Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی‌ان‌ان، وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد، یک مرد مراکشی که نزدیک به ۲۰ سال در زندان گوانتانامو نگهداری می‌شد، از بازداشتگاه آمریکا به مراکش، کشور زادگاهش منتقل شده است.  

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که واشنگتن هدف خود را برای بستن این زندان مخوف اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای بازبینی دوره‌ای (PRB) در سال ۲۰۱۶ تائید کرد که عبداللطیف نصیر، زندانی مراکشی دیگر تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نبوده و بازداشت او دیگر لازم نیست.

 مراحل بازگرداندن او از دولت اوباما آغاز شد، اما در دولت ترامپ متوقف شد.

در بیانیه وزارت دفاع آمده است: «آمریکا، مراکش را به خاطر همکاری طولانی مدت خود جهت تأمین منافع امنیت ملی هر دو کشور تمجید می‌کند. ما همچنین از تمایل پادشاهی مراکش برای حمایت از تلاش‌های مداوم واشنگتن برای بستن زندان گوانتانامو بسیار سپاسگزاریم.»

روز دوشنبه، یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران گفت: «وزارت دفاع در ۱۷ ژوئن تصمیم خود را برای بازگرداندن نصیر به کشورش در کنگره اعلام کرد.»

او در ادامه افزود که دولت در راستای کاهش زندانیان این بازداشتگاه تلاش می‌کند.

۳۹ زندانی در زندان گوانتانامو باقی مانده اند. ۱۰ زندانی که آمریکا مدعی است آنها دیگر تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب نمی‌شوند قبلاً دستور آزادی خود را دریافت کرده اند و ۱۷ زندانی دیگر ممکن است به جمع این ۱۰ نفر بپیوندند. انتقال  آن‌ها از گوانتانامو به  کشورشان یا کشور ثالث، به تمایل خودشان بستگی دارد.

دادستان عمومی مراکش روز دوشنبه اعلام کرد که آن‌ها با  ورود نصیر به این کشور، از او برای فعالیت‌های تروریستی او تحقیقات و بازجویی خواهند کرد؛ بنابراین هنوز مشخص نیست که نصیر با بازگشت به کشورش آزاد می‌شود یا دستگیر.

دولت بایدن در ماه فوریه اعلام کرد که قصد دارد زندان گوانتانامو را که در سال ۲۰۰۲ افتتاح شد، تعطیل کند.

این زندان قرار بود جایی باشد که بتوان از مجرمان تروریست بازجویی شود. اما زندانیان از جرائم گوناگون در این زندان بدون اتهام و محاکمه زندانی شده و به طرز وحشتناکی مورد شکنجه قرار گرفتند. با مرور زمان  این بازداشتگاه به نمادی بین المللی برای نقض حقوق بشر توسط آمریکا تبدیل شد.

باراک اوباما، رئیس جمهور اسبق آمریکا، در سال ۲۰۰۸ در مبارزات انتخاباتی وعده داد که در پایان دولت خود این مرکز را تعطیل کند، اما هرگز محقق نشد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق  این کشور در سال ۲۰۱۸ دستورالعمل اجرایی را برای باز نگه داشتن این مرکز امضا کرد.

شورای بازبینی دوره‌ای (PRB) شمال جمعی  نمایندگان جامعه امنیت ملی آمریکا است که هر هیئت متشکل از یک مقام ارشد از بخش‌های دفاع، امنیت داخلی، دادگستری و امور خارجه، ستاد مشترک ستاد ارتش است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زندان گوانتانامو جو بایدن دونالد ترامپ زندان گوانتانامو امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۹۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید صولت مرتضوی شامگاه دوشنبه در جشن بزرگ کارگران در مشهد اظهار کرد: تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود و این امنیت، خونخواهی از سرداران نظامی و مردم فلسطین در اقدام سپاه پاسداران انقلاب و عملیات وعده صادق را فراهم می کند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با ابلاغ سلام رییس دولت سیزدهم به کارگران و خانواده آنان گفت: رهبر انقلاب کارگر ایرانی را ستون فقرات تولید کشور می‌دانند و در روایات اسلامی نیز به جایگاه پر اهمیت نیروی کار و کارگر توجه بسیاری شده است به گونه‌ای که پیامبر اسلام (ص) بر دست پینه بسته کارگران بوسه می‌زند.

وی افزود: همانطور که در بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان کارگری و کارفرمایی اشاره شد، از نگاه اسلام کارگر صاحب ارزش و کرامت است و این موضوع نشان از تفاوت دیدگاه اسلام با سایر تمدن ها و جوامع دارد که به کارگر صرفاً نگاه ابزاری دارند.

مرتضوی توجه به امنیت شغلی، آتیه، مسکن و سایر موضوعاتی که موجب آسایش خاطر کارگران شود را از دغدغه های مهم دولت مردمی بر شمرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت مظلومان فلسطینی نیز اظهار کرد: هم اکنون شاهد هستیم که مردم فلسطین به خاطر دفاع از خاک و حق حیات خود، موردشدیدترین حملات و تجاوزات رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته اند و این اقدامات ظالمانه با حمایت دولت های غربی در حال رخ دادن است.

وی گفت: غذای مردم فلسطین اکنون همراه با خون است و وجدان های مردم جهان کجاست که این ظلم را برنتابند.

کد خبر 6092717

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی
  • شرایط تحصیل زندانیان البرزی مهیا شد
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • آزادی معلم زندانی با همت نیکوکاران شاهرودی در روز معلم
  • خیران برای آزادی ۲۴۷ زندانی جرائم غیر عمد در کرمان پیش قدم شوند
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود