Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:40:41 GMT

تاریخچه روابط مرکل با روسای جمهور آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۲۳۶۷۶

"مشت و مال، شامهای گرانقیمت، اتهام شنود تلفن، معذب شدن به هنگام دست دادن. آنگلا مرکل وقتی کار به روسای جمهوری آمریکا رسیده همه چیز دیده است!"

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان قرار است فردا پنجشنبه نوزدهمین و احتمالا آخرین سفر رسمی‌اش را به آمریکا با هدف دیدار با جو بایدن، چهارمین رئیس جمهور آمریکا که با او سر و کار دارد، انجام دهد، در حالی که خودش به پایان دوره ۱۶ ساله صدر اعظمی خود در آلمان نزدیک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکل که یکی از پرسابقه‌ترین رهبران یکی از نزدیک‌ترین همپیمانان آمریکا است در اولین سفرش به واشنگتن از زمان آغاز ریاست جمهوری بایدن در ژانویه، خودش را برای استقبالی گرم به هنگام دیدار با بایدن آماده کرده است. این پایانی مناسب برای تعاملات مرکل با رهبران آمریکا است. در اینجا نگاهی به برخی از پستی و بلندی‌های روابط سالهای گذشته او با رهبران آمریکا میندازیم.

جورج دبلیو. بوش

مرکل در اوایل دوره دوم ریاست جمهوری جورج دبلیو. بوش به صدر اعظمی رسید و مصمم به ترمیم روابطی بود که صدر اعظم قبلی یعنی گرهارد شرودر با مخالفت با جنگ عراق به آن آسیب وارد کرد.

او سریعا تبدیل به یک همپیمان نزدیک شده و شاید فهمید که از طریق شکم می‌تواند به دل رئیس جمهور وقت آمریکا راه یابد. بوش در زمان سفری به حوزه انتخابیه پارلمانی مرکل در شمال شرق آلمان در ژوئیه ۲۰۰۶ نتوانست جلوی تعریفش از کبابی که صدر اعظم آلمان برای او آماده کرده بود، بگیرد.

چند روز بعد در جریان اجلاس گروه هشت در سنت پترزبورگ روسیه بوش به طور فی البداهه به مرکل مشت و مال داد که تصویرش سریعا در سراسر اینترنت منتشر شد. مرکل در حالت تعجب شانه‌هایش را بالا برد و دستهایش را بالا آورد و شکلک در آورد اما زمانی که بوش از او فاصله گرفت، ظاهرا لبخند زد. وقتی مرکل ماه ژانویه بعد از آن به کاخ سفید سفر کرد بوش به او قول داد: "مشت و مال ممنوع"!

باراک اوباما

روابط مرکل با اوباما شروعی خیلی عالی نداشت. در ژوئیه ۲۰۰۸ این صدر اعظم آلمان ایده سخنرانی اوباما را که برای انتخابات نامزد شده بود در مکان مشهور دروازه برندنبرگ شهر برلین رد کرده و گفت، آنجا پیش زمینه سخنرانی‌های روسای جمهور است. اوباما مکان را در شهر برلین به "ستون پیروزی" تغییر داد.

با این حال صدر اعظم آلمان در شیوه عمل اصولی اوباما اشتراک داشت اما بر خلاف رئیس جمهور جدید آن وقت آمریکا هرگز زمان چندانی برای لفاظی‌های سیاسی فزاینده نداشت. او با این وجود روابط کاری قدرتمندی با او برقرار کرد. به نظر رسید که این روابط در طول زمان با صمیمیت شخصی همراه شد.

اوباما در ژوئن ۲۰۱۳ فرصت سخنرانی در دروازه برندنبرگ برلین را پیدا کرد و مرکل برای معرفی او آنجا بود.

یک محک سخت برای روابط آنها زمانی به وجود آمد که اواخر همان سال رسانه‌ها گزارش کردند که آژانس امنیت ملی آمریکا تلفنهای مربوط به مقامهای دولت آلمان از جمله مرکل را شنود می‌کرده است. مرکل در واکنش به آن گفت "جاسوسی در میان دوستان غیرقابل قبول است". اما او اجازه نداد این مناقشه سایه‌ای پایدار بر روابط ترانس آتلانتیک بیندازد.

اوباما در نوامبر ۲۰۱۶ آخرین سفرش به عنوان رئیس جمهور آمریکا را به آلمان انجام داده و با مرکل در هتلش در برلین شام صرف کرد. او چند ماه بعد در مقام رئیس جمهور سابق دوباره به آلمان برگشته و در یک جلسه مباحثه عمومی با مرکل شرکت کرده و او را "یکی از شرکای محبوبم در طول ریاست جمهوری‌ام" خواند.

دونالد ترامپ

تبریک مرکل به ترامپ بعد از پیروزی‌اش در انتخابات ۲۰۱۶ زمینه ساز بسیاری از اتفاقات بعدی شد. او در یک پیام کنایه دار، به پیشنهاد "همکاری نزدیک" بر مبنای ارزشهای مشترک ترانس-آتلانتیک که به گفته او شامل احترام به منزلت انسانی صرف نظر از اصالت، جنسیت و مذهب مردم می‌شوند، پرداخت.

مرکل به عنوان فیزیکدان سابق و ترامپ به عنوان ستاره سابق نمایش تلویزیونی مبتنی بر واقعیت، هرگز هماهنگی شخصیتی واضحی نداشتند اما در زمان بودن کنار یکدیگر در انظار عمومی ظاهر را حفظ کردند.

اولین سفر مرکل به کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری ترامپ در ماه مارس ۲۰۱۷ موقعیت مشهوری را در دفتر بیضی که در آن او معذب شد ایجاد کرد. عکاسان خطاب به آن دو فریاد می‌زدند "دست بدهید" و مرکل به آرامی از ترامپ پرسید "آیا شما می‌خواهید دست بدهید؟" پاسخی از طرف ترامپ در حالی که به جلو نگاه کرده و دستانش را به هم گره زده بود، مطرح نشد.

ترامپ در عرض چهار سال ریاست جمهوری‌اش هرگز سفری دوجانبه به آلمان نداشت هر چند که در سال ۲۰۱۷ برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ با میزبانی مرکل در شهر هامبورگ، به آلمان سفر کرد.

جو بایدن

مرکل از بابت پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا با رضایتی که به سختی قابل پنهان کردن بود تبریک گفته و بیان داشت، او چند دهه تجربه را به این شغل وارد کرده و "به خوبی آلمان و اروپا را می‌شناسد" و همینطور به خاطرات خوب دیدارهای قبلی خودشان اشاره کرد.

او در ماه فوریه از اولین سخنرانی بایدن خطاب به مخاطبان جهانی استقبال کرده و گفت: امسال به نسبت دو سال قبل وضعیت برای چند جانبه گرایی تا حد زیادی بهتر به نظر می‌رسد و این تا حد زیادی به خاطر رسیدن جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا است.

بایدن به عنوان معاون رئیس جمهور در طول ریاست جمهوری اوباما با مرکل ارتباط داشت اما این دو نفر هرگز نزدیکی خاصی پیدا نکردند.

مرکل اولین رهبر اروپایی است که در طول ریاست جمهوری بایدن به کاخ سفید سفر می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آنگلا مرکل جو بایدن آمریکا آلمان صدر اعظم آلمان ریاست جمهوری رئیس جمهور جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۲۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی

مقامات پلیس کارولینای شمالی خبر دادند در جریان تبادل آتش برای دستگیری یک متهم فراری، ۴ مامور پلیس کشته و ۴ تن دیگر زخمی شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مقامات پلیس کارولینای شمالی خبر دادند در جریان تبادل آتش برای دستگیری یک متهم فراری در شهر شارلوت، 4 مامور پلیس کشته و 4 تن دیگر زخمی شدند.

اداره پلیس شارلوت اعلام کرد این متهم فراری با مشاهده ماموران پلیس در محل اقامتش، شروع به تیراندازی کرد که در جریان این تیراندازی، علاوه بر کشته و زخمی شدن 8 مامور پلیس، متهم نیز در حیاط پشتی خانه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد و دو مظنون دیگر نیز دستگیر شدند.

در همین حال کاخ سفید نیز اعلام کرد رئیس جمهور بایدن درباره این حادثه با روی کوپر فرماندار کارولینای شمالی گفتگو کرد.

پس از این حادثه بایدن در بیانیه ای خواستار اقدامات بیشتر برای مقابله با خشونت های مسلحانه در سراسر ایالات متحده شد.

بایدن در این بیانیه گفت: رهبران کنگره باید برخیزند تا ما بتوانیم استفاده از سلاح های مرگبار و دارای خشاب های با ظرفیت بالا را ممنوع کنیم. ما باید سلاح های خود را در شرایط امن نگه داری کرده و لایحه بررسی سابقه خریداران اسلحه و قانون ملی پرچم قرمز را تصویب کنیم.

این در حالی است که روز گذشته نیز پلیس محلی نیواورلئان اعلام کرد بر اثر تیراندازی در خانه‌ای در حومه این شهر، دستکم 5 نفر از جمله 3 مامور پلیس و 2 عابر پیاده زخمی شدند.

در حادثه دیگری بر اثر تیراندازی جمعی در یک کلوب شبانه در شهر سنفورد فلوریدا، 10 نفر از جمله یک بازیکن سرشناس تیم فوتبال هیوستون تگزاس زخمی شدند.

این در حالی است که براساس آمار آرشیو خشونت های مسلحانه آمریکا، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون 129 مورد تیراندازی جمعی در سراسر کشور رخ داده است. تیراندازی جمعی به آن دسته از تیراندازی هایی اطلاق می شود که در آن دستکم 4 نفر یا بیشتر به جز فرد ضارب کشته می شوند.

بالا گرفتن خشونت‌های مسلحانه در آمریکا تا حدی است که هر هفته شاهد تیراندازی‌های خونین در نقطه‌ای از ایالات متحده هستیم. این تیراندازی‌ها در مکان‌های عمومی مانند مدارس، مراکز خرید و کلیساها به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

گفته می‌شود آمار بالای تیراندازی‌ها در آمریکا موجب اضطراب و ناامنی مردم شده و بحث‌های سیاسی زیادی را به راه انداخته است. منتقدان، افراطی‌های جمهوری‌خواه حامی سلاح را به همکاری خیانت‌آمیز با لابی‌های اسلحه متهم می‌کنند.

در سال‌های اخیر، گروه‌های لابی ضد اسلحه البته در آمریکا نفوذ پیدا کرده‌اند ، اما در راس سیاست، به دلیل توازن قوا در سنا و محدودیت‌های سیستمی، هنوز کار چندانی انجام نشده است. بنابراین جمهوری خواهان همچنان در کنار صاحبان اسلحه هستند و دموکرات ها با پروژه های خود به جایی نمی رسند. برخی می گویند، بایدن به سادگی می تواند دستورات اجرایی صادر کند، یا وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کند و با توجه به تلفات خشونت با سلاح، اقدامات متقابل را انجام دهد. با این حال، در هر دو مورد، لغو این امر آسان خواهد بود و تا انتخابات بعدی هم تنها چند ماه دیگر باقی مانده است.

انجمن ملی سلاح آمریکا (NRA) یکی از قدرتمندترین سازمان های غیرنظامی در این کشور است که منافع صاحبان اسلحه و کسانی را که آن را ضروری می دانند هدایت می کند.

این انجمن ممکن است در سال‌های اخیر بخشی از نفوذ خود را از دست داده باشد و دیگر به اندازه سال 2016 که حدود 54 میلیون دلار برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری هزینه کرد قدرت مالی نداشته باشند. اما لابی اسلحه و حامیان آن پس از آن هم حدود 33 میلیون دلار در انتخابات ریاست جمهوری 2020 سرمایه گذاری کردند. یکی از اهداف اصلی آن ها جلوگیری از قوانین سختگیرانه علیه صاحبان اسلحه است.

در این شرایط، دموکرات های حاکم به ویژه طرفدار قوانین سخت گیرانه حمل اسلحه هستند، در حالی که جمهوری خواهان مخالف آن هستند. اما اکثریت نمایندگان سیاسی آمریکا علیه کشیدن دیوار قانونگذاری در مجلس سنای ایالات متحده در برابر این مسئله هستند. برای اجرای چنین پروژه ای اکثریت 60 درصدی در کنگره لازم است که وجود ندارد.

تیراندازی در نیواورلئان و فلوریدا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند