Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که شاید نانوذرات نقره بتوانند راه حل خوبی برای مقابله با باکتری‌های مضر باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی دانشگاه پیتسبرگ، مواد ضد میکروبی برای از بین بردن یا کند کردن رشد باکتری‌ها، ویروس‌ها و ریزارگانیسم‌ها به کار می‌روند. این مواد می‌توانند به صورت آنتی‌بیوتیک باشند و برای درمان عفونت‌های بدن مورد استفاده قرار بگیرند یا اینکه به صورت افزودنی یا پوشش روی محصولات تجاری قرار داده شوند تا میکروب‌ها را دور نگه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابزارهای نجات‌دهنده زندگی، برای پیشگیری و درمان عفونت‌ در انسان، حیوانات و گیاهان ضروری هستند اما اگر ریزارگانیسم‌ها در برابر آنها مقاومت نشان دهند، به تهدیدی جهانی برای سلامت جوامع تبدیل می‌شوند. این پدیده، با عنوان "مقاومت ضد میکروبی"(Antimicrobial Resistance) شناخته می‌شود.

یکی از دلایل اصلی بروز مقاومت ضد میکروبی، استفاده بیش از اندازه از عوامل ضد میکروبی است که نانوذرات نقره را نیز شامل می‌شوند. نانوذرات نقره، موادی پیشرفته با ویژگی‌های ضد میکروبی هستند که به صورت فزاینده‌ای در محصولات تجاری به کار می‌روند.

پژوهشگران "دانشگاه پیتسبرگ"(University of Pittsburgh) آمریکا برای درک بهتر مقاومت باکتری‌ها نسبت به نانوذرات نقره، رشته‌هایی از باکتری "اشریشیا کلی"(E.coli) را به کار بردند.

"لیزا استابریلا"(Lisa Stabryla)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مقاومت باکتری‌ها نسبت به نانوذرات نقره مورد بررسی قرار نگرفته است؛ بنابراین ما تصمیم گرفتیم مکانیسم‌های ورای این موضوع را بررسی کنیم. این یک نوآوری نویدبخش است که به دانش ما در مورد مواد ضد میکروبی می‌افزاید اما ما باید آن را آگاهانه مورد بررسی قرار دهیم و به تنظیم کردن کاربرد آن بپردازیم تا از کاهش کارآیی آن جلوگیری کنیم.

استابریلا، باکتری اشریشیا کلی را به مدت ۲۰ روز در معرض نانوذرات نقره قرار داد و رشد آن را به مرور زمان کنترل کرد. نانوذرات تقریبا ۵۰ برابر کوچک‌تر از باکتری‌ها هستند.

استابریلا ادامه داد: باکتری‌ها در ابتدا تنها می‌توانستند در غلظت‌ کمی از نانوذرات زنده بمانند اما ما با ادامه آزمایش دریافتیم که توانایی زنده ماندن در دوزهای بالاتر را نیز دارند. نکته جالب اینجاست که ما دریافتیم باکتری‌ها نسبت به نانوذرات نقره مقاومت می‌کنند اما در برابر یون‌های نقره که به تنهایی منتشر می‌شوند، این گونه نیستند.

پژوهشگران به توالی‌یابی ژنوم باکتری اشریشیا کلی پرداختند که در معرض نانوذرات نقره قرار گرفته بودند. آنها جهشی را در ژن باکتری یافتند که یون‌های فلزی سنگین را به بیرون سلول می‌راند.

استابریلا گفت: ممکن است که مقداری نقره به درون سلول راه یابد و سلول هنگام ورود آن، به جهش دچار شود تا آن را به سرعت بیرون براند. برای درک این که آیا پژوهشگران می‌توانند به واسطه طراحی ذرات، بر این مکانیسم غلبه کنند یا خیر، باید پژوهش‌های بیشتری انجام شود.

وی افزود: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که نانوذرات نقره می‌توانند گزینه خوبی برای هدف قرار دادن انواع خاصی از باکتری‌ها باشند.

باکتری‌ها نهایتا راهی برای تکامل و فرار از مواد ضد میکروبی پیدا می‌کنند. پژوهشگران امیدوارند با درک مکانیسم‌هایی که به این تکامل منجر می‌شوند، تاثیر مقاومت ضد میکروبی را کاهش دهند.

"لین گیلبرتسون"(Leanne Gilbertson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما نخستین گروهی هستیم که اثرات تحرک باکتریایی را بر توانایی ایجاد مقاومت در برابر نانوذرات نقره بررسی می‌کنیم. تفاوت مشاهده شده واقعا جالب است و برای درک آن و نحوه پیوند دادن واکنش ژنتیکی با توانایی حرکت باکتری باید پژوهش‌های بیشتری صورت بگیرد.

وی افزود: نتایج پژوهش ما، نویدبخش این موضوع هستند که در حال پیشگیری از مقاومت ضد میکروبی می‌توان ویژگی‌های نانوذرات را برای داشتن یک واکنش مطلوب تنظیم کرد.

این پژوهش، در مجله "Nature Nanotechnology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باکتری نانو ذرات نقره مقاومت ضد میکروبی آنتی بیوتیک دانشگاه پیتسبرگ مقاومت ضد میکروبی نانوذرات نقره باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۱۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو» ژاپن می‌گویند باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آن ها را تجزیه و تحلیل کردند.

آن ها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آن ها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این  نخستین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آن ها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و سبب شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

ساتو تویوتاکا، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آن ها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و دیگر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ موجب مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • ارتباط ویتامین B12 با جوش و آکنه صورت
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت