Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@07:58:13 GMT

کج سلیقگی ادامه دار!

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۶۹۰۴۴

کج سلیقگی ادامه دار!

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، نوشتند و از این گفتند که آیا شان ملی‌پوشان و ورزشکارانی که قرار است نماینده ایران باشند این است؟ نه زمان بود و نه جای هیچ بهانه‌گیری؛ فقط انتقاد بود و انتقاد. به همین دلیل هم بود که خیلی زود فراخوانی زده شد تا طراحان مد ایرانی دست به کار شوند و لباسی را تدارک ببینند که هم تلفیقی از پرچم ایران باشد و هم در شان و شخصیت ورزشکاران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که در نهایت آنچنان دلچسب نبود اما مورد قبول عموم واقع شد. همان زمان قرار بر این شد برای رویدادهای بعدی دوباره فراخوان بدهند و ورزشکاران ایران با لباسی متحدالشکل راهی مسابقات شوند. لباس‌هایی که اگر کسی در خارج از کشور آنها را دید با خودش بگوید:«ورزشکاران ایران!» گذشت و گذشت تا رسید به المپیک توکیو. قرار بود خیال همه راحت باشد.طبق آنچه که مسؤولان کمیته‌ملی المپیک عنوان کردند بیش از ۲۰۰ شرکت با طرح‌ها و نقش‌های مختلف پا پیش گذاشتند. شرکت‌های مختلف ایرانی که شانس خودشان را برای رسیدن به المپیک امتحان می‌کردند. همه چیز مخفی بود و هیچ چیز رسانه‌ای نمی‌شد تا این‌که روز رونمایی رسید. در مراسم بدرقه و در فرودگاه امام‌خمینی(ره).انصافا کت و شلوار آقایان خوب بود اما لباسی که برای خانم‌ها دوخته بودند بد جور توی چشم زد. آنقدر که دوباره انتقادها را سرازیر کرد اما این بار مثل چهار سال قبل وقت نبود تا طراحان مختلف دست به کار شوند و لباسی را انتخاب کنند که باب میل عموم باشد.

 

 انتظارش را نداشتیم
همه این را قبول داریم که طرح، رنگ و نوع لباس یک چیز سلیقه‌ای است و سلیقه‌ها متفاوت. بهترین برندها در دنیا هم با انتقاد عده‌ای همراه است اما در طراحی گروهی و رسمی برای عده‌ای که نمایندگان ایران هستند باید ظرافت‌های لازم در نظر گرفته شود تا حداقل خیل عظیمی از مردم از طراحی انجام شده راضی باشند. به عنوان مثال کت و شلوار آقایان به رنگ سورمه‌ای است با پیراهن آبی کمرنگ. لباس‌هایی که هیچ سنخیتی با مانتوی خانم‌ها که به رنگ فیروزه‌ای است ندارد! در قیاس با سایر کشورها اصلا چنین چیزی در طراحی لباس آنها دیده نمی‌شود و یک هارمونی خاص ترکیب شکیل لباس‌های آنها را شکل داده است.
 ۵ سال زمان کافی نبود؟
۴ سال از المپیک ریو تا توکیو و یک سال هم تعویق به دلیل کرونا.۵  سال بهترین زمان بود برای بررسی طرح‌های موجود، نظرسنجی و نظرخواهی و در نهایت انتخاب بهترین گزینه موجود، اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه هم کار رونمایی از لباس‌ها به فرودگاه کشیده شد و هم دوباره انتقادها سرازیر شد.
 یک اقدام هوشمندانه!
به نظر می‌رسد که این یک اقدام هوشمندانه از جانب کمیته‌ملی المپیک بوده است؛ این‌که رونمایی از لباس‌ها را به روز آخر کشاندند. با این اقدام آنها هیچ فرصتی را برای دریافت انتقادها و پیشنهادها و شاید اصلاح این لباس‌ها باقی نگذاشتند و کاروان ایران با همین لباس‌ها و طراحی‌ها راهی توکیو شد.
 پای خیلی‌ها در میان است
به گفته نزدیکان به کمیته‌ملی المپیک اعمال نظرات از سوی افراد و ارگان‌های مختلف در موضوع طراحی و انتخاب لباس المپیک تاثیر‌گذار است. حتی خبر رسیده که پس از تایید لباس‌ها توسط کمیته ملی المپیک این طرح‌ها به بخش مد و لباس وزارت ارشاد اسلامی می‌رود و آنها با استفاده از طراحان مختلف طرح‌ها را نهایی می‌کنند. چه خوب است که مسؤولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش نفراتی که در طراحی نقش داشته‌اند را معرفی کنند و از این بگویند که سابقه آنهایی که لباس کاروان ایران را تایید نهایی کرده‌اند در دنیای طرح و مد چه بوده است؟
 بازتاب‌ها در فضای مجازی؛ کج سلیقگی
کج سلیقگی؛ این مهمترین کلید واژه برای انتقاد از لباس‌های طراحی شده برای کاروان ایران است. در اینستاگرام، توییتر، تلگرام و ...آنقدر واکنش‌ها متفاوت بوده است که شاید بشود از آنها چندین و چند کتاب نوشت. با این حال خیلی از کاربران به طراحان این لباس‌ها حمله کرده‌اند. خیلی‌ها آیدی طراحان مختلف و مشهور ایرانی را در فضای مجازی منتشر کرده و از این نوشته‌اند که آنها می‌توانستند لباسی در شان بچه‌های ایران طراحی کنند.
 ریو و حاشیه‌هایش!
۵ سال قبل و المپیک ریو. طراحی آن لباس‌ها آنقدر بد بود که همه می‌گفتند:«لباس‌ها دست دوم هستند» دلیل این اتفاق هم آن بود که حتی یک اتوی ساده به لباس‌ها برای رونمایی در مراسم نزده بودند. چروک‌های بیش از اندازه روی لباس آقایان و خانم‌ها آنقدر توی چشم زد که این مشکل حتی سوژه برنامه‌های غیر‌ورزشی هم شد. در خیلی از برنامه‌های تلویزیونی، آنجا که سوژه برای مخاطبان‌شان کم می‌آوردند پای لباس کاروان را پیش می‌کشیدند!
 لندن و تغییر در لحظه آخر
در مسابقات ۲۰۱۲ لندن و در شرایطی که از لباس‌های ایران رونمایی شد در آخرین لحظه لباس‌های دیگری مورد استفاده قرار گرفت! کمتر کسی آن لباس‌ها را به یاد می‌آورد اما چون انتقادها زیاد بود و فرصتی برای تغییر وجود نداشت مسؤولان وقت ترجیح دادند تا از لباس‌های آماده برای کاروان ایران استفاده کنند.
 پکن؛ چرا پرچم ایران نیست؟
در المپیک پکن طراحان ترجیح داده بودند تا یکی از رنگ‌های پرچم سه رنگ ایران را حذف و لباس‌ها را با ترکیب رنگ سبز و سفید طراحی کنند. این اتفاق افتاد و سوال خیلی‌ها این بود که این لباس چه سنخیتی با آداب و فرهنگ ایران و همچنین پرچم سه رنگ‌مان دارد؟ انتقاد از طراحی لباس‌ها برای رقابت‌های پکن در شرایطی اتفاق افتاد که مسؤولان وقت آن انتقادها را قبول کردند اما هرگز تغییر در شکل لباس‌ها اتفاق نیفتاد.
 آتن و سیدنی؛ انتقاد بود اما بازتاب زیادی نداشت
سال‌های زیادی از المپیک‌های آتن و سیدنی می‌گذرد. روزنامه‌های مختلف را که ورق بزنی ردپایی از انتقاد به دلیل طراحی بد لباس کاروان ایران مشاهده می‌شود اما نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که آن زمان رسانه‌ها مثل حالا آنلاین نبودند، روزنامه‌ها در دسترس همه نبود و اگر هم انتقادی می‌شد بازتاب گسترده‌ای نداشت.با مشاهده تصاویر این دو المپیک به راحتی می‌شود فهمید که انتقاد از لباس‌ها به چه دلایلی بوده است؟ مازیار فیروزی - گروه ورزش / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: المپیک ورزش کاروان کمیته ملی المپیک کاروان ایران لباس ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۶۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست
  • طراحی پلتفرم آنلاین معاملات مسکن در دستور کار
  • گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • بازداشت سرایدار خیانتکار یک مزون در شمال تهران
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و کشور‌های جهان