Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@09:34:52 GMT

عوامل موثر بر تداوم روند تعادلی بورس

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۳۰۲۰۷

عوامل موثر بر تداوم روند تعادلی بورس

 به گزارش اقتصادآنلاین، فردین آقابزرگی کارشناس بازارسهام در دنیای اقتصاد نوشت: سهامدارانی که تا ماه‌های قبل به هیچ‌عنوان حاضر نبودند سرمایه‌شان را وارد بورس کنند در حال‌حاضر با برطرف شدن برخی نگرانی‌ها، محتاطانه نیم‌نگاهی به بازار سرمایه دارند به‌طوری که می‌توان گفت بازار سرمایه به دنبال برون‌رفت از نگرانی‌های ناشی از ریزش قیمت سهام، تغییرات جدیدی را تجربه خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر مسیر معاملات توسط بیشتر فعالان بازار دلایل متفاوتی دارد.

این در حالی است که بسیاری از عوامل و متغیرهای اثر‌گذار بر روند بازار فعلی از جمله نرخ بهره و نرخ دلار در ابهام قرار دارند و نمی‌توان از ثبات قطعی قیمت در این دو بازار خبر داد. در همین راستا حتی در مورد خبر آزادسازی برخی منابع مالی ایران در ژاپن و کره‌جنوبی نیز حرف و حدیث زیاد است‌.

اظهارات ضد و نقیض در مورد خبر آزادسازی منابع ایران در ژاپن و کره‌جنوبی و همچنین اختلاف‌نظر برخی مسوولان در مورد نرخ خوراک و فروش محصولات پالایشگاهی و نرخ برق صنایع باعث شده متعادل شدن بازار روند کند‌تری به خود بگیرد‌. تجربه نشان‌داده بازار سهام تحت‌تاثیر عوامل غیر‌اقتصادی و برخی حواشی می‌تواند با وجود متغیرهای مثبت روند معکوس در جهت منفی پیدا کند.

بر همین اساس ممکن است در حالی که گمان می‌کنیم بازار فاصله معناداری تا فاز اصلاحی پیدا کرده، مجددا از ریل صعود خارج و حتی ممکن است بنا برهمین دلایل و عدم‌حصول خواسته‌های سازمان بورس در مورد موارد ذکر‌شده بالا، بازدهی ۲۰ تا ۳۰ درصدی شرکت‌های بنیادی در یک ماه اخیر با اصلاح مواجه شود. اما به‌طور کلی و بدون‌توجه به این موارد برآیند اصلاحات انجام‌شده در کل صنایع به ترتیبی پیش‌رفته که می‌توان ملاحظه کرد میانگین صف‌های فروش از نظر ریالی در رقابتی تنگاتنگ با صفوف خرید حرکت می‌کند. این موضوع نشان می‌دهد در کنار ورود پول حقیقی و ابطال یونیت صندوق‌های قابل‌معامله می‌توان شاهد افزایش صفوف خرید بود.

پیش‌بینی بازار سرمایه کار دشواری است اما از آنجا که تغییر و تحول جدی در وضعیت اقتصادی کشور به‌وجود نیامده به نظر می‌رسد بازار در هفته آتی با فراز و فرود همراه شود.  بررسی آمار و اطلاعات کدال نشان می‌دهد بیشتر صنایع و شرکت‌های بنیادی از جمله صنایع پتروشیمی، کانی‌ها، پالایشی‌ها ، فلزات و شرکت‌های فولاد‌ساز به‌قدری محتاطانه اطلاعات‌شان را ارائه کردند که نشان‌از احتمال بالای حاشیه سودآوری شرکت‌ها است. واگرایی حرکت شاخص‌کل در کنار شاخص هموزن به‌خوبی نشان می‌دهد مشکلات شرکت‌های عمده بورسی برطرف شده و صنایعی که دارای درصد نقدشوندگی بالا همراه با گزارش‌های میان‌دوره‌ای مطلوبی هستند مورد توجه بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران قرار خواهند گرفت.

پربیننده ترین وضعیت معاملات بانکی ها در بورس امروز / رشد شاخص نمادهای بانکی‌ از خرداد ماه بیشترین ارزش معاملات سهام (۲۳تیر) / دی با جابجایی بیش از سه میلیارد برگه سهم صدرنشین ارزش معاملات شد دریافت سهمیه کارت اعتباری ۷ میلیون تومانی نمای پایانی بورس (۲۳تیر۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد هزار و ۶۵۰واحدی همراه شد بیشترین ارزش معاملات سهام(۲۲تیر) / رشد ۲۶درصدی دی پس از بازگشایی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به  2 میلیون و 304 هزار واحد رسید. همچنین  نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی 1400 واحدی به ارتفاع 765 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 8 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 5 هزار میلیارد و 100 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 51 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 163 نماد در محدوده مثبت و 266 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 160 نماد در محدوده مثبت و 180 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید