Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:51:18 GMT

تولید چسب زخم با زهر مار!

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۴۵۶۰۰

تولید چسب زخم با زهر مار!

دانشمندان با استفاده از آنزیم‌های موجود در زهر مار "افعی سرنیزه‌ای زرین"، یک چسب فوق‌العاده برای جلوگیری از خونریزی ابداع کرده‌اند که قادر است تنها ظرف چند ثانیه مانع از خونریزی شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، در حین جراحی یا وقوع یک آسیب تروماتیک، متوقف کردن سریع خونریزی می‌تواند باعث نجات جان افراد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون دانشمندان برای حل این مشکل به سراغ یک چیز غیرعادی رفته‌اند. آنها با استفاده از زهر یک نوع مار سمی موفق به ایجاد یک ابرچسب جدید شده‌اند که می‌تواند با تاباندن نور فعال شود و خونریزی را در عرض چند ثانیه متوقف کند.

ماده موثره در این چسب، "باتروکسوبین" نام دارد که به آن "رپتیلاز" نیز گفته می‌شود و یک آنزیم منعقد کننده و لخته کننده خون برگرفته از سم "مارهای افعی سرنیزه‌ای زرین" است.

مدت‌هاست که دانشمندان از این آنزیم برای درمان خونریزی در حین جراحی استفاده می‌کنند و چند سال پیش نیز با یک هیدروژل نانوفیبری مخلوط شد تا یک بانداژ قابل تزریق ایجاد شود.

محققان دانشگاه‌های "انتاریوی غربی"، "مانیتوبا" و "شانتو" برای این مطالعه جدید، "باتروکسوبین" را در یک ژلاتین اصلاح شده برای ساختن نوعی چسب جراحی وارد کردند.

مهم این است که این چسب، در برابر خون مقاوم است، بنابراین به سرعت جلوی جریان آن را می‌گیرد و به محض قرار گرفتن در معرض نور شدید به سرعت مهر و موم می‌شود. ایده این است که بتوان آن را در یک لوله کوچک در جعبه کمک‌های اولیه برای استفاده اضطراری جای داد.

"کیبرت مکوانیت" نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: در حین ضربه، آسیب و خونریزی و در مواقع اضطراری، این ابرچسب را می‌توان با فشار دادن روی محل خونریزی و تاباندن نور مرئی مانند نشانگر لیزر بر روی آن طی چند ثانیه استفاده کرد. حتی با چراغ قوه یک تلفن هوشمند نیز می‌توان این کار را انجام داد.

محققان این چسب را در موش‌هایی با بریدگی‌های پوستی عمیق، پارگی آئورت و صدمات کبدی آزمایش کردند و توانستند در عرض ۴۵ ثانیه این زخم‌ها را ببندد و از دست رفتن خون را تا حدود ۷۸ درصد کاهش دهند.

استحکام این چسب ظاهراً ۱۰ برابر بیشتر از چسب فیبرین است که در حال حاضر بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محققان می‌گویند، این ابرچسب می‌تواند به جای بخیه در حین جراحی مورد استفاده قرار گیرد یا در یک لوله کوچک در جعبه کمک‌های اولیه جا بگیرد. اما مطمئناً هنوز کارهای زیادی وجود دارد که باید قبل از تحقق این امر انجام شود.

این تحقیق در مجله Science Advances منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چسب زخم زهر مار مار افعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۵۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ میلیون متر مکعب آب طی چند روز اخیر پشت سد کوثر ذخیره شد

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر خدری ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: در بارندگی‌های اخیر بیش از ۲۹ میلیون متر مکعب آب از سد کوثر رها سازی شد و در مجموع ۳۸۴ میلیون متر مکعب آب در سال آبی جاری از سد کوثر گچساران برای مصارف مختلف رها ساری شده است.

وی بیان داشت: میزان ورودی آب سد کوثر در گچساران در سال آبی جاری ۴۴۰ میلیون متر مکعب است.

خدری تصریح کرد: سد کوثر یک سد مهم و استراتژیک است که آب بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در جنوب کشور را تأمین می‌کند و در تابستان سال جاری، برای تأمین آب پایدار شرب، کشاورزی، صنعت و زیست محیطی هیچ گونه مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: سد کوثر گچساران سرریز شده و دبی آب رهاسازی شده سد کوثر از ۳۰ به ۱۰۰ مترمکعب در ثانیه در چند روز گذشته افزایش یافته و این اقدام در راستای مدیریت و مهار سیلاب‌های لحظه‌ای انجام شده است.

خدری بیان داشت: حجم ذخیره آب سد کوثر اکنون ۵۴۷ میلیون متر مکعب و میزان ورودی آب به این سد هم اکنون ۶۹ متر مکعب بر ثانیه و دبی رها سازی این سد نیز به ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

کد خبر 6097223

دیگر خبرها

  • گل‌های ثانیه پایانی بایرلورکوزن؛ ژابی آلونسو نمی‌بازد! / فیلم
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • یافتن عدد متفاوت در کمتر از 10 ثانیه (سرگرمی تصویری)
  • خونریزی مغزی رنه آدلاید پس از برخورد توپ به سرش در لیگ بلژیک!
  • لمس ثانیه های یك تولد/ روز جهانی تکریم ماما
  • ۳۰ میلیون متر مکعب آب طی چند روز اخیر پشت سد کوثر ذخیره شد
  • دلیل خال قرمز روی پوست + علائم خطر
  • چند ثانیه قبل از مرگ چه اتفاقی می‌افتد؟ + فیلم
  • ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز رهاسازی می‌شود
  • حسن تفتیان در جایگاه پنجم ایستاد