Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل گفت: نگرانی های مطرح شده درخصوص غنی سازی اورانیوم در ایران زمانی پایان می گیرد که ایران و آمریکا به روز روز ٧ می 2018 برگردند، روزی که آقای ترامپ به صورت خودسرانه از برجام خارج شد اگر ما به قبل از آن روز برگردیم یعنی آمریکا بپذیرد که باید تعهدات برجامی خود را در قبال ایران انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر علی ابوالفتح کارشناس سیاست خارجی وبین الملل در خصوص بیانیه صادر شده از سوی کشورهای اروپایی مبنی بر نگرانی آنها از غنی سازی اورانیوم در ایران گفت: مساله بازگشت به برجام و هر آنچه حول موضوع توافق هسته ای در نشست های بین المللی مطرح است،   مسئله تهران و واشنگتن است. گرچه تا پیش از خروج آقای ترامپ از برجام آمریکا هم در مذاکرات پنج به علاوه یک حاضر بوده، اما بعد از این در نشست های وین  مذاکرات به صورت چهار به علاوه یک برگزار می شود اما باز هم حقی برای موضع گیرهای نادرست اروپا باقی نمی ماند.

وی دراین باره خاطر نشان کرد: به هر حال موضع گیری های طرفین دیگر اعم از کشورهای چین، روسیه و سه کشور اروپایی نیز در مساله برجام مشخص است، به نخوی که هر کدام به اندازه نقش وسهم خود می توانند روی طرفین اصلی مساله توافق برجام یعنی بین ایران و آمریک اثرگذار باشند، لذا موضوع دخالت های گاه و بیگاه تروئیکای اروپایی چندان حائز اهمیت نیست و این موضوع برای جمهوری اسلامی ایران اهمیتی ندارد که اتحادیه اروپا درباره ما چه فکری می کند، بلکه برای ما ورود آمریکا به برجام و حل این مساله برای رفع چالش های اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکاست.

امیر علی ابوالفتح کارشناس مسائل بین المللی درخصوص بازگشت به برجام و تعیین مسائل بین ایران و آمریکا به موضوعی اشاره کرد و گفت: اما نگرانی های مطرح شده درخصوص غنی سازی اورانیوم در ایران زمانی پایان می گیرد که ایران و آمریکا به روز روز ٧ می ۲۰۱۸ برگردند، روزی که آقای ترامپ به صورت خودسرانه از برجام خارج شد اگر ما به قبل از آن روز برگردیم یعنی آمریکا بپذیرد که باید تعهدات برجامی خود را در قبال ایران انجام دهد، حتما براساس توافقات انجام شده برجامی در آن روز ایران، غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی و ذخایر اورانیوم  ٣٠٠ کیلویی خواهد داشت، چرا که نمی توان یک طرفه کار کرد.

ابوالفتح در این باره خاطر نشان کرد: اگر به قبل از خروج ترامپ از برجام برگردیم و آمریکا متعهد به اجرای مفاد برجام شود حتما درآن روز همه چیز ما درباره سانتریفیوژهای آی آر، محل قرارگیری ها، تعداد آبشار گاز دهی شده و در گردش بدون گاز دهی و سانترفیوژهایی که باید انبار شود براساس آنچه در ۱۶۰ صفحه برجام با جزئیات نویسی مشخص شده، خواهد بود.

کارشناس مسائل آمریکا وسیاست خارجی خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد ایران و آمریکا به ٧ می ۲۰۱۸ یعنی یک روز قبل از خروج آمریکا از برجام برگردند ایران باید حتما غنی سازی خود را به ۳.۶۷ درصد برساند. سانتریفیوژها را حتما باید به تعداد ۵۰۶۰ محدود کند و ذخایر اورانیوم حتما باید به ۳۰۰ کیلوگرم برسد، البته این کار زمان بر است و فرمول خود را دارد که در جدول زمانی روند آن طراحی شده و می تواند جرا شود.

امیر علی ابوالفتح در خصوص راستی آزمایی هایی که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود گفت: به هر حال اگر آمریکا به برجام برگردد وتمای محدودیت های اعمال شده از ایران را حذف کند ما نیز با عمل به برجام و اینکه آژانس انرژی اتمی راستی آزمایی می کند می توانیم امیدوار به رفع مشکلات باشیم چرا که دراین صورت مشکلی باقبی نمی ماند وکسی از رسیدن غنی سازی اورانیوم ایران به به ۳.۶۷ درصد نگرانی ندارد. به هر حال غربی ها می دانند آژانس می تواند دقیق  گرم به گرم مواد رادیواکتیو را آنالیز و مشخص کند که ایران آیا به تعهدات خود عمل کرده یا نکرده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توافق برجام نشست وین غنی سازی اورانیوم بازگشت آمریکا به برجام غنی سازی اورانیوم ایران و آمریکا آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟