Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، ۱۹ تیر ۱۴۰۰ خورشیدی در مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه مریم میرزاخانی، تماس رییس‌جمهوری منتخب با جریان‌ های سیاسی منتقد را اقدامی پسندیده توصیف کرد و گفت: «ما نیازمند افزایش همدلی و گفت و گو در کشور هستیم و برای حل مشکلات، چالش‌ ها و ابرچالش‌ ها نیاز داریم همه جریان‌ها را به رسمیت بشناسیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرای این تماس ها از قرار بوده که طی روزهای اخیر دفتر حجت الاسلام رییسی با منتقدان اصولگرا و اصلاح طلب تماس هایی برقرار کرده تا از نظریات آنها برای استفاده در دولت خود بهره ببرد. البته این تماس ها در فضای رسانه ای کشور بازتاب وسیعی پیدا کرد و دیدگاه مختلفی در مورد آن مطرح شد و حتی عده ای آن را حرکت سیاسی دانستند و از طرفی دیگر عده ای این نسبت به این تماس ها با دیدی مثبت نگاه کرده و معتقدند که اینگونه کارها می تواند سازنده باشد و به حل مشکلات کشور می انجامد. این مساله باعث شد تا پژوهشگر ایرنا گفت و گو یی با «مجید ابهری» رفتارشناس اجتماعی و استاد دانشگاه انجام دهد که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:

نظرخواهی از جریان های مختلف سیاسی

ابهری در مورد چرایی نظرخواهی حجت الاسلام رییسی از افراد جریان های منتقد سیاسی گفت: سبک مدیریت هر یک از مدیران ارشد تابع معیارها و ضوابطی است که با دیگران متفاوت است. بعد از انتخاب حجت الاسلام رییسی از آنجایی که او اعتقاد به خرد جمعی داشته و علاقه مند به اطلاع از نظریات افراد دیگر که در جناح فکری متفاوت قرار دارند، است، اقدام به نظرخواهی از افراد مختلف اعم از اصحاب رسانه ها و یا نظریه پردازان سیاسی کرده است؛ یعنی افرادی که معتقد به قانون اساسی و حاکمیت ملی ایران هستند در این دایره قرار دارند.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: به همین دلیل حجت الاسلام رییسی از طریق دفتر خود اقدام به برقراری ارتباط با نویسندگان و اصحاب رسانه از جناح های مختلف کرده است. در این راستا نیز عباس عبدی، احمد زیدآبادی و برخی دیگر مورد نظرخواهی قرار گرفتند.

جمع آوری نظریات در مدیریت کلان یکی از بهترین روش های مدیریت گسترده است

این رفتارشناس در مورد دیدگاه های مختلف در ارتباط با اقدام حجت الاسلام رییسی اظهار داشت: بعضی از افراد تمایل به ساز مخالف دارند، این حرکت حجت الاسلام رییسی را یک ژست سیاسی قلمداد کرده اما از نظر من به عنوان یک رفتارشناس که ۴۰ سال از عمر خود را در پژوهش های میدانی و نظری سپری کرده ام، این حرکت حجت الاسلام رییسی را بسیار ارزنده و در مسیر بهره گیری از نظریات مختلف و دیدگاه های متفاوت است.

ابهری در خصوص اینکه اینگونه نظرخواهی چه کمکی به مدیریت کلان کشور خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: جمع آوری این نظریات و انتخاب نکات مورد استفاده در مدیریت کلان کشور یکی از بهترین روش های مدیریت گسترده است زیرا کوهی از مشکلات امروز فراروی دولت و ملت قرار گرفته که یافتن راه حل های اساسی برای آنها نیاز به بهره گیری از خرد جمعی و چاره جویی ملی دارد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که این رفتار حجت الاسلام رییسی می بایست از طرف افراد منتقد چگونه دیده شود، بیان داشت: این حرکت حجت الاسلام رییسی می بایست از طرف نخبگان سیاسی و فرهیختگان جامعه به فال نیک گرفته شده و قشرهای یاد شده می بایست داوطلبانه پیشنهادات و نظریات خود را در اختیار دفتر ریاست جمهوری قرار داده و در این امر خطیر ملی مشارکت جویند. البته ما افرادی که با خط فکری حجت الاسلام رییسی آشنا هستند می‌دانند که او نیازی به ظاهرسازی نداشته واین حرکات خالصانه و در مسیر تخلیص خدمتگزاری دولت وی است.

از افرادی که دارای وجاهت حرفه‌ای هستند دعوت به همکاری شود

ابهری در پایان یادآور شد: طولانی‌ ترین پیش درآمد در انتخاب دولت، متعلق به حجت الاسلام رییسی است که از یک طرف حاضر به نرمش در مقابل توصیه‌ بازان لیست به دست نیست و از طرفی نظرخواهی او از دلسوزان و سابقون برای ارایه پیشنهادات لازم است.  افرادیکه با واسطه قرار دادن اشخاص وشخصیت‌های مختلف و دریافت توصیه‌ نامه‌های متعدد، به دنبال احراز پست و مقام هستند، تقریباً شناخته شده و محلی از اعتبار گزینش ندارند.
افرادی که دارای وجاهت حرفه‌ ای و جایگاه شایسته انقلابی از حیث تعهد به ولایت وقانون اساسی داشته و تجارب تخصصی لازم را برای احراز جایگاه اجرایی دارا هستند، هیچگاه در صدد خود مطرحی نبوده و در سایه آرام گرفته اند، شایستگی دعوت به همکاری را دارند که باید تیمی از افراد مورد وثوق حجت الاسلام رییسی به دیدار ودلجویی آن‌ ها رفته و از این عزیزان دعوت به همکاری و مشارکت در بدنه اجرایی دولت بر اساس توان‌های علمی و تخصصی کنند چرا که در شرایط عادی آن‌ ها به هیچ عنوان به درگاه خود مطرحی کشانده نشده و دولت و کشور از نعمت علم و تعهد و تقوی آن‌ها محروم خواهند شد.

برچسب‌ها سید ابراهیم رییسی احمد زیدآبادی اختصاصی ایرنا اسحاق جهانگیری دولت قانون اساسی ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید ابراهیم رییسی احمد زیدآبادی اختصاصی ایرنا سید ابراهیم رییسی احمد زیدآبادی اختصاصی ایرنا اسحاق جهانگیری دولت قانون اساسی ایران حجت الاسلام رییسی تماس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۵۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پی مناقشات درون ائتلافی با شرکای خود بر سر برخی مسائل ناچار به کناره گیری شد و این کشور را با بحران مواجه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمن در مطلبی نوشت: حمزه یوسف در جریان اعلام استعفای خود از سمت نخست وزیری اسکاتلند و رهبر حزب ملی این کشور (SNP) بعدازظهر امروز دوشنبه در مقابل مطبوعات قرار گرفته گفت: اکنون تنها می خواهد تا زمانی که SNP جانشین وی را انتخاب کند، در این سمت بماند. این حزب 28 روز فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

در 29 ماه مارس 2023، حمزه یوسف اولین وزیر اول اسکاتلند و اولین رهبر مسلمان دموکراسی مدرن اروپای غربی شد و جانشین نیکولا استورجن مستعفی شد. اما درست بیش از یک سال بعد، او اکنون پس از درهم شکستن دولت مشترک با سبزها، کناره گیری می کند.

هفته گذشته، یوسف به طور ناگهانی به توافقنامه تقسیم قدرت بین حزب متبوعش اس‌ان‌پی یا حزب ملی اسکاتلند و حزب سبز پایان داد به این امید که بتواند رهبری دولت اقلیت را به دست بیاورد، اما بلافاصله احزاب مخالف پیشنهاد رأی عدم اعتماد به او را ارائه کردند.

بخت حزب استقلال‌طلب اس‌ان‌پی در بحبوحه رسوایی بودجه و استعفای یکی از رهبرانش در سال گذشته دچار تزلزل شده است. این حزب همچنین درگیر اختلافات داخلی بر سر شیوه تلاش برای جلب نظر رأی‌دهندگان در موضوع رأی اعتماد بوده است.

یوسف پیشتر گفته بود «کاملاً مطمئن است» که می‌تواند رأی اعتماد مخالفان سیاسی را به دست آورد، اما چنان که تا روز دوشنبه به نظر می‌رسید، پیشنهاد او برای مذاکره با احزاب دیگر برای تقویت دولت اقلیت‌اش بی‌اثر بوده است.

پاتریک هاروی، رهبر سبزهای اسکاتلند، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که یوسف نتوانسته حزب خودش را متقاعد کند که از او در گرفتن رأی حمایت کند و بنابراین گزینه‌های اندکی برای یوسف باقی مانده است.

در این شرایط رای اعتماد پارلمان اسکاتلند که قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود، در معرض خطر لغو قرار گرفت. یوسف با استعفای خود از این امر جلوگیری کرد.

SNP 63 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را در اختیار دارد.

یوسف تنها 13 ماه رئیس SNP و در نتیجه وزیر اول اسکاتلند بود. سلف او، الکس سالموند، که اکنون حزب کوچک آلبا را رهبری می‌کند، با تمسخر او را «حمزه کوتاه» خطاب می‌کند.

در مارس سال گذشته، یوسف جانشین نیکولا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند شد که در آن زمان به طور غیرمنتظره ای از سمت خود کنار رفت. با این حال، او مورد استقبال مردم اسکاتلند قرار نگرفت و به طور فزاینده ای خود را در مسیر برخورد با شرکای ائتلافی خود از حزب سبز قرار داد. در چندین جبهه، سبزها بر مسیری «مترقی» تر از آنچه حمزه یوسف تمایل داشت، اصرار داشتند. در سیاست انرژی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت.

اعتراضات شدید در فراکسیون سبز در ماه جاری هنگامی که یوسف اهداف کاهش آلودگی 2030 ائتلاف را کاهش داد، جرقه زد. به طور کلی، بسیاری از سیاستمداران سبز در دولت ائتلافی این انتقاد را وارد می کنند که SNP تحت رهبری یوسف بیشتر و بیشتر به سمت راست حرکت می کرد". این منجر به درخواست ها برای رای گیری در مورد ادامه ائتلاف در صفوف سبزها شدو

اما پنجشنبه گذشته، یوسف بدون هیچ هشدار قبلی دو وزیر سبز خود را برکنار کرد. ظاهراً به او توصیه شده بود که چنین اقدامی را برای تقویت اقتدار SNP انجام دهد. در واقع یوسف با این اقدام یک شبه اساس سیاست خود را ویران کرد.

بدون سبزها، SNP تنها 63 کرسی دارد، در حالی که مخالفان 65 کرسی دارند. محافظه کاران اسکاتلند به سرعت نسبت به شخص یوسف و حزب کارگر اسکاتلند هم اعلامیه عدم اعتماد علیه کل دولت SNP را اعلام کردند.

در نهایت تنها کاری که یوسف باید انجام می داد این بود که استعفا دهد. SNP اکنون در تلاش است تا ائتلاف شکست خورده با سبزها را ترمیم کند. آنچه SNP، سبزها و آلبا را متحد می کند، هدف استقلال ملی اسکاتلند است.

یوسف هفته گذشته اعلام کرد که ائتلاف حزبش با سبزهای اسکاتلند پس از اختلاف بر سر اهداف اقلیمی را می شکند و اعلام کرد که می خواهد یک دولت اقلیت را رهبری کند.

یوسف هنگام اعلام استعفای خود به خاطر شکست در ائتلاف عذرخواهی کرد. در عین حال، او ابراز اطمینان کرد که جانشین او می تواند با موفقیت یک دولت اقلیت را رهبری کند.

اکنون SNP باید نامزدی را برای این پست معرفی کند. جان سوینی، معاون سابق دولت و کیت فوربس، نماینده پارلمان، که در مارس 2023 رای داخلی حزب را به یوسف باختند، متقاضیان احتمالی محسوب می شوند. نیل گری، وزیر بهداشت و جنی گیلروت، وزیر آموزش و پرورش نیز از نامزدهای احتمالی هستند. اگر پارلمان ظرف 28 روز به نخست وزیر جدید رای ندهد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. احزاب مخالف در این شرایط خواستار رأی گیری فوری شدند.

بالا گرفتن بحث‌ها در جزایر اورکنی اسکاتلند برای جدایی از انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • حمایت قوه قضائیه از اقدامات دولت
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • شهید مطهری از اساتید حوزه تربیت بود
  • ماهر در ساکت کردن منتقدان؛ کای هاورتس به رکورد الکسیس سانچز رسید
  •  تماس تصویری نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل با مشاور ارشد امیرعبداللهیان
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در پیرانشهر
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول