Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@14:00:25 GMT

فرانسه چگونه در توریسم جهانی اول شد؟

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۴۸۰۱

فرانسه چگونه در توریسم جهانی اول شد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، الگوی توریسم فرانسه - مقصد اول توریست‌ها در جهان- نشان می‌دهد متولی گردشگری در دولت باید بتواند از ظرفیت‌های حداقل سه وزارتخانه به نفع این حوزه بهره‌برداری کند.

سازمان توسعه گردشگری فرانسه، متولی و مسوول اصلی توسعه صنعت گردشگری و بزرگ‌ترین بخش اقتصادی فرانسه در این عرصه است که مسوولیت ارتقای فرانسه به‌عنوان یک مقصد گردشگری را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرانسه به‌عنوان گردشگرپذیرترین کشور جهان طی چند سال اخیر تا پیش از همه‌گیری کرونا، اقدامات موثر و گسترده‌ای را در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی انجام داده تا به رتبه نخست جهان دست یافته است.

با بررسی عملکرد و اقدامات متولی گردشگری این کشور و ارزیابی حوزه نفوذ، قدرت و پشتیبانی آن در بازار گردشگری می‌توان علل موفقیت فرانسه برای رسیدن به این جایگاه را یافت.

فرانسه در دو سال اخیر پیش از همه‌گیری کرونا با پذیرش ۹۰ میلیون گردشگر، مقصد پیشرو در جهان به‌شمار می‌رفته است. شیوع کرونا و آسیب سهمگین آن بر پیکره بازار گردشگری در این کشور، اقتصاد این کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است زیرا جهانگردی بخش کلیدی اقتصاد فرانسه است که نزدیک به ۸ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را با درآمد ۲/ ۵۶ میلیارد دلاری تشکیل می‌دهد و همچنین به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم نزدیک به دو میلیون شغل در این بازار ایجاد می‌کند. فرانسه هدف خود برای سال ۲۰۲۰ را جذب ۱۰۰ میلیون گردشگر و کسب درآمد ۵۰ میلیارد یورویی از گردشگران خارجی تعیین کرده بود، اما با شیوع کرونا، بازار گردشگری این کشور تا ژوئن ۲۰۲۰ به حالت تعطیل درآمد. پس از آن هم به‌دلیل محدودیت‌های سفر و آسیب گسترده بر مشاغل و فعالان گردشگری فرصتی برای بازیابی گردشگری بین‌المللی برای این کشور به‌وجود نیامد. اما متولی گردشگری این کشور به‌منظور بازگشت فعالیت‌های این صنعت، اقدامات پیش‌برنده بسیاری را درنظر گرفت که مهم‌ترین آن توجه ویژه به گردشگری داخلی بوده است.

از سال ۲۰۱۴ مسوولیت سیاست گردشگری فرانسه در خارج از کشور برعهده وزارت‌خارجه و وزارت اقتصاد بود. اما به‌طور کل، وزارت گردشگری زیرمجموعه وزارت توسعه ارضی است که بخش مسکن، حمل‌ونقل، گردشگری و دریاها را برعهده دارد. اما در کنار نماینده‌ای در کابینه، اجرای سیاست‌های بخش گردشگری توسط دو آژانس تحت کنترل دولت انجام می‌شود. ابتدا آژانس ملی توسعه گردشگری فرانسه که ضمن مسوولیت ارتقای گردشگری فرانسه در خارج از کشور، عهده‌دار شکل قانونی گروهی از منافع اقتصادی است که به تامین منابع مالی می‌پردازد و بودجه آن معمولا بین حدود نیمی از یارانه دولت است. پس از آن آژانس ملی یارانه برای تعطیلات، دیگر مسوول دولت فرانسه برای گسترش دسترسی به تعطیلات برای سفر است. در کنار نهادهای کلی کمیته‌های تخصصی محلی و منطقه‌ای نیز برای توسعه گردشگری وجود دارد که اهداف میان‌مدت و شرایط حاکم بر اجرای سیاست را تنظیم می‌کند که البته کلیه این اقدامات با هماهنگی و همکاری مستقیم بخش‌خصوصی انجام می‌گیرد که بر این اساس کمیته استراتژیک گردشگری به منظور این همکاری تشکیل شده است.

آژانس ملی توسعه گردشگری فرانسه به‌عنوان تنها متولی دولت فرانسه در زمینه ارتقای همه‌جانبه گردشگری در فرانسه، ارائه خدمات و رویدادهایی برای متخصصان گردشگری همچون رسانه، مجریان تور، آژانس‌های مسافرتی و همچنین برنامه‌ریزان رویدادها به‌شمار می‌آید. مجموعه این فعالیت‌ها با مشارکت سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی فعال در صنعت گردشگری یعنی بیش از ۱۲۰۰ عضو به نمایندگی از کل گردشگری فرانسه و همچنین شرکای محلی در سراسر جهان صورت می‌گیرد. این نهاد، یک آژانس رسمی دولتی است که ماموریت آن توسعه سفر و گردشگری در فرانسه است. مهم‌ترین اقدامات آن شامل گردشگری، سفر، بازاریابی، تبلیغات، روابط رسانه‌ای، مشارکت، برنامه‌ریزی رویدادها، رسانه‌های اجتماعی، مشاوره، ماموریت فروش محصولات، برند تجاری و استراتژی می‌شود. این آژانس در فرانسه و شرکای محلی آن در پنج قاره و ۳۳ کشور با هدف معرفی هرچه بیشتر ثروت فرانسه شامل تاریخ غنی، فرهنگ، جوامع محلی و البته خرید و خوراک فعالیت می‌کند.

دولت فرانسه برای توسعه استراتژیک، گردشگری را در اولویت قرار داده است به‌گونه‌ای که در ژوئیه ۲۰۱۷، نخست‌وزیر از ۱۷ عضو دولت، مقامات منتخب و متخصصان گردشگری برای ارائه نقشه راه دولت برای جهانگردی به ریاست وزیر امورخارجه در اولین شورای بین‌المللی گردشگری دعوت کرد. پس از آن یک شورای بین‌المللی گردشگری به ریاست نخست‌وزیر و یک شورای راهنمای گردشگری به ریاست وزیر اروپا و امور خارجه، هر سه ماه یک‌بار به‌طور متناوب طبق یک برنامه دوساله تعیین شده تشکیل جلسه می‌دهند.

این دولت سه هدف اصلی ارتقای گردشگری در فرانسه، انجام پروژه‌های مهندسی شده گردشگری و اجرای سیاست‌هایی برای افزایش رقابت و کیفیت مشاغل در این صنعت را دنبال می‌کند.

شورای بین‌المللی گردشگری فرانسه در نقشه راه خود برای گردشگری تمرکز خود را بر استقبال، امنیت، جذب گردشگران از تمامی جهان، حمایت‌های دولتی از سرمایه‌گذاری، آموزش و اشتغال، حمایت از دیجیتالی‌سازی و اطلاعات و دسترسی گسترده‌تر به تعطیلات گذاشته است. براین اساس اقدام به افزایش بودجه این صنعت کرده و بودجه تبلیغاتی خود را از طریق درآمدهای ویزا به‌دست می‌آورد. همچنین قراردادهای بسیاری با جوامع محلی با هدف ایجاد و ترویج مقاصد هدف برای گردشگران ملی و بین‌المللی با مشارکت بخش دولتی و خصوصی امضا کرده است. این آژانس پنج هدف برای توسعه گردشگری خود در نظر گرفته است که می‌توان به گردشگری باکیفیت و متنوع، استقبال ویژه از گردشگران، تقویت حمل‌ونقل عمومی، توسعه گردشگری الکترونیکی و آموزش، تعطیلات قابل دسترسی برای همه اشاره کرد.

یکی از عمده‌ترین ابزاری که این دفاتر جهت بازاریابی به‌کار می‌برند استراتژی کمپین است. رویکرد این آژانس در بازارهای با مسافت طولانی ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی مشترک در کمیسیون اروپا درباره جهانگردی یا توافق‌نامه‌های دوجانبه با هیات‌های ملی گردشگری است.

در سال ۲۰۲۰، بخش گردشگری فرانسه نیز به‌شدت تحت‌تاثیر همه‌گیری کرونا قرار گرفت و درآمدهای گردشگران بین‌المللی در هفت ماه اول سال تقریبا نصف شد. در سطح جهان، اروپا دومین منطقه آسیب‌دیده پس از آسیا و اقیانوسیه است که در نیمه اول سال ۶۶ درصد افت داشته است. کاهش هزینه‌های گردشگران فرانسوی و خارجی در فرانسه طی سال ۲۰۲۰ بین ۳۰ تا ۳۵ درصد تخمین زده شده است.

با این حال، به‌نظر می‌رسد فرانسه به لطف بازار سفر داخلی، بهتر از همسایگان اروپایی خود مقاومت کرده است. وزارت خارجه فرانسه از طریق اقدامات نوآورانه متناسب با نیازهای بازار، با تشکیل کمیته بخش گردشگری (CFT) ژانویه ۲۰۲۰ بخش گردشگری را حمایت کرده و ارتقا داده است. بر این اساس سیاست‌های موثری در چهار موضوع شغل و آموزش، توسعه پایدار، دیجیتالی شدن و ایجاد مقرراتی جهت رقابتی شدن طراحی کرده است. عملیاتی کردن این طرح از سوی کمیته بخش گردشگری بسیاری از مشاغل وابسته به گردشگری را پشتیبانی کرده و راه حل‌های مناسبی را برای چالش‌ها و نیازهای اولویت‌دار درنظر گرفته است.

آژانس توسعه گردشگری فرانسه ضمن ارائه آمار ماهانه از بازار گردشگری به برگزاری وبینارها، نظرسنجی‌ها و مطالعات گسترده‌ای در حوزه گردشگری پرداخته است. همچنین کمپینی با شعار «این تابستان از فرانسه دیدن می‌کنم» از ژوئن تا سپتامبر ۲۰۲۰ به‌منظور ارتقای گردشگری داخلی ایجاد کرد. از مهم‌ترین اقدامات متولی گردشگری در دوران بحران تعامل و همکاری با ذی‌نفعان خصوصی و فعالان گردشگری در سطح محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی است که از طریق حمایت‌های مالی همچون پرداخت وام و معافیت‌های مالیاتی و اجتماعی، تعویق یا لغو اقساط صورت گرفته است.

دولت همچنین یک برنامه خاص جهت بهبود این بخش با کمک ۱۸ میلیارد یورویی درنظر دارد. علاوه بر این، دولت در اوایل سپتامبر ۲۰۲۰ یک برنامه بهبود با ایجاد یک صندوق گردشگری پایدار ارائه داده است. برنامه بهبود ارائه شده توسط دولت در اوایل سپتامبر ۲۰۲۰ شامل ایجاد یک صندوق گردشگری پایدار با ۵۰ میلیون یورو برای تقویت سازگاری فعالیت‌های گردشگری است. دولت همچنین اقدامات حمایتی برای جوامع محلی، پرداخت هزینه‌های حقوق و دستمزد مشاغل کوچک درنظر گرفته است.

پربیننده ترین دستور عجیب رهبر کره شمالی برای زنان متاهل + فیلم واکنش وزارت خارجه آمریکا به اظهارات عراقچی درباره دور هفتم مذاکرات برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته وحشت از صلح طالبانی مذاکرات وین باید منتظر دولت جدید بماند / زندانیان دو طرف می توانند همین فردا آزاد شوند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: توریسم توسعه گردشگری فرانسه متولی گردشگری بازار گردشگری بخش گردشگری بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۴۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»

به نظر می‌رسد شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها را برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا دارد. رهبر چین سه کشور فرانسه، صربستان و مجارستان را برای سفر انتخاب کرده است که هرکدام، کم و بیش، به نظم پساجنگ آمریکا در جهان با بدگمانی می‌نگرند و چین را به‌عنوان وزنه تعادل ضروری می‌بینند و مشتاق تقویت روابط اقتصادی هستند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ «راجر کوهن» و «کریس باکلی» در گزارش ۵مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، در زمان تنش با بسیاری از کشور‌های اروپایی -بر سر استقبال «بدون محدودیت» چین از روسیه به‌رغم جنگ در اوکراین - شی که روز یکشنبه وارد فرانسه شد، می‌خواهد نفوذ فزاینده چین را در این قاره نشان دهد و نزدیکی عمل‌گرایانه را دنبال کند.

رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس‌از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا را دارد / رویترز

برای اروپا، این دیدار اقدام متعادل‌کننده ظریف بین چین و ایالات متحده را به محک آزمون خواهد گذاشت و بدون شک در واشنگتن به‌عنوان «تلاشی نه چندان ظریف» از سوی شی برای ایجاد تفرقه در متحدان غربی تلقی خواهد شد. رئیس جمهور چین زمان ورود خود را به دومین ایستگاه توقفش – صربستان- همزمان با بیست و پنجمین سالگرد بمباران مرگبار ناتو علیه سفارت چین در بلگراد در جریان جنگ کوزوو تعیین کرده است.

آن حمله اشتباه در ۷مه۱۹۹۹ که کاخ سفید به خاطر آن عذرخواهی کرد، باعث شد سه خبرنگار چینی کشته و اعتراضات خشمگینی را در اطراف سفارت ایالات متحده در پکن برانگیخت. «یانکا اورتل» مدیر برنامه آسیا در شورای روابط خارجی اروپا در برلین گفت:

«برای شی، حضور در بلگراد راهی بسیار اقتصادی است تا دریابد آیا ایالات متحده واقعا درباره قوانین بین‌المللی جدی است یا خیر و از نقش ناتو به‌عنوان یک مشکل برای سایر کشور‌ها سخن بگوید.»

دولت چین به بزرگداشت بمباران بلگراد ادامه داده و از آن به‌عنوان فرصتی برای محکوم کردن آنچه که ریاکاری و قلدری غرب می‌داند، استفاده کرده است. «تو شین کوان»، رئیس یک موسسه بازرگانی در دانشگاه تجارت بین‌الملل و اقتصاد در پکن می‌گوید: «ایالات متحده همیشه خود را رهبر یا هژمون جهان می‌داند؛ بنابراین چین رقیب یا دشمنی است که هژمونی خود را به چالش می‌کشد.

اتحادیه اروپا طرز فکر هژمونیک ندارد.» دکترین رسمی ۲۷عضو اتحادیه اروپا، چین را به‌عنوان «شریکی برای همکاری، رقیب اقتصادی و حریفی سیستمی» تعریف می‌کند. اگر این یک عبارت دهان پر کن -و شاید متناقض– به نظر رسد، به این دلیل است که این قاره بین چگونگی ایجاد تعادل بین فرصت‌های اقتصادی با چین و خطر امنیت ملی، خطر امنیت سایبری و ریسک اقتصادی برای صنایع مختلف دچار مشکل شده است.

در ماه مارس، وزیر امور خارجه چین، وانگ‌یی به خبرنگاران گفت که فرمول اروپا قابل اجرا نیست. او گفت: «مثل این است که به سمت یک گذرگاه رانندگی کنید و همزمان چراغ‌های راهنمایی و رانندگی قرمز، زرد و سبز روشن باشد. چگونه می‌توان رانندگی کرد؟»

اولین و مهم‌ترین توقف شی در فرانسه خواهد بود که رئیس‌جمهور آن، امانوئل مکرون، اغلب به نکته‌ای گلیستی اشاره می‌کند که اروپا «هیچ‌وقت نباید دست‌نشانده ایالات متحده باشد.» رهبر فرانسه اصرار دارد که بقای اتحادیه اروپا به «خودمختاری استراتژیک» و توسعه انعطاف‌پذیری نظامی برای تبدیل شدن به «قدرت اروپا» بستگی دارد.

«فیلیپ لو کور» کارشناس برجسته فرانسوی در زمینه روابط با چین گفت: «مکرون در تلاش است تا راه سومی را در هرج و مرج کنونی جهانی به ارمغان بیاورد.

او در تلاش است تا خط باریکی را بین دو ابرقدرت اصلی طی کند.» درست بیش از یک سال پیش، مکرون در سفری به چین که با اعلامیه چین و فرانسه مبنی بر «مشارکت استراتژیک جهانی» به پایان رسید، بسیار خوشوقت شد. رهبر فرانسه واژگان چینی جهان «چند قطبی» رها از «بلوک» و «ذهنیت جنگ سرد» را تکرار کرد.

اکنون، در انتظار سفر شی، چین از فرانسه به‌عنوان یک قدرت بزرگ تمجید کرده و به قول «لو شای»، سفیر چین در فرانسه در People۳۹;s Daily، ابراز امیدواری کرده است که روابط آن‌ها «همیشه در خط مقدم روابط چین با کشور‌های غربی باشد.»

دیگر خبرها

  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • جیش‌الظلم به سفره مردم بلوچ شلیک می‌کند
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود