Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بروز تقلب‌های علمی در جامعه دانشگاهی اظهار کرد: تقلب‌های علمی همانند فروش پایان نامه و ... از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین معضلات جامعه دانشگاهی در کشور ما به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: البته تقلب‌های علمی نه تنها در ایران، بلکه در کشور‌های دیگر هم مشاهده می‌شوند. پدیده «مدرک گرایی» به علت یک رویه در کشور ما و در قالب بحث‌های دانشگاهی پررنگ شده است و نسبت به موضوع‌های دیگر حساسیت بیشتری هم پیدا کرده است.

خشنود تصریح کرد: بزرگ‌ترین ضربه تقلب‌های علمی به فعالیت دانشجویان نخبه و اساتید پرکار و دانشجویان تحصیلات تکمیلی که کار‌های بسیار ارزشمندی انجام می‌دهند، وارد می‌شود و باید گفت که تمامی این فعالیت‌ها آبروی علمی و فناوری کشور را مورد هدف قرار داده است و با تقلب‌های علمی به آن‌ها ضربه جبران ناپذیری وارد خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: باید وزارت علوم ودانشگاه‌ها برای مقابله با تقلب‌های علمی پیگیری‌های لازم را انجام دهند، البته در این زمینه قوانین و مقررات زیادی تدوین شده که اگر مشخص شوند حتما متقلبان، مشمول جریمه‌های سنگین خواهند شد.

لزوم جلوگیری مسئولان از بروز تقلب‌های علمی در کشور

خشنود اضافه کرد: رویه جاری تقلب‌های علمی در بازار، سایت‌های مختلف، فضای مجازی و ... دیده می‌شوند و قاعدتا باید مسئولان مربوطه از بروز چنین مسائلی در کشور جلوگیری کنند.

معاون اداری و مالی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: جلوگیری از تقلب‌های علمی کار سختی نیست و مسئولان باید در همه فضا‌هایی که این موضوعات تبلیغ می‌شوند راهکار گره گشایی برای رفع مشکل داشته باشند. در ضمن اگر از بروز چنین معضلاتی پیشگیری نشود گفتنی است که حتما فضای علمی کشور دچار خدشه خواهد شد.

خشنود بیان کرد: حتی برخی از افراد هم کار‌های علمی مفید و ارزشمندی انجام می‌دهند، اما احتمال دارد که برای بهتر شدن کار خود از مجموعه‌های دیگر هم کمک بگیرند که در اینصورت جامعه علمی را زیر سوال خواهند برد.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: حوزه پژوهشی سازمان آموزش عالی کشور باید تدابیر جامعی برای مقابله با پدیده مدرک گرایی و تقلب‌های علمی داشته باشد تا آبروی فعالیت‌های ارزشمند علمی حفظ شود.

خشنود بیان کرد: تقلب‌های علمی را نمی‌توان میان دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی تقسیم بندی کرد، اما قاعدتا وقتی دانشجو و استاد راهنما روی یک موضوع تسلط دارند و از عهده آن بر می‌آیند و هدف گذاری مشخصی روی موضوع پایان نامه خود دارند؛ بنابراین هیچ زمانی به سمت و سوی تقلب‌های علمی حرکت نکرده و در نهایت از یافته‌های خود استفاده می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: بسیاری از دانشجویان توانمند و با استعداد دانشگاه‌های دولتی بعد از تعیین موضوع پایان نامه از طریق استاد راهنما روی آن مقاله تسلط پیدا می‌کنند و به همین ترتیب از عهده کار برخواهند آمد؛ بنابراین چنین روندی باعث می‌شود تا دانشجو به سمت و سوی تقلب‌های علمی و پژوهشی سوق پیدا نکند.

خشنود گفت: تقلب‌های علمی در فضا‌هایی رونق می‌گیرند که از سوی اساتید کار‌های اغراق آمیزی تعریف می‌شود یا اینکه دانشجویان از پایه توانمندی فعالیت‌های موثری را ندارند که در این زمان مسئولیت دانشگاه و اعضای هیئت علمی بسیار پررنگ است و باید به آن‌ها توجه کنند.

بیشتر بخوانید

شرایط اختصاص خوابگاه به دانشجویان دکتری در دانشگاه خواجه نصیر امتحانات پایان ترم دانشگاه خواجه نصیر غیرحضوری شد ابتلای دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر به کرونا صحت دارد؟ مهلت پذیرش بدون آزمون در دانشگاه خواجه‌نصیر تمدید شد دانشجویان خواجه نصیر برای حضور در دانشگاه باید تست کرونا بدهند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه خواجه نصیر تقلب های علمی تقلب های علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز شنبه در حاشیه کلنگ زنی یک طرح آموزشی دانشگاه یاسوج در جمع خبرنگاران گفت: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌های و ظرفیت‌های آنها نبوده است.

وی افزود: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

زلفی‌گل عنوان کرد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وزیر علوم ابراز کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور