Web Analytics Made Easy - Statcounter

        وی با اشاره به موقعیت تاریخی و گردشگری روستای نسوز و هفت دستگاه گفت: برج نقاره خانه که بر فراز کوه طبرک در ضلع شمال شرقی اتوبان امام علی( ع) و در حاشیه این روستای تاریخی واقع شده است یکی از آثار باستانی ملک کهن ری است که متاسفانه به دلیل عدم تبلیغات مناسب و نبود زیرساخت های گردشگری کمتر کسی از اهالی شهر تهران و حتی اهالی ری از وجود این محوطه تاریخی در ۲ کیلومتری هسته مرکزی شهرری باخبر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   
دهیار نسوز و هفت دستگاه خاطرنشان کرد: این روستا با در بر داشتن چندین اثر تاریخی همچون ؛ گورستان سلطنتی، استودان گبرها و گند اینانچ با قدمتی چند هزار ساله قابلیت تبدیل شدن به قطب بزرگ گردشگری با عنوان "بام ری" را دارد و لازمه اجرای این طرح، مشارکت و تعامل فرمانداری ویژه شهرستان ری با محوریت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شهرداری منطقه ۲۰ ومجموعه دهیاری است تا با استفاده از ظرفیت های مالی و طرح های راهبردی این روستا به یکی از نقاط گردشگری تاریخی ری ، تهران و حتی کشور تبدیل شود که بی شک اجرای این طرح فرا منطقه ای علاوه بر احیاء و رونق موقعیت تاریخی ری در توسعه و جذب صنعت توریسم، اشتغالزایی اهالی و توسعه پایدار روستا تاثیر بسزایی دارد و باتوجه به این مقوله مهم که احیاء و توسعه گردشگری ری در افق چشم انداز مدیریت معاون استاندار تهران و فرماندار ویژه شهرستان ری از جایگاه ویژه ای برخوردار است، امیدواریم به زودی شاهد تحقق این رویداد بزرگ در مهد تمدن ری باشیم.      
اسماعیلی در ادامه با معرفی  محوطه تاریخی روستای نسوز و هفت دستگاه گفت: گنبد اینانچ که بر فراز کوه طبرک واقع شده با قدمتی  ۸۰۰ ساله مربوط به یکی از فرماندهان ری در زمان سلطان سنجر سلجوقی است که در این محل مدفون شده است و در حاشیه این گنبد تاریخی بقایای گورستان زیرین و زبرین سلطنتی به چشم میخورد که با گذشت بیش از یک هزاره هنوز هم زیبایی و جلوه بی نظیری دارد و از اهالی شهرستان ری و پایتخت برای بازدید از این مکان تاریخی دعوت بعمل می آید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: شهر ری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • ایجاد دهکده لجستیکی مرزی سرخس
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • دغدغه اهالی هرمز درباره گلزار شهدا چه زمانی رفع می‌شود؟
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد