن سلامت و بهداشت عمومی جامعه است. زیرا تا این افراد خود از لحاظ روحی و جسمی سلامت نباشند نمی توانند سلامت دیگران را هم فراهم کنند.

سبطی گفت: دیده بان شفافیت و عدالت تمام تلاش خود را به کار می بندد تا جلوی این گونه ستم ها گرفته شود و تا جایی که امکان دارد جبران مافات گردد تا در آینده با نخبگان و سربازان سلامت کشور بهتر و مهربان تر از این ها، برخورد شود. 

وی در ادامه به معضل رقابت های ناعادلانه در کنکور پزشکی اشاره کرد و بیان داشت: همانطور که می دانید همیشه میان داوطلبان رشته های پزشکی ،چه تخصصی و چه عمومی، به دلیل سویه  اقتصادی - اجتماعی  این رشته ها در افکار عمومی،  رقابت سنگینی وجود داشته و در برخی موارد ممکن است یک داوطلب با اختلاف ناچیز از نفر قبلی خود از راه یابی به رشته یا دانشگاه مورد نظر خود بازبماند. اما متاسفانه در چنین رشته های حساسی نیز همچون برخی رشته های دیگر، شاهد تخلف هایی هستیم؛ بدین ترتیب که افرادی خاص بدون گذراندن آزمون از راه های فرعی و میانبر در دانشگاه ها پذیرفته می شوند که این امر به نوبه خود نشان دهنده خلاء در قوانین آموزشی است.

 دبیر کارگروه آموزش دیده بان افزود: براساس گزارش های رسیده به دیده بان متوجه شدیم در برخی از المپیادهای برگزار شده توسط وزارت بهداشت ،که در واقع آزمون هایی موازی با آزمون های رسمی در کشور است، آیین نامه ها و ضوابطی که توسط این وزارتخانه به تصویب رسیده است  اجرا نمی گردد.در این مورد کارگروه آموزش از جناب آقای دکتر حریرچی معاون محترم وزیربهداشت طی نامه ای خواستار  علت یابی موضوع شد که منتظر پاسخ ایشان مبنی بر درستی یا نادرستی این گزارش ها و علت یابی و آسیب شناسی آنها هستیم.

سبطی در پایان گفت:  به طور کلی دیده بان شفافیت و عدالت با هر فرآیند موازی آزمونهای سراسری ، دستیاری و دکترا کاملا مخالف است و حتما این موارد را به سرعت با کمک نهادهای نظارتی مورد بررسی دقیق قرار خواهد داد. باید روشن شود که این مصوبات از کجا آمده است؟ چون همان گونه که می دانیم این دست مصوبات باید در مجلس یا  شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسند. باید مشخص شود آیا هیچ نهادی صلاحیت این را دارد که بتواند شخص یا اشخاصی را بدون گذراندن آزمون سراسری در دانشگاه بنشاند و حق دیگران را ضایع کند؟

منبع: الف

کلیدواژه: دیده بان شفافیت و عدالت وزارت بهداشت رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرج خسرونیا، در آستانه برگزاری کنگره متخصصان داخلی ایران، اظهار داشت: امسال در مورد تازه‌های بیماری‌های دستگاه گوارش، تازه‌های بیماری‌های قلب و عروق، ریه، بیماری‌های عفونی و…، سخنرانی خواهیم داشت؛ همچنین پیرامون عوارض مزمن و کهنه بیماری کرونا و تازه‌های درمان آن نیز مباحث خوبی خواهیم داشت.

وی افزود: در شرایط پیش رو مهم‌ترین نگرانی بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی است و اینکه مردم دیگر ترسی از بیماری کرونا ندارند و بهداشت را رعایت نمی‌کنند، ماسک نمی‌زنند و دخانیات مصرف می‌کنند؛ متاسفیم که بگوییم تعداد مصرف کنندگان سیگار و دخانیات نسبت به چهار دهه پیش بیشتر شده و به ویژه در زنان کشور گسترش بیشتری پیدا کرده است.

خسرونیا گفت: متأسفانه هر روز شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم و عوارض مصرف دخانیات، بیشتر از گذشته مشهود است.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با بیان اینکه هر سال تعداد فراوانی رزیدنت داخلی پذیرش می‌شود ولی همچنان از این بابت کمبود‌هایی داریم، افزود: اغلب این متخصصان برای ادامه تحصیل به رشته‌های فوق تخصصی جذب می‌شوند یا اینکه مهاجرت کرده و یا از گردونه درمان به دلایل مختلف خارج می‌شوند.

خسرونیا گفت: عده فراوانی از پزشکان فارغ التحصیل، متأسفانه به اقدامات زیبایی برای مراجعان مطب خود روی آوردند این در شرایطی است که وجود متخصص داخلی در مسیر درمان و رسیدگی به بیماران در سراسر کشور همیشه پر اهمیت بوده است.

وی افزود: امروزه همکاران جوان فارغ التحصیل به رشته‌هایی که درآمد بیشتری خواهد داشت مانند فوق تخصص گوارش و یا قلب و عروق گرایش پیدا کردند و متأسفانه به رشته‌های عفونی و خون کمتر توجه می‌شود و متقاضی کمتری دارد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ضمن ابراز نگرانی از اینکه مطب‌های متعددی تعطیل شده و بدین ترتیب در آینده نزدیک جایگزینی برای متخصصان و فوق تخصص‌هایی که از گردونه طبابت خارج شده و یا مهاجرت می‌کنند وجود نخواهد داشت، گفت: شاید در آینده‌ای نه چندان دور هموطنان برای درمان بیماری‌های صعب العلاج خود مجبور به خروج از کشور باشند.

خسرونیا ادامه داد: پزشکان از دیدگاه مردمی جز گروه‌های شغلی با درآمد خوب هستند ولی در واقع این‌طور نیست و فقط حدود ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند و از شغل خود راضی هستند؛ جالب اینکه تمامی مسئولین و سیاستگذاران کشور نیز برای درمان خود به همین ۱۰ درصد پزشک معروف و پردرآمد مراجعه می‌کنند و تصور می‌کنند همه مطب‌ها به همین اندازه شلوغ و پر مریض است.

رئیس سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران افزود: یکی از مشکلات عدیده جامعه پزشکی مربوط به تعرفه است، به همین خاطر نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت نوشتیم، مبنی بر اینکه متخصصین طب داخلی فقط نسخه نویس هستند و درآمد دیگری ندارند پس باید مورد حمایت تعرفه‌ای قرار بگیرند که در ابتدا موافقت‌هایی صورت گرفت ولی در عمل شاهد حمایت از همکاران متخصص داخلی در کشور نبودیم.

خسرونیا افزود: تعرفه اعلامی کنونی امکان پاسخگویی هزینه‌های اداره مطب و معیشت پزشکان را نخواهد داد به همین خاطر عده‌ای از همکاران ما به ناچار مجبور به خروج از گردونه درمان هستند، مهاجرت می‌کنند و یا به شغل‌های جانبی و خدمات زیبایی برای مراجعان می‌پردازند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی گفت: مالیات و درآمد‌های دولت با میزان رشد تورم افزایش پیدا می‌کند، ولی متأسفانه تعرفه پزشکی از این روند تبعیت نمی‌کند و همیشه در محدوده ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش، ثابت و اصطلاحاً «فریز» شده است!

خسرونیا افزود: با تورم ۴۰ درصدی ولی سال گذشته تعرفه ۲۰ درصد افزایش یافت، امسال هم با وجود تورم و افزایش چند برابری هزینه‌های جاری زندگی و نگهداری مطب، مالیات، افزایش تعرفه ورود به محدوده طرح ترافیک و سایر مسائل، شاهد رشد چندانی در میزان تعرفه‌های پزشکی نیستیم؛ به خصوص پزشکان جوان که درآمد کمتری دارند مشکلات خیلی بیشتری خواهند داشت و موجب بی انگیزگی آنان خواهد شد.

وی با اشاره به مسائل فرهنگی جامعه گفت: از سوی دیگر برخی برنامه‌های نمایشی و سریال‌های تلویزیونی، جامعه پزشکی را به شیوه‌های مختلف مورد تمسخر قرار می‌دهد که این رفتار موجب توهین به این افراد خدوم و تحقیر جایگاه ارزشمند آنان در سلامت مردم خواهد شد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه هزینه برگزاری کنگره‌ها در کشور به طور عجیب و فزاینده افزایش یافته به طوری که برگزاری یک همایش علمی در فضای دانشگاهی هزینه چندین میلیاردی به همراه دارد، افزود: برای چهار روز اجاره سالن همایش، حدود یک و نیم میلیارد تومان هزینه دریافت می‌شود که با احتساب هزینه‌های جانبی دیگر مبلغ کلانی خواهد بود؛ به اعتقاد من دولت باید حمایت لازم را جهت برگزاری همایش‌های علمی انجام دهد در غیر این صورت شاهد تعطیلی برخی از همایش‌های علمی خواهیم بود، چون با این مبالغ دریافتی از پزشکان بابت ثبت نام، امکان گرداندن همایش‌ها و کنگره‌های دوره‌ای مقدور نخواهد شد.

سی و چهارمین کنگره علمی سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، ۲۵ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می شوند
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم