Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:26:38 GMT

برجام ماهیت سیاسی هم دارد؛ چرا؟

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۲۲۹۲

برجام ماهیت سیاسی هم دارد؛ چرا؟

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم یوسف مولایی استاد حقوق بین‌الملل آورد: برای اینکه یک حاکمیتی تصمیم گرفته مسیری را طی کنـد که این راه به لحاظ مقـررات بین‌المللی چون امنیتی تعــریف شده، محدودیت‌های زیاد و یک سیستم قوی پادمــانی دارد و نهایتا در مناسبات بین‌المللی به خاطر ماهیت امنیتی بودن در حوزه تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی می‌رود و یک پروژه با ماهیت سیاسی محسوب می‌شود وچون جنبه و بُعد سیاسی‌اش غلبه دارد در ایران و آمریکا و هرجای دیگر که نسبت به این موضوع تصمیم‌گیری می‌شود، بیشتر رنگ و بوی سیاسی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی طرفین مذاکره یا قرارداد یا امضاکنندگان سند، بیشتر با نگاه و رویکرد سیاسی این پرونده و پروژه را می‌بینند.

در این چارچوب ایران مشکلی پیدا کرده که تحریم‌ها بخشی از توان اقتصادی‌اش را تحلیل برده، مشکلات اقتصادی زیادی برای این پروژه به ایران تحمیل شده فلذا به لحاظ سیاسی برای رهایی از وضعیت سنگین اقتصادی تحمیل‌شده، بی‌علاقه نبود که این پروژه را از طریق مذاکره به نتایجی برساند. قبلا ایران اراده سیاسی خود را برای ادامه مذاکرات اعلام کرده و مذاکرات شروع شده، یعنی این تصمیم سیاسی سخت گرفته شد و مابقی دیگر ابعاد فنی است. ولی در جریان مذاکرات، بحث‌هایی پیش آمد که مقداری به نتیجه رسیدن مذاکرات را کند کرد. هر دو طرف به نوعی تمامیت‌خواه شدند. آمریکا که علاوه بر مساله هسته‌ای، بحث‌هایی مثل فعالیت موشکی و فعالیت منطقه‌ای نیروهای ایران را به نحوی مطرح کرد و از آن طرف ایران هم پافشاری می‌کند تا آمریکا همه تحریم‌ها را لغو کند به‌اضافه اینکه تضمین کافی دهد که دیگر از برجام خارج نمی‌شود.

درحقیقت در بُعد سیاسی اگر دو طرف ایران و آمریکا تمایل داشته باشند یا تصمیم‌شان بر این باشد که موضوع حل شود، نهایتا حل می‌شود، چون راه‌های فنی یا راهکارهای حقوقی برایش پیدا می‌شود و تا حدی هم پیدا شده. الان در مرحله‌ای هستیم که خواسته‌های جدید مثل بحث موشکی و لغوشدن همه تحریم‌ها و بحث‌های دیگر فنی که مطرح شده، یک مقدار روند را کند کرده که دولت فعلی دیگر قادر نیست تصمیم نهایی را به اجرا بگذارد.

البته تصمیم نهایی در نهادهای بالادستی گرفته می‌شود ولی دولت باید بتواند آن را به اجرا بگذارد. اما به نظر می‌رسد دولت در این حد هم به صورتی که خواسته می‌شود، راه‌های اجرایی را طی کند، فرصت ندارد؛ بنابراین کار خودبه‌خود به دولت بعدی محول می‌شود.

دولت فعلی تا آنجا که ممکن بود متن‌های پیچیده را مطرح و راهکارها و متون حقوقی برای حل و فصل اختلافات کنونی پیدا کرد ولی نهایی نشده به خاطراینکه آخرین کلام باید از نهادهای تصمیم‌گیر ایران بیرون آید که فعلا برای یکی، دو هفته یا یکی، دو ماه آینده خیلی عجله ندارند و اتفاقا می‌خواهند مقداری آمریکا انتظارات خود را در زمانی که وقفه‌ای ایجاد می‌شود، پایین آورد و بدین ترتیب ایران می‌تواند اعلام کند که تحت فشار نیست و عجله ندارد تا یک مقدار نتیجه مذاکرات متعادل شود.

منبع: روزنامه آرمان ملی برچسب‌ها برجام ایالات متحده آمریکا دولت یوسف مولایی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام ایالات متحده آمریکا دولت برجام ایالات متحده آمریکا دولت یوسف مولایی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۲۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام در "همایش خدا قوت کارگر" در چهارمحال و بختیاری با گرامی‌داشت  "هفته ملی کار و کارگر" توجه به باید‌های اخلاقی و ایمانی کارگران را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: البته مشکلات جامعه کارگری در نشست‌های مختلف بیان و ارائه شده است و باید عرصه کارگری و کارفرمایی مجاهدانه تلاش و با جهاد و مجاهدت، آخرت خود را آباد کنند.

نکونام اظهار داشت: جامعه کار و کارگر در روزگار کنونی همان جهاد در راه خداوند است که کشور را به سمت‌وسوی ظهور نزدیک می‌کند.

بیشتر بخوانید

تحقق شعار سال در گروی نقش آفرینی کارگران و کارفرمایان

امام جمعه شهرکرد به حرکت اخیر دانشجویان جهان در محکومیت جنایات اخیر رژیم اشغالگر صهیونیستی اشاره کرد و گفت: حوادث اخیر دانشگاه‌های اروپا و آمریکا نشان‌دهنده حاکم شدن نگاه سیاسی در این مجموعه‌ها است، دانشجویان دانشگاه‌های اروپا و آمریکا سیاسی نبودند، اما امروز معارف اسلام و انقلاب اسلامی ایران در این دانشگاه‌ها نفوذ کرده است.

وی با اشاره به پایه‌گذاری انقلاب اسلامی ایران در ۴۵ سال قبل از سوی امام خمینی (ره) افزود: اکنون صدور انقلاب اسلامی ایران به درون آمریکا از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آشکار شدن ماهیت واقعی دولتمردان آمریکا در برخورد خشن با جنبش اعتراضی دانشجویان
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده
  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • مردم دنیا متوجه ماهیت کثیف و خونریز رژیم غاصب صهیونیستی شده‌اند
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود