Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  حوزه گلاب و عرقیجات گیاهی در منطقه کاشان از جمله صنایع شاخصی است که در این منطقه رونق بسیار زیادی دارد و از این رو توجه به این صنعت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

صادرات در این حوزه نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از این رو باید مسئولان به حوزه صادرات این محصولات ناب توجه ویژه‌ای داشته باشند و در زمینه تسهیل در روند صادرات نیز لازم است اقدامات لازم صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صادرات در حوزه گلاب و عرقیجات این روز‌ها متاسفانه با مشکلات متعددی رو به رو است و همین موضوع باعث شده است تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان با دغدغه‌های بسیار زیادی رو به رو باشند و این موضوع به نحوی رمق تولیدکننده را می‌گیرد.

این موضوع در حالی است که صادرات گلاب و عرقیجات گیاهی به ویژه اسانس گل محمدی دارای ارزش افزوده قابل توجهی است که توجه به این حوزه می‌تواند تحولی اساسی در اقتصاد منطقه از طریق گلاب و عرقیجات ایجاد کند.

تقی حجازی مدیرعامل انجمن گلاب و عرقیجات شهرستان کاشان با با بیان اینکه کاشان مرکز تولید و پرورش پرنده زینتی مرغ عشق است، اظهار کرد: گل و گلاب و محصولات وابسته به آن فرصتی برای رونق اقتصادی است و کاشان نیز این فرصت‌ها را قبلا داشته است.

او با بیان اینکه کار را باید با برنامه بیشتری پیش ببریم، افزود: از بخش کوهستانی و کویری در منطقه کاشان درختان تنومندی وجود دارد و باید از فرصت‌ها به نحو مطلوب استفاده کرد تا اقتصاد رونق داشته باشد.

مدیرعامل انجمن گلاب و عرقیجات شهرستان کاشان ضمن تشکر از واگذاری میز گلاب به کاشان ابراز داشت: فعالان حوزه اقتصاد گل و محصولات آن ارتباط خوبی با یکدیگر دارند و رقابت سالمی با یکدیگر داشتند و بر همین اساس لازم است در برنامه‌ریزی همسو با یکدیگر عمل کنیم.

او صادرات و ارزآوری حوزه گلاب را یکی از اهداف دانست و گفت: جلسات ابتدایی میز گلاب کاشان برگزار شده است و خوشبختانه توانستیم با استفاده امکانات و تجهیزات از آنان خارج از منطقه کاشان در میز گلاب بهره‌مند شویم و این موضوع را باید به فال نیک گرفت.

حجازی با بیان اینکه اسانس از جمله محصولات گل محمدی است که ارزش افزوده بالایی دارد، تصریح کرد: تجربیات زیادی در دهه‌های مختلف کسب شده و نباید از این تجربیات به راحتی عبور کرد و آن را چشم‌پوشی کرد.

او با بیان اینکه می‌توان از نوشیدنی گلاب در کنار سرو غذا در دیگر کشور‌ها استفاده کرد، تاکید کرد: این موضوع و فرهنگسازی آن نیازمند برنامه‌ریزی است و باید در این زمینه همفکری کرد و سنگ‌هایی در طول مسیر است، برداریم.

مدیر عامل انجمن گلاب و عرقیجات کاشان با بیان اینکه همفکری در همه ابعاد به ویژه بعد اقتصادی تاثیرگذار است، افزود: میز گلاب فرصت مناسبی است که می‌توان در حوزه گلاب و عرقیجات گیاهی با برنامه‌ریزی شاهد پیشرفت آن باشیم و اقتصاد پر رونقی در این حوزه داشته باشیم.

یکی از صادرکنندگان گلاب و عرقیجات در منطقه کاشان با بیان اینکه صادرات وضع خوبی ندارد، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که صادرات دارد تعهدات ارزی است به نحوی که برخی از صادرات بازماندند و قید آن را زدند و باید برای تسهیل این روند مسئولان اهتمام ورزند.

او با بیان اینکه این موضوع یک مشکل مهمی است که باید رفع شود، افزود: از آنجا که صادرات اکثرا به کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و خریداران در آن کشور‌ها ایرانیان هستند از این رو پرداخت آنان غالبا با ریال است و این موضوع باعث می‌شد که برای ما مالیات حساب شود در حالی که صادرات معاف از مالیات است.

این صادرکننده کاشانی با بیان اینکه صادرات در حوزه فرش نیز این مشکل وجود دارد، افزود: کشور‌های دیگری نیز در منطقه رقیب اصلی برای ایران محسوب می‌شود در حالی که بخش قابل توجهی از کاشان در حوزه گلاب و عرقیجات فعال هستند و توجه بیش از پیش در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

او ضمن تاکید بر تقویت بازاریابی گلاب گفت: فرهنگ مصرف گلاب و عرقیجات روز به روز افزایش پیدا می‌کند و لازم است بازاریابی در این زمینه تقویت شود تا کشور در این زمینه عقب نیفتد.

یکی دیگر از صادرکنندگان گلاب و عرقیجات گیاهی در کاشان نیز در رابطه با مشکلات حوزه صادرات گلاب و عرقیجات با بیان اینکه با گذشت بیش از چهار دهه از عمر با برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب متاسفانه یک تیم اقتصادی به دنبال تقویت صادرات نبوده است، اظهار کرد: برخی کشور‌ها که در اقتصاد قدرتمند هستند نیاز‌های کشور‌های دیگر را شناسایی و د، ر راستای رفع نیاز‌های آن کشور‌ها تولیدات خود را تقویت می‌کنند.

او با بیان اینکه متاسفانه تیم اقتصادی در بدنه دولت به ویژه در وزارت امور خارجه ما وجود ندارد، افزود: ما این تقاضا را از دولت جدید داریم که تیم اقتصادی قوی در وزارت خارجه داشته باشیم و لازم است در این زمینه تصمیمات لازم اتخاذ شود.

علیرضا پاکبان، از کارشناسان تجارت خارجی با بیان اینکه ضعف در این زمینه مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایجاد کرده است، ابراز داشت: صادرکنندگان به همین دلیل با مشکلات متعددی رو به رو هستند و لازم است مسئولان در این زمین اهتمام ورزند.

او با بیان اینکه توسعه بازار گلاب اصول و چارچوب خود را دارد، اظهار کرد: در حال حاضر بازار‌های خوبی داریم و مطالعه مطالبه بازار و دیگر اصول را می‌طلبد و لذا بدون تلاش و مطالبه نتیجه مطلوب بدست نمی‌آید.

این کارشناس بخش اقتصادی با بیان اینکه صادرکننده موفق اصول و چارچوب‌ها را رعایت کردند، افزود: تثبیت بازار از محصول صادراتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و لازم است برنامه صادراتی در این زمینه از اهمیت بسیار برخوردار است و تشکیل میز گلاب در کاشان در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات گلاب کاشان رونق اقتصادی اهمیت بسیار زیادی برخوردار گلاب و عرقیجات گیاهی حوزه گلاب و عرقیجات منطقه کاشان کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۶۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ موسوی با بیان اینکه سالانه هفت هزار تن آثار مسی در استان تولید می‌شود، گفت: این میزان تولیدات توسط سه هزار هنرمند فعال در حوزه مسگری انجام می‌شود و همچنین سه هزار هنرمند نیز در زمینه چاقوسازی و دیگر رشته‌ها فعال هستند.

وی در ادامه به فعالیت حدود چهار هزار گیوه دوز در استان اشاره کرد و افزود: هنرمندان گیوه دوز به صورت خانواری در امر تولیدات این هنر دستی فعال هستند که مشارکت قشر‌های مختلف مردم در حوزه صنایع دستی را نشان می‌دهد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم این اداره کل در سال جهش تولید با مشارکت مردم، حمایت از هنرمندان صنایع دستی است، گفت: هم اکنون مواد اولیه رشته‌های هنری نظیر مس و ملیله، گران بوده که در حد توان خود حمایت‌های لازم را برای تهیه آنها در دستور کار قرار داده ایم.


وی با بیان اینکه این اداره کل در سال گذشته حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وام به متقاضیان صنایع دستی پرداخت کرد، افزود: در مجموع با احتساب اعتبارات سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، این تسهیلات به حدود ۸۰۰ متقاضی اعطاء شد.

موسوی با تأکید بر اینکه پرداخت وام به هنرمندان صنایع دستی در راستای رونق بخشی به کار آنها و تهیه مواد اولیه و خرید تجهیزات انجام می‌شود، گفت: ایجاد اشتغال در بخش صنعت هزینه‌های بالایی دارد، اما در حوزه صنایع دستی با مبلغ کمتری می‌توان اشتغالزایی کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه سود بانکی تسهیلات پرداختی چهار درصد و به نوعی قرض الحسنه است، ادامه داد: این نوع تسهیلات برای ایجاد اشتغال خانگی صنایع دستی نقش اساسی دارد و می‌تواند اثرگذاری بهتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات در تحقق نامگذاری شعار سال بسیار موثر است، افزود: طبق پیش بینی‌ها اشتغال صنایع دستی استان طی امسال به حدود ۷۰۰ نفر خواهد رسید.

موسوی با بیان اینکه مهمترین عامل رونق صنایع دستی، توجه به صادرات است، گفت: یکی از برنامه‌های مهم ما طی امسال صادرات محصولات صنایع دستی به ویژه در حوزه مس، چاقو و ملیله از طریق گمرک استان است.

معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: هدف این اداره کل صادرات تجمیعی محصولات مختلف صنایع دستی استان است و برنامه ریزی‌ها بر این موضوع مهم بیشتر متمرکز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • ستاره جوان استقلال را از برزخ خارج کنید!
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ارزش صادرات فرش ماشینی به ۲۸۰ میلیون دلار رسید
  • بررسی مسائل و مشکلات تولیدکنندگان شهرستان فیروزکوه
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر
  • حل مشکلات تولیدکنندگان کشتارگاه اقلید نیازمند اراده مسوولان است