Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تبریک ایام ماه مبارک ذی‌الحجه و سالروز ازدواج حضرت امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: این روز فرخنده، بهانه مبارکی است تا برترین الگو‌ها را برای تشویق جامعه و جوانان به سمت ازدواج معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استحکام و استقرار اجتماعی و سلامت جامعه در گرو تشکیل خانواده است.

عاملی گفت: یکی از مصادق ظرفیت‌سازی برای تعامل بین رشته‌ها، امکان رفتن از رشته‌های متفاوت در دوره کارشناسی به کارشناسی ارشد است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ابلاغ مصوبه‌ای که از پذیرش در رشته‌های خارج از گرایش‌ها مرتبط با دوره کارشناسی ارشد منع می‌کند، گفت: اکنون وارد دورانی شده‌ایم که بین رشته‌ای را تأیید و تشویق می‌کنیم و این مقوله در حوزه علوم اجتماعی و انسانی، نتایج و خروجی‌های خوبی هم داشته است.

عاملی ادامه داد: مشاهده می‌شود که در حوزه پزشکی و سلامت نیز، بین رشته‌ای موفقیت‌هایی به دست آورده است. یکی از مصادق ظرفیت‌سازی برای تعامل بین رشته‌ها، امکان رفتن از رشته‌های متفاوت در دوره کارشناسی به کارشناسی ارشد است. ترکیب بین انواع مهندسی‌های دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی، خیلی خوب بوده است؛ لذا لازم است شورای سنجش، اساسا جلوی این نوع محدودیت‌های بین رشته‌ای را بگیرد. هر نوع محدودسازی رشته‌ای برای انتقال از کارشناسی به کارشناسی ارشد مناسب نیست.

او افزود: پیوند بین رشته‌ها ارزش بزرگی است و مطلوب‌تر این است که مجموعه وزارت علوم و شخص وزیر به صراحت در مصاحبه‌ای اذعان کنند که این مصوبه یک اشتباه بوده تا آرامش به جامعه دانشگاهی برگردد. جابجایی‌های بین رشته‌ها نتایج مبارکی برای توسعه و عمق پیدا کردن علوم داشته است.

دبیر شورای عالی انقلا فرهنگی درباره مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو اظهار کرد: در مصوبه سنجش و پذیرش باید یک ماده‌ای نیز اضافه شود تا رشته‌هایی که رقابتی نیستند، متقاضی بتواند بدون کنکور وارد آن رشته‌ها بشود و برای ثبت‌نام در دانشگاه، بدون آزمون، اقدام کند.

 عاملی گفت: پذیرش ۳۰ درصدی از مقطع کارشناسی و موضوع توسعه ظرفیت پزشکی باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا در آینده راهبرد‌ها و رویکرد‌ها خسران‌آفرین نباشد.

او همچنین درباره ماده هشت مصوبه سنجش و پذیرش تصریح کرد: اگر تبصره یک ماده هشت، با خود ماده هشت ادغام شود، برخی نگرانی‌ها درباره پذیرش دانشجو در رشته‌های پزشکی از مقطع لیسانس از سال ۱۴۰۲، برطرف می‌شود. در تبصره دو نیز تأکید شود که پذیرش از رشته‌های علوم پایه و رشته‌های مرتبط با پزشکی مقدور است. پذیرش ۳۰ درصدی از مقطع کارشناسی و موضوع توسعه ظرفیت پزشکی باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا در آینده راهبرد‌ها و رویکرد‌ها خسران‌آفرین نباشد. باید اقداماتی برای توسعه ظرفیت پذیرش پزشکی انجام پذیرد، زیرا که در این زمینه با چالش روبرو هستیم. به این منظور، طرح توسعه و افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی باید توسط وزارت بهداشت در قالب یک آیین‌نامه، پیشنهاد و ارائه شود.

در بخشی از این جلسه، سنجش و پذیرش در ورودی کارشناسی رشته‌های پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. ماده هشت مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو می‌گوید؛ حداقل ۳۰ درصد از ظرفیت پذیرش رشته پزشکی در هر سال، از بین فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی پذیرش می‌شود. در تبصره یک این ماده آمده است: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف است به نحوی برنامه‌ریزی کند که حداقل ۳۰ درصد از ظرفیت رشته‌های داروسازی و دندانپزشکی نیز از سال ۱۴۰۲ به بعد از بین فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی پذیرش شوند.

 تبصره دو این ماده تأکید دارد وزارت بهداشت موظف است آیین‌نامه‌های مربوط را برای پذیرش از رشته‌های مختلف و به خصوص رشته‌های علوم پایه مقطع کارشناسی در مدت حداکثر سه ماه تدوین و پس از تایید شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی به تایید ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برساند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رشته های علوم پایه کارشناسی ارشد مصوبه سنجش و پذیرش کارشناسی ارشد مقطع کارشناسی دوره کارشناسی رشته های علوم پذیرش دانشجو بین رشته ها ماده هشت رشته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۷۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دومین و آخرین روز نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ با شرکت بیش نیم میلیون داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی آغاز شد.

به گزارش ایسنا، نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ برای داوطلبان چهار گروه آزمایشی علوم ریاضی، فنی و علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر روز گذشته پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه جاری در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

دومین و آخرین روز نوبت دوم کنکور نیز با شرکت بیش نیم میلیون (۵۰۱ هزار) داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی آغاز شد.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

گروه علوم تجربی با بیش از ۵۰۱ هزار داوطلب و گروه علوم ریاضی با بیش از ۱۲۸ هزار داوطلب بیشترین و کمترین تعداد داوطلبین در میان گروه‌های آزمایشی اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.

براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ یکی از مهم‌ترین تغییرات آزمون امسال در مقایسه با سال گذشته است.

آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ فقط برای دروس تخصصی هر یک از گروه‌های آزمایشی برگزار شد. اما دروس عمومی در سابقه تحصیلی داوطلبان وجود داشته و در نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ شد.

داوطلبان می‌توانند در یکی از سه گروه اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) مختلف در دو نوبت آزمون شرکت کنند، ولی در صورت تغییر گروه آزمایشی در نوبت دوم آزمون، باید گروه مورد نظر را برای پذیرش در دانشگاه (در مرحله انتخاب رشته) انتخاب کنند و امکان انتخاب رشته از هر دو گروه اصلی میسر نیست. البته باید توجه داشته باشند که سوابق تحصیلی کامل مربوط به گروه آزمایشی مورد نظر را نیز باید دارا باشند و درصورتی که در یک یا چند درس، سابقه تحصیلی لازم برای گروه آزمایشی درخواستی را نداشته باشند نمرات آن دروس صفر لحاظ می‌شود.

برای داوطلبانی که برای پذیرش در آزمون پذیرش دانشجو- معلم اعلام علاقه مندی کرده‌اند نیز در گروه آزمایشی مربوطه منحصراً یک کارت ورود به جلسه منتشر شده است. این دسته از داوطلبان باید علاوه بر پاسخگویی به دفترچه‌های سؤالات آزمون اختصاصی مربوط به گروه آزمایشی انتخابی، به دفترچه سوالات اختصاصی آزمون پذیرش دانشجو- معلم نیز پاسخ دهند.

نوبت دوم آزمون سراسری تیر ماه برگزار می‌شود و نمرات کنکور سال گذشته همچنان معتبر است؛ یعنی دو آزمونی که سال گذشته برگزار شد، همچنان نمراتشان معتبر است در مقطعی که قرار است انتخاب رشته صورت بگیرد داوطلبان می‌توانند خودشان نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند یا به سازمان سنجش اجازه بدهند نمره بالاتری را برای آن‌ها لحاظ کند.

کارنامه اولیه داوطلبان نوبت اول نیمه مرداد ماه جاری اعلام می‌کنیم و همزمان چند روز بعد انتخاب رشته داوطلبان آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • رقابت بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد
  • آغاز ماراتن پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت